چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

Sagem Myx-۸


Sagem Myx-۸
● آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود می باشد :
- گوشی موبایل
- شارژر
- راهنمای مصرف کننده
مدل X۸ نامی است که سال ها پیش به گوش ما خورده بود؛ در آن موقع قرار بود X۸ به صورت تاشو و با مکانیزم باز شدن تا ۱۸۰ درجه، به بازار عرضه گردد که به دلیل سخت بودن اجرای همچنین مکانیزمی، این گوشی به مرحله ی تولید نرسید.
آنچه که از نام این گوشی واضح است ، این است که در بالاترین سطح تولیدات ساژم قرار گرفته و فرق آن با دیگر گوشی های ساژم عبارت است از : صفحه نمایشگر بزرگ با رزولوشن ۳۲۰x۲۴۰ پیکسل، قابلیت اتصال کارت حافظه ی جانبی و وجود دوربین ۱.۳ مگا پیکسلی .
کارایی های اضافه شده به این گوشی ، در گوشی های دیگر ساژم دیده نشده بود و این نخستین باری بود که ساژم طراحی گوشی را به یک شرکت دیگر که همان شرکت "Ora-Ito" می باشد واگذار نمود و به همین دلیل این گوشی دارای طراحی ظاهری منحصر به فردی در میان محصولات خود می باشد .
این گوشی ، استخوانی رنگ است. قسمت کناری سمت راست گوشی ، محل قرار گرفتن پورت مادون قرمز (Infrared) می باشد و در قسمت کناری سمت چپ نیز دکمه ی فعال سازی دوربین جای گرفته است . قسمت ارتباطی (Interface connector) گوشی نیز طبق معمول در بخش تحتانی آن قرار گرفته است که کنار آن محل اتصال بند به گوشی قرار دارد .
ابعاد گوشی ۱۱۵x۴۷x۲۱ میلی متر بوده ، وزن آن ۱۲۵ گرم است ، که این ابعاد و وزن کمی بیشتر از حد معمول می باشند ، به طوری که نمی توان گوشی را بابند از گردن آویزان نمود .
از نظر ابعاد و وزن ، می توان گفت که این گوشی ، بیشتر مردانه است تا اینکه مخصوص خانم ها باشد .
یکی از امتیازات ممتاز این گوشی ، رزولوشن QVGA یا ۳۲۰x۲۴۰ پیکسلی آن است که با وجود خطوط (Font) درشت و خوانا ، قابلیت نمایش ۹ خط اطلاعات و ۲ خط اطلاعات دیگر را دارد .
تمام کسانی که برای اولین بار به صفحه نمایشگر این گوشی نگاه می کنند ، به این نکته اشاره دارند که تصاویر آن ، شفاف ، واضح و به اندازه ی کافی بزرگ می باشند و به دلیل تورفتگی کمی که صفحه ی نمایشگر در بدنه ی گوشی دارد ، حالتی شبیه به حالت ۳ بعدی ایجاد نموده است .
این صفحه نمایشگر که قابلیت نمایش ۲۶۲ هزار رنگ را دارد ، بی شک یکی از بهترین صفحه نمایشگرها می باشد .
تفکیک رنگ های صفحه نمایشگر این گوشی ، بسیار خوب بوده و تصاویر بسیار شفاف و روشن می باشند، این قضیه کمی هم مدیون زیبا بودن نور تعریف شده در نرم افزار گوشی می باشد .
با این حال این صفحه ی TFT جالب و کارآمد ، در زیر تابش مستقیم نور آفتاب محو می شود و به سختی قابل دیدن می باشد .
در مورد صفحه کلید گوشی هم باید اشاره نمود که ، اندازه ی کلیدها تقریبا کوچک می باشد ، ولی با این حال به خوبی در کنار هم چیده شده اند . مدل های قبلی از سری X یعنی X۷ و X۶ از نظر صفحه کلید دچار ایراداتی بودند که تمامی آنها در مدل جدید ، رفع گردیده اند و حتی نوع طراحی صفحه کلید نیز تغییر کرده است، ولی با این حال باز هم نواقص جزئی در آن دیده می شود .
طرز چینش کلید ها، همانند دیگر گوشی ها می باشد ، ولی اگر مدت زیادی با آنها کار کنید ، احساس خواهید کر که کلید ها خوش دست نیستند .
نور زمینه ی صفحه کلید ، سفید رنگ می باشد و این نور سفید به خوبی در بین تمام کلیدها پخش گردیده است ، به طوری که کلیدها در همه نوع شرایط نوری به خوبی دیده می شوند .
سایز نوشته های روی کلید ها که شامل اعداد و حروف می باشد ، در حد متوسط و البته کمی ریز می باشند . کار با کلید های جهت دار (Joystick) نیز راحت و جالب است .
بر روی قسمت پشتی (پنل پشتی) دستگاه ، در کنار دوربین گوشی فلاش آن قرار گرفته که در اصل یک نوع چراغ LED پرنور می باشد !
کارت حافظه ی دستگاه نیز در قسمت تحتانی دستگاه جای می گیرد که با یک کاور پوشانده می شود .
این نوع محل قرار گیری کارت حافظه در گوشی تقریبا عجیب می باشد ، زیرا در گوشی های دیگر محل قرار گیری کارت حافظه در قسمت های کناری گوشی وجود دارد ، به هر حال می توان گفت که این گوشی قابلیت تعویض فوری کارت حافظه (Hot changing) را دارا می باشد و هرچه باشد ، بهتر از این است که کارت حافظه در زیر باتری قرار بگیرد .
باتری گوشی از نوع Li-Ion بوده ، گنجایش آن ۷۶۰ میلی آمپر ساعت می باشد ، به گفته شرکت سازنده ۲۰۰ ساعت در حالت آماده باش (Standby) و حداکثر ۳ساعت در حالت مکالمه ، قادر به سرویس دهی می باشد . در اصل این گوشی ۲ روز با شرایط ۴۵ دقیقه مکالمه و ۲۰ دقیقه استفاده از دیگر امکانات گوشی ، دوام آورد که اگر مدت مکالمه با گوشی را کاهش دهیم ، کارایی گوشی تا ۳ روز افزایش می یابد .
● منوها (Menu) :
منوی اصلی گوشی از ۴ ردیف افقی که در هر کدام سه آیکن موجود است ، تشکیل شده و با استفاده از کلیدهای حرکتی چند جهته (Joystick) به راحتی می توانید بین آنها گشت و گزار نمائید . همچنین برای دسترسی سریع به منوها می توانید از کلیدهای عددی استفاده نمائید .
زیر منوها نیز به صورت یک لیست عمودی متشکل از ۷ آیکن کوچک در سمت چپ صفحه و یک آیکن بزرگ با یک نوشته (که مربوط به آیتمی که قصد انتخاب آن را دارید) می باشد .
البته در کل باید گفت ، آیکن های موجود در گوشی بسیار زیبا و البته زیاد می باشند و این مساله گواه این قضیه می باشد که در این گوشی بیشتر به زیبایی منوها توجه شده تا کارایی آن ها .
البته این امر تبدیل به یک سیاست و حتی یک سنت در بین تولیدات ساژم گشته که ترجیح می دهد ، منوها به جای کارآیی و سودمند بودن ، خوش رنگ و لعاب تر باشد .
● دفترچه تلفن (Phonebook) :
اسامی موجود در حافظه ی گوشی و حافظه ی سیم کارت در یک لیست نمایش داده می شوند و امکان کپی کردن اطلاعات از هریک به دیگری وجود دارد .
در این گوشی امکان استفاده از گروه تماس ها وجود دارد ، گواه این مطلب ۶ گروه تماس از پیش تعریف شده در گوشی می باشد که می توانید تعداد آن ها را تا ۱۵ عدد افزایش دهید . برای هر گروه یک آیکن و ملودی مخصوص ، زنگ جداگانه و یا حتی نوعی هشدار زنگ متفاوت با دیگر گروه ها (نظیر استفاده از ویبره) می توان تعریف نمود . تنظیمات در این بخش بسیار سودمند و در عین حال جالب می باشند و بعد از مدتی کوتاه ، به آنها عادت خواهید کرد .
هر ورودی دفترچه تلفن ، قابلیت نگهداری اطلاعاتی نظیر : نام ، نام خانوادگی ، یک نوشته ی کوتاه ، شماره تلفن (تا سه شماره) ، نام شرکت ، محل کار ، آدرس e-mail ، عکس و گروه تماس مخصوص به خود می باشد .
تنها نکته ی قابل اشاره این است که باید دقیقاً تمام اطلاعات شماره ها را درست در محل خودش وارد نمائید . مثلا اگر به جای شماره ی محل کار شخص ، شماره ی موبایل او را وارد نمائید ، دیگر امکان ارسال SMS به او را ندارید ، زیرا در هنگام ارسال SMS به هر شخص ، متن SMS به شماره ی موجود در فیلد مخصوص شماره ی موبایل او ارسال می گردد ، و اگر در این فیلد ، شماره ی محل کار شخص را وارد نموده باشید SMS به آن شماره ارسال می گردد و دریافت آن توسط شخص غیر ممکن می گردد .
اولین شماره ای که برای هر شخص تعریف می کنید ، به عنوان شماره تلفن اصلی آن شخص تلقی می گردد و در هنگام تماس ، اطلاعات این شماره مشاهده می گردد .
برای دیدن دیگر شماره ها ، باید دکمه ی سبز را فشار دهید و شماره ی مورد نظر را انتخاب نموده و سپس اقدام به برقراری تماس نمائید .
در آخر باید عنوان نمود که سبک دفترچه تلفن این گوشی ، کمی غیر معمول می باشد که البته بعد از مدتی به آن عادت خواهید کرد .
● پیام ها (Messages) :
امکان نوشتن و ذخیره ی متن پیام هایی که زیاد آن ها را به دیگران ارسال می کنید (Templates) به تعداد لخواهتان وجود دارد . و این گوشی غیر از پشتیبانی پیام های SMS ، امکان ارسال و دریافت پیام های EMS و MMS را نیز دارد . همچنین امکان استفاده از سیستم تایپ هوشمند یا T۹ نیز در این گوشی موجود است .
● برنامه ریزی روزانه (Organizer) :
قابلیت ایجاد رویدادهای مختلف و زنگ هشدار دهنده به همراه تاریخ و ساعت آنها وجود دارد . تقویم گوشی نیز روزهای یک ماه و یا یک هفته را می تواند در یک صفحه نمایش دهد .
● بخش تنظیمات گوشی (Settings) :
▪ تنظیمات اصوات گوشی :
در این منو ملودی های مخصوص صدای زنگ گوشی ، ملودی های مخصوص رسیدن SMS ، Fax ، MMS و ملودی های صدای زنگ ساعت گوشی قرار دارند .
برای صدای زنگ می توانید از فایل های MP۳ نیز استفاده کنید ، متاسفانه امکان زنگ زدن و لرزیدن (ویبره) گوشی به صورت توامان وجود ندارد و فقط امکان زنگ زدن مجزا و یا ویبره ی مجزا وجود دارد ؛ حالت دیگر نیز این طور است که اول ویبره ی دستگاه شروع به کار می کند و بعد از چند ثانیه ، دستگاه شروع به زنگ زدن می کند .
اصوات ضبط شده توسط ضبط خبرنگاری (Dictaphone) هم به عنوان زنگ دستگاه قابل استفاده می باشند که البته محدودیت ۳۰ ثانیه ای در ضبط آن ها وجود دارد .
نکته ی قابل توجه این است که ضبط صدا در قسمت تنظیمات نیز ممکن است (منویی جداگانه برای سیستم ضبط صدا در گوشی وجود ندارد) .
▪ تنظیمات صفحه نمایشگر :
امکان تغییر رنگ منوها از خاکستری به آبی وجود دارد . هر نوع فایل تصویری قابل استفاده به عنوان عکس زمینه (Wallpaper) یا محافظ نمایشگر (Screen saver) می باشد .
به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی باتری نیز گزینه ای به منظور تنظیم روشن و یا خاموش بودن نور زمینه ی صفحه نمایشگر و صفحه کلید وجود دارد .
▪ تنظیمات دوربین گوشی :
متاسفانه امکان دسترسی به تنظیمات دوربین در هنگام عکس برداری و یا فیلمبرداری وجود ندارد و کاربر مجبور است تمام تنظیمات را در این قسمت و قبل از کار کردن با دوربین اعمال کند .
سه نوع کیفیت برای عکس برداری موجود است ؛ حالت MMS ، حالت عادی و با کیفیت بالا . رزولوشن عکس ها می تواند یکی از رزولوشن های ۳۲۰x۲۴۰ ، ۶۴۰x۴۸۰ ، ۸۰۰×۶۰۰ و ۱۲۸۰x۹۶۰ پیکسل باشد و جالب اینجاست که شمارشگر زمان برای عکسبرداری نیز از اینجا قابل تنظیم می باشد ، در حالی که باید حداقل این یک مورد ، هنگام عکس برداری قابل تنظیم باشد و نه از پیش !
از نظر حجمی و یا زمانی ، محدودیتی برای فیلمبرداری وجود ندارد ، جز این که حافظه ی شما پر شود . و نکته ی جالب عدم وجود یک آیتم برای فیلمبرداری ، به منظور ارسال MMS می باشد .
▪ تنظیمان مکالمات :
در این بخش تنظیمات مکالمات لیست سیاه و ... وجود دارند .
▪ تنظیمات امنیتی :
در اینجا امکان استفاده از قفل صفحه کلید به صورت خودکار وجود دارد و امکان امن نمودن آیتم هایی نظیر لیست مکالمات ، پیام ها و قسمت برنامه ریزی روزانه توسط یک کلمه رمز به منظور عدم دسترسی افراد دیگر وجود دارد .
▪ ضمائم (Tags) :
این قابلیت به منظور استفاده از کلیدهای کمکی راست و چپ برای شماره گیری سریع می باشد .
▪ تنظیمات وپ (Wap settings) :
همه چیز در این قسمت طبق معمول گوشی های دیگر می باشد .
▪ بخش اتصالات گوشی (Connectivity) :
امکان ارتباط با دستگاه های دیگر توسط مادون قرمز (Infrared یا Irda) و بلوتوث در این گوشی وجود دارد .
امکان مطابق سازی و تبادل اطلاعات گوشی با کامپیوتر (Syncml) نیز موجود است .
هم توسط بلوتوث و هم توسط مادون قرمز می توانید اطلاعاتی نظیر عکس و آهنگ را ارسال و یا دریافت نمائید . و نکته ی جالب اینجاست که امکان دریافت برنامه های جاوا ، فقط از طریق وب امکان پذیر می باشد و از طریق کامپیوتر چنین امری تحقق نمی پذیرد .
این گوشی پروفایل های زیر را در هنگام اتصال به کامپیوتر توسط بلوتوث پشتیبانی می کند :
۱) DUN-GW
۲) FAX-GW
۳) GAP
۴) Generic objective exchange
۵) Handfree-AG
۶) Handset-AG
۷) OBEX
۸) OPP-CLIENT
۹) OPP-SERVER
۱۰) Serial-Dev A
۱۱) Serial-Dev B
می توان عدم ارسال جمعی فایل ها به یک دستگاه دیگر را یک صفت برای این گوشی قلمداد کرد .
هدست های سونی اریکسون و جبرا به منظور برقراری تماس مورد امتحان واقع شدند که کار آنها خوب و رضایت بخش بود .
یک نقطه ضعف دیگر این گوشی این است که بعضی مواقع در هنگام ارسال فایل به کامپیوتر ، گوشی هنگ می کند و روند ارسال اطلاعات قطع می شود و تنها راه علاج ، خاموش و روشن نمودن مجدد گوشی و برقراری دوباره ی ارتباط می باشد .
● بخش چند رسانه ای گوشی (Multimedia) :
در این بخش قادر به دیدن اطلاعات حافظه ی موقت دستگاه می باشید و قابلیت دسترسی به فیلم ها ، عکس ها و ملودی ها از این بخش وجود دارد .
نکته ی جالب ، امکان پخش خودکار فیلم ها در پوشه ی مخصوص فایل های تصویری می باشد که به صورت یک پنجره ی کوچک این امر تحقق می یابد .
در بسته ی گوشی از کارت حافظه اثری دیده نمی شود و زحمت تهیه ی آن به عهده خود خریدار می باشد . جالب اینجاست که این دستگاه با هر کارت حافظه ای کار نمی کند و این مساله اصلاً به گنجایش کارت بستگی ندارد ، به همین دلیل قبل از خرید کارت حافظه برای این گوشی ، حتما کارت را چک کنید ! قابلیت تعویض سریع کارت حافظه به خوبی گوشی های نوکیا می باشد و کافی است کاور روی کارت حافظه را برداشته و به آن یک فشار کوچک وارد کنید تا کارت از محل خود خارج گردد .
● برنامه های جانبی (Applications) :
برای زنگ ساعت گوشی فقط یک زمان می توان تعریف کرد و متاسفانه امکان تعریف چند زنگ مختلف در این گوشی وجود ندارد . قابلیت "Snooze" نیز حتما شما را از خواب بیدار خواهد کرد .
شمارشگر معکوس زمان (Countdown timer) نیز در نوع خود به درد بخور خواهد بود .
در لیست انجام کارها (To do list) می توانید نوشته های خود را در موضوعات مختلف ثبت کرده و یا بدون استفاده از نوشته ، رویدادها را به صورت صوتی ضبط نمائید .
برنامه های تبدیل واحدها و کمیت ها و ماشین حساب هم مثل همیشه ساده و کارآمد می باشد .
● وپ (Wap) :
برای استفاده از وپ ، برنامه کاوشگر Open wave بر روی گوشی نصب گردیده است .
● دوربین (Camera) :
در هنگام عکس برداری ، دکمه های جهت دار گوشی (Joystick) به منظور استفاده از قابلیت بزرگنمائی (Zoom) می توانند مورد استفاده قرار گیرند (تا ۸ برابر) .
همچنین با استفاده از دکمه ی چپ نور و یا فلاش دوربین را می توانید تنظیم نمائید .
دکمه ی راست نیز به منظور استفاده از افکت هایی نظیر نگاتیو کردن ، سیاه و سفید کردن و یا "Sepia" به کار می رود . در قسمت فیلم برداری نیز هیچ تنظیمی مانند بزرگنمایی و غیره وجود ندارد و تنها می توانید فلاش را فعال و یا غیر فعال نمائید . دوربین این گوشی از نوع ۱.۳ مگا پیکسل می باشد و عکس های گرفته شده در نگاه اول بر روی صفحه نمایشگر خود گوشی ، کیفیت ممتازی را نمایش می دهند و بعد از کپی کردن آن ها بر روی کامپیوتر نیز ، این امر بیشتر جلوه می کند .
مخصوصا در هنگام عصر (که نور خورشید در حد متوسطی قرار دارد) عکس های گرفته شده توسط دوربین این گوشی ، دارای کیفیتی مناسب می باشند ، ولی بعضی مواقع این عکس ها دارای مقدار کمی اختلال (Noise) می باشند که البته این قضیه در ذات تمام دوربین هایی از این نوع وجود دارد .
عکس های گرفته شده در محیط های بسته نظیر اتاق نیز دارای کیفیت خوبی می باشند .
فلاش دوربین برای فواصل دور اصلاً کارآمد نمی باشد ، ولی برای فواصل نزدیک بد عمل نمی کند .
عکس هایی هم که با استفاده از قابلیت بزرگنمایی یا زوم دستگاه گرفته شده است از نظر کیفیت ، دست کمی از عکس های بدون زوم ندارند و این نکته ی بسیار جالبی است .
از نظر کیفیت ، عکس های این گوشی را می توان با گوشی S۷۰۰ سونی اریکسون مقایسه نمود و جالب اینجاست که کیفیت عکس های گرفته شده توسط دوربین این دو گوشی ، بسیار نزدیک به هم می باشد ، ولی عکس های گرفته شده توسط گوشی X-۸ کمی از نظر کیفیت در حد بالاتری قرار دارند .
کیفیت فیلم های گرفته شده نیز در حد معمول گوشی های مربوط به این رده می باشد .
کارکردن با برنامه ی دوربین نیز ساده و راحت می باشد .
● کارآیی گوشی (Productivity) :
برای آزمایش این گوشی از برنامه ی Jbenchmark استفاده نمودیم که نتایج زیر به دست آمد :
ـ JBenchmark: ۱۱۸۲
▪ Details:
ـ Text: ۴۳۷
ـ ۲D Shapes: ۱۲۸
ـ ۳D Shapes: ۳۲
ـ Fill Rate: ۱۰
ـ Animations: ۵۷۵
ـ Version: ۱.۰.۴
ـ Resolution: ۲۴۰x۲۶۰
ـ Color Screen: True
همان طور که می بینید امتیاز کلی این گوشی ۱۱۸۲ می باشد که امتیاز گوشی هایی از این سبک ، همگی بین ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ می باشد ، بنابراین این گوشی ، از این نظر در حد متوسطی قرار دارد .
● بازی و تفریحات (Games) :
فقط یک بازی در این گوشی قرار دارد ، آن هم بازی Alive & Fearless است .
● پخش کننده ی فایل های صوتی (Audio player) :
امکان ایجاد لیست پخش (Play list) وجود دارد ، البته متاسفانه اکولایزر و امکان پخش مجدد (Repeat) در این گوشی وجود ندارد .
این برنامه قابلیت خواندن فایل های MP۳ و ACC را دارد .
● در نهایت :
کیفیت برقراری تماس خوب و قابل قیاس با دیگر گوشی های جدید می باشد . حد صدا و کیفیت صدای بلندگوی دستگاه در حد بسیار خوب می باشند و صدا کاملا صاف و واضح است .
زنگ گوشی از نوع ۶۴ پلی فونیک بوده و زنگ های موجود در خود دستگاه ، بسیار عالی و بلند می باشند . همچنین می توانید از فایل های MP۳ و یا AAC به منظور صدای زنگ استفاده نمائید .
کیفیت لرزاننده یا ویبراتور دستگاه نیز در حد معمول می باشد .
لیست مکالمات نیز با فشردن دکمه ی سبز یا تماس ظاهر می شود که شامل ۲۰ تماس آخر می باشد .
با به کارگیری حالت "Sleep" دیگر نیازی به قفل خودکار صفحه کلید نمی باشد و با فشردن دکمه ی "Cancel" یک صفحه ی سیاه به نمایش در می آید .
هنگامی که شخصی با شما تماس بگیرد ، عکس او به صورت تمام صفحه (Full screen) با رزولوشن ۳۲۰x۲۴۰ پیکسل به نمایش در می آید و نام او در کنار شماره ، در پائین عکس ظاهر می شوند که این قضیه بسیار جالب و البته پرطرفدار است .
صدای آیفون دستگاه در هنگام مکالمه بسیار خوب می باشد و حتی شاید گاهی مجبور شوید صدای آن را کم کنید .
ضبط خبرنگاری (Dictaphone) در هنگام مکالمه نیز قادر به ضبط صدا می باشد ، البته فقط تا یک دقیقه .
وجود سیستم های بلوتوث و مادون قرمز ،آن را به یک گوشی به روز و مدرن تبدیل کرده است . حافظه ی داخلی دستگاه نیز جوابگوی تمام نیازهای کاربر می باشد ، البته اگر خیال گوش کردن فایل های MP۳ را دارید ، حتما باید یک کارت حافظه ی جانبی ، برای گوشی خود تهیه نمائید .
نرم افزار ارتباطی کامپیوتر با گوشی ، خیلی جالب به نظر نمی رسد ، البته نکته ی جالب ، امکان به روز نمودن نرم افزار گوشی توسط خود کاربر می باشد که این قضیه یک امتیاز مثبت برای این گوشی محسوب می شود .
در کل اندازه ی دستگاه ، کمی بزرگ می باشد ؛ از این نظر مسلماً مورد پسند بانوان واقع نخواهد شد و این گوشی بیشتر یک گوشی مردانه است .
اگر به یاد داشته باشید ، این گوشی را با مدل S۷۰۰ سونی اریکسون مقایسه کردیم ؛ از نظر قیمت گوشی S۷۰۰ حدود ۱۰۰ دلار گران تر می باشد که این قضیه باعث کمی تامل می شود ، ولی به نسبتاً ، امکانات S۷۰۰ از این گوشی بیشتر می باشد ، که در کل همه چیز بسته به سلیقه ی شخص می باشد !
منبع : سایت جی.اس.ام


همچنین مشاهده کنید