جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

جرم اینترنتی فقط هک نیست !


جرم اینترنتی فقط هک نیست !
اما به نظر می‌رسد جرایم اینترنتی فقط به موضوع Security محدود نمی‌شود و پخش تصاویر مستهجن و سوءاستفاده‌های جنسی در اینترنت، موضوعی مهم‌تر از امنیت باشد.صادق حکیمی، رییس هیات مدیره شرکت تحقیقات مهندسی ایمن نگه‌دار ارتباط در نامه‌ای به دکتر حمدون توره دبیرکل ITU و همچنین دبیر کل UNO DC از فراموشی این نوع جرم رایانه‌ای ابراز نگرانی کرده است. نامه حکیمی را به این دو نهاد بین‌المللی می‌خوانید:
به‌ نام خداوند بخشنده مهربان
دبیرکل محترم ITU و دبیرکل محترم UNO DC
با سلام و درود فراوان
ابتدای سخن را مزین می‌کنم به‌ نام یگانه زیبایی مطلق جهان هستی، خداوند جمال و جبروت، پس یاد می‌کنم از تمامی مردان الهی که پیام‌آور دوست‌داشتنی‌ترین کلمات هستی بودند، مردان بزرگی چون زرتشت، ابراهیم، موسی، عیسی و محمد مصطفی(ع) که تمامی زندگی خویش را فدای بهسازی زندگی امت و جامعه خویش نمودند و این رسالت را برای ما به یادگار گذاشتند.کلام اینجانب برای شما عزیزان غریب نیست و واژه دیر آشنای شماست: درخواست کمک و همیاری برای مقابله با سودجویان عرصه جهان تبادل اطلاعات.
جرم چیست؟ اولین قدم برای ایجاد هر قانون بشری با پاسخ به این سوال آغاز می‌شود. در جمله‌ای کوتاه می‌توان این عمل را این‌گونه توصیف کرد: “هر عملی که موجبات صدمه‌زدن به روح و جسم و یامال احدی از افراد یک جامعه و یا افرادی از آن را فراهم کند جرم تلقی می‌گردد.” این معنی شامل، اعمالی که موجبات سلب آزادی از دیگری‌گردد و یا امکان ایجاد خطر برای شخص ثالثی به‌وجود می‌آورد نیز می‌شود.مواد مخدر از آن جمله جرایمی است که جهان علیه آن تلاش می‌کند. به دلیل آنکه گروهی سودجو منفعت‌طلب با صدمه‌زدن به جان و مال دیگران سود استحصال می‌کنند. بنابراین جهان با این‌گونه زالوهای آدم‌نما به مبارزه بر خاسته است، میلیاردها دلار صرف مبارزه با این جرایم گردیده است و هنوز میلیاردها دلار دیگر هزینه می‌شود.
● جرم توزیع مواد مخدر چه ضررهایی برای یک جامعه دارد؟
۱) واردنمودن صدمه به روان انسان‌های مبتلا، به‌گونه‌ای که آنان را از ارایه وظایف انسانی خود به جامعه وا می‌دارد.
۲) فراهم‌نمودن زمینه‌های بزه در مبتلایان و ناامن‌کردن جامعه انسانی از سوی ایشان به دلیل نیاز به فراهم کردن پول مورد نیاز برای خرید افیون.
۳) فراهم نمودن زمینه‌های لازم برای حذف جوانان پرشور جامعه که اساس عزت و قدرت هر جامعه‌ای هستند.
۴) ایجاد گردش ناصحیح پولی به نفع بخشی ازجامعه و کاهش توان اقتصادی تولید از دو جنبه:
الف) غیرعملیاتی‌شدن انسان‌های آلوده
ب) انباشت پول زیاد از طریق تجارت کثیف که علاقه انسان‌ها را در سرمایه‌گذاری‌های واقعی از بین می‌برد.
پس از این مقدمه طولانی می‌پردازیم به اصل مطلب: امروز پیشرفت علوم جدید و سادگی امکان برقراری ارتباط در جهان کنونی و سهولت دستیابی به اطلاعات به اشتراک گذاشته شده در اقسام سرور (Server)ها فضاهای بسیار خوبی را برای زالو صفتان سودپرست شب‌نشین فراهم آورده است که با استفاده از این فضا اقدام به سودجویی‌های بی‌انتها نمایند.
نمایش تصاویر و فیلم‌هایی از زنان و کودکان کم‌سن و سال، نوجوانانی که به سختی می‌توان گفت حتی به سن بلوغ رسیده‌اند و ارایه تصاویر فجیع هتک حرمت یک دختر نوبالغ توسط مردی با هیکلی درشت که انسان را به یاد دوران گلادیاتورها می‌اندازد، از جمله موارد سوءاستفاده‌کنندگان است.مقایسه بین توزیع مواد مخدر و این مورد به ما نشان خواهد داد که متاسفانه چه شباهت‌های زیادی بین آنهاست، ضمن اینکه در بعضی موارد، دومی بسیار خطرناک‌تر است.
اینترنت و تجهیزات مخابراتی جدید که شاهراه تبادل اطلاعات با اصالت در جهان است و می‌توان از آنها به‌عنوان وسیله‌ای راهوار برای پیشبرد اهداف علمی جهت توسعه و نشر علوم و یکسان‌سازی سطح علوم در تمامی جهان بشری استفاده برد، متاسفانه کریدور کسب سود برای عده‌ای معدود و به دور از شرایط انسانی گردیده است. جامعه سالم و خانواده‌های متعلق به این جامعه از وقوع این مصیبت در اطراف خویش نگران و پریشانند. در تمامی کشورهای در حال توسعه و یا توسعه‌یافته برای رانندگی خطرناک که در نهایت ممکن است جان و مال چند نفر را تهدید کند میلیون‌ها دلار هزینه نموده‌اند و اکیپ‌های پلیسی را در لوای قانون جلوگیری از وقوع حوادث رانندگی تجهیز کرده‌اند، روانشناسان بسیاری به آنالیز رفتاری رانندگان متخلف پرداخته‌اند و با همکاری قانوندان‌‌ها و قانون‌گذاران جامعه خویش جزاهای مختلفی برای گناهکاران تعیین نموده‌اند.تبلیغات جهت تشویق عموم جامعه به مراعات قوانین رانندگی، سالیانه گردش پولی معادل میلیون‌ها دلار را در برمی‌گیرد. سوال اینجاست: چرا مجموعه جرایم اینترنتی دست کم شمرده می‌شوند؟ مگر این شاهراه جهانی تبادل اطلاعات متعلق به همه نیست؟ مگر نه اینکه نباید اجازه دهیم در این شاهراه‌ها افرادی دیوانه‌وار جهت کسب درآمد حریم خانواده‌های جامعه بزرگ جهانی را مورد هتک حرمت قرار دهند؟ سودجویان این شاهراه حتی از تولید و تکثیر مواردی اینچنینی پا را فراتر گذارده‌اند و اقدام به ایجاد چرخه‌های هماهنگ مردابی نموده‌اند که وقتی، حتی اگر به اشتباه وارد یکی از این سایت‌ها شوید دیگر نمی‌توانید خارج شوید و هر کدام از زیرگروه‌های این چرخه را پس می‌زنید دیگری جایگاه آن را پر می‌کند و خود را نمایش می‌دهد.آمارهای غیررسمی نمایانگر آن است که روزانه چهارهزار دامین از این دست ثبت می‌شود. چرا باید این‌گونه باشد؟ کدام خانواده، کدام والدین، کدام رهبر جامعه تحمل چنین بی‌اهانتی را دارد؟ آیا آمریکاییان، اروپاییان، آفریقایان و آسیاییان استحقاق این توهین و تحقیر را دارند؟ کدام یک از ما می‌توانیم خود را در جایگاه پدری بدانیم که دخترش به خاطر به دست آوردن چند دلار ملعبه دست سودجویان گردیده و تصاویر بدن برهنه وی به خاطر چیزی اندک‌تر از دو دلار به نمایش گذاشته شده است؟ تصور آن نیز مشکل است که کدامین جامعه استحقاق چنین توهین و حرمت‌شکنی را دارد؟
جنابان، آقایان چندی پیش خبرگزاری‌ها از دستگیری مردی در ایتالیا خبر دادند که بر روی فضای میزبانی خود تصاویر و فیلم‌هایی از تجاوز به نوجوانان زیر ۱۸سال را به نمایش می‌‌گذارد. جالب‌تر اینکه این فرد تمامی مراحل صحنه‌ها را جهت تهیه عکس و فیلم خود به‌وجود می‌آورد. آیا این جنایت نیست؟ برای مقابله با این جنایت‌ها چه کرده‌ایم؟ چه برنامه‌ای برای آینده داریم؟ چه عقوبتی برای فراهم‌کنندگان این‌گونه فضای میزبانی اندیشیده‌ایم؟ صرف اطلاع از آنکه، این یک سایت بزرگسالان است که در ابتدای ورود به این سایت‌ها گذارده شده است مشروعیت به آنها خواهد بخشید؟ تحقیقات روانشناسی نشانگر این خواهد بود که اعلام اولیه مبنی بر سایت بزرگسالان و از این دست، نه تنها از کنجکاوی نوجوانان و جوانان رجوع‌کننده به این سایت‌ها نمی‌کاهد بلکه عطش آنها را برای دیدن محتوای آن تحریک می‌نماید.
آقایان، بزرگواران اینجانب از دو منظر نسبت به هتک‌ حرمت انسان‌ها در این سایت‌ها شکایت دارم:
الف) به عنوان دست‌اندرکار و کارشناس مخابرات نسبت به سوءاستفاده از شاهراه به وجود آمده توسط خود و همکارانم که بازیچه دست کوردلان سودپرست واقع شده است و در واقع با این عمل به حریم شغلی‌مان خدشه وارد شده است، معترضم.
ب) به عنوان پدری که می‌خواهد فرزندانش با استفاده از این شاهراه به آخرین اطلاعات و یافته‌های علمی دست یابند لیکن از ترس وجود این‌گونه افراد و محتوای کثیف سایت‌های‌شان نمی‌تواند و به دلیل سلب آزادی از فرزندانم و خودم شکایت دارم.
آمار جرایم در جهان، از جمله قتل و ربودن زنان و دختران جوان به قصد آزار و اذیت جنسی آنان که گاهی تا سر حد مرگ پیشرفت می‌کند، به سرعت افزوده می‌شود تا به ‌آنجا که این دگردیسی خطر مرگ فطری را برای جامعه انسانی به همراه خواهد داشت. دست‌اندرکاران و مسوولان این بخش چه اندیشه‌ای برای جلوگیری از رشد آماری این‌گونه اعمال نموده‌اند؟ جوان مسخ‌شده توسط سایت‌ها و کانال‌های تلویزیونی که تا سر حد جنون رفته است به کجا شکایت کند؟ به چه کسی بگوید که عمل شوم او نتیجه تخدیر ذهنی وی از سوی سودجویان رخنه کرده به این وادی است؟ تصمیم هیات منصفه برای آنها چیست؟ گناهکار؟ بیگناه؟ آیا تحلیل و ریشه‌یابی جرم برای خشکاندن ریشه این پرده‌برداری نوین انجام شده است؟
وقتی در رسانه‌ها خواندم که نشست ITU جهت بررسی جرایم رایانه‌ای انجام شده است و گروهی را مامور مطالعه در این زمینه کرده است، بر خود می‌بالیدم که جهان برای پاکیزه‌کردن خود از شر دیوسیرتان اقدامات اولیه را آغاز نموده است. ولی هنگامی که متوجه شدم موضوع منتهی به هک کردن و اساسا Security است، آه از نهادم برآمد. آیا جهان بشری بدانجا رسیده است که ماشین‌های ساخت دست او و شبکه‌های پدیدآمده از سوی او مهم‌تر از خودش، روحش، ذهنش و خانواده‌اش شده است؟ این ماشین‌ها برای رفاه جامعه و افراد آن به وجود نیامده‌اند؟ پس چرا تمامی آنچه را که مربوط به امنیت صاحبان و استفاده‌کنندگان از ماشین‌های رایانه است، زمین گذاشته و امنیت ماشین‌ها را برگزیده‌ایم؟ این موضوع نافی اهمیت ایجاد فضای امن در شبکه‌های پیوسته نیست، بلکه اولویت آن را قدری پایین‌تر می‌آورد. اولویت اول مربوط به انسان است، علت خلقت جهان هستی. پس بهینه این است که امنیت روح و روان و حفظ تشخص جامعه انسانی را در اولویت بالاتر قرار دهیم.اینجانب به عنوان یک کارشناس مسایل مخابراتی، از یک سو و به عنوان یک پدر و عضو یک خانواده و به عنوان احدی از جامعه بزرگ انسان‌ها از دیگر سو، آمادگی خود را در راستای اثبات خطرهای ناشی از سوءاستفاده‌های فضای اینترنت و ماهواره و اساسا تجهیزات مخابراتی و بررسی راهکارهای جلوگیری از ادامه این‌گونه فعالیت‌ها اعلام می‌دارم.
امید است اذن همکاری از سوی آن دو مرجع جهانی امکان ادای دین را برای اینجانب مهیا سازد.اینجانب با توکل به ذات خداوند یگانه به زودی سایتی جهت مبارزه با این‌گونه تعدی‌ها و تهدید آزادی‌های فردی افتتاح می‌کنم و از تمامی مردان بزرگ عرصه دین و سیاست و رهبران جوامع خواهم خواست که در آن ثبت‌نام و تنفر خود را اعلام دارند. این سایت را تقدیم به تمامی آزادمردان و زنان می‌نمایم که تلاش خواهند کرد تا همگی‌مان به فضایی اینترنتی بدون آلاینده‌های اینچنینی دست یابند
صادق حکیمی
منبع : روزنامه فناوران


همچنین مشاهده کنید