قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایمنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

فیلم «اودیسه» فروش کتاب را افزایش داد؛ جایگاه ترجمه‌های متفاوت

خیلی‌ها دوست دارند قبل از تماشای یک اقتباس سینمایی، کتاب را بخوانند، اما داستانی که هزاران سال قدمت دارد، ماجرا را تغییر داده است.
 فیلم «اودیسه» فروش کتاب را افزایش داد؛ جایگاه ترجمه‌های متفاوت

به گزارش خبرگزاری ایمنا، موفقیت «اودیسه»، فیلم جدید کریستوفر نولان، علاقه تازه‌ای را به شعر کلاسیک هومر برانگیخته تا آنجا که در بریتانیا، فروش کتاب نسبت به سال گذشته ۹۵ درصد افزایش یافته است.

اسپاتیفای هم می‌گوید از زمان اکران فیلم در اواسط جولای، پخش کتاب صوتی این اثر در سراسر جهان ۶۸۰ درصد افزایش یافته است. این حماسه حتی مردم را به یادگیری زبان یونانی ترغیب کرده و جستجوهای اینترنتی برای آموزش زبان منطقه جنوب اروپا در هفته‌های گذشته بیش از ۵ برابر شده است.

فیلم «اودیسه» کریستوفر نولان در دومین آخر هفته فروش خود به رقم ۶۴۰ میلیون دلار در سراسر جهان دست یافت و به نظر می‌رسد قرار است یکی از رویدادهای سینمایی اصلی سال باشد. این امر برای فیلمی که با اقتباس از شعری حماسی که تقریباً ۳۰۰۰ سال پیش توسط یک مرد یونانی نوشته شده، بسیار قابل توجه است. (هرچند درباره نویسنده آن هم اختلاف است و برخی از کلاسیک‌گرایان معتقدند هومر می‌تواند زن باشد).

موفقیت این اقتباس سینمایی جدید، با توجه به افزایش فروش کتاب، موجب شده مخاطبان دوباره با اثر کلاسیک جاودانه هومر ارتباط برقرار و آن را از نو کشف کنند و این یک دلیل بزرگ برای تجلیل از این فیلم است.

فیلم حماسی نولان با علاقه تازه‌ای که به یونان باستان برانگیخته، یادآوری می‌کند که کلاسیک‌ها صرفاً مربوط به گذشته نیستند؛ بلکه همچنان پاسخگوی داستان‌هایی که امروز می‌گوییم و سوال‌هایی که امروز می‌پرسیم هستند.

این موفقیت ارتباط جالبی با خود نولان دارد. او در مدرسه‌ای به نام هیلیبری، با سنتی دیرینه در آموزش ادبیات کلاسیک، تحصیل کرد؛ جایی که آموزش کلاسیک همچنان جایگاه مهمی در آن دارد و تا به امروز، دانش‌آموزان این مدرسه هنوز لاتین، تمدن کلاسیک و یونان باستان را در برنامه آموزشی خود دارند.

طبق داده‌های «بوک اسکن» فروش نسخه چاپی تمام نسخه‌های «اودیسه» از ابتدای سال که بحث اکران فیلم مطرح بود، تاکنون ۷۶ درصد در آمریکا افزایش یافته است. ترجمه امیلی ویلسون که توسط «نورتون» منتشر شده در این میان پرفروش‌ترین نسخه است، در حالی که ترجمه انتشارات «پنگوئن» که توسط رابرت فاگلز صورت گرفته و رمان گرافیکی گرت هیندز که نسخه لوکس آن توسط انتشارات «کندلویک» در ماه می امسال منتشر …




 عاشورا قرار نیست تغییر کند؛ این «ما» هستیم که باید تغییر کنیم | مجموعه رسانه ای صبا

عاشورا قرار نیست تغییر کند؛ این «ما» هستیم که باید تغییر کنیم | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، پس از ۱۴ سال دوری از قاب تلویزیون، سیدمحمد سادات اخوی امسال با برنامه «چهارگاه» به آنتن شبکه چهار سیما بازگشت و این بازگشت، با میزبانی برنامه «دچار» در شبکه نسیم ادامه یافت؛ برنامه‌ای که کوشیده از زاویه‌های ادبی، هنری و تاریخی به واقعه عاشورا نگاه کند. سیدمحمد سادات اخوی در این

 ملاحظات اطلاع‌رسانی

ملاحظات اطلاع‌رسانی

آرمان امروز :نشست تخصصی «بن‌بست اطلاع‌رسانی» با حضور نمایندگانی از دولت‌های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم برگزار شد. در این نشست به این موضوع پرداخته شد که چرا در سال‌های اخیر با وجود برخورداری از نهادهای رسمی نتوانسته‌اند تحولات اجتماعی را به موقع تشخیص داده و پاسخگو باشند. نشست «بن‌بست اطلاع‌رسانی» با محوریت بررسی چالش‌های اطلاع‌رسانی [ ]

 باستان‌شناسان در غار قلعه کُرد در جست‌وجوی چه هستند؟

باستان‌شناسان در غار قلعه کُرد در جست‌وجوی چه هستند؟

باستان‌شناسان در هفتمین فصل کاوش غار قلعه کرد، احتمال می‌دهند به سنگواره‌های بیشتری از انسان‌تباران دوره پلیستوسن، از جمله بقایای احتمالی نئاندرتال‌ها، انسان هوشمند کهن، انسان هایدلبرگ و دیگر گونه‌ها یا جمعیت‌های انسانی این دوره، دست یابند. قلعه کرد، غاری است که پیش‌تر در آن یک دندان شیری متعلق به کودکی حدود هفت تا هشت ساله با قدمتی در حدود ۱۷۵ هزار سال کشف شده است.

 جهان در مدار جنون: آیا انسان به خانه بازمی گردد؟

جهان در مدار جنون: آیا انسان به خانه بازمی گردد؟

اما اهمیت «ادیسه» نولان در این نیست که بالاخره یکی از بزرگ‌ترین حماسه‌های جهان را با امکانات عظیم سینمای معاصر به تصویر کشیده است. اهمیت واقعی فیلم در پرسشی است که زیر تمام این شکوه و هیاهو جریان دارد:آیا انسان واقعاً می‌تواند به خانه بازگردد؟

 نگرانی مجید مظفری از بیکاری هنرمندان

نگرانی مجید مظفری از بیکاری هنرمندان

آیین اهدای گواهی‌نامه درجه‌یک هنری به مجید مظفری، بازیگر سینما و تلویزیون در سازمان سینمایی برگزار شد و این بازیگر از بیکاری هنرمندان گلایه کرد. در این مراسم محمدرضا شریفی‌نیا، بازیگر سینما، گفت: وقتی اسم مجید مظفری می‌آید، من یاد طلافروشان می‌افتم. او در آثاری بازی کرده که واقعا مانند طلا هستند، به‌خصوص همکاری‌هایش با بهرام بیضایی. مجید مظفری در تئاتر هم طلافروشی کرده و آثار ارزشمندی در کارنامه دارد که «کالیگولا» از جمله آنهاست. او افزود: مجید مظفری از یک جوان خوش‌تیپ و کاردرست از پیش از انقلاب تا امروز بازی کرده و همچنان توانسته است خودش را حفظ کند. این یک نکته بسیار مهم در زندگی این هنرمند است.

 محمدرضا حکیمی؛ آن‌گونه که زیست، آن‌گونه که خواست/ ساخت «خانه‌ علامه حکیمی» مورد تایید نیست

محمدرضا حکیمی؛ آن‌گونه که زیست، آن‌گونه که خواست/ ساخت «خانه‌ علامه حکیمی» مورد تایید نیست

حجت الاسلام محمد حکیمی برادر استاد محمدرضا حکیمی در یادداشتی به مناسبت پنجمین سال درگذشت ایشان، ضمن مروری بر اندیشه‌های محمدرضا حکیمی به ویژه در زمینه عدالت و مبارزه با فقر در اندیشه قرآنی و اهل بیت و با تاکید بر دوری سیاست و اقتصاد در این روزها با آنچه باید باشد و مظلومیت انسان محروم و بی‌پناه در جامعه امروز ایران، اعلام کرد هرگونه انتساب ملکی به عنوان «منزل علامه محمدرضا حکیمی» و هرگونه اقدام، ثبت، بهره‌برداری فرهنگی یا تبلیغی بر پایهٔ چنین انتسابی، بدون رضایت صاحبان حق و برخلاف وصیت و ترتیبات مقرر از سوی آن عزیز از دست رفته، فاقد رضایت شرعی ماست و در فرض تصرف در حقوق اشخاص یا مخالفت با وصیت معتبر، نمی‌توان آن را به نام تکریم آن مرحوم توجیه کرد.

 کسی که اولین «سلفی» را از خود ثبت کرد

کسی که اولین «سلفی» را از خود ثبت کرد

دوربین را روی سه‌پایه و مقابل یک آینه بزرگ قرار داد؛ خودش در مقابل آن ایستاد و شاتر را زد.

 ببینید| شعر معروف استاد افشین علا درباره امام خامنه‌ای چگونه سروده شد؟ - تسنیم

ببینید| شعر معروف استاد افشین علا درباره امام خامنه‌ای چگونه سروده شد؟ - تسنیم

افشین علا از ماجرای سرودن شعر معروفش برای رهبر انقلاب و پاسخ متفاوت ایشان به «جمعه نصر» می‌گوید.