چهارشنبه / ۲۳ مهر / ۱۴۰۴ - 15 October, 2025
 سایت تبیان / ۱۴۰۴/۰۷/۰۸

شیره‌پزان پاییزی

شیره‌پزان پاییزی
با فرارسیدن فصل پاییز و هم‌زمان با برداشت انگور در چهارمحال‌وبختیاری، آیین سنتی شیره‌پزان برگزار می‌شود؛ آیینی دیرینه که از دیرباز با حضور جمعی خانواده‌ها آغاز شده و مراحلی چون چیدن خوشه‌های انگور، له‌کردن در «چرز»‌های سنتی، عبور شیره خام از صافی‌های محلی و افزودن خاک سفید الک‌شده از کوه‌های اطراف برای تصفیه و ته‌نشینی ناخالصی‌ها را دربر می‌گیرد و پس از آن شیره زلال در دیگ‌های مسی «تیان» بر روی اجاق‌های سنگی به جوش آمده، کف‌های سفید آن را جمع‌آوری می‌کنند و با هم‌زدن مداوم، مایع را هوا می‌دهند تا …