جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

NOKIA ۶۰۳۰


NOKIA ۶۰۳۰
● آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود می باشد :
- گوشی موبایل
- یک عدد باتری BL-۵C نوکیا
- یک هدست HS-۷
- راهنمای مصرف کننده
این گوشی ، یک گوشی ارزان قیمت است که هم زیباست و هم دارای یک رادیو می باشد . ساخت گوشی ۶۰۳۰ توسط نوکیا ، برای تجدید موفقیت های قبلی این شرکت در بین گوشی های کلاس میانی می باشد که هم اکنون در حال خارج شدن از رده است ، اما آیا حقیقتاً ۶۰۳۰ قابلیت پیروی و ادامه راه نیاکان خود را دارد ؟
آیا می تواند طعم موفقیت را ، مجدداً به نسل خود بچشاند ؟
● نقاط قوت این گوش :
- طراحی زیبا و مناسب
- همراهی یک رادیو با شما
- دکمه های بزرگ و کاربردی برای دستیابی به منوهای داخلی
● چند نقطه ضعف در این دستگاه :
- دکمه کنترل وسط ، برای استفاده راحت نیست
- باید استفاده از INFRARED را فراموش کنید !
- صفحه نمایشگر حساس به خط و خش و لک
- داشتن صدای مونو برای رادیو (باید از صدای استریو صرف نظر نمایید)
در ماه مارس سال ۲۰۰۵ میلادی ، نوکیا ، این مدل گوشی را به بازار معرفی نمود ، یعنی دقیقاً قبل از نمایشگاه سبیت آلمان . نقطه ی قوت این گوشی وجود طراحی زیبا و قیمت مناسب آن می باشد . ۶۰۳۰ یکی از پرطرفدارترین گوشی ها برای استفاده کنندگانی است که دنبال دردسر نبوده و یک گوشی زیبا به همراه منوهای ساده ، آنها را راضی خواهد نمود . این مدل گوشی برای تولید کنندگان، اهمیت بالایی پیدا کرده است ؛ حتی بیش از آنچه ابتدای کار تصور می شد ، زیرا امروزه والدین کودکان نیز برای رفع نگرانی خود به فکر تجهیز نوجوانان شان در سنین پائینتر به تلفن همراه افتاده اند ؛ یک کنترل و وسیله ارتباطی ساده با قیمت مناسب ، مساوی است با ، درست حدس زدید : موفقیت صد در صد .
همچنین استفاده کنندگانی که از گروه های دیگر سنی به این جرگه می پیوندند ، از همین نظرات برخوردار می باشند و فکر می کنند ، کلاً نیازی به یک دوربین چند مگا پیکسلی ، کارت حافظه و از اینگونه تجهیزات جانبی روی موبایل نیست .
● مشخصات فیزیکی : نوارهای براق و درخشنده
یکی از بهترین و مورد قبول ترین استانداردها برای موبایل ، ساختاری با لبه های گرد و اندازه ۱۸×۴۴×۱۰۴ میلی متر و وزنی برابر ۹۰ گرم می باشد . نوارهای درخشنده در تمام طول گوشی کشیده شده و تجسم زیبایی را ایجاد می کنند ، همچنین این نوارها پشت و روی گوشی را از یکدیگر مجزا می سازند و باعث شده که گوشی ، لاغرتر از حالت عادی به نظر بیاید . پوشش جلوی گوشی یک مدل جدید است که در دیگر گوشی ها ، این سبک طراحی کمتر دیده می شود
این پوشش ، قاب مقابل چشمان شما را به ۵ نوار بزرگ تقسیم می کند که دو نوار مخصوص کلید های CONTEXT می باشد و البته نکته ای که نظر مشتریان را جلب می کند ، کلید کنترل میانی است که مانند نوارهای دور گوشی ، از درخشندگی و زیبایی خاصی برخوردار می باشد و یک نگاه کافی است که تصور یک کلید کنترل پلاستیکی ساده را فراموش شود .
علامت شرکت تولید کننده در زیر نوار نقره ای بلندگو ی دستگاه ، زیر یک شیشه حک شده است همچنین پشت دستگاه نیز این علامت واضح و مشخص می باشد .
وجود و یا اتصال یک دوربین دیجیتال به این گوشی ، منتفی است و این خود یک نظر هوشمندانه جهت رسیدن به اهداف مشتریان با قیمت پائین می باشد .
قسمت بالای گوشی به صورت یک تکه است و قابلیت باز شدن و جدا سازی را ندارد که این قضیه حاکی از ساختار محکم گوشی و کیفیت بالای مونتاژ آن است . متاسفانه در اکثر آزمایشات بر روی این گوشی ، با اینکه گوشی از جنس تحسین برانگیزی ساخته شده ، بعد از گذشت زمان ، پوشش عقب که باتری و سیم کارت را در زیر خود قرار می دهد ، دچار لقی شده و دیگر محکم و سفت در جای خود نمی ایستد .
جنس قاب دستگاه خیلی قابل ستایش نمی باشد . به هر حال قاب رویی دستگاه دارای یک سطح صاف و براق مشکی رنگ است که به سادگی اثر انگشتان کاربر همه جای آن حک می شود و به همین منوال قاب گوشی به زودی کثیف و چسبناک می شود و بهتر بود که به جای یک قاب براق ، از یک قاب مات همانند آنچه در قاب پشتی گوشی به کار رفته در جلوی آن نیز به کار می رفت .
باید گفت که وقتی نوکیا ۶۰۳۰ در دست شماست ، هیچ کس گمان نمی کند که این گوشی ، گوشی ارزان قیمتی باشد . این گوشی به راحتی با گوشی های گران قیمت اشتباه گرفته می شود ولی خوب ، متأسفانه دوربین در آن یافت نمی شود . در کل می توان گفت : ظاهرش به قیمتش نمی آید . این گوشی در سه رنگ سیاه براق ، بژ و نقره ای در بازار موجود می باشد و دارای قاب قابل تعویض است .
● غیر فعال یعنی آرام
صفحه نمایشگر این گوشی از نوع CSTN می باشد که معمول گوشی های این کلاس است . اطلاعات صفحه ی نمایشگر در زیر تشعشع آفتاب قابل خواندن است و این گوشی دارای قابلیت نشان دادن تصاویربا ۶۵۰۰۰ رنگ می باشد که رزولوشن آن ۱۲۸×۱۲۸ پیکسل در مساحت ۲۷×۲۷ میلی متر می باشد . البته خوشبختانه صفحه پلاستیکی استفاده شده روی نمایشگر مناسب و مسطح است ؛ چراکه گاهی اوقات از شیشه محدب استفاده می شود که همه چیز را خراب می کند .
● صفحه کلید :
کلیدها در کل شل می باشند . کلید ۴ طرفه (Joystick) نیز با این که به راحتی به جهت های دلخواه حرکت می کند ولی کمی دچار لقی است که گاهی به دکمه ی وسطی گیر کرده . باعث اذیت شدن کاربر می شود . در کنار کلید ۴ جهته کلیدهای کمکی (Context Keys) و کلیدهای رد و برقراری تماس قرار دارند و کلیدهای عددی ، حرفی نیز بزرگ بوده و کار با آن ها مطلوب می باشد . نور زمینه ی صفحه کلید نیز در محیط های تاریک سودمند است .
● یک منوی آشنا :
طراحی منوی این دستگاه ، مانند تمامی منوهای سری ۴۰ نوکیا است . جستجو در منوها با استفاده از دکمه های کنترل که در اطراف قرار گرفته اند و همچنین با کلید ۴ جهته (Joystick) ، انجام می شود .
شما قابلیت تغییر رنگ نوشتار را ندارید و مطمئناً در زمینه های تیره به مشکل برخواهید خورد ، نمونه این ایراد را در شکل می بینیم ، با وجود پس زمینه تصویر زیر دریا ، دیگر نوشته ها به خوبی قابل مشاهده نیستند .
دکمه ی کمکی سمت چپ (CONTEXT KEY) برای انتخاب گزینه GO TO می باشد که این منو اکثر گزینه های مهم را شامل می شود و قابلیت انتخاب گزینه ها به دلخواه در آن وجود دارد . دکمه سمت راست هم مثل دکمه ی وسط کنترل چهار طرفه می تواند یک منوی مشخص شده را انتخاب نماید .
● دفترچه تلفن (Phone book) :
این دستگاه ، قابلیت استفاده همزمان از هر دو دفترچه تلفن موجود در گوشی و سیم کارت را دارد . حافظه تلفن گنجایش ۳۰۰ تلفن را دارد که این مقدار شاید زیاد نباشد ولی ، آنقدر زیاد هست که اکثر استفاده کنندگان این تلفن را قانع کند .
برای هر نام هم ، قابلیت ذخیره ۵ تلفن مختلف وجود دارد . همچنین E-mail و آدرس اینترنتی فرد را نیز ذخیره می کند . اگر آدرس هم گرفتید ، نگران نباشید ؛ اسم خیابان را ، با یک نوشته کوتاه می توانید ذخیره کنید . اما مطمئن باشید برای دوستان خاص تان نمی توانید تصویر و یا زنگ خاصی را انتخاب نمائید ، مگر اینکه آنها را در گروه بندی های تلفن قرار دهید آن وقت است که برای آنها قابلیت تفکیک ملودی را دارید .
همچنین شما قابلیت شماره گیری صوتی را نیز ندارید ، حتی زمانی که از هندزفری استفاده می کنید . تمامی جستجو ها باید توسط دکمه ها انجام شوند .
● صوت و نوشتار
زنگ ها پلی فونیک و ۱۶ صدایی می باشند . حدود ۳۰ عدد ملودی نیز در گوشی موجود است که قابلیت باز کردن و ذخیره ملودی های بیشتر نیز در گوشی می باشد و حدود ۳ مگا بایت حافظه برای آن در نظر گرفته شده است .
گوشی نوکیا ۶۰۳۰ ، دو پروفایل را هم به شما اختصاص داده است که هر طور مایل باشید آنرا تنظیم نمائید . همچنین با استفاده از Time Profile Set Up از قابلیت زمان بندی پروفایل ها نیز برخوردار می باشید .
در این گوشی امکان ارسال و دریافت پیام های SMS و EMS وجود دارد و همچنین می توانید حداکثر ۶ پیام کوتاه (SMS) را در قالب یک پیام ، یعنی به صورت پشت سرهم از طریق این گوشی ارسال نمایید . البته T۹ انگلیسی هم در خدمت شماست که کاربردی برای فارسی زبانان ندارد . پیام های MMS نیز قابلیت حجمی تا میزان حداکثر ۱۰۰ کیلوبایت را دارند ، ولی گوشی قابلیت E-mail ندارد .
● زنگ بیداری و تقویم :
زنگ بیداری شما با تنظیم و انتخاب مدت زمانی که خودتان صلاح می دانید ، می تواند به صورت متناوب و مداوم به کار خود ادامه دهد . همچنین شما می توانید روزهایی را که قصد بیدار شدن ندارید را جدا کنید .
تقویم شما کامل نیست و تنها یک ماه در سال را نشان می دهد ، که کافی نیست . برای هر روز می توانید یک رویداد به همراه یک نوشته کوتاه تا حداکثر ۱۶۰ کاراکتر تعریف کنید . همچنین از یک یادآور کوتاه و ساده که می تواند روزانه ، هفتگی ، ماهانه و یا سالیانه تکرار شود . نیز می توانید استفاده کنید که شما را با خبر کند . ولی حواستان باشد که شماTask Manager ندارید . راستی همانطور که گفته شد اصلا به دنبال کرنومتر ، شمارش معکوس ، Dictaphone و Mailbox در ۶۰۳۰ نباشید . موبایل شما تنها از یک ماشین حساب ساده و استاندارد و یک تبدیل واحد ساده برخوردار می باشد . یک تبدیل واحد پیچیده تر نیز جزء کاربردهای نصب شده است که حجم ، فاصله ، سطح و ... را در واحد های مختلف محاسبه می کند .
● یک رادیوی FM مونو همراه شماست
برای کسانی که بدنبال یک وسیله مناسب جهت پرکردن اوقات فراغت می باشند ، شاید اولین موردی که نظرشان را جلب کند ، وجود یک گیرنده FM در دستگاه تلفن باشد . البته شاید خیلی بهتر بود اگر ، گیرنده رادیوی نوکیا استریو بود . حواستان باشد که برای راه اندازی رادیوی گوشی باید هندزفری HS-۷ نوکیا را به گوش خود متصل نمائید . البته بهتر است که از همان هندزفری مخصوص موبایلتان استفاده کنید و از انواع دیگر صرف نظر کنید .
در این حالت گوشی شما قابلیت ذخیره ۱۲ ایستگاه رادیویی را به همراه نام هایشان دارا خواهد بود . سیستم اتوماتیک جستجوی ایستگاه های رادیویی نیز قابل اطمینان می باشد . باید به خاط داشته باشید که هدفون موجود قابلیت استفاده جهت Handsfree و پاسخگویی به تلفن را نیز دارد . به همین جهت در محل اتصال دو سیم یک میکروفن قوی ولی کوچک به همراه دکمه های قطع و وصل تماس قرار گرفته است .
● نحوه ی اتصال به کامپیوتر :
جهت اتصال ۶۰۳۰ به کامپیوتر ، شما باید ، از کابل اتصال دیتا استفاده کنید و خبری از گزینه های دیگر مثل کابل USB و غیره نمی باشد . مشکل اساسی این گوشی عدم وجود بلوتوث و یا اینفرارد (Infrared) می باشد . در ضمن کابل دیتا نیز در بسته ی گوشی وجود ندارد و باید به خرج خودتان یک کابل دیتا تهیه نمایید .
در اوایل ارائه ی این گوشی به بازار ، شایعه هایی مبنی بر این که پورت اتصالی گوشی از نوع Mini USB می باشد ، وجود داشت . (این پورت از لحاظ ظاهر شبیه به پورت Mini USB می باشد) که متأسفانه این چنین نیست و به اصطلاح خود سازندگان گوشی این پورت "Plug and Play" نام دارند !
به هر حال با تمامی خوبی ها و بدی ها ، این گوشی یکی از موفقیت های شرکت نوکیا به شمار می آید که یاد آور قهرمانانی چون ۳۵۱۰i و ۳۱۰۰ نوکیا می باشد که بازار را به قبضه خود درآورده بودند .
البته شاید پیشنهاد بدی نباشد که با پرداخت مبلغی اضافه تر ، صاحب یک گوشی ۶۰۲۱ شوید که مجهز به صفحه TFT ، بلوتوث و تقویمی قوی تر می باشد .
منبع : سایت جی.اس.ام