قیمت طلا امروز




 پایش تولید

 سایت هم میهن / ۴۴ ساعت قبل

آغاز به کار اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین با شعار «جایی که اندیشه، تصمیم را می‌سازد»

اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین در ادامه فعالیت خود تلاش خواهد کرد با تمرکز بر حکمرانی نوین، اقتصاد دانش‌بنیان و فناور، تحول دیجیتال، توسعه منطقه‌ای و حکمرانی محلی، به تولید ایده، طراحی، ارزیابی و پایش سیاست‌ها و ایجاد اجماع میان نخبگان کمک کند و از طریق شبکه‌ای ملی از خبرگان، ظرفیت‌های فکری کشور را برای مواجهه با عدم‌قطعیت‌ها، افزایش تاب‌آوری و ساختن آینده‌ای متعالی برای ایران به یکدیگر پیوند دهد. این مسیر بر یک باور استوار است: آینده متعالی ایران صرفاً یک آرزو نیست؛ حاصل اندیشه‌ای است که به تصمیم درست و اقدام مؤثر تبدیل می‌شود.
 آغاز به کار اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین با شعار «جایی که اندیشه، تصمیم را می‌سازد»
قیمت ارز دیجیتال

 

   

جایی برای پایش سیاست‌ها و ایجاد اجماع نخبگانی

روز دوشنبه، ۲۶ مرداد ماه، رویداد آغاز به کار اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین با حضور اقتصاددانان، مدیران اقتصادی، نمایندگان مجلس، فعالان بخش خصوصی و اعضای هیات‎مدیره این اندیشکده در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن برگزار شد.

در ابتدای این رویداد، عباس معمارنژاد، رییس اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین گفت: دنیای امروز با درهم‌تنیدگی مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و بین‌المللی مواجه است و اگر نقش فناوری‌های نوین را هم اضافه کنیم، شدت این درهم‌تنیدگی افزایش پیدا می‌کند و اینجاست که نقش اندیشکده‌ها بسیار مهم خواهد بود.

معمارنژاد با بیان این که اندیشکده‌ها سعی می‌کنند محل اتصال بین دولت، دانشگاه، جامعه مدنی و بخش خصوصی باشند، تصریح کرد: ما برای تشکیل اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین ابتدا اندیشکده‌های دنیا را مورد بررسی و دسته‌بندی قرار داده‌ایم و سپس اکوسیستم اندیشکده‌های ایران را بررسی کرده‌ایم. چشم‌انداز ما این است که در حوزه حکمرانی بتوانیم مشاور مورد اعتماد نظام حکمرانی کشور و در حوزه فناوری و نوآوری نیز اتاق فکر باشیم. همچنین معتقد هستیم که در مباحث مربوط به مطالعات منطقه‌ای نباید فقط چند استان و چند منطقه کشور مورد توجه قرار گیرد، تمام استان‌های کشور باید مورد توجه قرار گیرند و ما می‌توانیم مرجع توسعه متوازن منطقه‌ای شویم. سه محور اصلی برنامه اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین

به گفته معمارنژاد، برنامه اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین در سه محور تدوین شده است و هر محور از چهار راهبرد برخوردار است. محور اول، محور حکمرانی، اصلاح ساختارها و بهبود کیفیت حکمرانی است. محور دوم، محور اقتصاد نوین است که محتوای آن آن گذار به اقتصاد دانش‌بنیان، فناور و نوآور مبتنی بر خلق ارزش در عصر تحول دیجیتال است. عنوان محور سوم نیز، توسعه منطقه‌ای، آمایش سرزمینی و حکمرانی محلی است. در این محور به دنبال شکل‌گیری یک هسته دانا از شبکه نخبگانی و تعامل هم‌افزا بین نخبگان در سراسر کشور هستیم تا بتوانیم در زمینه حکمرانی مشورت‌های درست ارائه دهیم.

رییس اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین گفت: اکوسیستم مخاطبان ما شامل چهار گروه سیاست‌گذاران، خبرگان، بخش خصوصی و رسانه‌ها و خبرنگاران هستند و این شبکه از طریق نشست‌های تخصصی، میزگردهای سیاستی و شبکه نخبگان گسترش می‌یابد.

معمارنژاد گفت: شاخص‌های موفقیت اندیشکده نیز از میزان استناد به گزارش‌های منتشرشده، چگونگی کیفیت شبکه نخبگانی و شبکه تعاملی و بازخوردها در شبکه‌های اجتماعی و پوشش‌های رسانه‌ای سنجیده می‌شود. ایران در نقطه تصمیم ویژه است

در ادامه این رویداد، محمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران و نماینده اسبق مجلس با بیان این که امروز می‌توان ایران را در نقطه تصمیم مشاهده کرد، گفت: بدون کمترین تردید، جایگاه سیاسی امروز ایران در جهان، فاصله معناداری با ۲۰۰ سال گذشته دارد. این جایگاه، دستاورد پیوند علم، عدالت و حکمرانی است و نحوه تعامل با ایران امروز مسئله اصلی قدرت‌های نخست جهان است.

ابوترابی‌فرد افزود: ایران در یک نقطه استثنایی از تاریخ سیاسی خودش قرار دارد. ایران در نقطه تصمیم ویژه است و باید تصمیمات امروز با دیروز متفاوت و با فهم درست از موقعیت امروز ایران در منطقه و جهان، موقعیت قدرت‌های بزرگ، درک درست از چالش‌ها و تهدیدها و با بالاترین پشتوانه و عقبه علمی صورت گیرد.

وی گفت: ما باید در حکمرانی اقتصادی با یک تحول معنادار روبه‌رو شویم تا بتوانیم در حوزه اقتصاد هم حرفی برای طرح در جهان داشته باشیم.

وی افزود: تأسیس اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین حاکی از این است که ساختار حکمرانی کشور از استحکام، کارآمدی و پایداری قابل قبول برخوردار است. امیدوارم وقت این اندیشکده صرف تولید فکر و انتقال اندیشه به بدنه مدیریتی، سیاست‌گذاری، تقنین و اجرایی کشور شود و برای ارتقای سطح دانش عمومی قدم بردارد.

ابوترابی‌فرد در ادامه به تشریح ویژگی‌های کلیدی حکمرانی مدرن پرداخت و از مواردی چون حاکمیت قانون، اجرای یکسان قوانین، حمایت از حقوق مالکیت، استقلال دستگاه قضایی در رسیدگی به دعاوی اقتصادی، انتشار اطلاعات مالی و بودجه‌ای، دسترسی آزاد به داده‌های اقتصادی، پاسخگویی دولت و نهادهای عمومی در برابر شهروندان، مبارزه با فساد اداری و اقتصادی، کنترل تورم، مدیریت بدهی عمومی، ثبات نرخ ارز، هماهنگی سیاست‌های مالی و پولی، کارایی بازارها، ایجاد فضای رقابتی، کاهش مقررات غیرضروری، حکمرانی داده‌محور، استفاده از هوش مصنوعی و کلان‌داده‌ها، ارزیابی مستمر سیاست‌های اقتصادی، مشارکت فعال بخش خصوصی واقعی و گفت‌وگوی مستمر میان دولت و جامعه نام برد. ضرورت تغییر در حکمرانی اقتصادی

در ادامه سید شمس‌الدین حسینی، رئیس هیات‌مدیره اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین توضیحانی درخصوص دلایلی که باعث طرح بحث حکمرانی نوین، اقتصاد نوین و قرار گرفتن ایران در نقطه تصمیم شده است را ارائه کرد.

حسینی توضیح داد: ما با یک ناترازی مرکب و رو به تعمیق مواجه هستیم و وقتی ناترازی‌ها به‌صورت هم‌زمان و در حوزه‌های مختلف بروز می‌کنند، باید بپذیریم که ریشه مسئله به ناترازی در حکمرانی و سیاست‌گذاری بازمی‌گردد. مسائل و چالش‌های محیط‌زیستی، از جمله آلودگی هوا، ریزگردها، کم‌آبی و تنش آبی و فرونشست زمین؛ ناترازی انرژی در حوزه‌های بنزین، گازوئیل و برق؛ کسری بودجه و ناترازی مالی؛ جهش و نوسانات نرخ ارز؛ رشد نقدینگی و تورم؛ کاهش درآمد سرانه و نابرابری شدید؛ و در نهایت کاهش رفاه اجتماعی و افزایش نارضایتی‌های اجتماعی، از جمله مهم‌ترین نمودها و پیامدهای این ناترازی مرکب هستند.

وی افزود: تأکید بر حکمرانی نوین از آن روست که حکمرانی موجود با ناترازی‌های جدی مواجه است و این ناترازی‌ها در بخش‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی خود را نشان داده‌اند. تداوم این وضعیت، ضرورت حرکت به سمت اصلاح حکمرانی اقتصادی را بیش از پیش آشکار می‌کند. آغاز این مسیر نیز باید از اصلاح اندیشه و پندارهای حاکم بر حکمرانی باشد. برای مثال، در قانون اساسی بر این اصل تأکید شده است که دولت نباید به کارفرمای بزرگ تبدیل شود، اما در عمل شاهد گسترش کارفرمایی دولت و وزارتخانه‌ها هستیم. در حالی که دولت نباید جایگزین مردم و بخش خصوصی شود؛ بلکه وظیفه اصلی آن فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیت اقتصادی و تأمین خدمات عمومی است، نه تولید کالاهای اساسی و یا تولید مسکن.

حسینی تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های مهم ناترازی‌های موجود در اقتصاد ایران، سرایت‌پذیری و هم‌افزایی آنها است؛ به این معنا که ناترازی در یک بخش می‌تواند ناترازی‌های جدیدی را در بخش‌های دیگر ایجاد و تشدید کند. برای مثال، کاهش تراز صادرات انرژی، به کاهش درآمدهای ارزی و در ادامه کاهش تراز تجاری منجر می‌شود که می‌تواند افزایش نرخ ارز و تشدید تورم را به دنبال داشته باشد. از سوی دیگر، کاهش منابع مالی دولت، کسری بودجه را تشدید می‌کند و در صورت تأمین آن از طریق استقراض از بانک مرکزی، به افزایش نقدینگی و تشدید تورم منجر خواهد شد. بنابراین، ناترازی‌ها را نمی‌توان به‌صورت منفرد و جدا از یکدیگر تحلیل کرد؛ بلکه باید زنجیره انتقال و اثرات متقابل آنها را در چارچوبی یکپارچه مورد توجه قرار داد.

وی در ادامه گفت: در شرایط فعلی، به چالش‌ها و ناترازی‌هایی که با آن مواجه هستیم؛ تحریم، جنگ، ترور مقامات سیاسی و نظامی و محاصره اقتصادی نیز اضافه شده است. این عوامل باعث بروز مسائل اساسی و جدی در کشور شده‌اند که حکمرانی باید برای آنها راه‌حل ارائه دهد. چراکه موجودی سرمایه در حال فریز شدن است و نرخ فقر و جمعیت فقیر رشد قابل‌توجهی داشته است. جنگ نیز سبب تشدید ناترازی انرژی، کاهش منابع ارزی، افزایش کسری بودجه، کاهش ظرفیت تولید و افزایش انتظارات تورمی شده است.

حسینی تصریح کرد: با توجه به وجود ناترازی‌های حکمرانی، شرایط اقتصادی، تحولات جهان، وجود نهادهای متداخل، تغییر در محیط حکمرانی، کاهش رفاه اجتماعی، افزایش تهدیدها و فاصله گرفتن از اهداف سند چشم‌انداز و برنامه هفتم، ایران در نقطه تصمیم قرار گرفته و ضروری است مسیر اصلاح شود. در این شرایط، سیاست‌گذاری باید با دقت و مبتنی بر طراحی مناسب انجام شود و زمان‌بندی اجرای سیاست‌ها نیز که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، مورد توجه قرار گیرد. یکی از نکاتی که در اقتصاد ایران مشاهده می‌شود این است که بسیاری از سیاست‌های درست و ضروری را در زمان‌های نامناسب اجرا می‌کنیم و سپس، ناکامی آن سیاست را به حساب خود سیاست می‌گذاریم.

حسینی اظهار کرد: برخی چالش­ها و پدیده­ها به رغم قابل پیش­بینی بودن، مانند ناترازی انرژی، با تصمیمات و اقدامات صحیح همراه نشده است. ایران امروز در یک موقعیت ویژه قرار دارد. تحولات ژئوپلیتیکی، رقابت اقتصادی، فناوری، امنیت انرژی، تحولات اجتماعی و بازتعریف جایگاه منطقه‌ای، هم‌زمان بر آینده کشور اثر می‌گذارند. ما نمی‌توانیم همه تحولات جهان را کنترل کنیم؛ باید تحولات ژئوپولیتیکی را به‌عنوان بخشی از محیط حکمرانی در نظر گرفت، ظرفیت کشور برای مواجهه با این تحولات را افزایش داد و از تجربه‌ها و درس‌های آن برای اصلاح سیاست‌ها بهره گرفت. ما نمی‌توانیم همه بحران‌ها را حذف کنیم، اما می‌توانیم تاب‌آوری کشور را در برابر بحران‌ها افزایش دهیم.

حسینی تأکید کرد: ما در اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین گرد هم آمده‌ایم تا با همکاری یکدیگر، نقش خود را در اعتلای ایران ایفا کنیم و به این پرسش بیندیشیم که ایران آینده چگونه ایرانی خواهد بود. برای تحقق این هدف، باید پیوند میان اندیشه و تصمیم را تقویت کنیم، مسائل پیچیده ایران را با رویکردی میان‌رشته‌ای ببینیم، از تجربه جهان و تاریخ ایران بیاموزیم، راه‌حل‌های متناسب با ارزش­های معنوی و خصایص ملی را ارائه کنیم، آینده‌پژوهی را وارد فرآیند سیاست‌گذاری کنیم و ثروت ملی را به درآمد ملی پایدار تبدیل کنیم.

رئیس هیئت‌مدیره اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین گفت: آینده متعالی ایران یک آرزو نیست، بلکه اندیشه‌ای است که با تصمیم درست و اجرای صحیح می‌تواند به واقعیت تبدیل شود. بر همین اساس، شعار اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین نیز «جایی که اندیشه، تصمیم را می‌سازد» انتخاب شده است.

در بخش پایانی این رویداد، پنل تخصصی با حضور، تیمور رحمانی، اقتصاددان، عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، داود منظور، رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه و علی حکیم جوادی، رئیس سازمان نصر برگزار شد.

در بخشی از این پنل، تیمور رحمانی به این موضوع که چرا ایران گرفتار رشد اقتصادی پایین و تورم بالا است، پرداخت و گفت: ایران از ابتدای دهه ۵۰ گرفتار گسترده شدن رانت جویی نامتمرکز بوده و این اقدام سبب کاهش توان پس انداز و انجام سرمایه گذاری، کاهش انگیزه نوآوری و کارآفرینی شده و در نهایت کاهش رشد اقتصادی رقم خورده است.

به اعتقاد رحمانی، کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی به صورت ماندگار، نیازمند محدود کردن رانت‌جویی است.

در ادامه، عباس مقتدایی گفت: آینده پژوهی در ایران در شرایط موجود امکان‌پذیر نیست و باید یک روش بومی را به کار بگیریم. عبارتی تحت عنوان بحران‌پژوهی خلق کرده‌ایم و در ایران اگر بخواهیم آینده‌پژوهی انجام دهیم، باید بحران‌پژوهی انجام دهیم. ایران هر زمان با بحران مواجه شد، مورد به مورد آن را حل کرد و رشدی که در مجموع شاهد آن هستیم، نتیجه حل بحران‌ها است.

داود منظور نیز گفت: با ترکیب ناترازی‌ها از دل آنها یک مخرج مشترک به دست می‌آید که ناترازی حکمرانی اقتصادی است. حکمرانی باید توان حل مسئله داشته باشد، اما متاسفانه در چهار دهه گذشته هیچ مسئله بزرگی را در کشور حل نکرده‌ایم و عمدتا دچار فلج تصمیم‌گیری هستیم.

منظور گفت: دولت منشا ناترازی است و نه تنها تورم، بلکه سایر ناترازی‌ها را نیز خودش ایجاد می‌کند. این که در هر موضوعی مردم را مقصر بدانیم، ساده‌سازی مسئله است.

در پایان این پنل، علی حکیم جوادی گفت: امروز فناوری اطلاعات دیگر ابزار نیست و خودش تصمیم می‌گیرد. دنیا به این سمت حرکت کرده است و منتظر ما نمی‌ماند که با نگاه سنتی مشکلاتمان را حل کنیم. طی سال‌های گذشته از کشورهای پیشرفته در واردات فناوری بودیم، اما مشکل عمده ما این است که فناوری را وارد می‌کنیم و بعد به دنبال حل مسئله با فناوری هستیم که نتیجه این رویکرد هزینه‌کرد، عدم موفقیت و ایجاد بحران بوده است.

حکیم جوادی با اشاره به چالش‌هایی که حوزه تحول دیجیتال در ایران با آن مواجه است، گفت: اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین می‌تواند در بحث فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی و اقتصاد داده، در بحث تنظیم‌گری و تصدی‌گری دولت و فناوری‌های مالی، پلی بین دولت و بخش خصوصی، دانشگاه، صنعت و جامعه باشد.

در مجموع، آغاز به کار اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین، نقطه آغاز مسیری برای پیوند نظام‌مند میان اندیشه، پژوهش و تصمیم‌سازی است؛ مسیری که در آن نشست‌ها و میزگردهای تخصصی، گزارش‌های پژوهشی و سیاستی، یادداشت‌های تحلیلی، آینده‌پژوهی و رصد تحولات، مدل‌سازی و تحلیل داده، توسعه شبکه نخبگان و گفت‌وگو با سیاست‌گذاران، بخش خصوصی، دانشگاه و رسانه، ابزارهایی برای دستیابی به یک هدف مشترک خواهند بود: ارائه راه‌حل‌های مبتنی بر شواهد برای مسائل پیچیده ایران و تبدیل دانش و تجربه به تصمیم‌های بهتر. اندیشکده حکمرانی و اقتصاد نوین در ادامه فعالیت خود تلاش خواهد کرد با تمرکز بر حکمرانی نوین، اقتصاد دانش‌بنیان و فناور، تحول دیجیتال، توسعه منطقه‌ای و حکمرانی محلی، به تولید ایده، طراحی، ارزیابی و پایش سیاست‌ها و ایجاد اجماع میان نخبگان کمک کند و از طریق شبکه‌ای ملی از خبرگان، ظرفیت‌های فکری کشور را برای مواجهه با عدم‌قطعیت‌ها، افزایش تاب‌آوری و ساختن آینده‌ای متعالی برای ایران به یکدیگر پیوند دهد. این مسیر بر یک باور استوار است: آینده متعالی ایران صرفاً یک آرزو نیست؛ حاصل اندیشه‌ای است که به تصمیم درست و اقدام مؤثر تبدیل می‌شود.

 

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
جنگ اقتصادی بی‌پاسخ نمی‌ماند
سایت جوان آنلاین

جنگ اقتصادی بی‌پاسخ نمی‌ماند

جوان آنلاین: تهدیدات امریکا مبنی بر ایجاد فشار اقتصادی «خفه‌کننده» یا «بزرگ‌ترین تهاجم مالی» بیشتر از آن‌که جنبه اقتصادی داشته باشد، محتوای عملیات روانی دشمن...
کوه تهدید‌های اقتصادی امریکا موش زایید
سایت جوان آنلاین

کوه تهدید‌های اقتصادی امریکا موش زایید

رئیس کل بانک مرکزی: «جنگ اقتصادی» امریکا و محدودیت‌های اعلام شده، فشار تازه‌ای ایجاد نمی‌کند که «جمهوری اسلامی را به فروپاشی برساند»
         
متافیزیک تنگه هرمز - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

متافیزیک تنگه هرمز - مردم سالاری آنلاین

در بنیاد هر واقعیت، تناقضی نهفته است؛ تناقضی که آن را از سکون به حرکت، از بودن به شدن، و از ذات به تجلی ...
دور فلک درنگ ندارد...
روزنامه شرق

دور فلک درنگ ندارد...

گاهی که فردی خوش‌فکر و سالم برای مدیریت میانی یک مجموعه منصوب می‌شود، این امید زنده می‌شود که بتواند تحولات مثبتی در سازمان و حوزه‌های کاری آن رقم بزند. اما پس از مدتی، اتفاق چشمگیری نمی‌افتد و جز تغییراتی معدود و سطحی، روال اصلی همان مسیر پیشین را ادامه می‌دهد.
پنج اولویت اصلاحات ساختاری و اقتصادی دولت چیست؟
سایت روزنو

پنج اولویت اصلاحات ساختاری و اقتصادی دولت چیست؟

تجربه اقتصاد ایران نشان می‌دهد تحریم‌ها به تنهایی تمام مشکلات را توضیح نمی‌دهند، اما تشدید آنها می‌تواند ضعف‌های ساختاری را عمیق‌تر کند
معماواره تهران در قلب واشینگتن  و فشار حداکثری
روزنامه شرق

معماواره تهران در قلب واشینگتن و فشار حداکثری

تقابل تهران و واشینگتن به پیچیده‌ترین و حساس‌ترین سطح خود پس از دهه‌ها مناقشه رسیده است. در طول چند دهه گذشته، تنش‌های طرفین‌ بارها تا آستانه درگیری مستقیم پیش رفت اما نوعی «مدیریت ادراکی» و رعایت خطوط قرمز متقابل، مانع از فروپاشی کامل چارچوب بازدارندگی می‌شد.
جنگی که هیچ‌کس نمی‌تواند تمامش کند
روزنامه شرق

جنگی که هیچ‌کس نمی‌تواند تمامش کند

جنگ‌ها همیشه با پیروزی یکی و شکست دیگری پایان نمی‌یابند. گاهی هر دو طرف آن‌قدر قدرت دارند که تسلیم نشوند، اما هیچ‌کدام آن‌قدر توانایی ندارند که اراده خود را به دیگری تحمیل کنند.
تهران؛ آخرین پیچ میانجیگری
روزنامه شرق

تهران؛ آخرین پیچ میانجیگری

چهار سفر عاصم منیر به تهران در کمتر از شش ماه، از جایگاه تازه و حساس پاکستان در یکی از پیچیده‌ترین معادلات منطقه حکایت دارد. اسلام‌آباد در این شرایط می‌کوشد از یک‌ سو به کانالی برای انتقال پیام میان تهران و واشینگتن تبدیل شود و از سوی دیگر، تلاش دارد به ‌عنوان کشوری که نگران گسترش دامنه بحران به پیرامون …
آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟
سایت آوش

آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟

سخنگوی وزارت خارجه یکشنبه اعلام کرد که عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، دوشنبه وارد تهران می‌شود. این خبر بعد از دو تماس تلفنی بین منیر و عراقچی در چهارشنبه و شنبه اعلام شد.
بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟
سایت نورنیوز

بِسِنت خالی بست مستندات چه می‌گویند؟

دولت ترامپ، نه امروز بلکه از یک سال و نیم قبل (و پیش از آن، در دولت قبلی‌اش) همواره ادعا کرده: این، بدترین و آخرین فشار بر ایران است.
سفیر نجات تفاهم
سایت روزنامه سازندگی

سفیر نجات تفاهم

همزمان با اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران، عاصم منیر ، فرمانده ارتش پاکستان، به همراه محسن نقوی ، وزیر کشور پاکستان به ایران سفر کرد تا در آخرین رایزنی‌ها با مسعود پزشکیان ، رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف ، رئیس تیم مذاکره‌کننده، بتوانند تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را از بن‌بست خارج …
مذاکره در جهان چندلایه
سایت روزنامه سازندگی

مذاکره در جهان چندلایه

سرنوشت توافق در گرو موازنه منافع قدرت‌های جهانی است به‌قلم؛ علی هاشمی؛ قائم‌مقام دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران
معاون اشتباهی!
سایت روزنامه سازندگی

معاون اشتباهی!

چرا معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور برخلاف نظر دولت به طرح مقابله با نفوذ در مجلس رأی مثبت داده است؟
هشدار حسین شریعتمداری به قالیباف نسبت به همسویی با جریانات غربگرا
سایت عصرایران

هشدار حسین شریعتمداری به قالیباف نسبت به همسویی با جریانات غربگرا

جریانات غربگرا با تحریف و یا تقطیع برخی از مواضع آقای قالیباف و سپس با تعریف و تمجید از موضع یاد‌شده، اصرار دارند که از یک‌سو، پایگاه اجتماعی ایشان را تغییر...
روایت روزنامه جمهوری اسلامی از روی دیگر سکه دولت چهاردهم و رئیس جمهور/ کدام ویژگی پزشکیان سانسور می شود؟
سایت اقتصادنیوز

روایت روزنامه جمهوری اسلامی از روی دیگر سکه دولت چهاردهم و رئیس جمهور/ کدام ویژگی پزشکیان سانسور می شود؟

اقتصادنیوز: دولت و رئیس ‌جمهور را فقط از دریچه آنچه درباره شرایط کشور می‌گوید دیدن، یک کار ناتمام است. کسانی که می‌خواهند نظر بدهند و قضاوت کنند باید همه چیز را ببینند، از سانسور بخشی از مطالب خودداری کنند و سپس آنچه را که می‌فهمند با مخاطبان خود در میان بگذارند.
فرمانده ایرانی،‌ رشوه نجومی  آمریکا برای کودتا در تهران را نپذیرفت - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

فرمانده ایرانی،‌ رشوه نجومی آمریکا برای کودتا در تهران را نپذیرفت - مردم سالاری آنلاین

برخی رسانه‌ های خارجی گزارش داده بودند که ترامپ از طریق یکی از همسایگان ایران، پیامی برای سردار وحیدی، فرمانده سپاه پاسداران، ارسال کرده است. با این حال، مشخص نیست که این ادعای جدید با آن گزارش‌ های تأیید نشده ارتباطی دارد یا کاملاً بی‌ربط است.
تهران؛ آخرین پیچ میانجیگری
روزنامه شرق

تهران؛ آخرین پیچ میانجیگری

چهار سفر عاصم منیر به تهران در کمتر از شش ماه، از جایگاه تازه و حساس پاکستان در یکی از پیچیده‌ترین معادلات منطقه حکایت دارد. اسلام‌آباد در این شرایط می‌کوشد از یک‌ سو به کانالی برای انتقال پیام میان تهران و واشینگتن تبدیل شود و از سوی دیگر، تلاش دارد به ‌عنوان کشوری که نگران گسترش دامنه بحران به پیرامون …
چرا طرح های تنش آفرین بنزین و حجاب را در شرایط جنگی امروز دنبال می کنید؟
سایت نواندیش

چرا طرح های تنش آفرین بنزین و حجاب را در شرایط جنگی امروز دنبال می کنید؟

در شرایطی که گرفتارِ «هم جنگ و هم صلح» هستیم و سهم جنگ بیشتر است چرا برخی‌ها یک دفعه یاد طرح‌هایی می‌افتند که در زمان صلح صد در صدی هم می‌تواند آتش جنگ را رو...
    
۵ سفر، ۶ مقصد؛ جغرافیای یک سال دیپلماسی پزشکیان
خبرگزاری ایرنا

۵ سفر، ۶ مقصد؛ جغرافیای یک سال دیپلماسی پزشکیان

تهران - ایرنا - در فاصله شهریور ۱۴۰۴ تا شهریور ۱۴۰۵، سفرهای خارجی مسعود پزشکیان تصویری نسبتا روشن از اولویت های سیاست خارجی دولت چهاردهم ارائه می کند؛ پنج سفر به شش مقصد در شرق آسیا، منطقه خلیج فارس، آمریکای شمالی و آسیای مرکزی و جنوبی که از حضور در اجلاس شانگهای و رایزنی با چین و روسیه آغاز شد، با دیپلماسی …
فشار اقتصادی بر ایران، بحران انرژی برای جهان؛تنگه هرمز چگونه معادلات را تغییر داد؟
خبرگزاری ایرنا

فشار اقتصادی بر ایران، بحران انرژی برای جهان؛تنگه هرمز چگونه معادلات را تغییر داد؟

تهران- ایرنا- «ذخایر نفت خام آمریکا تنها برای ۴۱ روز دیگر باقی مانده که پایین‌ترین سطح در نیم قرن اخیر است» این جمله فقط یک مفهوم دارد: چراغ قرمز اقتصاد جهانی در حالی روشن شده که وزیر خزانه داری کشور متخاصم آمریکا مدعی است روز تسویه حساب و بزرگترین تهاجم اقتصادی علیه ایران آغاز شده است.
دیپلماسی در دقیقه 90
روزنامه دنیای اقتصاد

دیپلماسی در دقیقه 90

در شرایطی که تنش میان ایران و آمریکا بار دیگر افزایش یافته و واشنگتن فشارهای اقتصادی علیه تهران را تشدید کرده است، فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، روز دوشنبه وارد تهران شد؛ سفری که چهارمین حضور او در ایران از زمان اعلام آتش‌بس ۱۹ فروردین میان ایران و آمریکا به شمار می‌رود.
روزنامه دنیای اقتصاد

داماد رهبر شهید انقلاب: همسرم می‌توانست بهترین موقعیت را داشته باشد، اما تربیت فرزندان و خانواده برای او اولویت بود +فیلم

جهاد اقتصادی در آشپزخانه؛ سردار رضایی و کشف کارخانه‌های خانگی!
روزنامه توسعه ایرانی

جهاد اقتصادی در آشپزخانه؛ سردار رضایی و کشف کارخانه‌های خانگی!

حمید آصفی محسن رضایی گفته است جوانان وارد اقتصاد شوند و جهاد اقتصادی راه بیندازند و در خانه ها و محلات شروع به تولید
سایت فرارو

کنایه مهاجری به سقاب اصفهانی/ نگران شیشه‌های دفترتان هستید؟!

تحریم‌های آمربکا تهدید تازه‌ای نیست / هشدار به مسئولان درباره اقدام نظامی جدید آمریکا
سایت تابناک

تحریم‌های آمربکا تهدید تازه‌ای نیست / هشدار به مسئولان درباره اقدام نظامی جدید آمریکا

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، با اشاره به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، این اقدامات را ادامه همان سیاست‌های تحریمی چند دهه گذشته دانست و گفت: بخش مهمی از ا...
علی دارابی ؛جدی ترین گزینه جانشینی جبلی در صدا و سیما
روزنامه آرمان امروز

علی دارابی ؛جدی ترین گزینه جانشینی جبلی در صدا و سیما

آرمان امروز : با نزدیک شدن به تاریخ پایان حکم ریاست پیمان جبلی بر سازمان صداوسیما، بار دیگر توجه‌ها به کرسی مدیریت این نهاد حاکمیتی جلب شده است. جبلی در تاریخ ۷ مهر ۱۴۰۰ با حکم رهبر شهید، برای یک دوره پنج‌ساله به ریاست صداوسیما منصوب شده بود. هر زمان که موعد تغییر رئیس صداوسیما [ ]
«دولت وفاق ملی» ؛ نماد دولت اخلاقی و فروتن
روزنامه آرمان امروز

«دولت وفاق ملی» ؛ نماد دولت اخلاقی و فروتن

آرمان امروز-گروه سیاسی: دولت پزشکیان را می‌توان از منظر یک نظریه سیاسی، در مسیر شکل‌گیری «دولت اخلاقی و فروتن» مورد بررسی قرار داد؛ دولتی که یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های آن، نحوه مواجهه با قدرت، مردم و واقعیت‌های موجود است. در این نگاه، فروتنی صرفاً یک ویژگی شخصی برای رئیس دولت نیست، بلکه می‌تواند به یک …
دولت فروتن
روزنامه آرمان امروز

دولت فروتن

هوشمند سفیدی آرمان امروز : نظریه دولت فروتن توسط میشل کروزیه جامعه شناس شهیر فرانسوی در کتاب دولت فروتن، دولت مدرن استراتژی هایی برای تغییری دیگر ؛ جستاری در فروتنی لویاتان مطرح شده است. هفته دولت و تعمق در ویژگی های اخلاقی دکتر پزشکیان،فرهنگ رفتاری که او برای دولت خود قائل است ، فرصتی …
ایجاد درد و فشار یک مسئله است و تبدیل کردن این فشار به تغییر در سیاست، مسئله‌ای کاملاً متفاوت؛ آمریکا تقریباً هیچ‌گاه در انجام این کار موفق نبوده /کاملاً روشن است که ایرانی‌ها تشدید تنش را به تسلیم ترجیح خواهند داد / به‌جای آنکه تحریم‌های D-Day به پایان جنگ منجر شوند، احتمال بیشتری دارد که واکنش متقابل و تشدید تنش از سوی ایران را به دنبال داشته باشند
سایت انتخاب

ایجاد درد و فشار یک مسئله است و تبدیل کردن این فشار به تغییر در سیاست، مسئله‌ای کاملاً متفاوت؛ آمریکا تقریباً هیچ‌گاه در …

تریتا پارسی، معاون اندیشکده کوئینسی در تحلیلی در خصوص تحریم های جدید علیه ایران تصریح کرد: الگوی تحولات تا اینجا نشان داده که ایجاد درد و فشار یک مسئله است و...
سایت عصرایران

چرا اسم بسته تحریمی را D-Day گذاشته اند؟

حمله نهایی به محاسبه دولتمردان ایران!
سایت جوان آنلاین

حمله نهایی به محاسبه دولتمردان ایران!

اسکات بسنت، وزیر دارایی امریکا در فایننشال‌تایمز نوشت: «اکنون وارد مرحله‌ی نهایی [نبرد با ایران]می‌شویم». ترامپ هم پس از او نوشت: «ایران در حال فروپاشی کامل...
ترامپ «D- Day» می‌کارد، «واترلو» درو می‌کند
سایت جوان آنلاین

ترامپ «D- Day» می‌کارد، «واترلو» درو می‌کند

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا و اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری او، از آغاز یک «D-Day اقتصادی» علیه ایران صحبت می‌کنند؛ آغاز «بزرگ‌ترین تهاجم مالی که تاکنون علیه...
«میانجی‌گری» در بن‌بست تفاهم اسلام‌آباد
روزنامه توسعه ایرانی

«میانجی‌گری» در بن‌بست تفاهم اسلام‌آباد

در روایت رسمی وزارت خارجه، سفر فرمانده ارتش پاکستان به تهران، در چارچوب تلاش‌های منطقه‌ای برای صلح و امنیت توصیف می‌شود؛ اما گزارش‌های رسانه‌های بین‌المللی، به‌ویژه رویترز، از مأموریتی متفاوت سخن می‌گویند؛ تلاشی از سوی پاکستان برای بازگرداندن جمهوری اسلامی به مذاکرات با آمریکا، در حالی که هنوز مشخص نیست …
آیا ازسرگیری مذاکره   محتمل است؟
روزنامه شرق

آیا ازسرگیری مذاکره محتمل است؟

سخنگوی وزارت خارجه یکشنبه اعلام کرد که عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، دوشنبه وارد تهران می‌شود. این خبر بعد از دو تماس تلفنی بین منیر و عراقچی در چهارشنبه و شنبه اعلام شد.
فشار بیشتر، بحران عمیق‌تر؛ آزمون شکست‌خورده سیاست آمریکا در قبال ایران | امنیت نمی‌تواند خارج از خلیج فارس و تنگه هرمز برقرار شود
سایت اقتصادنیوز

فشار بیشتر، بحران عمیق‌تر؛ آزمون شکست‌خورده سیاست آمریکا در قبال ایران | امنیت نمی‌تواند خارج از خلیج فارس و تنگه هرمز برقرار …

اقتصادنیوز:کارشناس مسائل بین‌الملل، با هشدار نسبت به پیامدهای تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تاکید کرد که فشار اقتصادی نه‌تنها راهی برای دستیابی به توافق پایدار نیست، بلکه می‌تواند درهای دیپلماسی را بسته و بحران امنیتی در منطقه خلیج فارس را عمیق‌تر کند.
چین و روسیه با «عملیات D - Day» علیه ایران همراه می‌شوند؟ | احتمال حمله پیشدستانه تهران در قالب «دکترین تهاجمی» جدید
سایت اقتصادنیوز

چین و روسیه با «عملیات D - Day» علیه ایران همراه می‌شوند؟ | احتمال حمله پیشدستانه تهران در قالب «دکترین تهاجمی» جدید

اقتصادنیوز:آمریکا از اعمال سخت‌ترین تحریم‌های تاریخ علیه ایران خبر داده و ترامپ کشورهای طرف معامله با تهران را نیز تهدید کرده است. ایران در مقابل از پاسخ تلافی‌جویانه و هدف قرار دادن منافع کشورهای همراه واشنگتن سخن می‌گوید.
سایت تابناک

روایت استیون والت از فرجام جنگ ایران و آمریکا: این پایان بازی است

صلح عادلانه
سایت جماران

صلح عادلانه

ممکن است در نگاه نخست، مقاومت نشانه دور شدن از صلح به نظر برسد؛ اما اگر صلح به معنای پذیرش تجاوز و تثبیت ظلم باشد، مقاومت می‌تواند مقدمه رسیدن به صلحی عادلانه باشد. بنابراین در منطق امام، مسئله صرفاً انتخاب میان «جنگ» و «صلح» نیست؛ بلکه باید میان جنگ تحمیلی و صلح عادلانه تمایز گذاشت.
سایت تابناک

ادعای وزیر خزانه داری آمریکا درباره شکل تازه تحریم‌ها +زیرنویس

سایت اقتصاد ۲۴

ترامپ این جمله قالیباف را منتشر کرد؛ «ما گرسنه هستیم و توان ایستادگی نداریم

سایت دیدبان ایران

قالیباف: «Make America Hungry Again»؛ آمریکا را دوباره گرسنه می‌کنیم!

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ ماجرای سهم ۱۱ درصدی ایران از دریای خزر چیست؟

دشمن را از ضعف خود خبر‌دار نکنید
سایت روزنو

دشمن را از ضعف خود خبر‌دار نکنید

‌نمی‌شود که از یک سو هر نوع انذار راجع به کمبود منابع و تأثیر جنگ و تحریم‌ها و محاصرهٔ اقتصادی بر زندگی مردم را فرستادن پالس ضعف به دشمن دانست، اما از سوی...
    
سیف تبریزی: چرا باید اهرم‌های ایران در خزر را با دست خود واگذار کنیم؟
خبرگزاری مهر

سیف تبریزی: چرا باید اهرم‌های ایران در خزر را با دست خود واگذار کنیم؟

کارشناس مسائل قفقاز با انتقاد از روند تصویب کنوانسیون حقوقی دریای خزر، نسبت به پیامدهای حقوقی، امنیتی و ژئوپلیتیکی آن برای ایران هشدار داد.
سایت فرارو

ادعای ابوالقاسم طالبی درباره پرونده هلدینگ یاس و قالیباف: سردار سردار نکنید! نیستش!!

سایت فرارو

انتقاد یک مداح به دلار ۲۰۲ هزار تومانی/ مسئول حل بحران کیه؟

گره اصلی در واشنگتن است/ میانجی‌ها به جای تهران، باید آمریکا را قانع کنند/ نادیده گرفتن فشارهای اقتصادی به صلاح آینده کشور نخواهد بود
سایت فرارو

گره اصلی در واشنگتن است/ میانجی‌ها به جای تهران، باید آمریکا را قانع کنند/ نادیده گرفتن فشارهای اقتصادی به صلاح آینده کشور …

یک تحلیلگر سیاست خارجی با اشاره به سفر فیلد مارشال عاصم منیر به تهران تأکید کرد که سفر فرمانده ارتش پاکستان نشانه حسن نیت اسلام‌آباد برای تنش‌زدایی منطقه‌ای است، اما گره اصلی در واشنگتن قرار دارد، نه تهران. بنابراین میانجی‌ها باید توان خود را صرف قانع‌کردن کاخ سفید و مهار سیاست فشار اقتصادی کنند.
سایت تابناک

رئیس دفتر رئیس جمهور:کاهش سهمیه بنزین قطعی است

روایت اژه‌ای از یک مورد تاسف‌آور درباره تراستی‌ها
سایت تابناک

روایت اژه‌ای از یک مورد تاسف‌آور درباره تراستی‌ها

وضعیت تولید، قیمت و مصرف حامل‌های انرژی و مشخصاً بنزین، مطلوب نیست و نیازمند اصلاح در این فقره هستیم، تقریباً یک اجماع میان متخصصان و دست‌اندرکاران امر وجود...
سایت تابناک

افشاگری معاون پزشکیان: شیشه‌هایم را خرد می‌کنند!

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید اژه‌ای: تهدید به تحریم می‌کنند؛ مگر تا الان تحریم نکرده بودند؟

روزنامه هفت صبح

صلح در موضع قدرت یا خوش‌بینی زودهنگام؟

اصلاح رفتار دیپلماتیک
سایت روزنامه سازندگی

اصلاح رفتار دیپلماتیک

محسن رضایی می‌گوید: ایران باید رفتار دیپلماتیک خود را در قبال آمریکا تغییر دهد
دعوت از ایران
سایت روزنامه سازندگی

دعوت از ایران

ایران به توافق مکه می‌پیوندد؟
بن‌سلمان در الیزه
سایت روزنامه سازندگی

بن‌سلمان در الیزه

دیدار ولیعهد عربستان و رئیس‌جمهور فرانسه
۵۰ هزار نیروی انسانی در صداوسیما؛ چرا هزینه‌ها با خروجی سازمان همخوان نیست؟
سایت خبرآنلاین

۵۰ هزار نیروی انسانی در صداوسیما؛ چرا هزینه‌ها با خروجی سازمان همخوان نیست؟

بدنه ۵۰ هزار نفری صداوسیما، هزینه سنگینی را به این سازمان تحمیل کرده؛ موضوعی که به گفته یک استاد علوم ارتباطات، ضرورت بازنگری در ساختار داخلی و شیوه تولیدات رسانه ملی را بیش از پیش آشکار می‌کند.
چه کسانی انسجام ملی را در جامعه کمرنگ می کنند؟ / پوشش های غیرمتعارف را  خود بی حجابها پس می زنند
سایت خبرآنلاین

چه کسانی انسجام ملی را در جامعه کمرنگ می کنند؟ / پوشش های غیرمتعارف را خود بی حجابها پس می زنند

چند وقتی است به دلایل مختلف و با قراین زیاد احساس می‌شود از حال وهوای پر از همدلی، وحدت و انسجام در کف جامعه، صداوسیما و حتی مواضع بسیاری از مسئولان که در جنگ ۱۲ روزه و روزهای ابتدایی جنگ رمضان شاهدش بودیم،خبری نیست .
سایت خبرآنلاین

جدیدترین عکس از قاضی صلواتی در یک مراسم/ کاظم صدیقی هم بود + تصاویر

هاشمی‌طبا: تندروها با اظهارات عجیب به منافع کشور آسیب می‌زنند/ برخی تندروها مشکلات روانی دارند و بیمارگونه هستند/ هیچ جنگی بدون پایان نیست؛ ادامه جنگ می‌تواند به کشور خسارت بزند
سایت خبرفوری

هاشمی‌طبا: تندروها با اظهارات عجیب به منافع کشور آسیب می‌زنند/ برخی تندروها مشکلات روانی دارند و بیمارگونه هستند/ هیچ جنگی …

معاون رئیس دولت اصلاحات درباره اظهارات برخی افراد تندرو درباره مذاکرات و دولت گفت: در هر نظامی، تدبیر و عقلانیت لازم است. مردم چه گناهی کرده‌اند که گروهی با یک دیدگاه خاص بخواهند نظر خود را بر جامعه تحمیل کنند؟
ایزدی: آمریکا به دنبال فرسایشی کردن جنگ است؛ گره زدن سرنوشت جنگ به انتخابات آمریکا فایده ندارد
سایت اطلاعات آنلاین

ایزدی: آمریکا به دنبال فرسایشی کردن جنگ است؛ گره زدن سرنوشت جنگ به انتخابات آمریکا فایده ندارد

جهانبخش ایزدی، استاد روابط بین‌الملل، با بعید دانستن تأثیرگذاری انتخابات آینده آمریکا بر جنگ جاری، تأکید کرد نباید سرنوشت جنگ را به انتخابات گره زد؛ چراکه به گفته او، ترامپ اساساً روی این انتخابات حساب ویژه‌ای باز نکرده است.