
همشهری آنلاین، فاطمه عباسی: نکته شگفتانگیز این است که این رنگ خیرهکننده حاصل هیچگونه رنگدانه شیمیایی نیست. در واقع گوشت این میوه فاقد هر نوع ماده آبیرنگ است. راز این درخشش در یک پدیده فیزیکی نادر به نام «رنگآمیزی ساختاری» نهفته است. پوست این میوه دارای ساختارهای نانوسکوپی بسیار ظریفی است که نور را به شیوهای منحصربهفرد تجزیه میکنند و بازتاب میدهند. این ساختارها تمام طول موجهای نور را جذب میکنند و تنها طیف رنگ آبی را به چشم ما بازمیگردانند.

این میوه که در جنگلهای بارانی استرالیا، پاپوآ گینهنو و بخشهایی از آسیای جنوب شرقی میروید، به عقیده دانشمندان، یکی از خالصترین و شدیدترین رنگهای آبی موجود در طبیعت را به نمایش میگذارد. آنها معتقدند این رنگ درخشان یک استراتژی تکاملی هوشمندانه برای جلب توجه پرندگان است تا از این طریق به پراکنده شدن دانههای آن در دل جنگل کمک کنند.
منبع : همشهریآنلاین


































![[مصطفی داننده] نبرد سعید جلیلی با میز دونفره و یک فنجان قهوه](/news/u/2025-12-19/ettelaat-qh0fq.jpg)














