
تأثیر مصرف نان کامل (دارای سبوس و گیاهک گندم) در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها ازجمله مشکلات قلبی-عروقی، دیابت، مشکلات گوارشی، سرطان ها، چاقی و مشکلات متابولیکی در تحقیقات بالینی متعددی اثبات شده است.
به گزارش ایسنا، نان یکی از مواد غذایی پر مصرف در کشور است که اکثر افراد در یکی از وعدههای غذایی خود از این ماده غذایی با ارزش مصرف میکنند و کیفیت آن به صورت مستقیم بر سلامت جامعه اثر میگذارد.
نان سالم یکی از مهمترین اجزای یک تغذیه متعادل و سالم به شمار میرود. این نوع نان از آرد کامل تهیه میشود؛ یعنی آردی که سبوس و جوانه گندم آن حذف نشدهاند و در نتیجه سرشار از فیبر، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم است.
وجود فیبر کافی در نان سالم به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، ایجاد احساس سیری طولانیتر و کنترل وزن کمک میکند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیگر ویژگیهای نان سالم میتوان به نداشتن افزودنیهای شیمیایی، بهبوددهندههای مصنوعی و نگهدارندهها اشاره کرد. نان سالم با تخمیر طبیعی و استفاده از خمیرمایه یا خمیرترش تهیه میشود که این فرآیند باعث افزایش قابلیت هضم نان و کاهش قند خون پس از مصرف میشود. همچنین نمک در نان سالم به مقدار کنترلشده استفاده شده باشد تا از بروز مشکلاتی مانند فشار خون بالا جلوگیری گردد.
در نهایت، نان سالم دارای بافت طبیعی، طعم ملایم و رنگی تیرهتر نسبت به نانهای تهیهشده از آرد سفید است. مصرف منظم این نان نقش مهمی در تأمین انرژی پایدار بدن، حفظ سلامت قلب و پیشگیری از بسیاری از بیماریهای مزمن دارد و انتخابی آگاهانه برای سبک زندگی سالم به شمار میرود.
منبع : ایسنا

















































