قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱ ساعت قبل

بحران مسکن و رانش طبقاتی در تهران

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تشریح ۴ اصل برای مدیریت در شهر تهران گفت: تهران استانی با پیچیده‌ترین ویژگی‌های جمعیتی و اجتماعی است.
 بحران مسکن و رانش طبقاتی در تهران

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

به گزارش ایسنا و به نقل از سازمان بهزیستی کشور، شورای اداری بهزیستی استان تهران امروز با حضور سیدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور، معاونان، مدیران و مسئولان این سازمان برگزار شد.

سیدجواد حسینی در این مراسم با اشاره به اینکه تهران استانی با پیچیده‌ترین ویژگی‌های جمعیتی و اجتماعی است، گفت: وقتی از تهران صحبت می‌کنیم، این استان یک ویژگی جمعیتی خاص دارد، نخست اینکه حجم و تراکم جمعیت بالاست. استان تهران ۱۴ میلیون جمعیت دارد و بیش از ۱۶ درصد جمعیت کشور در اینجا زندگی می‌کنند و مدیریت در چنین شرایطی کار دشواری است.

وی افزود: تراکم جمعیتی که خود یکی از مؤلفه‌های حوزه آسیب‌های اجتماعی است در برخی مناطق تهران به ۱۰ هزار نفر در کیلومتر مربع می‌رسد و همین تراکم می‌تواند آسیب‌زا باشد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به دینامیک جمعیت تهران اظهار کرد: هم جمعیتی که از بیرون وارد این شهر می‌شوند به‌عنوان مهاجر یا مهاجران فصلی و غیرفصلی و هم جمعیتی که به‌صورت بادکنکی به اسلامشهر، کرج، ورامین و شهریار می‌روند و شب‌ها در تهران نیستندّ و روزها برمی‌گردند، موجب افزایش تراکم می‌شوند.

وی ادامه داد: این سیالی درون‌جمعیتی یا رانش درون‌جمعیتی و همچنین سیالی و رانش برون‌جمعیتی یعنی میزان مهاجرانی که از بیرون وارد تهران می‌شوند، جمعیت تهران را به یک جمعیت سیال و در عین حال موزاییکی تبدیل کرده است.

حسینی گفت: هم جمعیت سیال و هم جمعیت موزاییکی، پدیده گمنامی را شکل می‌دهد و این عوامل زمینه‌ساز افزایش آسیب‌ها و جرایم می‌شوند برای ایفای نقش مدیریتی ما با یک جمعیت شناور مواجه هستیم و روزانه صدها هزار نفر وارد شهر و از آن خارج می‌شوند، این ویژگی موزاییکی، کار را بسیار سخت می‌کند.

وی افزود: بنابراین آسیب‌هایی مانند اعتیاد، کودکان خیابانی، طلاق، خودکشی، فرار از منزل و خشونت‌های پنهان هیچ‌جا به اندازه تهران اهمیت پیدا نمی‌کنند. در زمینه خشونت‌های پنهان خانوادگی نیز تهران شرایط ویژه‌ای دارد و این مسائل بار مدیریتی این شهر را از هر جای دیگری متفاوت می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ضریب تکاثر مدیریت گفت: ما ضریبی داریم به نام ضریب تکاثر مدیریت که همین موضوع باعث می‌شود کار در شهری مانند تهران سخت باشد. …




پنجشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۵ - 3 September 2026