خبرگزاری میزان / ۱۴۰۴/۱۰/۰۲

طحان‌نظیف: مجاهدت شهدا، مردم ایران را در جهان سربلند کرد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: اگر امروز ایران اسلامی، نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملت بزرگ این دیار در جهان، با افتخار و سربلندی ایستاده‌اند، این عزت و شوکت به برکت همان جانفشانی‌ها و مجاهدت‌های شهدای والامقام است.
طحان‌نظیف: مجاهدت شهدا، مردم ایران را در جهان سربلند کرد
خبرگزاری میزان -

به گزارش شورای نگهبان، در آستانه ورود به اولین روز از فصل زمستان و همزمان با طلوع معنوی ماه پربرکت رجب، هادی طحان‌نظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی محترم شورای نگهبان، به دیدار خانواده گرانقدر سردار شهید «مرتضی طیب‌مسعود» شتافت. این انتخاب زمانی، که ایام تقویم الهی با طبیعت سرد پیوند خورده، نشان از ارج نهادن نهاد عالی ناظر بر قانون به مقام شامخ شهدا دارد.

این دیدار، فراتر از یک مراسم تشریفاتی، ادای احترامی بود به خانواده‌ای که حیات طیبه‌ی خود را وقف اعتلای وطن نموده‌اند و سند افتخاری است بر ایمان مستمر به آرمان‌های از جان گذشتگان.

شهید والامقام، سردار طیب‌مسعود، از فرماندهان نیروی هوافضای سپاه بود که نامش در تاریخ حماسه‌آفرینی‌های ایران زمین، در زمره ستارگان درخشان جهاد ثبت شده است. اما این رسالت والا، تنها در سنگر نظامی محدود نمانده است؛ چرا که پیوند این دیدار ریشه در تداوم خدمت دارد. همسر صبور و با بصیرت این شهید سرافراز، خانم نوری، خود سال‌هاست که به عنوان یکی از ناظران باسابقه و امین شورای نگهبان، دوشادوش مجریان قانون، پاسداری از حریم رأی مردم و صیانت از سلامت انتخابات‌ها را بر عهده داشته است. حضور مستمر ایشان پای صندوق‌های رأی، تجلی بخش این حقیقت است که راه شهدا و خدمت به نظام، هرگز تعطیل نمی‌شود و سنگر‌ها تنها تغییر ماهیت می‌دهند.

بنابراین، حضور سخنگوی شورای نگهبان در منزل خانواده‌ای که هم شهید تقدیم انقلاب کرده و هم سهم بزرگی در صیانت از امانت‌داری سیاسی مردم دارد، معنایی مضاعف و عمیق می‌یابد. این حرکت نمادین، تأکیدی مجدد است بر اهمیت نقش‌آفرینی همه‌جانبه خانواده‌های معزز شهدا در عرصه پاسداری از جمهوریت و اسلامیت نظام.

پاسداری که گمنام زیست و آسمانی شد

سردار شهید مرتضی طیب مسعود، مردی از تبار صبوران و متواضعان بود که سال‌ها در نیروی هوافضای سپاه پاسداران، چون سربازی گمنام خدمت کرد. او که اصالتی از دیار رزن همدان داشت، چنان با سادگی و بی‌پیرایگی میان مردم قدم می‌زد که حتی خانواده‌اش از رتبه و جایگاه والای نظامی‌اش بی‌خبر بودند. همسرش روایت می‌کند که تنها پس از شهادت و با دیدن بنر‌های تسلیت بود که دریافت «آقا مرتضیِ» خانه، سردار سرافراز اسلام بوده است؛ مردی که هرگز کسی را بدون واژه‌های محترمانه «آقا» و «خانم» صدا نمی‌کرد و تواضع، جزیی جدایی‌ناپذیر از منش او بود.

در خلوت عارفانه او، بندگی موج می‌زد. شهید طیب مسعود دائم‌الوضو بود و لب‌هایش همواره به ذکر حق و تلاوت سوره واقعه و دعای عهد مترنم می‌گشت. او که در سررسید شخصی‌اش نگاشته بود: «اگر دل کسی را شکستی، هر کاری می‌توانی بکن تا دلش را به دست بیاوری»، بر نماز اول وقت و جماعت تقیدی مثال‌زدنی داشت. عشق او به اهل‌بیت (ع) چنان با جانش عجین بود که وقتی سخن از ولایت‌پذیری به میان می‌آمد، می‌گفت اگر ولی‌فقیه فرمان دهد، بی‌هیچ درنگی، چون یاران امام صادق (ع) پا در تنور آتش خواهد گذاشت.

این روح متعالی، در قامت یک مدافع حرم نیز ظاهر شد و برای پاسداری از حریم اهل‌بیت به سوریه شتافت و در این مسیر به مقام جانبازی نائل آمد. او که آرزوی شهادت را، چون گوهری در سینه داشت، از فرزندانش، ریحانه و نرگس، می‌خواست تا برای رسیدن او به این آرزو دعا کنند. شهید مسعود معتقد بود که برات شهادتش را در روز عرفه و در جوار مزار شهدای گمنام، با جلب رضایت قلبی همسرش دریافت کرده است.

شب آخر، حال و هوای دیگری داشت. او که همیشه هنگام رفتن می‌گفت «به امید دیدار»، این بار در دقایق آغازین بامداد با لبخندی بر لب گفت: «سعیده خانم عیدت مبارک، خداحافظ». ساعت ۳ نیمه‌شب، صدای انفجار در فضا پیچید و سردار در سن ۴۹ سالگی به همراه شهید حاجی‌زاده به قافله سرخ‌جامگان پیوست. در آن لحظه، الهامی در دل همسرش گواهی داد که مسعود به آرزوی دیرینه‌اش رسیده است.

شکوه این هجرت در معراج شهدا کامل شد؛ جایی که پیکر مطهرش با لبان‌تر و چهره‌ای آرام، گویی به دیداری تازه می‌رفت. شهید طیب مسعود رفت، اما یاد او در نامه‌های ناتمام فرزندانش برای حفظ سوره نور و در دعای خیری که همیشه از مادرش تمنا می‌کرد، جاودانه ماند. او که حتی پس از شهادت در خواب دوستش نگران بلیت قطار مشهد برای خانواده‌اش بود، نشان داد که مردان خدا حتی در آغوش پروردگار نیز رسم مهربانی و وفای به عهد را فراموش نمی‌کنند.

سخنگوی شورای نگهبان: ایران به برکت خون شهدا، قوی و مقتدر است

در سَرآغاز این دیدار صمیمانه با خانواده گرامی سردار شهید «مرتضی طیب مسعود»، سخنگوی شورای نگهبان، کلام خویش را با یادکرد از طلیعه ماه مبارک رجب و خجسته سالروز میلاد امام محمد باقر (ع) زینت بخشید و اینگونه ابراز داشت: برای این بنده، توفیقی بس بزرگ است که در این روز مبارک، به محضر شما شرف‌یاب شوم و مراتب ارادت و ادای احترام خویش را به مقام شامخ آن شهید سعید و خانواده معززشان تقدیم نمایم.

ایشان در ادامه، با اعلام اینکه به نیابت از جانب فقها و حقوقدانان محترم شورای نگهبان در این مکان حضور یافته است، سلام و احترام صمیمانه جمیع اعضا را ابلاغ نمود.

 طحان‌نظیف سپس، با ذکر ویژه نام آیت‌الله جنتی، دبیر شورای نگهبان، گفت: امروز صبح، افتخار ملاقات با ایشان را داشتم و عرض نمودم که عصرگاهان، قصد زیارت خانواده‌های معظم شهدا را دارم. ایشان با گرمی تمام، نخستین توصیه را این فرمودند که سلام و ارادت وافر مرا به ایشان برسانید. آنگاه در پاسخ به اینجانب برای طلب نکته و توصیه‌ای، همان کلام دیرینه و رهگشا را متذکر شدند که: در مواجهه با مصائب و سختی‌ها، کلید حل مشکلات و راهگشای امور، همانا صبر و بردباری بسیار است.» و با تأکیدی چندباره، سفارش نمودند که: «بر تلاوت مستمر قرآن کریم و کثرت فرستادن صلوات اهتمام ورزیده شود.»

سخنگوی شورای نگهبان، در ادامه سخنان خود، چنین توضیح داد: شورای نگهبان، برای انجام وظیفه خطیر نظارت بر انتخابات‌های ملی، همچون انتخابات ریاست‌جمهوری، مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، متکی بر شبکه‌ای عظیم از ناظران مردمی است. این شبکه گسترده، متشکل از دویست تا سیصد هزار نفر از آحاد ملت است که در هر دوره انتخاباتی، بخش عمده‌ای از آن به کار گماشته می‌شوند.

وی با تأکید بر ماهیت مردمی این ساختار افزود: هیچ‌یک از اعضای گرانقدر این شبکه، در استخدام رسمی شورا نیستند؛ بلکه از اقشار گوناگون مردم هستند که پس از گذراندن دوره‌های آموزشی لازم در طول سال، در روز رأی‌گیری با حضور در پای صندوق‌ها، از حریم آرای ملت صیانت می‌نمایند.

طحان‌نظیف پس از بیان این مقدمه، اعلام کرد که در جریان دفاع مقدس (جنگ دوازده‌روزه)، ۲۵ تن از اعضای این شبکه به فیض عظیم شهادت نائل آمدند. ما امروز بر خود وظیفه می‌دانیم که با دیدار خانواده‌های این عزیزان، هم به مقام شامخ آنان ادای احترام کنیم و هم از مجاهدت‌ها و خدمات بی‌دریغ ایشان در امر خطیر نظارت بر انتخابات و صیانت از آرای پاک مردم، سپاسگزاری نماییم.

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: اگر امروز ایران اسلامی، نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملت بزرگ این دیار در جهان، با افتخار و سربلندی ایستاده‌اند، این عزت و شوکت به برکت همان جانفشانی‌ها و مجاهدت‌های شهدای والامقام است. این عزیزان بودند که موجب شدند ایران در یک نبرد بزرگ، پیروز میدان باشد و با صلابت و اقتدار باقی بماند و به عنوان الگویی روشن و پناهگاهی امن برای تمامی آزادگان جهان جلوه‌گر شود.

وی در تکمیل سخنان خود اظهار داشت: اگر امروز از انسجام، همدلی و وحدت سخن می‌گوییم که بیش از هر زمان دیگری، ضرورت آن در کشور احساس می‌شود، این نعمت نیز از برکات خون پاک شهداست. مردم امروز در کنار یکدیگر و یکدل هستند، زیرا نیک می‌دانند که تنها در سایه همبستگی و دفاع مستمر از آرمان‌هاست که می‌توانند پیروز و سرفراز باشند.

طحان‌نظیف بار دیگر تأکید کرد: شهدای گرانقدری که در جنگ دوازده‌روزه به شهادت رسیدند، برخی شناخته‌شده و بسیاری نیز گمنام بودند. حتی آن بزرگانی که با نام و نشان از فرماندهان کارآزموده نظامی یا دانشمندان برجسته علمی محسوب می‌شدند، بخش عظیمی از مجاهدت‌هایشان در سایه گمنامی و بی‌ادعایی انجام گرفت. این شهدای عزیز، گمنامانه تلاش کردند تا پرچم ایران اسلامی همیشه برافراشته بماند. ما قدردان تلاش‌ها و مجاهدت‌های بی‌بدیل این شهدا، به ویژه سردارانی، چون شهید طیب مسعود، هستیم.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان، با استناد به کلام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که فرمودند: «شهیدان، شهیدانه زندگی کردند»، افزود: حقاً و انصافاً شهیدان عزیز، حیات خویش را به شیوه شهیدان زیستند. زمانی که به پای روایت‌ها و خاطرات خانواده‌های محترم شهدا می‌نشینیم یا شرح حال ایشان را در کتب مطالعه می‌کنیم، به روشنی درمی‌یابیم که این ستارگان درخشان، پاداش و مزد یک عمر مجاهدت و اخلاص خود را به بهترین نحو دریافت کرده‌اند.

وی در پایان کلام خود، ضمن تجلیل و تقدیر ویژه از همسر و پدر همسر شهید – که هر دو از ناظران متعهد شورای نگهبان هستند – اظهار داشت: «بی‌شک همسران بزرگوار شهدا، در مقام و منزلتی که مردان‌شان بدان دست یافته‌اند، سهیم و شریک هستند. تلاش‌های بی‌دریغ، صبوری‌های جانکاه و مجاهدت‌های آنان، در دستیابی شهید به مقام رفیع شهادت، تأثیری بسزا و تعیین‌کننده داشته است.

روایتی از عشق و اخلاصِ آقامرتضی

خانم نوری، همسر شهید طیب مسعود نیز در میان سخنان خویش این‌گونه بیان داشت: این دست از دیدار‌های پرمهر و محبت، مایه تسلی خاطر و قوّت دل خانواده‌های شهدا، بالاخص فرزندان شهدا خواهد بود. آن هنگام که جگرگوشگان من شاهدند که یاد و نام پدرشان با ارج و احترام گرامی داشته می‌شود، روحیه‌ای مستحکم و عزمی راسخ برای استمرار بخشیدن به راه و سیره والای پدر خویش می‌یابند.

وی در کسوت ناظر مسئول انتخاباتی، اینچنین اشاره کرد: همسر بنده عضویت رسمی در شبکه ناظران انتخاباتی نداشتند، ولی در ایامی که من پای صندوق رأی به خدمت مشغول بودم، ایشان با نهایت اهتمام، فعالیتی بی‌نظیر از خود نشان می‌دادند. آقامرتضی هر دو ساعت یک‌بار به محل رجوع می‌کردند، جویای احوالم می‌شدند و هر نوبت با دستان پر برای تمامی حاضران پای صندوق، از خوراکی و میوه گرفته تا شیرینی، می‌آوردند؛ به گونه‌ای که این رسیدگی بی‌دریغ، موجب حیرت برخی می‌شد و می‌گفتند: چرا اینگونه و به این خوبی به شما رسیدگی می‌کنند؟!

این همسر صبور شهید در ادامه اظهار داشت: شهید آقامرتضی، عشق و محبتی وافر به مردم داشتند و هر زمان که معضلی یا گره‌ای در کار مردم می‌افتاد، تلاش می‌کردند تا آن گره را بگشایند. گشایش امور مردم و همیاری بی‌منت با آنان، از جمله خصایص برجسته و ممتاز این شهید بود.

وی به واقعه جانبازی همسر در سال ۱۳۹۷ در عرصه دفاع از حرم نیز اشاره و بیان کرد: در پی سانحه‌ای در کشور سوریه، آقامرتضی در زمره جانبازان قرار گرفتند و تعدادی از هم‌سنگرانشان به مقام رفیع شهادت نائل آمدند. این ضایعه بر روح ایشان بسیار گران آمد و پس از آن، همواره آرزوی شهادت در دل داشتند و طالب وصال حق بودند.

همسر شهید طیب مسعود، در پایان سخنان خود چنین بیان کرد که همسرم اعمال و افعال خویش را با اخلاص انجام می‌دادند و تبعیت کامل از اوامر و فرامین مقام معظم رهبری را سرلوحه مسیر خود قرار داده بودند و این مهم را از من نیز می‌خواستند.

دخترم را خوشبخت و سربلند کرد

پدر همسر شهید طیب مسعود نیز با گرامیداشت یاد داماد خود، به بیان پاره‌ای از خاطرات و اوصاف نیکوی ایشان پرداخت.

وی پیش از آغاز سخنان خود، اظهار داشت: خانواده ما جملگی از ردیف ناظران شورای نگهبان به شمار می‌آییم؛ اینجانب و همسرم، دخترم و پسرم همگی در کسوت نظارت بر انتخابات مشغول به خدمت بوده‌ایم. عضویت در شبکه ناظران انتخاباتی افتخاری بزرگ است که آن را مغتنم می‌شماریم. توصیه‌های حکیمانه آیت‌الله جنتی برای ما بسیار گران‌بهاست، خواهشمندم سلام و ارادت صمیمانه ما را به محضر ایشان ابلاغ فرمایید.

سپس، پدر همسر شهید با این مضمون که «زنده نگهداشتن یاد شهدا کمتر از خود شهادت نیست»، ادامه داد: هنگامی که جنگ ۱۲ روزه آغاز شد، من و همسرم در سفر حج بیت‌الله‌الحرام بودیم. اخبار واصله از ایران به صورت پراکنده به گوش ما می‌رسید. در همان ساعات اولیه، با برقراری تماس‌هایی با ایران، از آغاز حملات ناجوانمردانه مطلع شدم.

وی با لحنی متأثر خاطر بیان کرد: پس از آن، دختر کوچکترم تماس گرفت و با صدایی لرزان گفت: «باباجان! آقامرتضی به آرزویش رسید (شهید شد)!» بلافاصله با دختر بزرگترم، که همسر آقامرتضی بودند، تماس گرفتم تا از حال ایشان جویا شوم و مرهمی بر دل داغدارشان بگذارم. همین که صدایشان را شنیدم، آرام شدم؛ ایشان در کمال صبوری و مقاومت فرمودند: «پدرجان، مرتضی به آرزوی دیرینه‌اش رسید و به آرامش ابدی دست یافت.»

آقای نوری افزود: با نوه بزرگترم نیز گفت‌و‌گو کردم. او نیز با متانت و صلابت وصف‌ناپذیری گفت: «پدر سال‌ها بود که در طلب شهادت بود؛ اکنون به مراد دل خویش نائل آمد.»

ایشان در وصف داماد شهید تصریح کرد: این مرد عزیز، قریب به بیست و چهار سال زینت‌بخش خانواده ما بود. به جرات می‌توانم بگویم جز احترام و ادب، کلام دیگری از ایشان نشنیدم؛ و همین ادب متعالی بود که او را به این مقام رفیع رساند. هر بار که به منزل ایشان وارد می‌شدیم، ما را تا پای خودرو بدرقه می‌کرد. هر مکانی که با ایشان رو‌به‌رو می‌شدم، تمام قد در برابرم می‌ایستاد.

پدر همسر شهید طیب مسعود در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان ساخت: من در ابتدا، ایشان را چندان نمی‌شناختم. زمانی که برای خواستگاری دخترم آمد، هنوز دانشجو بود. بنده از او چند پرسش نمودم و از مسائل مادی صرف‌نظر کردم. نخستین پرسش من درباره اعتقادات محکم و ارادت به ولایت بود. سپس پرسیدم: «آیا قوّت و استقامت لازم برای تکیه بر پای خودت را داری؟» پاسخ دادند: «بله.» و در نهایت سؤال کردم: «آیا توانایی آن را داری که دخترم را تا ابد خوشبخت نمایی؟» فرمودند: «بله»؛ و به راستی که دامادم، دخترم را همواره خوشبخت و سرافراز نگاه داشت.

تجلیل آیت‌الله جنتی از خانواده شهید

در پایان این دیدار یک جلد قرآن کریم و لوحی از سوی آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان به خانواده شهید طیب‌مسعود اهدا شد.

در لوحی که از سوی آیت‌الله جنتی به خانواده این شهید اهدا شد، نوشته بود: شهادت، بالاترین عرصه تقرب به آستان قدس الهی است؛ تاجی آسمانی که بر سر ایثارگران نهاده می‌شود که تمام عمر خویش را در طریق ایمان سپری و در مسیر ارزش‌های الهی گام نهاده‌اند.

گفتنی است؛ سخنگوی شورای نگهبان در هفته‌های گذشته با خانواده‌های شهدای ناظر محمدرضا زندی، محمد چناری، حسین معینی، حسن شجاعی، حسین کریمی‌دوست، مهدی طالب‌زاده، محمدمرصاد مومنی و علی طهماسبی و بانوان شهید ناظر حانیه نادری و الهه‌سادات میرشفیعیان دیدار و گفت‌و‌گو داشته است.

منبع : خبرگزاری میزان




شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۵ - 6 June 2026
بازخوانی مسیر سیاسی احمدی‌نژاد؛ از «معجزه هزاره سوم» تا سوژه جریان‌های غربی
سایت اکوایران

بازخوانی مسیر سیاسی احمدی‌نژاد؛ از «معجزه هزاره سوم» تا سوژه جریان‌های غربی

اکوایران: احمدی‌نژاد بیش از دو دهه است که یکی از جنجالی‌ترین چهره‌های سیاست ایران به شمار می‌رود؛ سیاستمداری که روزگاری از سوی حامیانش «معجزه هزاره سوم» نامیده می‌شد اما در سال‌های بعد به چهره‌ای تبدیل شد که نه تنها از بسیاری از متحدان سابق خود فاصله گرفت، بلکه مواضعش به یکی از معماهای سیاست ایران بدل …
۴ یا ۵ سال آینده، آمریکا و اسرائیل احتمالا دوباره مجبور به جنگ با ایران خواهند شد/ مطمئن نیستم دولت ترامپ واقعیت مذاکرات با ایران را بگوید
سایت اکوایران

۴ یا ۵ سال آینده، آمریکا و اسرائیل احتمالا دوباره مجبور به جنگ با ایران خواهند شد/ مطمئن نیستم دولت ترامپ واقعیت مذاکرات …

لئون پانه‌تا با اشاره به تجربه جنگ ویتنام گفت همان‌طور که در آن زمان گزارش‌های دقیقی ارائه نمی‌شد، اکنون نیز درباره وضعیت مذاکرات با ایران تردیدهای جدی وجود دارد.
ایران به جای خلق فرصت شغلی به سمت توزیع شغل با بهره‌وری پایین حرکت کرده است / اقتصاد ایران به تغییر جهت از «اشتغال‌زایی دستوری» به «اشتغال‌زایی بهره‌ور» نیاز دارد
سایت اقتصاد 120

ایران به جای خلق فرصت شغلی به سمت توزیع شغل با بهره‌وری پایین حرکت کرده است / اقتصاد ایران به تغییر جهت از «اشتغال‌زایی دستوری» …

بیکاری پس از جنگ به یکی از مهم‌ترین مسائل اقتصاد ایران تبدیل شده است.
«سیچویشن‌شیپ» اقتصادی ایران و چین | چرا فرمول تجارت تهران و پکن به نفع صنعت ما نیست؟ | سردرگمی صنایع ایران زیر سایه دیوار چین
سایت اقتصادنیوز

«سیچویشن‌شیپ» اقتصادی ایران و چین | چرا فرمول تجارت تهران و پکن به نفع صنعت ما نیست؟ | سردرگمی صنایع ایران زیر سایه دیوار …

اقتصادنیوز: در ادبیات نسل زد به روابطی که ابهام دارد و موقعیت دو فرد نسبت به هم شفاف نیست و با سردرگمی و بلاتکلیفی همراه است، «سیچویشن‌شیپ» می‌گویند. اصطلاحی که می‌تواند رابطه تجاری میان ایران و چین را توضیح دهد.
اختلاف تازه همسایه‌ها بر‌سر شارژ خودروهای برقی بالا گرفت
روزنامه هفت صبح

اختلاف تازه همسایه‌ها بر‌سر شارژ خودروهای برقی بالا گرفت

مالکان خودروهای برقی برای شارژ خانگی با کمبود زیرساخت و اختلاف بر سر هزینه برق روبه‌رو می‌شوند
جمعه خونین بازارهای جهانی؛ گزارش اشتغال آمریکا چطور به سقوط بازارها دامن زد؟
سایت اکوایران

جمعه خونین بازارهای جهانی؛ گزارش اشتغال آمریکا چطور به سقوط بازارها دامن زد؟

انتشار گزارش بسیار قوی‌تر از انتظار اشتغال آمریکا در روز جمعه، موجی از فروش را در بازارهای جهانی به راه انداخت. ایجاد ۱۷۲ هزار شغل جدید در اقتصاد آمریکا نه تنها انتظارات برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را تضعیف کرد، بلکه باعث جهش دلار و بازده اوراق خزانه شد؛ اتفاقی که فشار سنگینی بر بازار سهام، طلا، نقره …
سایت رکنا

عکس جگرسوز از زیبایی فرشته وار نارین 15 ساله دختر سنندجی قبل از حبس یکماهه در توالت خانه نامادری / دلتان کباب می شود + فیلم …

ابهام امنیتی ترامپ و راهبرد فرسایش ایران
سایت آخرین خبر

ابهام امنیتی ترامپ و راهبرد فرسایش ایران

اعتماد/ متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست ابراهیم متقی| ادبیات سیاسی و راهبردی دونالد ترامپ عموما مبتنی بر نشانه‌هایی از ابهام می‌باشد. چنین انگاره‌ای بخشی از شخصیت و تکنیک رفتاری ترامپ برای ایجاد سردرگمی تاکتیکی بازیگران مختلف می‌باشد. علت اصلی چنین نگرش و ا
بمب‌ و موشک «تاریخِ خاورمیانه» را از نو خواهد نوشت؟ | چه چیزهایی در پساجنگ ایران تغییر نخواهند کرد؟
سایت اقتصادنیوز

بمب‌ و موشک «تاریخِ خاورمیانه» را از نو خواهد نوشت؟ | چه چیزهایی در پساجنگ ایران تغییر نخواهند کرد؟

اقتصادنیوز: این جنگ ممکن است ائتلاف‌ها را بازآرایی کند و توازن قدرت را تغییر دهد، اما جغرافیا، مسئله فلسطین و هویت‌های سیاسی همچنان پابرجا خواهند ماند.
دو راهی پوتین در داووس روسی: پذیرش شکست در اوکراین یا بازگشت به اقتصاد کمونیستی؟
سایت اکوایران

دو راهی پوتین در داووس روسی: پذیرش شکست در اوکراین یا بازگشت به اقتصاد کمونیستی؟

اکوایران: تداوم جنگ روسیه و اوکراین جامعه روسیه و نخبگان این کشور را با یک دوراهی سرنوشت‌ساز روبه‌رو کرده است: آیا باید پایان جنگ و عدم تحقق تمام خواسته‌هایشان را بپذیرند یا خود را برای پیامدهای اقتصادی تداوم جنگ آماده سازند؟
ترامپ جنگ سوم را آغاز می‌کند؟
سایت اصلاحات نیوز

ترامپ جنگ سوم را آغاز می‌کند؟

یک استاد دانشگاه تهران نوشت: بسیاری از سازوکارهای موجود سیاسی و ادبیات راهبردی ترامپ مشابهت بسیار زیادی با دو مرحله تاریخی گذشته را دارد که ایران را در وضعیت...
دارایی کاربران ایرانی پس از تحریم صرافی‌های رمزارزی چه می‌شود؟ - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

دارایی کاربران ایرانی پس از تحریم صرافی‌های رمزارزی چه می‌شود؟ - دیپلماسی ایرانی

تحریم چهار صرافی بزرگ رمزارزی ایران شاید در ظاهر یک اقدام دیگر از سوی دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) باشد، اما در...
پشت‌پرده سقوط آزاد شمشیربازی ایران
سایت آخرین خبر

پشت‌پرده سقوط آزاد شمشیربازی ایران

ورزش 3/پشت پرده سقوط آزاد شمشیربازی ایران ما را در کانال تلگرامی «کانال ورزش» دنبال کنید بازار
بورس پس از جنگ؛ صعود واقعی یا سراب آتش‌بس؟
سایت نورنیوز

بورس پس از جنگ؛ صعود واقعی یا سراب آتش‌بس؟

بازار سرمایه پس از تعطیلی در جنگ 40 روزه در شرایطی فعالیت خود را از سر گرفت که اقتصاد ایران هنوز زیر سایه نااطمینانی، آسیب‌های جنگ و ابهام در مذاکرات قرار دارد. آیا جهش اخیر بازار نشانه بازگشت اعتماد است یا تنها واکنشی هیجانی به توقف موقت بحران؟
آغاز عصر جدید؛ چهار قدرتی که آینده جهان را می‌سازند
سایت اکوایران

آغاز عصر جدید؛ چهار قدرتی که آینده جهان را می‌سازند

اکوایران: بر پایه چهار معیار منابع، برد نفوذ، اعتبار و جایگاه و تاب‌آوری، می‌توان از چهار کشور ایالات متحد، بریتانیا چین، روسیه به‌عنوان قدرت‌های بزرگ نام برد. هرچند فرانسه و هند هم قدرت‌های مطرحی به‌شمار می‌روند که به‌سادگی نمی‌توان آن‌ها را کنار نهاد.
سایت آخرین خبر

تصویر جدید منتشر شده از مهندس میرحسین موسوی در بیمارستان قلب

چرا ایران در مصر این‌چنین پررنگ است؟
سایت رکنا

چرا ایران در مصر این‌چنین پررنگ است؟

*اکونومیست* **نیکلاس پلهام – خبرنگار خاورمیانه**
گذار از امنیتی‌سازی ایران به تمدنی‌سازی تهدید - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

گذار از امنیتی‌سازی ایران به تمدنی‌سازی تهدید - دیپلماسی ایرانی

رضا معصومی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: ناسیونالیسم مسیحی، برخلاف رویکردهای کلاسیک واقع‌گرایانه، سیاست خارجی را تنها عرصه تأمین منافع ملی تلقی نمی‌کند، بلکه...
ساواک، بازگشت به کانون مناقشه؛ گزارش گاردین درباره رسوایی اخیر پیرامون رضا پهلوی
سایت عصرایران

ساواک، بازگشت به کانون مناقشه؛ گزارش گاردین درباره رسوایی اخیر پیرامون رضا پهلوی

تصویر رژه با آرم ساواک در یکی از شهرهای آلمان سرانجام رضا پهلوی را واداشت این رفتارها را محکوم کند، ولی منتقدان معتقدند دیرهنگام بوده و نتوانسته نگرانی‌ها در...
         
چهار قدرت، یک جهان؛ مدعیان واقعی نظم بین‌الملل کدام کشورها هستند؟
سایت تجارت نیوز

چهار قدرت، یک جهان؛ مدعیان واقعی نظم بین‌الملل کدام کشورها هستند؟

فارین پالسی با بررسی معیارهای قدرت، نفوذ جهانی، اعتبار بین‌المللی و تاب‌آوری، استدلال می‌کند که در جهان امروز تنها آمریکا، چین، روسیه و بریتانیا را می‌توان قدرت‌های بزرگ واقعی دانست و جایگاه کشورهایی مانند فرانسه، هند، آلمان و ژاپن همچنان محل بحث است.
فرشاد مومنی: پایبندی عملی به مردم به‌عنوان صاحبان حق، رمز موفقیت سال‌های ابتدایی انقلاب بود / چاره مشکلات پس از جنگ، رهاسازی اقتصاد نیست
سایت جماران

فرشاد مومنی: پایبندی عملی به مردم به‌عنوان صاحبان حق، رمز موفقیت سال‌های ابتدایی انقلاب بود / چاره مشکلات پس از جنگ، رهاسازی …

شهید بهشتی تاکید داشتند که باید در عمل دید که اگر حکومتی خواهان توسعه است، آیا مردم را صاحبان اصلی حق می‌داند یا خیر! بارها با حکومتگران، به‌ویژه در همین دولت فعلی، این مسئله را مطرح کرده‌ام و به آنها گفته‌ام که شما سیاست‌های تورم‌زای طاقت‌سوز و کمرشکن را به مردم تحمیل می‌کنید، سپس اعلام می‌کنید که ماهانه …
گزارش ویژه/ دروازه‌بان‌های ایران در تاریخ جام‌های جهانی؛ بی‌رقیب مثل بیرانوند!
سایت فوتبالی

گزارش ویژه/ دروازه‌بان‌های ایران در تاریخ جام‌های جهانی؛ بی‌رقیب مثل بیرانوند!

پایگاه خبری فوتبالی- در طی شش دوره حضور در جام‌های جهانی، هفت دروازه‌بان برای تیم ملی به میدان رفته اند.به گزارش فوتبالی، ایران در طی آینده چند روز آینده برای هفتمین بار در جام جهانی شرکت خواهد کرد. در طی شش دوره گذشته، بازیکنان مختلفی در ترکیب تیم ملی به میدان رفتند و افتخار حضور در بزرگترین آوردگاه …
ادعای ترامپ درباره احتمال ازسرگیری جنگ علیه ایران در صورت کشته شدن نیروهای آمریکایی: این می‌تواند دلیل خوبی باشد / اعزام نیرو برای تصاحب ذخایر اورانیوم ایران؟ من نمی‌خواهم جیمی کارتر باشم؛ اورانیوم ایران دفن شده / بعد از ایران، به کوبا می‌رسیم / ورود وزیر کشور پاکستان به تهران و دیدار با همتای ایرانی خود
سایت انتخاب

ادعای ترامپ درباره احتمال ازسرگیری جنگ علیه ایران در صورت کشته شدن نیروهای آمریکایی: این می‌تواند دلیل خوبی باشد / اعزام …

آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز پنجاه و نهم شده که وزیر کشور پاکستان برای پیشبرد مذاکرات بار دیگر به تهران سفر کرده است. همزمان، ترامپ تلویحا اعزام نیرو برای تصاحب اورانیوم غنی شده ایران را رد کرده، اما در عین حال ادعا کرده که کشته شدن نیرو‌های آمریکایی می‌تواند دلیل خوبی برای ازسرگیری جنگ …
کنترل تنگه هرمز خلأ تضعیف نیرو‌های نیابتی را برای ایران پر می‌کند/ «جمهوری اسلامی جدیدِ» ملی گرا و مقتدری ظهور کرده است
سایت تابناک

کنترل تنگه هرمز خلأ تضعیف نیرو‌های نیابتی را برای ایران پر می‌کند/ «جمهوری اسلامی جدیدِ» ملی گرا و مقتدری ظهور کرده است

در آینده، کنترل تنگه هرمز، بدون شک یک نقطه خفگی حیاتی اقتصادی جهانی، به عنوان یک اهرم اقتصادی و بازدارنده در برابر حملات آینده برای تهران عمل خواهد کرد.
لبنان؛ برگ برنده جدید ایران در مذاکره با آمریکا؟ | یک واقعیتِ راهبردی نهفته در میانه دو روایت از توقف حملات در لبنان
سایت اقتصادنیوز

لبنان؛ برگ برنده جدید ایران در مذاکره با آمریکا؟ | یک واقعیتِ راهبردی نهفته در میانه دو روایت از توقف حملات در لبنان

اقتصادنیوز: کمی پس از آنکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز دوشنبه دستور حمله به مواضع حزب‌الله در حومه جنوبی بیروت را صادر کرد، دونالد ترامپ اعلام کرد اسرائیل و حزب‌الله بر سر توقف حملات به توافق رسیده‌اند. او در شبکه تروث سوشال نوشت: هیچ نیرویی به بیروت اعزام نخواهد شد.
۶ روایت از دردسرهای تامین اجتماعی | ترک فعل وزارت کار چطور بیمه‌ها را از پا درآورده است؟
سایت فراز

۶ روایت از دردسرهای تامین اجتماعی | ترک فعل وزارت کار چطور بیمه‌ها را از پا درآورده است؟

اخیرا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی نامه‌ای خطاب به وزرای اقتصاد و بهداشت، لایحه «اصلاح قانون تامین اجتماعی و ایجاد نظام جدید تامین اجتماعی» را جهت طی مر...
راهبرد جدید ایران پس از جنگ؛ جمهوری اسلامی تازه از دل جنگ متولد شد
سایت جهان صنعت نیوز

راهبرد جدید ایران پس از جنگ؛ جمهوری اسلامی تازه از دل جنگ متولد شد

جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، برخلاف انتظار اولیه برای فروپاشی جمهوری اسلامی، به بازسازی درونی ساختار قدرت در تهران و شکل‌گیری راهبردی تازه منجر شده است. بر اساس تحلیل ولی نصر، پژوهشگر ایرانی-آمریکایی و استاد دانشگاه جانز هاپکینز در مجله فارن افرز، ایران پس از تحمل حملات گسترده، نه‌تنها انسجام نهادی …
یک پیش‌بینی از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل به ایران از پاییز / اسرائیل در جنگ با ایران از سلاح هسته‌ای استفاده خواهد کرد؟
سایت اعتماد آنلاین

یک پیش‌بینی از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل به ایران از پاییز / اسرائیل در جنگ با ایران از سلاح هسته‌ای استفاده خواهد کرد؟

استاد دانشگاه در خصوص احتمال وقوع جنگی جدید بین ایران و ایالات متحده تأکید کرد: «از دید من درگیری تحت عنوان جنگ در پاییز دوباره از سر گرفته خواهد شد. فعلاً به شکل محدود درگیری وجود دارد و سپس در فصل پاییز و پس از برگزاری انتخابات کنگره و بازسازی زرادخانه آمریکا و البته با بهبود وضعیت آب و هوایی و در …
حداقل 10 سال زمان لازم است تا شرایط مسکن کشور عادی شود / نمی شود رانت خوار را حذف کرد و رانت  را نه / بحث پیمانکار چینی در کشور ما معنی ندارد/ همانطور که قبرخوابی داشتیم پیاده رو خوابی هم خواهیم داشت
سایت فرارو

حداقل 10 سال زمان لازم است تا شرایط مسکن کشور عادی شود / نمی شود رانت خوار را حذف کرد و رانت را نه / بحث پیمانکار چینی در …

بیت الله ستاریان، کارشناس حوزه مسکن و مدرس دانشگاه در برنامه کامنت فرارو گفت نمی شود رانت خوار را از کشور حذف کرد ولی رانت را نه. اقتصاد دولتی باعث ورشکستگی برخی صنایع شده است. صنایع حوزه مسکن حتی به اندازه 30 درصد ظرفیت واقعی خود کار نمی کنند. ما به حداقل یک میلیون واحد مسکونی در سال نیاز دارم اما سالانه …
         
عبور تورم نقطه‌به‌نقطه از ۸۳ درصد؛ اقتصاد ایران به کجا می‌رود؟
سایت اکوایران

عبور تورم نقطه‌به‌نقطه از ۸۳ درصد؛ اقتصاد ایران به کجا می‌رود؟

تورم اردیبهشت ۱۴۰۵ بار دیگر نشان داد که اقتصاد ایران وارد مرحله‌ای تازه از فشارهای قیمتی شده است. هرچند انتشار آمار تورم با بیش از یک هفته تأخیر انجام شد، اما ارقام منتشرشده واقعیتی را آشکار می‌کند که مردم ماه‌هاست آن را در زندگی روزمره خود لمس می‌کنند؛ افزایش مداوم قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید خانوارها.
درس‌های یک خاموشی دیجیتال طولانی؛ نسخه کارشناسان برای تاب‌آوری کسب‌وکارها/ کشور به برنامه مدیریت اینترنت در زمان بحران نیاز دارد
سایت سیتنا

درس‌های یک خاموشی دیجیتال طولانی؛ نسخه کارشناسان برای تاب‌آوری کسب‌وکارها/ کشور به برنامه مدیریت اینترنت در زمان بحران نیاز …

خاموشی ۸۸ روزه اینترنت بین‌الملل، بسیاری از کسب‌وکارهای ایرانی را با چالش‌هایی کم‌سابقه مواجه کرد؛ از اختلال در ارتباطات و کاهش درآمد گرفته تا توقف پروژه‌ها و تعدیل نیروها. حالا فعالان اقتصادی و کارشناسان بر این باورند که افزایش تاب‌آوری سازمانی، ایجاد زیرساخت‌های جایگزین، حمایت‌های مالی و تدوین قوانین …
سایت انتخاب

ببینید / تصاویری از سرریز شدن سد کارون ۴

گروسی: عربستان، برنامه هسته‌ای‌اش را پیش می‌برد/ جنگ علیه ایران، فشارهای مالی به ارتش آمریکا/ پس از سنا، مجلس نمایندگان به قطعنامه محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای مثبت داد/ خسارات به پایگاه آمریکایی علی‌السالم کویت +ویدیو
سایت دیدارنیوز

گروسی: عربستان، برنامه هسته‌ای‌اش را پیش می‌برد/ جنگ علیه ایران، فشارهای مالی به ارتش آمریکا/ پس از سنا، مجلس نمایندگان به …

در روز چهلم جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران، آتش بس دو هفته‌ای از بامداد چهارشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۵ برقرار شد. روز شنبه ۲۲ فروردین، مذاکرات طولانی ایران و آمری...
         
سایت رکنا

سرنوشت تکاندهنده / عقد نوعروس را باطل کردند و رقیه 30 شب صیغه 3 مرد شد / دخترک به پلیس پناه برد

توافق اسرائیل و لبنان بر سر اجرای آتش‌بس/ توقف کامل حملات حزب‌الله شرط اصلی توافق
سایت دیدارنیوز

توافق اسرائیل و لبنان بر سر اجرای آتش‌بس/ توقف کامل حملات حزب‌الله شرط اصلی توافق

طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا، اجرای توافق میان اسرائیل و لبنان «منوط به توقف کامل» حملات حزب‌الله و همچنین تحقق چند شرط دیگر است.
اعتراض مدیرعامل خانه سینما به سانسور اظهاراتش در برنامه شهیدی‌فر: حضور من در این برنامه یک اشتباه پرهزینه بود / در صداوسیما، حقیقت باید از صافی سلیقه‌ها، مصلحت‌ها و ممیزی‌های همیشگی عبور کند / آقای شهیدی‌فر! مراقب خودتان باشید؛ در جایی که قیچی‌ها پیش از اندیشه به کار می‌افتند، احتیاط کمترین ضرورت است
سایت انتخاب

اعتراض مدیرعامل خانه سینما به سانسور اظهاراتش در برنامه شهیدی‌فر: حضور من در این برنامه یک اشتباه پرهزینه بود / در صداوسیما، …

همایون اسعدیان، کارگردان و مدیرعامل خانه سینما، در یادداشتی صریح، از نحوه پخش گفت‌وگوی خود در برنامه محمدرضا شهیدی‌فر انتقاد کرد.
پشت پرده گرانی شدید موبایل در بازار/ نگرانی فروشندگان از رکود معاملات
سایت اقتصادنیوز

پشت پرده گرانی شدید موبایل در بازار/ نگرانی فروشندگان از رکود معاملات

اقتصادنیوز: همزمان با کاهش واردات و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، قیمت تلفن همراه در بازار روندی صعودی به خود گرفته است.
معاون اول پزشکیان: عده‌ای برای دولت اقتدار قائل نیستند، در حالی که اقتدار ملی در گرو اقتدار دولت است/ بازگشایی اینترنت تنها بخشی از مأموریت ستاد مذکور است
سایت روزنو

معاون اول پزشکیان: عده‌ای برای دولت اقتدار قائل نیستند، در حالی که اقتدار ملی در گرو اقتدار دولت است/ بازگشایی اینترنت تنها …

معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه ستاد ویژه ساماندهی و راهبری فضای مجازی برای موازی‌کاری تشکیل نشده است، گفت: اقتدار ملی در گرو اقتدار دولت است و بازگشایی اینترنت تنها بخشی از مأموریت ستاد فضای مجازی است.
شرایط جدید برای دریافت وام ازدواج و فرزندآوری / چه کسانی تسهیلات ۲۲۰ میلین تومانی دریافت می‌کنند؟
سایت اعتماد آنلاین

شرایط جدید برای دریافت وام ازدواج و فرزندآوری / چه کسانی تسهیلات ۲۲۰ میلین تومانی دریافت می‌کنند؟

بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی وام قرض‌الحسنه فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ را به شبکه بانکی ابلاغ کرد که بر اساس آن، متقاضیان واجد شرایط می‌توانند بدون نیاز به سپرده‌گذاری و با کارمزد حداکثر چهار درصد، متناسب با تعداد فرزندان خود از ۴۴ تا ۲۲۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.
آفریقا برنده دو جنگ - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

آفریقا برنده دو جنگ - دیپلماسی ایرانی

جنگ در خلیج‌ فارس و انسداد تنگه هرمز بازار انرژی جهان را روزانه با کمبود هشت میلیون بشکه نفت و ۲۰ درصد گاز مایع طبیعی...
         
چرا نبیه بری مهم است؟ / راز ۴۰ سال ماندگاری در قدرت
سایت تابناک

چرا نبیه بری مهم است؟ / راز ۴۰ سال ماندگاری در قدرت

پرداختن به نبیه بری در این مقطع، صرفاً بازگشت به یک چهره قدیمی در سیاست لبنان نیست. مسئله این است که لبنان امروز در نقطه‌ای ایستاده که تقریباً هیچ بازیگر سیاسی به‌تنهایی توان «تعریف تعادل» ندارد، اما چند چهره محدود هنوز می‌توانند در لحظه‌های بحرانی نقش ترمز یا شتاب‌دهنده ایفا کنند. نبیه بری دقیقاً در …
طرح مجلس برای تنگه هرمز - دیپلماسی ایرانی
سایت دیپلماسی ایرانی

طرح مجلس برای تنگه هرمز - دیپلماسی ایرانی

کوروش احمدی نوشت: در شرایطی که مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا و سرنوشت پیش‌نویس موجود مهم‌ترین تحول جاری است، هم‌زمان از اخبار مربوط به...
مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه پایان جنگ علیه ایران را تصویب کرد/ مشخص نیست سنا چه زمانی درباره مصوبه مجلس نمایندگان رای‌گیری خواهد کرد
سایت جماران

مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه پایان جنگ علیه ایران را تصویب کرد/ مشخص نیست سنا چه زمانی درباره مصوبه مجلس نمایندگان رای‌گیری …

مجلس نمایندگان آمریکا سرانجام چهارشنبه شب به وقت محلی، قطعنامه‌ای درباره اختیارات جنگی دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور تصویب کرد که هدف آن توقف حملات نظامی ایالات متحده علیه ایران است.
واعظی: مداخله در اتصال کامل اینترنت به افزایش نارضایتی عمومی منجر می‌شود | اقلیتی که بر طبل فیلترینگ می‌کوبند، از دشواری‌های مردم بی‌اطلاعند
سایت اقتصادنیوز

واعظی: مداخله در اتصال کامل اینترنت به افزایش نارضایتی عمومی منجر می‌شود | اقلیتی که بر طبل فیلترینگ می‌کوبند، از دشواری‌های …

اقتصادنیوز:محمود واعظی گفت: بازگرداندن اینترنت به شرایط عادی پیشین، صرفاً یک مطالبه فنی یا اجرایی نیست، بلکه بخشی از بازسازی اعتماد عمومی، ارتقای کارآمدی حکمرانی دیجیتال و صیانت از حق دسترسی پایدار شهروندان به خدمات ارتباطی محسوب می‌شود.
ادعای رسانه سعودی: لبنان و اسرائیل به آتش‌بس دست یافتند / ادعای ترامپ درباره زمان توافق: اگر اتفاق بیفتد، ممکن است آخر هفته به نتیجه برسد / آن‌ها خیلی به امضای سند نزدیک هستند / دوست دارم موضوع لبنان را [از ایران] جدا کنم / معاون اندیشکده کوئینسی: ایران دیگر بازیِ «یک ضربه در مقابل یک ضربه» را کنار گذاشته؛ در برابر هر حمله «حداقل ۱/۵ برابر محکم‌تر» تلافی می‌کند
سایت انتخاب

ادعای رسانه سعودی: لبنان و اسرائیل به آتش‌بس دست یافتند / ادعای ترامپ درباره زمان توافق: اگر اتفاق بیفتد، ممکن است آخر هفته …

آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز پنجاه و هشتم شده که عباس عراقچی وزیر خارجه می‌گوید ما و آمریکایی‌ها در حال بررسی متونی هستیم که رد و بدل شده است و در حال کار بر روی فرمول نهایی هستیم. در همین حال، سخنگوی سپاه شلیک به ترمینال مسافربری کویت را تکذیب کرد و گفت: تخریب ترمینال مسافربری فرودگاه …
چگونه جنگ ایران زنجیره تأمین جهانی غذا را به‌هم ریخت؟ | اثر جنگ به خرده‌فروشی‌ها رسید | بحران‌ بزرگ‌تر در راه است اگر...
سایت اقتصادنیوز

چگونه جنگ ایران زنجیره تأمین جهانی غذا را به‌هم ریخت؟ | اثر جنگ به خرده‌فروشی‌ها رسید | بحران‌ بزرگ‌تر در راه است اگر...

اقتصادنیوز: جنگ ایران زنجیره تأمین جهانی غذا را وارد یکی از پرریسک‌ترین دوره‌های سال‌های اخیر کرده؛ از جهش هزینه کود و سوخت تا اختلال در حمل‌ونقل و بسته‌بندی، حالا فشار به‌صورت مستقیم به قیمت مواد غذایی در جهان منتقل شده است.
سیف: نباید یک امارات ارزی دیگر ایجاد کنیم | تکیه بر یک هاب ارزی ریسک بالایی دارد |با چندنرخی بودن ارز، فشار بر بازار ارز باقی می‌ماند
سایت اقتصادنیوز

سیف: نباید یک امارات ارزی دیگر ایجاد کنیم | تکیه بر یک هاب ارزی ریسک بالایی دارد |با چندنرخی بودن ارز، فشار بر بازار ارز …

اقتصادنیوز: ​تحولات رخ داده در اثر وقوع جنگ اخیر علیه ایران سبب شده است روابط اقتصادی ایران و کشورهای عربی به طور کلی و ایران و امارات در سطحی دیگر دستخوش تغییر شود.
سایت اکوایران

نصب سنگ مزار شهیدان لاریجانی

سایت ورزش ۳

ویدیو جالب و جدید والورده در اینستاگرام

سایت رکنا

6 سال اسارت غیر اخلاقی زن جوان و دختر کوچولویش در قفس پشت بام / پدرم مرا به یک مرد فروخت / یکبار فرار کردم حتی ازدواج کردم …