قیمت طلا امروز




 سایت اقتصادنیوز / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۶/۲۴

سرمایه‌های ایران در معرض فرسایش | وقتی استهلاک از سرمایه‌گذاری جلو می‌زند | هشدار تازه برای اقتصاد ایران | ردپای تحریم‌ها در موجودی سرمایه ایران

اقتصادنیوز: زیرساخت‌های اقتصادی تنها مجموعه‌ای از نیروگاه‌ها، جاده‌ها و کارخانه‌ها نیستند؛ در ادبیات اقتصادی، بخشی از موجودی سرمایه کشور را تشکیل می‌دهند. بررسی روند این متغیر نشان می‌دهد که موجودی سرمایه ایران پس از بازگشت تحریم‌ها در سال ۱۳۹۷ با افت مواجه شد، اما در سال‌های بعد مسیر بازیابی را طی کرد و در سال ۱۴۰۳ به بالاترین سطح در یک دهه اخیر رسید. اکنون اما عملکرد اقتصاد در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ و آثار دو جنگ سنگین، پرسش تازه‌ای درباره آینده انباشت سرمایه در ایران ایجاد کرده است.
 سرمایه‌های ایران در معرض فرسایش | وقتی استهلاک از سرمایه‌گذاری جلو می‌زند | هشدار تازه برای اقتصاد ایران | ردپای تحریم‌ها در موجودی سرمایه ایران

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، همین چند ماه پیش بود که تهدید دونالد ترامپ مبنی بر حمله به زیرساخت‌های اقتصادی کشور از جمله نیروگاه‌‌های انرژی زمینه‌ساز نگرانی‌های گسترده بین مردم شده بود. زیرساخت‌هایی که تک تکشان با سرمایه فیزیکی و انسانی ایرانیان طی سالیان طولانی فراهم آمده بودند، به دلیل تهدیدات آمریکا در معرض تهدید آنی قرار گرفته بودند. کلمه زیرساخت اغلب وقتی به ذهن متبادر می‌شود، یاد نیروگاه و جاده و مدرسه و هر چیز دیگری که دارای عمر طولانی بوده و سود بالایی برای جامعه به همراه دارد می‌افتیم. با این‌حال اگر بخواهیم برای کلمه زیرساخت مفهومی علمی بیابیم، شاید نزدیک‌ترین واژه، موجودی سرمایه باشد. …




 اخبار جدید

 توهم ثروت؛ چرا ۱۰۰ سال نفت نتوانست رفاه پایدار برای ایران بسازد؟ | ثروت واقعی آنچه تولید می‌کنیم است یا آنچه می‌توانیم مصرف کنیم؟
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

توهم ثروت؛ چرا ۱۰۰ سال نفت نتوانست رفاه پایدار برای ایران بسازد؟ | ثروت واقعی آنچه تولید می‌کنیم است یا آنچه می‌توانیم مصرف کنیم؟

اقتصادنیوز: این تصور اشتباه در ذهن خیلی‌ها جا افتاده که کشوری که روی منابعی از نفت، گاز یا معادن قرار گرفته، ذاتاً کشوری ثروتمند است. اما واقعیت اقتصادی چیز دیگری می‌گوید: وجود منابع زیرزمینی در یک جغرافیا، به خودی خود هیچ ثروتی خلق نمی‌کند.

 سه چالش عمده صنعت خودرو
۲ ساعت قبل / سایت دنیای خودرو

سه چالش عمده صنعت خودرو

یک کارشناس صنعت‌خودرو با انتقاد از سیاست‌های حاکم بر این صنعت گفت: «قیمت‌گذاری دستوری، تعرفه‌های بالا و نحوه مواجهه با مساله انحصار، از مهم‌ترین چالش‌های این صنعت هستند و خودروسازی زمانی از انحصار خارج می‌شود که «گازانبر» تعرفه و قیمت‌گذاری دستوری از روی آن برداشته شود.»

 نقطه شروع مبارزه واقعی با فساد کجاست؟
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

نقطه شروع مبارزه واقعی با فساد کجاست؟

یکی از مهم‌ترین موانع مبارزه مؤثر با فساد، فقط وجود افراد یا شبکه‌های فاسد نیست؛ بلکه گاهی ساختار انگیزشی نادرستی است که مدیران را به ندیدن و نگفتن تشویق می‌کند.

 جزییات تازه از روند مکانیزه‌شدن فرآیند توزیع سود ناشران بورس
۱ ساعت قبل / سایت سنا

جزییات تازه از روند مکانیزه‌شدن فرآیند توزیع سود ناشران بورس

مدیر سامانه‌های ارتباط ذی‌نفعان سپرده‌گذاری مرکزی ضمن تشریح جزییات مکانیزه شدن فرآینده توزیع سود ناشران، توضیح داد: چشم‌انداز آینده ما سهام‌داری است که برای دریافت خدمت، نیازی به جست‌وجو در منوهای مختلف یا تماس تلفنی ندارد. در گام بعد، ربات هوشمند «دانا» می‌تواند همین اطلاعات را ارائه دهد.

 آغاز فروش آی‌ام LS7 شاسی‌بلند برقی؛ زمان، قیمت و جزئیات
۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

آغاز فروش آی‌ام LS7 شاسی‌بلند برقی؛ زمان، قیمت و جزئیات

نیکا موتور شرایط فروش آی‌ام LS ۷ مدل ۲۰۲۵ در تیپ لاکچری را اعلام کرد. این شاسی‌بلند برقی با قیمت نهایی ۱۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان عرضه می‌شود و ثبت‌نام آن از ۲۶ شهریور تا پایان روز ۲ مهر ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت.

 عبور سوپرنفتکش 2 میلیون بشکه ای از تنگه هرمز/ایران برای عبور مجوز داد؟ - تسنیم
۲۰ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

عبور سوپرنفتکش 2 میلیون بشکه ای از تنگه هرمز/ایران برای عبور مجوز داد؟ - تسنیم

برخی موسسات بین المللی تصاویر ماهواره ای از عبور نفتکش هایی با ظرفیت 2 میلیون بشکه از تنگه هرمز منتشرکرده اند.

یکشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۵ - 20 September 2026