خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۱۴۰۴/۰۹/۲۴

بزرگ ‌نمایی سهم مازوت | نیروگاه‌ ها اختیاری برای مازوت سوزی ندارند | پاسکاری مازوت میان ۳ نهاد مسئول

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی: مازوت‌سوزی بنابر مصوبه‌های بالادستی است و نیروگاه‌ها اختیاری در این باره ندارند./ رئیس مرکزملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت از محیط‌زیست: از ابتدای ۱۴۰۴، ۴۲۰ میلیون لیتر مازوت کم‌سولفور تولید شد و در اختیار نیروگاه‌های در اولویت قرار گرفت.
بزرگ ‌نمایی سهم مازوت | نیروگاه‌ ها اختیاری برای مازوت سوزی ندارند | پاسکاری مازوت میان ۳ نهاد مسئول

به گزارش همشهری آنلاین، چند روزی است که تهران و بقیه کلانشهرها، ‌ نفس کشیده‌اند؛ آلودگی هوا در بخش‌های بزرگی از کشور فروکش کرده و شاخص آلودگی در بسیاری از مناطق ایران قابل قبول شده است. با همه این‌ها، موضوع مازوت‌سوزی نیروگاه‌های برق حرارتی هنوز داغ است به طوری که پس از انتقادهای زیاد نسبت به مازوت‌سوزی در ۱۵ نیروگاه برق حرارتی کشور، عبدالرضا سپهوند، دبیر دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که مازوت‌سوزی با اجازه شورای عالی امنیت ملی و براساس ابلاغیه‌ به وزارت نفت و نیرو در جریان است و نیروگاه‌ها مجاز هستند روزانه بیش از ۴۵ میلیون لیتر مازوت بسوزانند.

طبق گزارش‌های غیررسمی، ۱۵ نیروگاه در ایران توان مصرف حداکثر ۴۳ میلیون لیتر مازوت در روز را دارند؛ توس، منتظرقائم، شهیدرجایی، شهید سلیمی، سهند، تبریز، ایرانشهر، منتظری، زرند، بندرعباس، شهیدمفتح، بیستون، شازند، رامین و اصفهان توان مصرف حداکثر ۴۵ میلیون لیتر مازوت در روز را دارند که براساس آخرین آمار هم‌اکنون ۲۱.۱ میلیون لیتر مازوت در روز می‌سوزانند. به گفته کارشناسان مازوتی که این نیروگاه‌های می‌سوزانند در خوش‌بینانه‌ترین حالت بین ۷تا ۸برابر استاندارد جهانی گوگرد دارد؛ گوگرد یا سولفور، سوخت بسیار سنگینی است و وقتی که می‌سوزد بلافاصله دی اکسید گوگرد تولید می‌کند که یکی از عوامل اصلی ایجاد آلودگی و بیماری‌های تنفسی، ریوی و مشکلات تنفسی است.

تلویزیون اینترنتی همشهری به همین بهانه میزبان احمد طاهری، رئیس مرکزملی هوا و تغییراقلیم و محمدجواد فروغی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی بود.

بزرگ ‌نمایی سهم مازوت | نیروگاه‌ ها اختیاری برای مازوت سوزی ندارند | پاسکاری مازوت میان ۳ نهاد مسئول

مازوت، عامل اصلی آلودگی تهران نیست

رئیس مرکزملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت از محیط‌زیست با بیان اینکه نوع آلایندگی در کلانشهرها با توجه به ماهیت منابع آلایندگی متفاوت است، گفت: با توجه به این تفاوت، فضای صحبت در تهران با اصفهان یا اراک متفاوت است و با یک ادبیات، نمی‌توان درباره آلودگی همه کلانشهرها صحبت کرد. در گزارشی که به تازگی منتشر کرده‌ایم، به صراحت ذکر شده که آلودگی اصلی کلانشهر تهران ناشی از ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون که آلاینده اصلی این فصل است، با حمل و نقل مرتبط است. اگر روند تغییرات این آلودگی را نگاه کنید، افزایش و کاهشی متناسب با حجم ترافیک دارد و در نتیجه باید گفت مازوت عامل اصلی آلودگی در تهران نیست.

احمد طاهری با بیان اینکه در شهر تهران و حتی استان تهران نیروگاهی نداریم که مازوت مصرف کند و نیروگاه‌های این استان بیش از ۱۰ سال است که مازوت نمی‌سوزانند، افزود: نزدیک‌ترین نیروگاه در مجاورت تهران که مازوت می‌سوزاند نیروگاه منتظر قائم در استان البرز است که امسال مازوت کم‌سولفور دریافت کرد.

او با وجود این توضیحات، تاکید کرد در شرایطی که پدیده وارونگی رخ می‌دهد، منابع دیگر آلودگی از جمله مازوت نیروگاه‌ها، پسماندسوزی در جنوب و جنوب غرب تهران و صنایعی که سوخت غیراستاندارد استفاده می‌کنند، این آلودگی را تشدید می‌کنند. در نتیجه باید نگاهمان به مازوت‌سوزی و آلودگی ناشی از آن، واقع‌بینانه باشد.

پیش از این نیز، مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون محیط‌ زیست شورای اسلامی شهر تهران با استناد به آخرین آمار در دسترس مربوط به سهم منابع آلاینده گفته بود که منابع متحرک با ۸۲ درصد همچنان بیشترین سهم را در انتشار آلاینده‌های گازی و ذرات معلق تهران دارد.

تولید ۴۲۰ میلیون لیتر مازوت کم‌سولفور

رئیس مرکزملی هوا و تغییراقلیم سازمان حفاظت از محیط‌زیست در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه دولت چهاردهم از اولین جلسه کارگروه ملی آلودگی هوا تمرکز زیادی بر مازوت‌سوزی داشته و سعی کرده است این موضوع را مدیریت کند، گفت: در این زمینه یک کار پایلوت انجام شد؛ شهر اراک به صورت مستقیم تحت‌تاثیر مازوت نیروگاه شازند است و در سال ۱۴۰۲، ۲۷ روز آلوده ناشی از گوگرد دی‌اکسید داشت. طی یک برنامه با همکاری نفت و نیرو و هماهنگی کارگروه ملی مقابله با آلودگی هوا برای اولین بار در تاریخ کشور در سال ۱۴۰۳ مازوت کم‌سولفور به نیروگاه شازند اختصاص پیدا کرد که با ترکیب ۷۰ به ۳۰ مصرف و موجب شد روزهای ناسالم با عامل گوگرد دی اکسید در این شهر به ۵ روز کاهش یابد. این آمار به ما نشان داد مازوت کم‌سولفور به صورت مستقیم و کوتاه‌مدت روی آلایندگی شهر اثرگذار است. با توجه به همین تجربه و اهمیت موضوع، از ابتدای ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی شد تا سوخت کم‌سولفور ذخیره شود و در شرایط اضطرار مورد استفاده قرار گیرد. این برنامه‌ریزی منجر به تولید ۴۲۰ میلیون لیتر مازوت کم‌سولفور شد که در اختیار نیروگاه‌های در اولویت قرار گرفت.

احمد طاهری با بیان اینکه طبق قانون هوای پاک، وظیفه سازمان حفاظت از محیط‌زیست نظارتی است، افزود: ما موظف هستیم گزارش عملکرد دستگاه‌های مختلف را در زمینه اجرای قانون هوای پاک ارائه کنیم. در این قانون مواردی ذکر شده است که ضمانت اجرایی ندارد. در سال‌های گذشته علاوه بر این کار که وظیفه قانونی‌مان است، رویکرد حل مشکل را هم در پیش گرفتیم. یکی از نتیجه‌های این رویکرد، ‌ مازوت کم‌سولفور بود.

بزرگ ‌نمایی سهم مازوت | نیروگاه‌ ها اختیاری برای مازوت سوزی ندارند | پاسکاری مازوت میان ۳ نهاد مسئول

۳ رویکرد راهکارمحور محیط‌زیست

رئیس مرکزملی هوا و تغییراقلیم سازمان حفاظت از محیط‌زیست درباره ۳ رویکرد مهم سازمان برای رفع مشکل آلودگی ناشی از مازوت‌سوزی گفت: در رویکرد اول، به سراغ استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان برای کاهش سولفور رفتیم. فراخوانی در این باره منتشر شد، شرکت‌ها ارزیابی شدند، طرح‌های قابل اجرا با قابلیت صنعتی‌سازی پذیرفته شد و یکی از این طرح‌ها در حال حاضر با امضای قرارداد اجرایی بیش از ۴۰ درصد پیشرفت دارد. همچنین طبق برنامه‌ریزی شرکت نفت سال آینده طرح ارتقای نفت‌کوره (RHU) شرکت پالایش نفت اصفهان راه‌اندازی می‌شود که امکان تولید و توزیع مازوت کم‌سولفور را افزایش می‌دهد. در حال حاضر فقط یکی از پالایشگاه‌های کشور قابلیت این تولید را دارد که توان تولیدش در حدی بود که توزیع کردیم.

به گفته احمد طاهری، حد استاندارد ملی درباره سولفور مازوت ۰.۸ درصد است و مازوت کم‌سولفوری که امسال توزیع شد کمتر از ۰.۵ سولفور داشت. این در حالی است که مازوت‌ معمولی تا ۳.۵ درصد گوگرد دارد.

او رویکرد دوم را آغاز استفاده از سوخت ال پی جی یا گاز مایع در نیروگاه شازند دانست و افزود: تمام تلاشمان این بود که این طرح به امسال برسد، اما نشد. برنامه‌ریزی این است که این طرح به عنوان پایلوت در شازند اجرا شود و اگر موفق بود، در بقیه نیروگاه‌ها که امکان انتقال سوخت ال پی جی دارند، اجرا شود.

رویکرد بعدی سازمان حفاطت از محیط‌زیست، آن‌طور که طاهری توضیح داد، مسئولیت‌پذیری نیروگاه‌ها و مجموعه‌های دیگری که تولید آلودگی دارند، بود تا مسئولیت خودشان را برای کنترل آلودگی از منبع بپذیرند. طاهری با بیان اینکه این موضوع هم در قوانین ملی ذکر شده و هم تجربه‌های جهانی دارد، توضیح داد: نمونه‌هایی در جهان داریم که سبد سوخت نیروگاه‌ها مثلا زغال سنگ است که از مازوت هم بیشتر آلایندگی دارد، اما آلودگی آن با فیلتراسیون قبل از ورود به هوا کنترل می‌شود. در این باره صحبت کردیم، دغدغه‌هایی وجود داشت. مثلا یکی از سیستم‌هایی که برای فیلتراسیون استفاده می‌شود، مصرف آب بالایی دارد و موقعیت برخی نیروگاه‌های ما این‌طور نیست که بتوانیم آب مورد نیاز را تامین کنیم یا پسماندی که با این سیستم تولید می‌شود هم یک چالش دیگر است. جلسه‌هایی برگزار شد و به این نتیجه رسیدیم از تکنولوژی‌های استفاده کنیم که آب کمتری مصرف کنند و همچنین پسماندشان به عنوان ماده اولیه در صنایع دیگر مثل سیمان و گچ استفاده شود.

او ادامه داد: فراخوان منتشر شد؛ ۷ پیشنهاد دریافت کردیم. اگر به این نتیجه برسیم که این سیستم‌ها قابل اجرا هستند آن را اجرایی می‌کنیم. حتی بخشی از اعتبار اجرای این طرح‌ها هم تامین شده و در گام اول این طرح‌ها برای نیروگاه‌های مجاور کلانشهرها اجرا خواهد شد.

رئیس مرکزملی هوا و تغییراقلیم سازمان حفاظت از محیط‌زیست در بخش دیگری از صحبت‌های خود در برنامه تلویزیون اینترنتی روزنامه همشهری گفت: باید به این موضوع توجه کنیم‌ که حذف مازوت به معنای رفع آلودگی نیست. موضوع اصلی کلانشهرها آلایندگی با حمل و نقل است و از سوی دیگر، با تلاش دولت برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و شکستن رکورد ۳ هزار مگاباتی می‌توان امیدوار بود در روزهایی که وارونگی دما داریم، ‌ مصرف مازوت به حداقل برسد.

نیروگاه‌ها ناچار به مازوت‌سوزی هستند

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی هم در برنامه تلویزیون اینترنتی روزنامه همشهری با بیان اینکه در مجموع کمتر از ۱۵ درصد نیروگاه‌های حرارتی و کمتر از ۱۰ درصد کل نیروگاه‌های کشور قابلیت مصرف مازوت و عمده آن‌ها از مراکز شهری فاصله قابل توجهی دارند، گفت: معتقدم درباره تاثیر مازوت بر آلودگی خیلی بزرگ‌نمایی شده است. آلودگی برخی شهرها در برخی گزارش‌های غیررسمی به مازوت ارتباط داده می‌شود که اصلا نیروگاه مازوت‌سوز ندارند.

محمدجواد فروغی با تاکید بر اینکه سوخت پایه همه نیروگاه‌های کشور گاز است، افزود: هیچ نیروگاه حرارتی علاقه به مصرف مازوت ندارد و اگر اجباری وجود دارد به دلیل ناترازی گاز در طول سال به ویژه ایام سرد است. مازوت‌سوزی بنابر مصوبه‌های بالادستی است و نیروگاه‌ها اختیاری در این باره ندارند. اما به هر حال وقتی شرایط ایجاب می‌کند و مجبور به سوخت مازوت هستیم، باید راهکار داشته باشیم؛ یکی از این راهکارها مازوت کم‌سولفور یا کم‌گوگرد است. به همین دلیل مقادیر محدودی مازوت کم‌گوگرد امسال بر اساس اولویت به نیروگاه‌هایی که تاثیرشان روی مراکز جمعیتی بیشتر است، تحویل داده شد. سال گذشته آزمایش انجام دادیم و متوجه شدیم ترکیب مازوت کم‌سولفور با مازوت معمولی آلودگی در حد استاندارد ایجاد می‌کند که محیط‌زیست هم آن را تایید می‌کند.

او راهکار بعدی در کوتاه‌مدت را مانور میزان مصرف دانست و افزود: امسال یکی از برنامه‌ها این بود در روزهایی که وارونگی دما بالاتر است میزان مصرف را کمتر کنیم. برای مثال، در ۲ هفته‌ای که بیشترین آلودگی را داشتیم مصرف مازوت به کمترین حد رسید.

فروغی همچنین در پاسخ به سوالی درباره شفاف‌ نبودن آمار مربوط به مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها، تصریح کرد: حداکثر میزان مازوتی که نیروگاه‌های مازوت‌سوز می‌توانند مصرف کنند کمی بیش از ۴۰ میلیون لیتر در روز است. اما گاهی این عدد در رسانه‌ها تا ۲ برابر عنوان می‌شود در حالی که ما اصلا ظرفیت این مصرف را نداریم. همین عدد حداکثر هم همیشه ثابت نیست و ممکن است در روزهایی کمتر باشد.

بزرگ ‌نمایی سهم مازوت | نیروگاه‌ ها اختیاری برای مازوت سوزی ندارند | پاسکاری مازوت میان ۳ نهاد مسئول

امسال هم ناچار به مازوت‌سوزی هستیم

دولت سال گذشته مازوت‌سوزی را در ۳ نیروگاه ممنوع اعلام کرد و این انتظار وجود داشت که ممنوعیت به سایر نیروگاه‌ها هم تسری پیدا کند نه اینکه خبر بیاید تعداد زیادی نیروگاه مازوت می‌سوزانند.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی در این باره گفت: سال گذشته موضوع ممنوعیت در آبان در کارگروه مقابله با آلودگی هوا مطرح شد، اما در جلسه‌های بعدی در سطح شورای عالی امنیت ملی با ارائه گزارش‌هایی درباره وضعیت تامین سوخت، ممنوعیت لغو و نیروگاه‌ها مجدد مکلف به مازوت‌سوزی شدند. اما موضوع اصلی برای اینکه نیروگاه‌ها مازوت نسوزانند تامین سوخت جایگزین است.

محمدجواد فروغی با بیان اینکه امسال هم به دلیل ناترازی‌ها نیروگاه‌ها ناچار به مازوت‌سوزی هستند، افزود: راه‌حل اصلی تحویل سوخت گاز تا حد امکان، تنوع سبد سوخت و در نهایت، کیفی‌سازی سوخت مازوت است.

او در این باره توضیح داد: اگر وزارت نفت به ما سوخت مازوت استاندارد بدهد، دیگر نگرانی بابت آلودگی نخواهیم داشت، اما چرا در حال حاضر مازوت استاندارد در اختیار نیروگاه‌ها قرار نمی‌گیرد؟ به دلیل محدودیت منابع. از سوی دیگر، شاید در برخی نیروگاه‌ها که از مراکز جمعیتی دور هستند، هم این موضوع در اولویت نباشد، اما در جایی که تاثیر نیروگاه‌ها در آلایندگی محیط شهری چشم‌گیر است بهتر است سوخت استاندارد داده شود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی بهره‌برداری تولید شرکت برق حرارتی همچنین با بیان اینکه امسال بخش قابل توجهی از مازوت کم‌سولفور به ۳ نیروگاهی داده شد که سال گذشته مازوت‌سوزی برایشان ابتدا ممنوع شده بود، ادامه داد: سال ۱۴۰۰ فراخوانی برای کنترل آلایندگی در نیروگاه‌ها و گوگردزدایی پس از احتراق داده شد که تایید نشد و گوگردزدایی قبل از احتراق در دستور کار قرار گرفت. در حال حاضر گوگردزدایی پس از احتراق مجددا در دست بررسی و قرار است اگر برای منافع ملی سودبخش باشد اجرا شود.

برای تماشای برنامه تلویزیون اینترنتی روزنامه همشهری درباره مازوت‌سوزی کلیک کنید.

بزرگ ‌نمایی سهم مازوت | نیروگاه‌ ها اختیاری برای مازوت سوزی ندارند | پاسکاری مازوت میان ۳ نهاد مسئول



سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۵ - 9 June 2026
تخریب دولت با رمز «وضعیت اقتصادی»
سایت آرمان ملی

تخریب دولت با رمز «وضعیت اقتصادی»

آرمان ملی- حمید شجاعی: خوش خیالی بود اگر انتظار داشتیم از روز اولی که دولت چهاردهم مسعود پزشکیان روی کار آمد و رئیس‌جمهور از وفاق ملی سخن گفت و دست یاری به س...
چالش‌های حکمرانی فرهنگی در ایران
روزنامه دنیای اقتصاد

چالش‌های حکمرانی فرهنگی در ایران

در دنیای امروز تعیین بودجه در حوزه فرهنگ، رسانه و دیپلماسی عمومی، دیگر تنها یک ردیف هزینه‌ای ساده برای اوقات فراغت، سرگرمی یا تبلیغات سنتی نیست، بلکه این ارقام به عنوان ارکان اصلی قدرت نرم و مؤلفه‌های کلیدی امنیت ملی عمل می‌کنند. با این حال، واکاوی لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ ایران در بخش فرهنگ و مقایسه آن …
خریدارانی که ناپدید می‌شوند
روزنامه شرق

خریدارانی که ناپدید می‌شوند

در طبقه همکف پاساژ پایتخت، مردی میانسال چند دقیقه‌ای یک کارت حافظه را زیر و رو می‌کند، قیمت را می‌پرسد و بی‌صدا آن را سر جایش می‌گذارد. چند مغازه آن طرف‌تر، مقابل ویترین موبایل‌ها، مشتری دیگری قیمت یک گوشی میان‌رده را می‌پرسد؛ همان گوشی‌ای که چند ماه قبل در دسته گوشی‌های اقتصادی قرار می‌گرفت و حالا قیمتش …
«صدا‌هراسی»؛ پیامد تجربه اجتماعی ماندگار و تلخ افراد
روزنامه آرمان امروز

«صدا‌هراسی»؛ پیامد تجربه اجتماعی ماندگار و تلخ افراد

آرمان امروز- رها معیری: صبح هنوز کاملاً روشن نشده بود که صدای انفجاری کوتاه، سکوت شهر را شکست. صدایی که تنها چند ثانیه طول کشید اما برای بسیاری از شهروندان، همان چند ثانیه کافی بود تا خاطرات روزهای جنگ دوباره زنده شود. برخی از خواب پریدند، برخی به سمت پنجره‌ها دویدند و عده‌ای نیز بی‌اختیار [ ]
واشنگتن و مهندسی بحران نفت
روزنامه دنیای اقتصاد

واشنگتن و مهندسی بحران نفت

دنیای اقتصاد – حمید ملازاده: در شرایطی که جنگ آمریکا علیه ایران، محاصره بنادر ایران و تداوم محدودیت‌های تردد در تنگه هرمز همچنان بازار جهانی انرژی را با نااطمینانی گسترده مواجه کرده است، مسکو انگشت اتهام را مستقیما به سوی واشنگتن نشانه رفته است. روسیه معتقد است تحولات ماه‌های اخیر صرفا پیامد یک درگیری …
         
سایت خبرفوری

سن ازدواج ایرانی‌ها چقدر است؟/ فاصله ازدواج تا فرزندآوری در ایران؛ ۴.۵ سال است

مرحله بعد با موشک‌ها تعیین نمی‌شود؛ نقشه تهران برای فشار بیشتر بر اقتصاد جهانی و سه گزینه پیش روی ترامپ
سایت اکوایران

مرحله بعد با موشک‌ها تعیین نمی‌شود؛ نقشه تهران برای فشار بیشتر بر اقتصاد جهانی و سه گزینه پیش روی ترامپ

اکوایران: اگرچه درگیری‌ها همچنان ادامه دارند، اما کانون جنگ از عملیات نظامی به کشمکش‌های دیپلماتیک منتقل شده است. با‌این‌حال، مذاکرات همچنان در بن‌بست قرار دارد و به نظر می‌رسد ناامیدی در حال افزایش است.
سایت جماران

جزئیات دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1405 و افزایش مزایای مزدی + نمودار

سایت آوش

درخشش فیلم هدی زین‌العابدین در جشنواره گرجستان

مهار جنگ در دقیقه ۹۰/ درگیری یک روزه با اسرائیل پیش درآمد توافق ایران و آمریکا؟
سایت اقتصادآنلاین

مهار جنگ در دقیقه ۹۰/ درگیری یک روزه با اسرائیل پیش درآمد توافق ایران و آمریکا؟

شامگاه یکشنبه، پس از دو ماه آتش‌بس، دوباره موشک‌ها از ایران به سوی اسرائیل روانه شدند. حمله‌ای که در پاسخ به حمله اسرائیل به منطقه ضاحیه در بیروت پایتخت لبنان انجام شد. در حالی که سیگنال‌های سیاسی از نزدیک‌بودن تفاهم ایران و آمریکا حکایت دارند.
جوانی که با مدیریت شبکه سه با تجربه شد! علی فروغی کیست؟
سایت آخرین خبر

جوانی که با مدیریت شبکه سه با تجربه شد! علی فروغی کیست؟

خبرآنلاین/متن پیش رو در خبرآنلاین منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست انتصاب علی فروغی به ریاست مرکز بسیج صدا و سیما، از جمله انتصاب‌های مرتبط با سابقه شغلی فروغی بود؛ چرا که او پیش از این مسئول مرکز تخصصی معاونت فرهنگی بسیج صدا و سیما بوده است و پیش از آن هم جانشین بسیج دانشجویی د
داستانی درباره مرگ تدریجی یک عادت فرهنگی
روزنامه هفت صبح

داستانی درباره مرگ تدریجی یک عادت فرهنگی

تیراژ رمان به جاهایی رسیده که نویسنده‌ها ترجیح می‌دهند درباره‌اش حرف نزنند اما شاید مشکل خواننده نیست، شاید مشکل رمان‌هایی است که برای جایزه گرفتن نوشته شده‌ان…
سرگردانی مال‌باختگان بازارچه جنت میان شهرداری و بانک‌ها
روزنامه هفت صبح

سرگردانی مال‌باختگان بازارچه جنت میان شهرداری و بانک‌ها

چهار ماه پس از آتش‌سوزی، بازارچه جنت‌آباد همچنان ویران مانده و کسبه در انتظار تحقق وعده‌های مسئولان هستند
پشت پرده دکترین «خفگی آهسته»
روزنامه دنیای اقتصاد

پشت پرده دکترین «خفگی آهسته»

طبق گزارش‌ها، کوبا توزیع سلاح میان شهروندان خود را آغاز کرده است. دولت میگل دیاز-کانل از مردم می‌خواهد برای تهاجم احتمالی آمریکا آماده شوند. نشریه آمریکای جنوبی «ورسیون فینال» در گزارشی اعلام کرد: «در پی آرایش نظامی و استقرار ادوات نظامی آمریکا در نزدیکی این جزیره، دولت ‌هاوانا توزیع سلاح میان شهروندان …
         
«دعوت به مراسم گردن‌زنی» : ابتذالِ خشونت به زبان یک «فیلسوف»
سایت عصرایران

«دعوت به مراسم گردن‌زنی» : ابتذالِ خشونت به زبان یک «فیلسوف»

سقوط اندیشه و روح یک انسان، آن هم انسانی که خود را دارای رسالت روشنگری و انتقال خِرد به دیگران می‌داند و شاید به همین دلیل نیز هر روز در رسانه‌های جمعی حاضر...
سایت رکنا

فیلم گفتگو و عکس ها / آخرین تماس قاتل دختر دانشجوی دندانپزشکی قزوین : من و سمیرا نباید زنده بمانیم / مادر سمیرا : به سه …

خشم فیلترچی ها از گشایش اینترنت - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

خشم فیلترچی ها از گشایش اینترنت - مردم سالاری آنلاین

مجلس دوازدهم در اقدامی که بوی تند تسویه‌حساب‌های سیاسی می‌دهد، تیغ استیضاح را تیز کرده و بار دیگر در حال کلید زدن پروژه استیضاح یک وزیر است؛ حرکتی که اینبار حتی  در ظاهر نیز رنگ و بوی نظارتی ندارد، و چیزی نیست جز تلاش برای تسویه‌حساب سیاسی جریان تندرو با دولت.
از «آخ گفتن خاتمی» تا روایت‌سازی از انتخاب رهبری / ادعاهای خبرسازی که تکذیب شدند
سایت تابناک

از «آخ گفتن خاتمی» تا روایت‌سازی از انتخاب رهبری / ادعاهای خبرسازی که تکذیب شدند

در شرایطی که کشور به انسجام و همگرایی سیاسی نیاز دارد، برخی اظهارات درباره فرآیند انتخاب رهبری با واکنش و تکذیب چند تن از اعضای مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با تابناک مواجه شده و از سوی آنان نادرست عنوان شده است؛ اظهاراتی که می‌تواند زمینه‌ساز دوقطبی و سوءاستفاده جریان‌های معاند شود.
زنان چادری در کافه‌ها ؛ دعوا بر سر پوشش است یا تصاحب فضاهای عمومی؟
سایت عصرایران

زنان چادری در کافه‌ها ؛ دعوا بر سر پوشش است یا تصاحب فضاهای عمومی؟

برای سال‌ها یک قرارداد اجتماعی نانوشته میان گروه‌های مختلف جامعه شکل گرفته بود: مذهبی‌ها مسجد، حسینیه و هیئت را قلمرو خود می‌دانستند و بسیاری از جوانان سکولا...
زیست آموزشی در خطر؛ تهدید خاموش سرمایه انسانی
سایت عصرایران

زیست آموزشی در خطر؛ تهدید خاموش سرمایه انسانی

مسألۀ امروز ما صرفاً «تعطیلی» نیست؛ خطر عادی‌سازی تعطیلی است. خطر آنجاست که جامعه به حذف تدریجی زیست حضوری عادت کند و نسبت به خاموش شدن آرام قلب تپنده آموزش،...
سایت رکنا

عکس ها / درخواست غیر اخلاقی ملی پوش ایرانی از دختری نوجوان در هتل لوکس ترکیه / اتهام علیه فوتبالیست معروف !/ از عکس ها مشخص …

سایت دیدارنیوز

اگر هنگام حمله هوایی در خیابان بودیم، چه اقدامی انجام دهیم؟ +اینفوگرافی

دیپلماسی انرژی ؛پیوند اقتصاد و سیاست خارجی - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

دیپلماسی انرژی ؛پیوند اقتصاد و سیاست خارجی - سایت خبری اقتصاد پویا

حسین قیدر / دیپلماسی انرژی به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که کشورها از طریق منابع انرژی، صادرات، سرمایه‌گذاری، همکاری‌های فنی و توسعه زیرساخت‌های مرتبط برای تحقق اهداف سیاسی، اقتصادی و راهبردی خود انجام می‌دهند. کشورهایی که از ذخایر بزرگ نفت و گاز برخوردار هستند، می‌توانند از این ظرفیت برای گسترش روابط …
پولیتیکو: توافق به خیال‌پردازی نیاز دارد
سایت آخرین خبر

پولیتیکو: توافق به خیال‌پردازی نیاز دارد

دنیای اقتصاد/متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست اگر تهران و واشنگتن واقعا اراده سیاسی برای توافق داشته باشند، احتمالا راه‌حل‌هایی پیدا می‌کنند که از نظر حقوقی یا سیاسی اجازه دهد هر دو طرف ادعای موفقیت کنند، حتی اگر برخی مسائل اساسی کاملا حل نشده باشند. ن
درنگی بر اقتدارگرایی دیجیتال
سایت عصرایران

درنگی بر اقتدارگرایی دیجیتال

در اقتدارگرایی دیجیتال، سانسور همیشه به معنای حذف کامل اطلاعات نیست. گاهی حکومت‌ها ترجیح می‌دهند به‌جای خاموش کردن صداها، فضا را از حجم عظیمی از اطلاعات متنا...
سایت فرارو

تصاویر؛ تنگه هرمز صد روز پس از آغاز جنگ

چشم سرمایه‌گذاران در هفته پیش‌رو به کدام داده‌های اقتصادی است؟
سایت اکوایران

چشم سرمایه‌گذاران در هفته پیش‌رو به کدام داده‌های اقتصادی است؟

از فرانکفورت تا وال‌استریت، هفته پیش‌رو مملو از رویدادهایی است که می‌توانند انتظارات سرمایه‌گذاران را دگرگون کنند. در حالی که بانک مرکزی اروپا برای مهار تورم آماده تصمیم‌گیری می‌شود و آمریکا داده‌های حساس تورمی خود را منتشر می‌کند، اسپیس‌ایکس نیز خود را برای عرضه اولیه‌ای آماده می‌کند که ممکن است تمامی …
آینده مناطق آزاد در اقتصاد منطقه‌ای - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

آینده مناطق آزاد در اقتصاد منطقه‌ای - سایت خبری اقتصاد پویا

رضا قیدر / توسعه اقتصادی همواره با چالش توزیع متوازن فرصت‌ها در مناطق مختلف یک کشور روبه‌رو بوده است. بسیاری از مناطق مرزی، ساحلی یا دور از مراکز اصلی اقتصادی، به دلیل محدودیت زیرساخت‌ها و کمبود سرمایه‌گذاری، از رشد اقتصادی کمتری برخوردار هستند. در چنین شرایطی، مناطق آزاد می‌توانند به‌عنوان موتور محرک …
خیابان کدام انقلاب؟
سایت آخرین خبر

خیابان کدام انقلاب؟

روزنامه سازندگی/ متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست سیاه‌نمایی‌ها علیه دولت و مذاکرات در صداوسیما و تریبون‌ها توسط تندروها افزایش یافت بازار از سانسور بخش‌هایی از پیام اخیر رهبر انقلاب تا تریبون دادن به چهره‌هایی که مذاکره را «حرام» می‌دانند و تیم دیپلماسی
دوگانه‌های بی‌پایان؛ از شایعه‌های استعفا و اختلاف تا هشدارهای گرانی
سایت آخرین خبر

دوگانه‌های بی‌پایان؛ از شایعه‌های استعفا و اختلاف تا هشدارهای گرانی

شرق/متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست وحیده کریمی| این روزها ایران در گیرودار دو روایت موازی نفس می‌کشد؛ یکی روایت «جنگ شناختی» با کلیدواژه استعفای رئیس‌جمهور و دیگری روایت «بحران انرژی» با هشدار افزایش قیمت بنزین و قطعی برق در تابستان. در ظاهر‌ این دو خط داستان
تغییر سبک زندگی و تحولات جمعیتی - سایت خبری اقتصاد پویا
سایت اقتصاد پویا

تغییر سبک زندگی و تحولات جمعیتی - سایت خبری اقتصاد پویا

دانیال امینی / در دهه‌های گذشته، ازدواج در سنین پایین‌تر و تشکیل خانواده در سال‌های ابتدایی جوانی امری رایج بود. همچنین داشتن چند فرزند به‌عنوان یک ارزش اجتماعی پذیرفته می‌شد و خانواده‌های پرجمعیت بخش مهمی از ساختار جمعیتی کشور را تشکیل می‌دادند. اما با گذشت زمان، تغییر شرایط اقتصادی، افزایش سطح تحصیلات، …
کامل‌ترین برنامه جام جهانی ۲۰۲۶ از افتتاحیه تا فینال/ روز، ساعت و ورزشگاه میزبان + جدول اصلی مسابقات
سایت تابناک

کامل‌ترین برنامه جام جهانی ۲۰۲۶ از افتتاحیه تا فینال/ روز، ساعت و ورزشگاه میزبان + جدول اصلی مسابقات

جام جهانی ۲۰۲۶ به میزبانی کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا نخستین جام جهانی تاریخ با حضور ۴۸ تیم است که براساس برنامه کامل ارائه شده از سوی فیفا، از افتتاحیه تا فینال شامل ۱۰۴ مسابقه می‌شود.
آمریکا و اسرائیل پنهانی به دنبال جنگ با ایران هستند
روزنامه ستاره صبح

آمریکا و اسرائیل پنهانی به دنبال جنگ با ایران هستند

حسن هانی‌زاده درباره خطر نقض آتش بس میان ایران و آمریکا گفت: آمریکایی‌ها با آگاهی کامل از آنچه رخ خواهد داد، در روزهای اخیر تمامی خطوط قرمز آتش بس را رد کرده و توافقاتی که در این زمینه انجام شده بود را برهم زدند. حملاتی که آمریکا علیه ایران داشت، برای به واکنش وا داشتن و پاسخ گرفتن از تهران بود.
اختصاصی تابناک/ میزان پول بلوکه شده ایران در خارج/ ۳ سناریو برای آزادسازی
سایت تابناک

اختصاصی تابناک/ میزان پول بلوکه شده ایران در خارج/ ۳ سناریو برای آزادسازی

در خصوص میزان پول‌های بلوکه شده ایران در کشور‌های خارجی اعداد و ارقام متفاوتی وجود دارد.
سایت تابناک

دیگران چگونه نگاهمان می‌کنند/نعمتی که از آن غافل‌ایم!

آخرین اخبار تقابل ایران و اسرائیل: جزئیات حملات جدید
سایت فرارو

آخرین اخبار تقابل ایران و اسرائیل: جزئیات حملات جدید

در صدمین روز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، شلیک موشک‌های ایرانی به شمال اسرائیل، بسته شدن آسمان‌ها و باز شدن پناهگاه‌ها ، تقابل تهران و تل‌آویو را وارد مرحله‌ای تازه کرده؛ مرحله‌ای که در آن همزمان با هشدار ایران درباره پاسخ‌های کوبنده‌تر، واشنگتن و بازیگران منطقه‌ای می‌کوشند میان فشار برای مهار تنش …
سایت تابناک

چرا نباید تارا توربو اتوماتیک خرید؟

گمانه زنی درباره محتوای «نامه ویژه» پاکستان به رهبر انقلاب؛ «راهکار نوین مالی» برای باز کردن گره مذاکرات
سایت تابناک

گمانه زنی درباره محتوای «نامه ویژه» پاکستان به رهبر انقلاب؛ «راهکار نوین مالی» برای باز کردن گره مذاکرات

برخی منابع خبری مدعی هستند که سفر وزیر کشور پاکستان به ایران با هداف باز کردن گره مذاکرات با آمریکا با ارائه یک «راهکار نوین مالی» است.
سایت جوان آنلاین

مترو و اتوبوس رایگان را از ریل خارج کردند

پایان بازی تهران و واشنگتن به کجا می‌رسد؟
سایت فرارو

پایان بازی تهران و واشنگتن به کجا می‌رسد؟

رابرت مالی معتقد است آمریکا و ایران هر دو انگیزه‌ای قوی برای پایان بحران تنگه هرمز دارند؛ واشنگتن برای مهار هزینه‌های اقتصادی و سیاسی و تهران برای کاهش فشار اقتصادی و دستیابی به نوعی گشایش مالی. با این حال، بی‌اعتمادی عمیق، تردیدهای ترامپ، فشار تندروها و پیچیدگی پرونده هسته‌ای مانع توافقی پایدار شده …
آسمان که می‌سوزد، کسی به دود فکر نمی‌کند
روزنامه پیام ما

آسمان که می‌سوزد، کسی به دود فکر نمی‌کند

هفته محیط‌زیست است. در روزهایی که کشور نه در جنگ کامل است و نه در صلح پایدار، در آن فضای خاکستری و فرسایشی که همه چیز به «بعداً» موکول می‌شود و هر اولویتی پشت اولویت دیگری پنهان می‌شود. بودجه‌ها…
مراقب فتنه «جریان انحرافی دوم» باشید: میراث نامحمود احمدی نژاد با نمایش اغراق شدۀ انقلابیگری!
سایت عصرایران

مراقب فتنه «جریان انحرافی دوم» باشید: میراث نامحمود احمدی نژاد با نمایش اغراق شدۀ انقلابیگری!

زینهار که مارهای جریان انحرافی، بار دیگر با انقلابی نمایی، زهر خود را بر رگ های ایران وارد نکنند. مهم ترین هشدار ایران در حال حاضر این است که اگر از آن غفلت...
ترامپ در اولین اظهارات خود، پس از حمله ایران: به ایران می‌گویم؛ شما موشک‌های‌تان را شلیک کردید، دیگر بس است؛ حالا برگردید پای میز مذاکره / با نتانیاهو تماس خواهم گرفت و به او خواهم گفت که به ایران پاسخ ندهد / قبل از وقوع حملات، در آستانه اعلام توافق در «دوشنبه، سه‌شنبه یا چهارشنبه» بودیم / از حملات امروز اسرائیل راضی نیستم؛ حملات اسرائیل با ما هماهنگ نشده بود
سایت انتخاب

ترامپ در اولین اظهارات خود، پس از حمله ایران: به ایران می‌گویم؛ شما موشک‌های‌تان را شلیک کردید، دیگر بس است؛ حالا برگردید …

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اولین اظهارات خود، پس از حمله ایران گفت: به ایران می‌گویم؛ شما موشک‌های‌تان را شلیک کردید، دیگر بس است. حالا برگردید پای میز مذاکره.
سایت ورزش ۳

هیاهوی ایران در هتل ماریوت تیخوانا (عکس)

صنعت کفش؛ از بحران تا بقا
روزنامه صمت

صنعت کفش؛ از بحران تا بقا

صنعت کفش امسال را با شوک و تردید آغاز کرد؛ سالی که در همان روزهای نخست، همزمانی فشارهای بیرونی با نگرانی‌های اقتصادی، بازار را در وضعیت بلاتکلیفی قرار داد و بسیاری از تولیدکنندگان را میان ماندن، صبر کردن یا شروع دوباره مردد کرد. اختلال در برنامه‌ریزی‌های شب عید، کاهش فروش، نوسان قیمت‌ها و دشواری در تأمین …
         
روایت فارن افرز از پایان امپراتوری نظامی آمریکا / چرا جنگ آمریکا علیه ایران کشورهای حاشیه خلیج فارس را نسبت به تضمین‌های امنیتی ایالات متحده بی‌اعتماد کرد؟
سایت تجارت نیوز

روایت فارن افرز از پایان امپراتوری نظامی آمریکا / چرا جنگ آمریکا علیه ایران کشورهای حاشیه خلیج فارس را نسبت به تضمین‌های …

برتری نظامی جهانی آمریکا بیش از آنکه بر توان رزمی متکی باشد، به دسترسی به خاک و پایگاه‌های متحدانش وابسته است؛ مزیتی که در حال فرسایش است. حملات ایران نشان داد توان مداخله جهانی آمریکا به همکاری کشورهای میزبان گره خورده و افزایش هزینه‌های این همکاری می‌تواند هژمونی نظامی واشنگتن را به چالش بکشد.
اگر این اقدامات را نکنیم حملات پیاپی آمریکا به ایران حتمی است
سایت خبرفوری

اگر این اقدامات را نکنیم حملات پیاپی آمریکا به ایران حتمی است

تجربه جنگ 12 روزه و 40 روزه نشان داد که ایران به جای تمرکز بر الگوها و عوامل سنتی مانند قدرت موشکی و نیروهای نیابتی باید روی عواملی جدید سرمایه گذاری کند. از جغرافیا گرفته تا تنگه هرمز و وحدت داخلی می توانند مهم ترین عوامل ایران در ترمیم بازدارندگی باشند.
پایان نایلون رایگان؟
روزنامه صمت

پایان نایلون رایگان؟

بازار نایلون و محصولات پلاستیکی در هفته‌های اخیر روزهای پرالتهابی را پشت سر گذاشته است. حملات اخیر به برخی زیرساخت‌های پتروشیمی و نگرانی‌های ناشی از تداوم تنش‌های منطقه‌ای، نگاه‌ها را به سمت یکی از مهم‌ترین حلقه‌های زنجیره تولید کشور معطوف کرد؛ صنعتی که تامین‌کننده مواد اولیه هزاران واحد تولیدی در حوزه …
حسین علایی: احتمال وقوع جنگ تا شهریورماه چندان زیاد نیست/ مسئله ترامپ گرفتن یک امضا از ایران است/ آینده ایران را نه جنگ، بلکه نحوه خروج از جنگ تعیین خواهد کرد/ نتانیاهو معتقد است که تغییر جمهوری اسلامی تنها از مسیر جنگ امکان‌پذیر خواهد بود
سایت جماران

حسین علایی: احتمال وقوع جنگ تا شهریورماه چندان زیاد نیست/ مسئله ترامپ گرفتن یک امضا از ایران است/ آینده ایران را نه جنگ، …

حسین علایی در یادداشتی نوشت: درباره آینده تحولات و سناریوهای پیش رو، به نظر من احتمال وقوع جنگ تا شهریورماه چندان زیاد نیست. این ارزیابی بر سه دلیل اصلی استوار است. نخست آنکه رقابت‌های جام جهانی در پیش است و آمریکا تمایلی ندارد شرایط منطقه به گونه‌ای دچار تنش شود که احتمال بروز ناامنی یا بی‌ثباتی بر …
اختصاصی تابناک/ آماده‌باش فیفا برای جایگزینی یک تیم به جای ایران
سایت تابناک

اختصاصی تابناک/ آماده‌باش فیفا برای جایگزینی یک تیم به جای ایران

فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) در آماده‌باش است که اگر تیم ملی ایران از حضور در جام جهانی انصراف داد، تیمی دیگر را در گروه G جایگزین کند.