شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

NOKIA ۳۲۳۰


NOKIA ۳۲۳۰
● آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود می باشد :
- گوشی موبایل
- شارژر
- دفترچه راهنما
ـ Memory card ( کارت حافظه) ۳۲ مگا بایتی
گوشی ۳۲۳۰ نوکیا از نظر طبقه بندی بین گوشی های سری ۶۰ نوکیا می باشد و از نسخه دوم این پلت فورم بهره می برد . گوشی ۷۶۱۰ به عنوان اولین تولید انبوه نوکیا با دوربین مگا پیکسلی بود و با ظاهری زیبا به عنوان یک مدل در کلاس fashion معرفی شد بعد از آن گوشی ۶۶۷۰ با قابلیت های کمتر ولی در کلاس business معرفی شد پس از آن گوشی های ۶۶۸۰ ، ۶۶۸۱ و ۶۶۳۰ تولید شدند در این گوشی ها فقدان وجود رادیو FM و سیستم مادون قرمز (Infrared) به چشم می خورد همچنین وجود سیستم PTT (یا PUSH TO TALK) نیز ضروری می نمود ، همچنین بازار ، نیاز به یک مدل با این قابلیت ها و ظاهری بهتر داشت . پس مدل ۳۲۳۰ را عرضه نمود که هم قابلیت های زیادی داشت و هم در کلاس گوشی های CLASSIC بود .
این گوشی با دو رنگ قرمز و مشکی به بازار ارائه شد . رنگ مشکی به نسبت جذاب تر از رنگ قرمز آن است و اگر کمی ظرافت به خرج دهیم رنگ قرمز این گوشی را می توان زنانه نامید .
ابعاد گوشی ۱۹×۴۹×۱۰۹ میلی متر می باشد ، وزن آن نیز ۱۱۰ گرم است .
این مدل از نظر ضخامت تقریبا هم ردیف گوشی های قبلی هم کلاس خود می باشد . البته اگر باتری گوشی را عوض کنید وزن گوشی شما کاهش خواهد یافت چون در این مدل باتری BL-۵B ۷۶۰-mAh استفاده شده که در گوشی های ۶۶۷۰ و ۷۶۱۰ از باتری mAh ۹۰۰ ، ۵C BL- استفاده شده بود که در مقایسه با هم کارآیی ، باتری ۳۲۳۰ در حالت standby ۱۰۰ ساعت کمتر از بقیه بود . هر دو گوشی در حدود ۲ روز با استفاده معمولی از گوشی کار کردند (یعنی ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صحبت و حدود ۴۰ دقیقه استفاده از بقیه امکانات گوشی) در کل از نظر باتری و زمان استفاده گوشی ، ۳۲۳۰ گوشی قابل قبولی می باشد و شارژ شدن آن به طور کامل حدود یک ساعت و نیم طول می کشد .
همان طور که مشاهده شد قسمت پایینی گوشی که صفحه کلید گوشی روی آن قرار دارد حدود یک سوم از کل ارتفاع گوشی را شامل می شود .
کلیدهای گوشی در هنگام استفاده اذیت کننده به نظر می رسند و کلا استفاده از گوشی با یک دست راحت نمی باشد و باید از هر دو دست استفاده کرد که البته بعد از استفاده های متوالی این مساله برای شما عادی می شود .
احتمالاً استفاده از کلید Menu شما را کمی ناراحت خواهد کرد چرا که این کلید در نزدیکی Softkey (دو کلید اصلی بالایی) جای دارد و دقیقاً همین امر در مورد کلید "C" نیز صادق است که در طرف راست کلید منو قراردارد .
نور زمینه کلید ها سفید است و در هر شرایطی به خوبی دیده می شود .
● Pop port
قسمت اتصالات جانبی گوشی همانند اکثر مدل های نوکیا در قسمت انتهایی گوشی قراردارد همچنین کلید on/off گوشی همانند دیگر مدل ها در بالای گوشی جا گرفته است . دکمه Ptt (Push to talk) در قسمت کناری گوشی در سمت چپ واقع شده است و به خاطر کوچک بودن آن استفاده طولانی از آن خسته کننده خواهد بود .
محل اتصال بند به گوشی و قسمت Infrared نیز در گوشه کناری سمت راست واقع شده اند .
صفحه نمایشگر جالب ترین قسمت گوشی می باشد . گوشی های قبلی به نسبت صفحه های کدر و تارتری داشتند . تصاویر با تنظیمات مشابه نسبت به گوشی های ۶۶۷۰ و ۷۶۱۰ شفاف تر و واضح تر می باشند . صفحه نمایشگر از نوع TFT و با قابلیت نمایش ۶۵۰۰۰ رنگ می باشد و رزولوشن صفحه ۲۰۸×۱۷۶ پیکسل (۳۵×۴۱ میلیمتر) می باشد . در مقایسه صفحه نمایشگر این گوشی با گوشی نوکیا ۶۶۸۱ نتایج کاملاً مشابه و همسان بود.
البته ۶۵۰۰۰ رنگ برای این گوشی شاید کم به نظر برسد ولی در مقایسه با یک صفحه نمایشگر ۲۶۲۰۰۰ رنگ مشاهده می کنیم که افزایش قابلیت تفکیک رنگ ها لزوما باعث افزایش کیفیت نمی باشد .
در کل صفحه نمایشگر نوکیا ۳۲۳۰ برای یک گوشی Smartphone بد نیست ولی در مقایسه با مدل های مشابه شرکت های سامسونگ و شارپ ضعیف به نظر می رسد .
● دوربین
دوربین گوشی از نوع ۱.۲ مگا پیکسلی می باشد که در پشت گوشی واقع شده و از نکات مثبت این گوشی می توان به وجود آیینه در کنار دوربین برای گرفتن عکس های پرتره از خود اشاره کرد . از نکات منفی می توان به عدم وجود یک کلید خاص برای دوربین اشاره کرد و برای استفاده از دوربین باید از یکی از کلید های Softkey ( دو کلید اصلی بالایی ) استفاده کنید .
با باز کردن قاب پشتی دستگاه برای عوض کردن کارت حافظه با پیغامی مواجه می شوید که به شما پیشنهاد می دهد تا از برنامه های در حال اجرا، خارج شوید و سپس کارت حافظه را بیرون بیاورید.
معمولا دوربین گوشی های ۳۲۳۰ و ۶۶۳۰ با هم مقایسه می شوند که این مساله درست نمی باشد به دلیل که پردازشگر این دو گوشی با هم تفاوت دارند و پردازشگر ۳۲۳۰ ضعیف تر می باشد . پس بهتر است دوربین ۳۲۳۰ را با ۷۶۱۰ مقایسه کنیم .
در هنگام عکس گرفتن باید حدود ۱ تا ۱.۵ ثانیه دوربین را ثابت نگهدارید . به طور مثال اگر از یک ماشین در حال حرکت عکس بگیرید متوجه خواهید شد که در عمل از ماشین ، شین آن را عکس گرفته اید !
دوربین ۳۲۳۰ تفاوت زیادی با دوربین های گوشی های Smartphone دیگر ندارد . جز اینکه بخش Timer و عکس برداری در شب و قابلیت بزرگ نمایی تا ۴ برابر به آن اضافه شده است . همین طور تنظیمات نور و یا افکت ندارد که این مورد را می توان با نصب برنامه های متنوع جبران کرد .
نکته دیگر این که شما نمی توانید کیفیت ذخیره سازی را انتخاب کنید و تنها انتخابی که دارید کیفیت عکس خوانده می شود که نکته قابل توجهی می باشد و درسه مورد : بالا (High) ، نرمال (Normal) و پائین (Basic) موجود است یعنی این که شما می توانید کیفیت و رزولوشن را با هم انتخاب کنید و نه تک تک . به این ترتیب که رزولوشن در دو حالت اول ۹۶۰ × ۱۲۸۰ و در حالت آخر ۴۸۰ × ۶۴۰ می باشد .
کلاً از نظر کیفیت دوربین ، دوربین این گوشی در سطح گوشی های ۶۶۷۰ و ۷۶۱۰ قرار دارد و نسبت به ۶۶۳۰ ضعیف تر است و نسبت به دیگر Smartphone ها در وضعیت مناسبی به سر می برد و نسبت به گوشی های هم کلاس خود بهتر می باشد .
Video clip ها با فرمت ۳GP ذخیره می شوند و می توانید از بین دو مورد فیلمبرداری ۱۰ ثانیه ای که برای MMS کاربرد دارد و یا نامحدود که به فضای خالی حافظه شما بستگی دارد یکی را انتخاب کنید ، کلاً با دو رزولوشن ۱۴۴×۱۷۶ و یا ۹۶×۱۲۸ می توانید فیلمبرداری کنید .
کیفیت فیلمبرداری متوسط است و به نظر می رسد که پردازشگر برای ذخیره اطلاعات ، ضعیف عمل می کند . همچنین اگر دوربین را حرکت دهید کیفیت مناسبی نخواهید داشت ، صدا هم با کیفیت متوسط ضبط می شود و در محیط های شلوغ صدا به صورت واضح شنیده نمی شود . در کل کیفیت فیلمبرداری همانند گوشی های دیگر نوکیا است و هیچ پیشرفتی در آن دیده نمی شود . کلیپ های ذخیره شده در هنگام پخش روی گوشی عالی به نظر نمی رسند و بر روی کامپیوتر کم کیفیت تر به نظر می آیند .
حافظه گوشی ۶ مگا بایت می باشد که نسبت به گوشی های مشابه دیگر در سطح پایینی قرار دارد . وجود پخش کننده استریوی , MP۳ در حالی که سیستم گوشی مونو می باشد مضحک به نظر می رسد! در حالی که این مدل می توانست همانند Nokia N-Gage از خروجی استریو بهره ببرد .
از لحاظ نرم افزاری ۳۲۳۰ با ۷۶۱۰ تفاوت هایی دارد . بسیاری از برنامه های Java که در مدل ۷۶۱۰ اجرا می شدند در ۳۲۳۰ اجرا نمی شوند که باید اجرا شوند. حتی برنامه آزمایش گوشی های ما که درسیستم Java کار می کند در مورد این گوشی چیزی نشان نداد !
از لحاظ کارایی می توان گفت که دستگاه پر سرعتی در اختیار نداریم و این مساله هنگامی که با فایلهای حجیم و یا با Data base های بزرگ سروکار دارید نمود پیدا می کند .
و در مقایسه کلی با مدل های ۶۶۸۰ ، ۶۶۸۱ ، ۶۶۳۰ مدل ۳۲۳۰ نظر مثبت مشتریان کمتری را به خود جلب می کند و با تعجب می توان اشاره کرد که نتایج تست کارآیی ۳۲۳۰ با گوشی ۶۲۶۰ همسان است و از مدل ۷۶۱۰ پایین تر نشان می دهد !
● در نهایت :
حجم صدای گوشی بالا و دارای زنگ ۴۸ تن پلی فونیک می باشد و در واقع حجم صدای پخش MP۳ در ۳۲۳۰ بالاتر از ۷۶۱۰ و ۶۶۷۰ می باشد ولی باز هم نسبت به ۶۶۸۰ ، ۶۶۸۱ ،۶۶۳۰ پایین تر است . صدای آی فون گوشی مناسب به نظر می رسد ولی در محیط های شلوغ به وضوح شنیده نمی شود و لازم است که صدا را همیشه در بالاترین حد قرار دهید .
نکته جالب عدم وجود CD برنامه در بسته ۳۲۳۰ است که باید آن را از سایت نوکیا دریافت کنید !
این گوشی ، گوشی جالبی به نظر می رسد ، با وجود این که از کارایی کم و پردازشگر ضعیفی برخوردار است ولی یکی از بهترین صفحه های نمایش را در گوشی های سری ۶۰ دارد . همچنین از کیفیت مونتاژ خوبی برخوردار است . جایگزینی ۳۲۳۰ به جای ۶۶۷۰ و ۷۶۱۰ بی معنا به نظر می رسد ولی این گوشی می تواند جانشین مناسبی برای ۶۶۰۰ و یا ۳۶۵۰ و ۳۶۶۰ باشد.
منبع : سایت جی.اس.ام


همچنین مشاهده کنید