قیمت طلا امروز




 سایت جهان صنعت نیوز / ۱۳ ساعت قبل

اقتصاد خانوار ایران چگونه وارد بحران شد؟ | سه مسیر انتقال بحران اقتصادی به سفره خانوار؛ از یارانه تا بازار کار

داده‌های بودجه خانوار شهری در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد دهک‌های درآمدی با ساختارهای کاملاً متفاوتی از منابع درآمد وارد دوره تشدید بحران اقتصادی شده‌اند. دهک‌های پایین بیش از همه به درآمدهای غیرشغلی و حمایت‌های نقدی وابسته‌ هستند، دهک‌های میانی اتکای قابل توجهی به مزد بخش خصوصی دارند و در دهک‌های بالا سهم درآمد حاصل از فعالیت مستقل و اشتغال بیشتر است. در نتیجه، تورم، رکود بازار کار و کاهش توان مالی دولت، کانال‌های متفاوتی برای انتقال بحران به خانوارها ایجاد می‌کنند. مهم‌ترین ریسک اجتماعی زمانی شکل می‌گیرد که این سه کانال هم‌زمان فعال شوند و فشار معیشتی از دهک‌های پایین به بخش وسیع‌تری از طبقه متوسط شهری گسترش پیدا کند.
 اقتصاد خانوار ایران چگونه وارد بحران شد؟ | سه مسیر انتقال بحران اقتصادی به سفره خانوار؛ از یارانه تا بازار کار

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

جهان صنعت نیوز – اقتصاد ایران در شرایطی با تشدید فشار تورمی، کاهش شدید ارزش پول ملی، محدودیت‌های تجاری و ارزی و افزایش نااطمینانی سیاسی و اقتصادی روبه‌رو شده که توان خانوارها برای سازگاری با شوک‌های جدید اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در چنین محیطی، سطح مطلق درآمد به‌تنهایی برای ارزیابی وضعیت معیشتی کافی نیست و ترکیب منابع درآمد خانوار نیز باید مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا نوع منبع درآمد تعیین می‌کند هر خانوار از چه مسیری در معرض بحران قرار می‌گیرد.

این موضوع در شرایط کنونی اهمیت بیشتری دارد. صندوق بین‌المللی پول برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۶ کاهش ۵.۴ درصدی تولید ناخالص داخلی و تورم ۶۸.۹ درصدی را پیش‌بینی کرده است. بانک جهانی نیز در ارزیابی سال ۲۰۲۶ خود تأکید کرده که فعالیت اقتصادی ایران تحت تأثیر درگیری، تحریم و نااطمینانی به‌شدت مختل شده و اختلال در واردات کالاهای ضروری می‌تواند فشار تورمی و مخاطرات امنیت غذایی را افزایش دهد. بانک جهانی در گزارش چشم‌انداز منطقه‌ای ژوئن ۲۰۲۶ نیز به دلیل عدم‌قطعیت استثنایی، از ارائه پیش‌بینی مشخص برای رشد ایران خودداری کرده است. …





 اخبار جدید

 شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
۱ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس، از شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز و توافقات جدید با عمان خبر داد. این نشست با تمرکز بر طرح راهبردی امنیت تنگه هرمز و بررسی لایحه کنوانسیون خزر برگزار شد.

 ورود بیش از ۸۰۰ کامیون سیب‌زمینی به میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران
۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

ورود بیش از ۸۰۰ کامیون سیب‌زمینی به میدان مرکزی میوه و تره‌بار تهران

سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از ورود بیش از ۸۰۰ کامیون سیب زمینی به میدان مرکزی میوه و تره بار تهران خبر داد و گفت: بازار سیب زمینی طی روزهای آینده به تعادل می رسد.

 نجات ۷ گروگان پاکستانی از باغ وحشت افغان‌ها
۴۲ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

نجات ۷ گروگان پاکستانی از باغ وحشت افغان‌ها

تصاویر هولناک شکنجه چند مرد پاکستانی، سفیر پاکستان در تهران را راهی پلیس کرد؛ تصاویری که از گروگان‌گیری اتباع پاکستانی در ایران حکایت داشت.

 اردوغان: اسرائیل با دروغ و خرابکاری تلاش های صلح را تضعیف می کند
۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایرنا

اردوغان: اسرائیل با دروغ و خرابکاری تلاش های صلح را تضعیف می کند

تهران-ایرنا- رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی با دروغ و خرابکاری تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ (تجاوزکارانه) آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران را تضعیف می کند.

 پرسپولیس با خم کردن آهن به یک قدمی صدر جدول رسید
۱۵ دقیقه قبل / سایت افکارنیوز

پرسپولیس با خم کردن آهن به یک قدمی صدر جدول رسید

تیم فوتبال پرسپولیس که با یک شکست برابر تراکتور و تساوی برابر استقلال با صدر جدول فاصله گرفته بود، در دیدار هفته ششم خود ذوب‌آهن را شکست داد و مجددا به نزدیکی تیم صدرنشین رسید.

 زلنسکی: آمریکا به‌دنبال کاهش تنش روسیه و اوکراین در زمستان است
۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

زلنسکی: آمریکا به‌دنبال کاهش تنش روسیه و اوکراین در زمستان است

رئیس‌جمهور اوکراین گفت آمریکا در حال بررسی گام‌هایی برای تنش‌زدایی میان مسکو و کی‌یف در طول زمستان است تا مذاکرات برای توافقی گسترده‌تر برگزار شود.

دوشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ - 7 September 2026