دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا
۷ روش برای پیشگیری از بروز مسمومیتهای غذایی در خانه
با توجه به اینکه دور نگه داشتن کامل مواد غذایی از نفوذ باکتریها غیرممکن است بهمین دلیل باید به پشگیری از مسمومیتهای غذایی در خانه توجه بیشتری مبذول داشت .
● به ۷ روش در این زمینه توجه فرمایید :
۱) شستن کامل دستها ، ظروف و وسایل آشپزخانه
قبل و بعد از آماده کردن غذا دستها را با آب گرم و صابون بشویید بویژه هنگام کار با گوشت خام ، ماهی ، مرغ و تخم مرغ بعد از اتمام کار نیز ظروف و سطوح مورد استفاده را با آب گرم و صابون و مایع ظرفشویی شستشو دهید .
۲) مواد غذایی خام را از مواد پخته جدا نگه دارید .
هنگام خرید از مغازه مواد غذایی آماده مصرف را از گوشت ، مرغ یا ماهی خام جدا کنید . این جداسازی به پیشگیری از انتقال آلودگی کمک میکند .
۳) مواد غذایی را تا درجه مناسب حرارت دهید . ( خوب بپزید )
غذاها را بطور کامل بپزید ، به خاطر داشته باشید که غذاهای آلوده اغلب ظاهر و بوی نرمالی دارند . استفاده از یک ترمومتر ( دماسنج ) غذایی تنها راه مطمئن است که ضمانت می کند که غذای شما تا دمای مناسب پخته شده است . اکثر میکروارگانیسم های غذایی در درجه حرارت ۱۸۰-۱۴۰ درجه فارنهایت کشته می شوند .
۴) غذاهای فاسد شونده را سریعاً در یخچال گذاشته و یا فریز کنید .
غذاهایی را که زود فاسد می شوند را باید حدود ۲ ساعت بعد از خرید یا آماده سازی در یخچال قرار داد یا فریز کرد و اگر دمای بالای ۹۰ درجه فارنهایت باشد تا حدود ۱ ساعت بعد باید در یخچال قرار داد . مواد غذایی گوشتی را بین ۲ تا ۵ روز در یخچال و برای بیش از این مدت در فریزر نگه دارید .
۵) غذاها را بطور صحیح از حالت انجماد خارج سازید .
باکتریها می توانند بسرعت در گوشت ، مرغ ماهی که در حرارت اتاق باشند دوباره تولید شوند . می توانید برای خارج ساختن گوشت ، مرغ و ماهی از حالت انجماد از یک یا دو روز قبل آنها را در یخچال قرار دهید .
۶) از مایکرویو نیز می توانید استفاده کنید ولی باید سریعاً آنرا بپزید .
از آب سرد هم می توانید استفاده کنید بطوریکه گوشت یا مرغ منجمد را در داخل نایلونی کاملاً بسته قرار داده و در آب سرد غوطه ور سازید .
۶) موقع سرو غذا احتیاط کنید
باقی مانده غذا را بعد از ۲ ساعت در درجه حرارت اتاق و در جاهای گرم بعد از ۱ ساعت دور بریزید .
غذاهای سرد را که می خواهید برای بیش از ۲ ساعت در بیرون از یخچال نگه دارید حتماً از کیسه یخ در زیر آنها استفاده کنید وغذاهای گرم را نیز برای بیش از ۲ ساعت در جعبه غذا که آنرا گرم نگه می دارد قرار دهید .
۷) غذایی را که به سلامت آن مشکوکید دور بریزید .
وقتی از سلامت غذا اطمینان کامل ندارید آن را مصرف نکنید . غذایی که برای مدتی طولانی در دمای اتاق مانده باشد ممکن است حاوی باکتریها یا سمومی باشد که با پختن و حرارت دیدن هم از بین نمی روند . لذا حتماً آنرا دور بریزید حتی اگر بو وظاهر مطلوبی داشته باشد . مسمومیتهای غذایی بسیار جدی و خطرناکند بویژه برای کودکان ، زنان حامله و جنین آنها ، سالمندان وافراد با ضعف سیستم ایمنی که باید توجه ویژه ای در این زمینه داشته باشند .
منبع : واحد مركزی خبر
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب آمریکا مجلس شورای اسلامی انتخابات چین شورای نگهبان دولت حجاب دولت سیزدهم جنگ رسانه
هواشناسی شهرداری تهران تهران قتل فضای مجازی سلامت سیلاب شهرداری سازمان هواشناسی باران سامانه بارشی آتش سوزی
قیمت دلار ایران خودرو خودرو بانک مرکزی قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو دلار حقوق بازنشستگان مسکن تورم یارانه
تئاتر محمدعلی علومی برنارد هیل تلویزیون سینمای ایران سریال مسعود اسکویی دفاع مقدس نمایشگاه کتاب صدا و سیما موسیقی سینما
دانش بنیان
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه اوکراین طوفان الاقصی نوار غزه نتانیاهو ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر نساجی عبدالله ویسی رئال مادرید لیگ برتر ایران سپاهان جواد نکونام بازی بارسلونا
اینترنت اپل سامسونگ آیفون تبلیغات گوگل مایکروسافت باتری پهپاد عکاسی
سازمان غذا و دارو رژیم غذایی بیمه کاهش وزن سیگار توت فرنگی دندانپزشکی فشار خون