جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

تنها در خانه، منتظر پیشنهاد فوتبال ایران!


تنها در خانه، منتظر پیشنهاد فوتبال ایران!
آرتور جورج و ژاک سانتینی در حالی برای هدایت تیم ملی فوتبال کشورمان در نظر گرفته شده اند که بین یک تا ۳ سال است که با هیچ تیمی همکاری نداشته اند! این ۲ مربی نامدار پرتغالی و فرانسوی گرچه از درجه اعتبار بالایی برخوردارند و در زمره بهترین های این قاره به شمار می آیند اما مانند هر گزینه ای که برای هدایت تیم ملی فوتبال کشورمان مطرح شده است، مهم ترین شاخصه شان دوری از دنیای مربیگری بین یک تا ۳ سال است!
در زیر اشاره ای کوتاه به سوابق مربیگری این ۲ مربی خواهیم داشت:
● ژاک سانتینی
این مربی فرانسوی در تاریخ ۲۵ آوریل سال ۱۹۵۲ در شهر «دل» فرانسه به دنیا آمده است. وی یکی از بازیکنان مطرح تیم فوتبال سنت اتین فرانسه بود که به همراه این تیم حضور در دیدار نهایی مسابقات فوتبال جام باشگاه های اروپا را تجربه کرده است. او از سال ۱۹۶۹ با بازی در تیم سنت اتین رسما به دنیای فوتبال حرفه ای وارد شد و تا سال ۱۹۸۱ دراین تیم حضور داشت. سانتینی پس از ۱۲ بازی برای تیم فوتبال سنت اتین به تیم مون پلیه پیوست و بین سال های ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۳ برای این تیم بازی کرد. ۲ فصل بازی برای تیم مون پلیه و پس از آن پیوستن به تیم لیسیه به نوعی پایان بخش دوران بازیگری سانتینی بود. سانتینی از سال ۱۹۸۳ به مدت ۲ سال در تیم لیسیه حضور داشت. او در این تیم هم بازی می کرد و هم کار هدایت بازیکنان را بر عهده داشت. پس از آن به تولوز رفت و ۴ سال در این تیم حضور داشت. سپس به لیل پیوست و تا سال ۹۲ در این تیم به مربیگری پرداخت. سنت اتین چهارمین تیمی بود که سانتینی آن را هدایت کرد. او حدفاصل سال های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۴ در این تیم مربیگری کرد پس از آن به سوشو رفت. یک فصل همکاری با سوشو که باموفقیت همراه نبود این مربی فرانسوی را ۲ سال خانه نشین کرد تا از سال ۱۹۹۷ به عنوان مدیر فنی تجربه ای جدید را در تیم فوتبال المپیک لیون آغاز کند. ۳ سال همکاری با تیم لیون در پست مدیر فنی ژاک را به پست سرمربیگری این تیم نزدیک کرد. او سرانجام در سال ۲۰۰۰ سرمربی لیون شد و با این تیم در فصل ۲۰۰۲ -۲۰۰۱ عنوان قهرمانی لیگ فرانسه را از آن خود کرد. همین قهرمانی برای مسئولان فدراسیون فوتبال فرانسه کافی بود تا هدایت تیم ملی فرانسه را به او بسپارند. ژاک به همین راحتی سرمربی فرانسه شد. جانشین روژه لومر ناکام! حالا ژاک سرمربی تیم ملی فوتبال فرانسه بود. او تیم بحران زده فرانسه که با ناکامی از جام جهانی ۲۰۰۲ به خانه بازگشته بود را مبدل به یکی از مدعیان قهرمانی یورو ۲۰۰۴ کرد اما یونان خیلی راحت در مرحله یک چهارم نهایی این تیم را به خانه فرستاد تا سانتینی وداعی تلخ با تیم ملی داشته باشد. او از فرانسه رفت و سرمربی تیم فوتبال تاتنهام انگلیس شد. ۱۳ بازی با تیم تاتنهام و رقم خوردن نتایجی ضعیف برای سانتینی دلایلی قانع کننده بود تا عطای کار کردن در لیگ برتر را به لقایش ببخشد و به بهانه بیماری همسرش به فرانسه بازگردد. او به فرانسه آمد، چند ماهی به استراحت پرداخت و با شروع فصل ۲۰۰۶ - ۲۰۰۵ به تیم اوسر پیوست. مسئولان باشگاه اوسر که انتظار داشتند با سانتینی به مسابقات معتبر اروپایی راه یابند زمانی که به این هدف نرسیدند خیلی زود به همکاری با وی پایان دادند. حالا با گذشت بیش از یک سال از آن تاریخ، سانتینی در آستانه حضور در تیم ملی فوتبال ایران است. اینکه چرا طی یک سال اخیر تیمی از فرانسه حاضر به عقد قرارداد با سانتینی نشده سئوالی است که باید از تیم مذاکره کننده با سانتینی پرسید.
● آرتور جورج
سیزده فوریه سال ۱۹۴۶ روز تولد آرتور جورج است. این مربی پرتغالی که ظاهرا به زبانهای فرانسوی، پرتغالی، اسپانیایی، ایتالیایی و آلمانی تسلط دارد از سال ۱۹۶۴ با بازی در تیم پورتو به دنیای فوتبال حرفه ای وارد شد. پس از یک سال بازی در تیم پورتو، آرتور جوان به آکادمیکا پیوست و ۴ سال در این تیم بازی کرد. طی ۴ فصل بازی برای تیم آکادمیکا ،جورج ۹۶ بازی انجام داد و ۷۲ گل به ثمر رساند. درخشش در تیم آکادمیکا باعث شد تا مسئولان باشگاه بنفیکا ترغیب به جذب آرتور جورج شوند. او به بنفیکا رفت، طی سال های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۵ برای این تیم بازی کرد۹۵. بازی برای بنفیکا و زدن ۷۲ گل برای این تیم کارنامه ای درخشان را برای جورج برجای گذاشت. جورج درسال ۷۸ پس از ۳ فصل بازی برای تیم بلننزه از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. او طی این ۳ فصل ۵۱ بازی انجام داد و ۱۶ گل به ثمر رساند.
آرتور جورج طی سال های ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۷ شانس بازی در تیم ملی فوتبال پرتغال را داشت و در این مدت تنها ۱۶ بازی ملی انجام داد که ثمره آن تنها گلزنی در یک بازی بود. آرتورجورج یک سال پس از خداحافظی از دنیای فوتبال به جرگه مربیان پیوست و سرمربی تیم ویتوریو گیمارش شد. او طی فصل ۸۰-۷۹ سرمربی این تیم بود. پس از شروع نه چندان امیدوار کننده در تیم گیمارش، جورج به تیم بلننزه پیوست و بازهم یک فصل توام با ناکامی که او را یک سال خانه نشین کرد. آرتورمجددا به دنیای مربیگری بازگشت و در فصل ۸۳-۸۲ سرمربی پورتیمنونسه بود. یک سال پس از جدایی ازاین تیم، آرتور جورج به پورتو رفت. او طی سال های ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۷ سرمربی پورتو بود. پس از آن به تیم ماترا ریسینگ فرانسه پیوست و یک فصل با این تیم بود. مقصد بعدی آرتور جورج تیم پورتو بود که طی سال های ۸۸ تا ۹۱ این تیم را همزمان با تیم ملی فوتبال پرتغال هدایت کرد. جورج در سال ۹۱ مجددا به فرانسه بازگشت و این بار سرمربی پاریسن ژرمن شد. ۳ فصل هدایت تیم فوتبال پاریسن ژرمن زمینه ساز بازگشت دوباره او به پرتغال شد. جورج به زادگاهش بازگشت و این بار هدایت بنفیکا را در فصل ۱۹۹۵-۱۹۹۴ پذیرفت. پس از آن آرتور حضور در فوتبال ملی را با قبول مسئولیت تیم ملی سوئیس تجربه کرد. ناکامی با سوئیس در جام ملت های ۱۹۹۶ انگلیس، باعث جدایی جورج از این تیم شد. او دوباره به خانه بازگشت و سرمربی تیم ملی کشورش شد و شکست در راهیابی به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه باعث شد تا جای خود را به اولیویرا بدهد و به تیم ویتس آرنهم هلند برود. پس از همکاری کوتاه با این تیم هلندی، جورج مجددا هدایت تیم پاریسن ژرمن را پذیرفت. کسب نتایج ضعیف با این تیم جورج را از فوتبال اروپا دلزده کرد. او پس از یک سال خانه نشینی از سال ۲۰۰۰ به فوتبال آسیا آمد و سرمربی النصرعربستان شد. پس از دستیابی به رتبه سوم مسابقات فوتبال لیگ عربستان با تیم النصر، جورج سرمربی الهلال شد و با این تیم به عنوان قهرمانی لیگ عربستان رسید. او سال ۲۰۰۲ به اروپا آمد و سرمربی آکادمیکا کوئیمبرا شد. جورج یک فصل در این تیم ماند پس از آن به زسکا مسکو روسیه پیوست. او پس از جدایی از تیم زسکا با هیچ تیمی همکاری نداشته و ظاهرا منتظر قبول مسئولیت تیم ملی فوتبال کشورمان است!
منبع : روزنامه ابرار ورزشی


همچنین مشاهده کنید