نهاده دامی چطور پاشنه آشیل تولید گوشت در ایران شد؟
بازار گوشت قرمز در ایران بار دیگر گرفتار جهش قیمتی شده است؛ جهشی که به گفته دستاندرکاران ریشه آن در کمبود نهادههای دامی و ناکارآمدی در مدیریت واردات و توزیع خوراک دام است. در حالی که سهم خوراک بیش از ۷۰ درصد هزینه تولید را تشکیل میدهد، هر تأخیر در تخصیص ارز یا توزیع نهاده دولتی، مستقیماً به قیمت قصابیها منتقل میشود تا جایی که امروز هر کیلوگرم گوشت قرمز حدود یک میلیون تومان عرضه میشود. در یک سال گذشته، بازار گوشت قرمز شاهد نوسانهای پیدرپی بوده اما طی ماههای اخیر، این نوسان جای خود را به جهشی …