قیمت طلا امروز




 اسناد محرمانه آمریکا

 سایت جماران / ۱۴۰۵/۰۵/۲۸

رئیس‌جعفری، پژوهشگر تاریخ اقتصاد سیاسی: اصلا نمی‌توان ملی‌سازی صنعت نفت را ایده شخصی مصدق دانست/ این شجاعت در مصدق وجود داشت که برای اصلاحات اقتصادی، از خود دولت شروع کند/ مصدق همچنان نقشی بسیار جدی در سیاست دارد

نویسنده کتاب مصدق بدون نفت گفت: مصدق همچنان نقشی بسیار جدی در سیاست دارد؛ کما اینکه اکنون ۷۲ سال از کودتای ۲۸ مرداد می‌گذرد و علی‌رغم اینکه عمر بایگانی محرمانه در آمریکا و انگلیس معمولا بین ۲۰ تا ۳۰ است، اما همچنان بخشی از اسناد کودتای ۲۸ مرداد، افشا نشده است.
 رئیس‌جعفری، پژوهشگر تاریخ اقتصاد سیاسی: اصلا نمی‌توان ملی‌سازی صنعت نفت را ایده شخصی مصدق دانست/ این شجاعت در مصدق وجود داشت که برای اصلاحات اقتصادی، از خود دولت شروع کند/ مصدق همچنان نقشی بسیار جدی در سیاست دارد
نویسنده کتاب مصدق بدون نفت گفت: این شجاعت در مصدق وجود داشت که برای اصلاحات اقتصادی، از خود دولت شروع کند و اصلاح قیمتی را حلقه آخر زنجیره اصلاحات قرار دهد. 

رسول رئیس‌جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار جماران با اشاره به انتقادات علیه دولت مصدق و کسانی که او و نهضت ملی‌شدن صنعت نفت را برگرفته از اندیشه‌های کمونیستی و حزب توده می‌دانند، اظهار کرد: ابتدا لازم است در مورد ایده ملی‌شدن صنعت نفت توضیح دهیم. پس از جنگ جهانی دوم و در خلال سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۴۹، انگلیس شروع به ملی‌سازی چند صنعت خود اعم از ذغال‌سنگ، فولاد و... کرد‌. این اتفاق پیش از آغاز ملی‌شدن صنعت نفت ایران افتاده بود. در ایران نیز ما پس از ملی‌سازی صنعت نفت توسط دکتر مصدق، ملی‌شدن صنعت شیلات را داشتیم که به موجب آن، قرارداد چند دهه‌ای ما در حوزه شیلات با یکی از اتباع شوروی، دیگر تمدید نشد.

وی ادامه داد: ملی‌سازی تلویزیون، هواپیما، صنعت مس و چند صنعت دیگر نیز از دیگر اقدامات دولت مصدق در ملی‌سازی است که همه آن‌ها بدون هیچ‌گونه مخالفتی انجام می‌شد. اساسا در آن زمان، ملی‌سازی یک رویه جهانی بود که بر اثر آن، حتی کانال سوئز نیز ملی شد. حتی در جلسه آخر دادگاه مصدق، شاه نامه‌ای به دادگاه ارسال و در آن اعلام کرد به خاطر خدمات مصدق در ملی‌سازی صنعت نفت، از شکایت شخصی خود نسبت به او می‌گذرد. یعنی در حالیکه ما اکنون با توجه به وضعیت روز کشور، ملی‌شدن را نکوهش می‌کنیم، آن زمان ملی‌سازی یک امر رایج در کشورهای مختلف بود و در کشور ما نیز مکررا در مورد صنایع مختلف، انجام می‌شد.

این پژوهشگر تاریخ اقتصاد سیاسی با اشاره به اعتراض همیشگی ایرانیان به قرارداد نفتی با انگلیس که در زمان مظفرالدین‌شاه امضا شده بود، عنوان کرد: رضاشاه نیز به این قرداد اعتراض جدی داشت و حتی یک بار آن را در اجاق گاز انداخت تا بسوزد و پس از سقوط رضاشاه نیز افراد بسیاری به آن ایراد گرفتند. اتفاقا اولین بار که بحث ملی‌شدن صنعت نفت مطرح شد، دکتر مصدق با آن مخالفت کرد و معتقد بود بهترین کار، اصلاح قرارداد با انگلیسی‌هاست، اما سپس که شرکت نفت ایران و انگلیس زیر بار اصلاح قرارداد نرفت، بحث ملی‌سازی صنعت نفت بسیار داغ شد و مصدق تنها یکی از افرادی بود که در کمیسیون نفت، ملی‌سازی صنعت نفت را پیشنهاد داد و تمام اعضای مجلس و مجلس سنا نیز قاطعانه به آن رای دادند و شاه هم آن را توشیح کرد. بنابراین، اصلا نمی‌توان ملی‌سازی صنعت نفت را ایده شخصی مصدق دانست. اینکه اکنون ما به خاطر عصبانیت از حاکمیت، تلاش ۳۰، ۴۰ ساله جامعه وقت ایران برای اصلاح یک قراداد استعمارگونه پر از ایراد را منکوب کنیم، بیشتر جنبه شعاری دارد.

رئیس‌جعفری با اشاره به تاریخچه زندگی مرحوم مصدق، بیان کرد: نَسَب قاجاری مصدق، به خوشنام‌ترین رجل حکومت قاجار می‌رسد؛ او نواده عباس‌میرزاست و در دوره‌ای که بیمارستان دولتی هم به زور پیدا می‌شد، خانواده مصدق یک بیمارستان ساخته و وقف کردند. این نشان از نگاه مترقی خانواده مرحوم مصدق به دین دارد‌. نسب پدری دکتر مصدق نیز به خاندان مستوفی‌ها برمی‌گردد و حدود ۷،۶ نخست‌وزیر در دوران قاجار و پهلوی داشتند و به عنوان مثال، قوام با مصدق نسبت فامیلی دارد. تحصیلات دکتر مصدق، در حوزه حقوق و مالیه بود و چندین کتاب در مورد مجلس نوشته و یک مجله علمی راه انداخته بود و موضوع پایان‌نامه‌اش در مورد موضوع ارث در اسلام بود و حرف‌هایی را مطرح کرده بود که هنوز هم طرح آن‌ها ساده نیست و به عنوان مثال، گفته بود اسلام اجازه چندهمسری را نداده است.

انگلیس و آمریکا مکررا اعتراف کردند که یکی از اشتباهات‌شان، برهم‌زدن دولت دموکراتیک و ملی مصدق در ایران بود

وی با بیان اینکه بنابراین، اینکه گفته می‌شود دکتر مصدق از نهادهای مدرن بی‌خبر بود، صرفا ادعایی بیش نیست، افزود: دکتر محمدعلی موحد در کتاب خواب آشفته نفت، آورده که مصدق می‌دانست انگلیس حاضر به امضای قراداد نفتی جدید با او نیست و حتی وقتی سفیر وقت آمریکا به سفیر وقت انگلیس گفت چرا حالا که مصدق حاضر به امضای قرارداد نفتی جدید با انگلیس شده، دولت این کشور نمی‌پذیرد، سفیر انگلیس گفت ما با دولت برهم‌زننده قرارداد، چیزی را امضا نمی‌کنیم. وقتی دکتر مصدق دید آمریکا و انگلیس به دنبال برکناری او هستند، گفت اجازه دهید این اتفاق بیافتد و این دو کشور، به طور غیرقانونی من را برکنار و هزینه آن را پرداخت کنند. بعدا هم انگلیس و آمریکا مکررا اعتراف کردند که یکی از اشتباهات‌شان، برهم‌زدن دولت دموکراتیک و ملی در ایران بود.

این پژوهشگر تاریخ اقتصاد سیاسی با اشاره به تجربه اقتصاد بدون نفت در دولت دکتر مصدق، اظهار کرد: مصدق در سال ۱۲۸۸ و زمانی که دانشجوی رشته مالیه بود، در مصاحبه‌ای با یک مجله فرانسوی گفت اولین نتیجه استبداد حکومت‌های ایران، فقر مردم است‌ و تاکید بر اصلاح قوانین مالیه داشت و پس از اینکه وارد وزارت مالیه شد نیز اصلاحات بودجه را از طریق حذف مخارج اضافه آغاز کرد. وقتی والی فارس شد نیز با تعدیل هزینه‌های دیوان فارس، حل ناترازی مالی را آغاز کرد. یعنی دکتر مصدق به عنوان یک مشروطه‌خواه، معتقد بود که اصل مشروطه، بر مالیه قرار دارد و باید با اصلاح بودجه، اهداف مشروطه را محقق کرد. این شجاعت در مصدق وجود داشت که برای اصلاحات اقتصادی، از خود دولت شروع کند و اصلاح قیمتی را حلقه آخر زنجیره اصلاحات قرار دهد.

نویسنده کتاب مصدق بدون نفت ادامه داد: اکنون اما شاهدیم که دولت ما، کاملا عکس این روند را طی می‌کند و به عنوان مثال در بحث بنزین، حاکمیت هیچ اهمیتی به مشکلات ساختار توزیع انرژی، ایرادات خودروها در مصرف سوخت و... نمی‌دهد و تنها بر اصلاح قیمت بنزین تاکید می‌کند. دولت، اصلاحات را از خود آغاز نمی‌کند، زیرا برایش بسیار سخت است و آسان‌ترین کار که اصلاح قیمت‌هاست را انتخاب می‌کند. تا اصلاح از بودجه شروع نشود، مردم همراهی نخواهند کرد، زیرا مردم می‌بینند سیاستگذاران و مجریان سیاست‌ها، خود را از همه چیز مستثناء کرده‌اند. همین وضعیت در مورد آموزش‌وپرورش ما نیز وجود دارد؛ تا وقتی که فرزندان مسئولین ما در مدارس غیرانتفاعی و خاص تحصیل می‌کنند، مشکلات آموزش‌وپرورش حل نخواهد شد.

رئیس‌جعفری اضافه کرد: وقتی عمده مجوزهای تاسیس مدارس غیرانتفاعی، به مدیران آموزش‌وپرورش تعلق می‌گیرد، این مدیران منافع خود را در پرشدن مدارس غیرانتفاعی می‌بینند. من پیشنهادی را به رئیس‌جمهور دادم مبنی بر اینکه دولت اعلام کند هیچ کدام از مدیران سیاسی کشور، حق ندارند فرزندشان را در مدارس غیرانتفاعی ثبت‌نام کنند. همچنین پیشنهاد دیگر من این است که دولت اعلام کند بیمه تکمیلی رئیس هر مجموعه‌ای باید عینا مانند بیمه تکمیلی کارگران آن مجموعه باشد. تفاوت مصدق با دیگر دولت‌ها، انجام اصلاحاتی از این دست بود؛ او اصلاح اقتصادی را از دولت آغاز کرد، هیچ‌گاه حقوق دولتی نگرفت، به محض رسیدن به نخست‌وزیری، به فرزندانش گفت از سیستم دولتی خارج شوند و دست رسانه‌ها را برای انتقاد از دولت، کاملا باز گذاشت.

رئیس‌جعفری در خصوص اینکه سخت‌گیری‌های مصدق چه نقشی در شکل‌گیری تلاش‌ها برای سرنگون‌سازی دولت او داشت، گفت: مصدق در انتخابات مجلس اعلام کرد جبهه ملی هیچ لیستی ارائه نمی‌دهد. یعنی مصدق نتوانست ماهیت حقوقی جبهه ملی را از دولت تفکیک کند، در حالیکه او می‌توانست اعلام کند جبهه ملی در انتخابات لیست می‌دهد، اما دولت دخالتی نمی‌کند. علم در خاطرات خود آورده است که مصدق طوری بودجه حکومت را محدود کرده بود که نمی‌توانستند حتی هیزم اجاق را تامین کنند و او به شاه پیشنهاد کودتا علیه مصدق را داد و شاه آن زمان این پیشنهاد را نپذیرفت. یعنی مصدق تا این حد در تمام ابعاد سختگیر بوده است‌. طبیعتا این وضعیت، نارضایتی برخی خواص را به بار می‌آورد و بخشی از تلاش‌ها برای سرنگونی دولت مصدق نیز از همین ناشی می‌شد.

برخی بر اثر عصبانیت‌های روز خود، گاه مصدق را لیبرال می‌دانند و گاهی او را چپ معرفی می‌کنند

وی در خصوص اینکه پیش‌تر، بسیاری مصدق را لیبرال می‌دانستند و اکنون عمدتا معتقدند او چپ بوده است، بیان کرد: چندی پیش یکی از دوستان من با این استدلال که پس از انقلاب اسلامی، بازرگان نخست‌وزیر شد، گفت که انقلاب ۵۷، پیروزی یاران مصدق بود. من به او پاسخ دادم با همین استدلال، انقلاب ۵۷ شکست یاران مصدق هم بود، زیرا بختیار از همه مصدقی‌تر بود، تا حدی که اولین مصاحبه خود را در حالی انجام داد که پشت سرش، عکس مصدق را قرار داده بود و اولین فرد از مقامات حکومت پهلوی که نام کودتا را بر واقعه ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ نهاد نیز بختیار بود. یعنی ما در فضای سیاسی کشور، هر گاه یک نسبت خاص به مصدق می‌دهیم و من این را ناشی از این می‌دانم که مصدق همچنان نقشی بسیار جدی در سیاست دارد؛ کما اینکه اکنون ۷۲ سال از کودتای ۲۸ مرداد می‌گذرد و علی‌رغم اینکه عمر بایگانی محرمانه در آمریکا و انگلیس معمولا بین ۲۰ تا ۳۰ است، اما همچنان بخشی از اسناد کودتای ۲۸ مرداد، افشا نشده است.

این پژوهشگر تاریخ اقتصاد سیاسی ادامه داد: اکنون در فضای سیاسی، افراد عصبانی اند و بر همین اساس، هر زمان نسبت‌هایی را به مصدق می‌دهند؛ زمانی از لیبرالیسم عصبی بودند و مصدق را لیبرال می‌دانستند و اکنون که از چپ‌ها خشمگین اند، می‌گویند مصدق چپ بود. به همین ترتیب، کسانی که با مذاکره مخالف اند، می‌گویند شکست مصدق و نهضت ملی، نتیجه اعتماد به آمریکا بود‌ و در نقطه مقابل، موافقین مذاکره استدلال می‌کنند اگر مانند مصدق در برابر مذاکره لجاجت کنیم، دستاوردهای‌مان از بین می‌رود. اینکه طی سال‌های اخیر برخی می‌گویند ۲۸ مرداد کودتا نیست یا جدیدا بیان می‌کنند ۱۲۹۹ نیز کودتای انگلیسی نبوده، همه ناشی از همین عصبانیت‌ها به خاطر مسائل روز است. صاحبان تمام این ایده‌ها حق اظهارنظر دارند، اما هیچ کدام نتوانسته‌اند در فضای علمی جایی برای خود باز کنند. 







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
دولت پزشکیان زیر انتقادات/ چرا رئیس جمهور میزبان تشکل‌های سیاسی می‌شود؟
سایت خبرآنلاین

دولت پزشکیان زیر انتقادات/ چرا رئیس جمهور میزبان تشکل‌های سیاسی می‌شود؟

فارغ از آنکه در دیدار پزشکیان با احزاب چه گذشته است، آنچه اهمیت دارد این است که احزاب و تشکل‌های سیاسی، چه میزان سرمایه اجتماعی دارند و می‌توانند در بحران‌ها به حل مشکلات کشور کمک کنند؟
روزنامه دنیای اقتصاد

حاضر نشدم برای گرفتن پست چادر سر کنم

سایت اقتصادنیوز

سخنگوی دولت: اینجا خانه معین است، باید امکان بازگشت آزادانه داشته باشد/ پیگیری بازگشت مسعود بهنود و عطاءالله مهاجرانی به …

نوید کلهرودی: مشروطه شکست خورد چون نتوانست از «شاه» عبور کند/ توجیه شیخ فضل‌الله نوری برای ایستادن کنار محمدعلی‌شاه، خیلی هم غلط نیست
سایت خبرآنلاین

نوید کلهرودی: مشروطه شکست خورد چون نتوانست از «شاه» عبور کند/ توجیه شیخ فضل‌الله نوری برای ایستادن کنار محمدعلی‌شاه، خیلی …

۱۲۰ سال پس از انقلاب مشروطه، مسئله محدود کردن قدرت و جایگزین کردن حاکمیت قانون به‌جای اراده فردی همچنان یکی از پرسش‌های اصلی سیاست ایران است. نوید کلهرودی معتقد است ناکامی مشروطه را باید در تداوم «ایده شاهی» و ناتوانی نیروهای تحول‌خواه در ساختن بدیلی نظری و نهادی برای آن جست‌وجو کرد؛ الگویی که به باور …
جنگ بر سر آبراه
سایت روزنامه سازندگی

جنگ بر سر آبراه

مناقشه آمریکا و چین بر سر کانال پاناما بالا گرفت
واکنش واعظی به طرح مقابله با نفوذ/ مرز جاسوسی و تعامل با خارج کجاست؟
سایت اقتصاد ۲۴

واکنش واعظی به طرح مقابله با نفوذ/ مرز جاسوسی و تعامل با خارج کجاست؟

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور در دولت دوازدهم، با انتقاد از برخی مفاد طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» مجلس، هشدار داد که مقابله با جاسوسی و عملیات سازمان‌یافته خارجی نباید به محدود شدن تعاملات علمی، فرهنگی و اجتماعی یا توسعه مبهم جرم‌انگاری منجر شود.
    
سایت اکوایران

سیگنال مهم سفر مرموز رئیس سیا به روسیه؛ پای ایران در میان است یا اوکراین؟

تندرو‌ها کیستند و چه می‌خواهند؟
سایت رویداد‌ ۲۴

تندرو‌ها کیستند و چه می‌خواهند؟

تندروی در ایران دیگر قصه چند چهره جنجالی و چند شعار افراطی نیست؛ به شبکه‌ای از نهادها، منافع و سازوکارهای قدرت تبدیل شده است. اقلیتی سازمان‌یافته توانسته با در اختیار گرفتن گلوگاه‌های تصمیم‌گیری، نظارت و اجرا، هزینه تصمیم‌های خود را بر دوش اکثریتی بگذارد که نه در انتخاب آن‌ها نقشی دارد و نه در برابر …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| دلیل اخراج نیلوفر شادمهری از فرانسه از زبان خودش

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| مهاجرانی: انتشار اطلاعات میزان فقرا در ایران نیاز به مجوز دارد

سایت تابناک

زیر دریایی دوربرد و هسته‌ای برای ایران

پاسخ قالیباف به حسین شریعتمداری: مذاکره در نگاه من، نه مطلقا خیر است نه مطلقا شر و نه تابو | شانه از زیر بار مسئولیت مذاکره خالی کردن را عین عافیت طلبی دانستم
سایت اقتصادنیوز

پاسخ قالیباف به حسین شریعتمداری: مذاکره در نگاه من، نه مطلقا خیر است نه مطلقا شر و نه تابو | شانه از زیر بار مسئولیت مذاکره …

اقتصادنیوز: قالیباف در پاسخ به نامه حسین شریعتمداری نوشت: مذاکره در نگاه این جانب، نه ارزش ذاتی دارد و نه تابو است؛ نه مطلقا خیر است و نه مطلقا شر. مذاکره هنگامی معنا می‌یابد که ابزار پیشبرد منافع ملی، احقاق حقوق ملت، رفع ظلم و تثبیت دستاوردهای مقاومت باشد.
سایت تابناک

افشای حفره «روز دی اقتصادی» آمریکا علیه ایران

موضع مذاکراتی ایران تقویت خواهد شد / تحریم‌های بی زمان ترامپ عملی می‌شوند؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

موضع مذاکراتی ایران تقویت خواهد شد / تحریم‌های بی زمان ترامپ عملی می‌شوند؟ - مردم سالاری آنلاین

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به سفر عاصم منیر به ایران، گفت با توجه به تهدیدهای اقتصادی و تحریمی اخیر آمریکا، این سفر می‌تواند فرصتی برای پیگیری جدی‌تر مطالبات ایران و تبدیل فشارهای آنها به یک فرصت در مذاکرات باشد.
قالیباف: تعامل با دنیا با وابستگی و تسلیم تفاوتی بنیادین دارد و مذاکره هرگاه لازم باشد، باید دنبال شود/ پزشکیان: بنای ما تفاهم و حل مسائل از طریق تعامل و مذاکره است/ غریب آبادی: شروط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز، شامل رفع کامل محاصره اقتصادی، پایان جنگ در همه جبهه‌ها و تعیین تکلیف محاصره یمن است
سایت انتخاب

قالیباف: تعامل با دنیا با وابستگی و تسلیم تفاوتی بنیادین دارد و مذاکره هرگاه لازم باشد، باید دنبال شود/ پزشکیان: بنای ما …

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و ششم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۴۱ روز می‌گذرد، ایران و عمان در بیانیه‌ای در...
سایت اعتماد آنلاین

ببینید | ‏روایت فاطمه مهاجرانی از جمله شوکه‌کننده یک زن به او در میدان ولی‌عصر: الهی بمیری؛ ظریف کجاست؟

سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/شعار‌های شبانه علیه همتی برای دلار ۲۰۰ هزار تومانی

فلاحت‌پیشه: احتمالا آمریکا بعد از انتخابات وارد جنگ با ایران شود | کنار گذاشتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد یعنی جنگ جدید!
سایت اقتصادنیوز

فلاحت‌پیشه: احتمالا آمریکا بعد از انتخابات وارد جنگ با ایران شود | کنار گذاشتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد یعنی جنگ جدید!

اقتصادنیوز: فلاحت‌پیشه با تأکید بر اینکه عملیات «طرد اقتصادی» بخشی از جنگ آمریکا با ایران است، سه سناریوی پیش روی واشنگتن را بازگشت به جنگ، شکستن مقاومت اقتصادی ایران یا احیای دیپلماسی دانست.
مردم به پایان جنگ نیاز دارند | تا فرصت هست تفاهم اسلام‌آباد را احیا کنیم، شفاف، محکم و با تضمین‌های قوی‌تر | پیشنهاد پاکستان به متن اجرایی تبدیل شود
سایت اقتصادنیوز

مردم به پایان جنگ نیاز دارند | تا فرصت هست تفاهم اسلام‌آباد را احیا کنیم، شفاف، محکم و با تضمین‌های قوی‌تر | پیشنهاد پاکستان …

اقتصادنیوز: ممکن است برخی معتقد باشند که مذاکره با آمریکا، به‌ویژه از مسیر میانجی، نشانه ضعف است. چنین برداشتی با واقعیت سیاست خارجی سازگار نیست. کشورها در زمان بحران برای تأمین منافع خود با رقیب و حتی دشمن گفت‌وگو می‌کنند.
خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ مرز «ارتباط خارجی» و «نفوذ» در طرح «مقابله با نفوذ بیگانگان» کجاست؟

«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان - همدلی
روزنامه همدلی

«عملیات اقتصادی» علیه ایران؛ آغاز جنگ اقتصادی گسترده‌تر آمریکا با جهان - همدلی

«تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، در صورت هدف قرار گرفتن خریداران نفت ایران از جمله چین، می‌تواند از فشار بر تهران فراتر رفته و به یک....
سایت روزنو

سخنگوی دولت: بنزین آزاد گران می‌شود

فایننشال تایمز: ترامپ با نسخه ۲۰۱۸ به جدال با ایران بازگشت
سایت فرارو

فایننشال تایمز: ترامپ با نسخه ۲۰۱۸ به جدال با ایران بازگشت

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت که واشنگتن امیدوار است تحریم‌های سنگین، تهران را پای میز مذاکره بکشاند؛ اما تجربه گذشته نشان می‌دهد فشار اقتصادی لزوما به تسلیم سیاسی منجر نمی‌شود.
سایت فرارو

انتقاد صادق خرازی از طرح برخی بحث‌ها در اجتماعات شبانه/ کف خیابان محل انتقام از یکدیگر است؟

سیاه‌نمایی کیهان از وضعیت جامعه: مردم برای تامین غذا مشکل دارند
سایت فرارو

سیاه‌نمایی کیهان از وضعیت جامعه: مردم برای تامین غذا مشکل دارند

امروز هر چند تمام تلاش دولت این بوده که مایحتاج مردم با مشکل مواجه نشود و انصافا در تامین کالاهای اساسی به شایستگی عمل شده است، اما بخش زیادی از جامعه در تامین غذای روزمره خود دچار مشکل هستند.
توجیه عجیب برای یک جرم میلیارد دلاری
سایت فرارو

توجیه عجیب برای یک جرم میلیارد دلاری

صحبت سقاب اصفهانی نه‌تنها ناظر بر فساد سازمان‌یافته، حداقل در این حوزه، است، بلکه نشان می‌دهد افراد ذی‌نفع در قاچاق سوخت در هر دو جناح احتمالاً شناخته‌شده نیز هستند. افرادی که اگر دکان‌شان جمع شود، شیشه‌های آقای سقاب را می‌شکنند.
سایت فرارو

پاسخ روبیو به احتمال از سرگیری جنگ علیه ایران

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| کنایه تند سخنگوی دولت به حمید رسایی

بلومبرگ: آمریکا از تحریم مؤسسات مالی بزرگ چین خودداری کرده، زیرا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را افزایش دهد، بدون اینکه با پیامد‌های اقتصادی و دیپلماتیک گسترده‌تر از سوی پکن روبه‌رو شود
سایت اعتماد آنلاین

بلومبرگ: آمریکا از تحریم مؤسسات مالی بزرگ چین خودداری کرده، زیرا می‌خواهد هزینه تجارت با ایران را افزایش دهد، بدون اینکه …

پکن تهدید کرد که در برابر اقدامات آمریکا واکنش نشان خواهد داد و نشان داد که با وجود تحریم‌های جدید دولت ترامپ علیه شرکت‌هایی در چین و هنگ‌کنگ، از همکاری خود با ایران عقب‌نشینی نخواهد کرد.
         
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: به شدت نگران امنیت غذایی مردم هستیم | دولت در برابر تشدید فشار اقتصادی آمریکا سیاست مشخصی ندارد
سایت رویداد‌ ۲۴

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: به شدت نگران امنیت غذایی مردم هستیم | دولت در برابر تشدید فشار اقتصادی آمریکا سیاست مشخصی ندارد

فتح‌الله توسلی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفت‌و‌گو با رویداد۲۴ از نبود سیاست روشن دولت برای مقابله با این وضعیت انتقاد کرد و گفت: «ما در کمیسیون اقتصادی از سیاست‌های اقتصادی دولت بی‌خبریم.»
کدام پایگاه عظیم؟
سایت هم میهن

کدام پایگاه عظیم؟

جامعهٔ ایرانی و تنوعات آن جلوی چشم تک تک ماست و هر آدم بی‌غرض و مرضی با گشتی در این جامعه اندازهٔ واقعی پایگاه نیروی مورد علاقهٔ آقای شریعتمداری را در می‌یابد!
جنگ متوقف شده، اما فشار ادامه دارد؛ آیا واشنگتن حمله به ایران را به بعد از انتخابات موکول کرده است؟
سایت رویداد‌ ۲۴

جنگ متوقف شده، اما فشار ادامه دارد؛ آیا واشنگتن حمله به ایران را به بعد از انتخابات موکول کرده است؟

گزارش تازه آکسیوس از تغییر موقت رویکرد واشنگتن در قبال تهران حکایت دارد؛ توقف حملات جدید، تشدید فشار اقتصادی و حفظ گزینه نظامی تا پس از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا. هم‌زمان، تحرکات عمان و پاکستان برای میانجیگری و سفر ویتکاف و کوشنر به سنتکام، نشان می‌دهد بحران ایران و آمریکا همچنان میان دیپلماسی، فشار …
طرح ناقص
سایت روزنامه سازندگی

طرح ناقص

علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس از مخالفت نماینده دولت با طرح «مقابله با نفوذ» خبر داد
معاون اشتباهیِ پزشکیان! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

معاون اشتباهیِ پزشکیان! | آخرین خبر

روزنامه سازندگی/متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست چرا معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور برخلاف نظر دولت به طرح مقابله با نفوذ در مجلس رأی مثبت داده است؟ عاطفه شمس| هیات دولت در جلسه روز گذشته خود با «طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه
چرا از صفر؟
سایت روزنامه سازندگی

چرا از صفر؟

نباید تفاهم‌نامه اسلام‌آباد را کنار گذاشت و به‌دنبال تفاهم دیگری رفت به‌قلم؛ مجید فراهانی؛ معاون نظارت و هماهنگی امور استان‌های معاونت اجرایی رئیس‌جمهور
سرمقاله کیهان/ دولت، آخرین توصیه‌های امام شهید را فراموش نکند! | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ دولت، آخرین توصیه‌های امام شهید را فراموش نکند! | آخرین خبر

کیهان/ «دولت، آخرین توصیه‌های امام شهید را فراموش نکند!» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم حسن رشوند است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سال گذشته در یک‌سالگی دولت چهاردهم یادداشتی با عنوان «دولت؛ حمایت واقع‌بینانه‌، نقد منصفانه» در همین ستون نوشتم که مبنای آن یادداشت سخنان حکیمانه امام
طرح‌های بنزینی دولت غیرکارشناسی و شتابزده است
روزنامه چارسوق

طرح‌های بنزینی دولت غیرکارشناسی و شتابزده است

معاون مرکز پژوهش‌های مجلس با رد ادعای کسری روزانه ۱۵ تا ۲۰ میلیون لیتری بنزین، سه سناریوی دولت برای مدیریت مصرف را دارای اشکالات متعدد دانست و گفت: واگذاری تعیین قیمت بنزین به بازار، بخشی از بی‌مسئولیتی نهفته در این طرح است. حبیب‌الله ظفریان، معاون پژوهش‌های زیربنایی و امور تولیدی مرکز پژوهش‌های مجلس، …
افزایش قیمت بنزین و توهم حکمرانی بی ملت - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

افزایش قیمت بنزین و توهم حکمرانی بی ملت - مردم سالاری آنلاین

در فضای سیاسی کشور و شرایط دغدغه های همگانی، بعضی ها در توهمات و تصورات سیاسی خود که مداوم ...
         
چرا با وجود بدعهدی دشمن، مذاکره یک دستاورد است؟/ سلیمی نمین: برخی با ایجاد نزاع‌های کاذب نمی‌گذارند مردم ماهیت واقعی آمریکا را بشناسند
سایت خبرآنلاین

چرا با وجود بدعهدی دشمن، مذاکره یک دستاورد است؟/ سلیمی نمین: برخی با ایجاد نزاع‌های کاذب نمی‌گذارند مردم ماهیت واقعی آمریکا …

فعال سیاسی اصولگرا گفت: وقتی به وزیر امور خارجه سنگ پرتاب شود یا به مذاکره‌کنندگان توهین شود، در حالی که در عراق وزیر خارجه را ما به دلیل ایستادگی در برابر زورگویی‌ها تجلیل می‌کنند، برای این است که افکار عمومی واقعیت امر را متوجه نشوند و نسبت به آمریکایی ها شناخت اساسی پیدا نکنند. 
نامه عمادالدین باقی به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره تحریم‌های آمریکا - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

نامه عمادالدین باقی به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره تحریم‌های آمریکا - مردم سالاری آنلاین

عمادالدین باقی در نامه‌ای خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره اعمال تحریم‌های ایالات متحده بر مردم ایران نوشت: انتظار دارم تا آنجا که در چارچوب اختیارات شماست، برای جامعه جهانی روشن سازید که قربانیان اصلی آنچه ایالات متحده «تحریم‌های کوبنده و بی‌سابقه» می‌نامد، مردم ایران هستند.
طرح مقابله با نفوذ؛ بازگشت «اجبار به ثبت فعالیت دستگاه‌ها با خارج» به کمیسیون امنیت ملی
خبرگزاری دانشجو

طرح مقابله با نفوذ؛ بازگشت «اجبار به ثبت فعالیت دستگاه‌ها با خارج» به کمیسیون امنیت ملی

با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی موضوع اجبار به ثبت فعالیت دستگاه‌ها یا کارگزاران با خارج در سامانه‌ای مشخص و لزوم دریافت تاییدیه، بار دیگر در کمیسیون امنی...
وقتی صیانت رنگ تنگنا دارد
روزنامه شرق

وقتی صیانت رنگ تنگنا دارد

نقدی بر پیامدهای فرهنگی و هنری مصوبه اخیر مجلس درباره مقابله با نفوذ بیگانگان
    
دولت آینده در ایران؛ آیا حکمرانی ما برای جهان ۱۴۱۵ آماده است؟
سایت فرارو

دولت آینده در ایران؛ آیا حکمرانی ما برای جهان ۱۴۱۵ آماده است؟

آینده ناگهان از راه نمی‌رسد. بخش بزرگی از آن، آرام‌آرام در تصمیم‌های امروز ساخته می‌شود. به همین دلیل شاید مهم‌ترین تحول مورد نیاز در حکمرانی ایران نه تدوین یک برنامه دیگر، بلکه تغییر افق نگاه باشد.
مأموریت مسقط
روزنامه شرق

مأموریت مسقط

سفر روز گذشته بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، به تهران و دیدارش با عراقچی در مقطعی رخ می‌دهد که معادلات درباره ایران و تنگه هرمز بیش از گذشته درهم‌تنیده و پیچیده شده است. این سفر‌ که در چارچوب رایزنی‌های مستمر تهران و مسقط درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای انجام می‌شود، اکنون معنایی فراتر از یک دیدار دیپلماتیک …
امنیتی‌سازی ارتباط
روزنامه شرق

امنیتی‌سازی ارتباط

مجلس این روزها صحنه جدالی تمام‌عیار بر سر طرحی است که برخی آن را «تلاش برای امنیتی‌سازی فضای کشور‌» می‌نامند و برخی دیگر «پاسخ به یک خلأ 10ساله». طرح «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌ها یا نهادهای بیگانه در کشور» که کلیات آن با ۱۸۳ رأی موافق به هفته گذشته به تصویب رسید، دیروز نیز نمایندگان با …
روز دی و آخرین حربه
روزنامه آرمان امروز

روز دی و آخرین حربه

حمید روشنائی آرمان امروز : روز دی (D-day) در اصطلاح نظامی به ۶ ژوئن ۱۹۴۴ گفته می شود که در آن نیروهای متفقین از بندر نرماندی به نیروهای آلمانی حمله کردند و شکست متحدین را رقم زدند. ترامپ رئیس جمهور آمریکا این اصطلاح را برای آغاز تشدید محاصره اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران به کار [ ]
هفته دولت؛ وقت عمل
روزنامه آرمان امروز

هفته دولت؛ وقت عمل

علی محمد نمازی آرمان امروز  : هفته دولت که از دوم تا هشتم شهریور برگزار می‌شود، یادآور هشتم شهریور ۱۳۶۰ و انفجار دفتر نخست‌وزیری است؛ حادثه‌ای که به شهادت دو تن از دولتمردان انقلاب، شهید محمدعلی رجایی و شهید محمدجواد باهنر، انجامید. دو چهره‌ای که به دلیل ساده‌زیستی، مردم‌داری، خدمتگزاری و پایبندی به …
آقای پزشکیان، برای وزیرتان نهج‌البلاغه بخوانید؛ یادش بیاید امانت‌دار مردم است، نه سهام‌دار بنگاه‌ها
سایت تابناک

آقای پزشکیان، برای وزیرتان نهج‌البلاغه بخوانید؛ یادش بیاید امانت‌دار مردم است، نه سهام‌دار بنگاه‌ها

احمد میدری با وعده رفاه و حمایت از محرومان، وزارت کار را تحویل گرفت؛ اما در عمل، بنگاه‌داری و جابه‌جایی مدیران به اولویت نخست تبدیل شد. حالا که شایعه نقش‌آفر...
حمله «کیهان» به «محمدرضا تاجیک»: طبیب‌نماهایی که روی زخم نمک می‌پاشند | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

حمله «کیهان» به «محمدرضا تاجیک»: طبیب‌نماهایی که روی زخم نمک می‌پاشند | آخرین خبر

کیهان/متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست محمدرضا تاجیک و هم‌قطاران مدعی اصلاحات، این روزها با وام‌گیری از تمثیل طنزآمیز «احمق‌های چلم» و بافتن ریسمان سوزان سانتاگ به نیچه، ردای اطبای سیاسی بر تن کرده و در یادداشتی با ادعای «لمس تراژدی»، گزاره‌هایی شگفت‌انگیز را
کیهان: عاصم منیر هم مهره امریکاست!
سایت تابناک

کیهان: عاصم منیر هم مهره امریکاست!

اما آنچه در صحنه دیپلماسی تحت عنوان سفر «عاصم منیر» فرمانده ارتش پاکستان و «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان به تهران دنبال می‌شود، پیش از آنکه یک ابتکار عمل م...
تنگه هرمز در مسیر توافق
روزنامه دنیای اقتصاد

تنگه هرمز در مسیر توافق

همزمانی سفر فرمانده ارتش پاکستان و وزیر خارجه عمان، به تهران، در عصر روز سه‌شنبه با شکل‌گیری چارچوبی مشترک برای تسهیل دریانوردی در تنگه هرمز همراه شد. این توافق مرحله‌بندی‌شده تهران و مسقط، از ایجاد کریدور موقت و پاک‌سازی مین‌ها تا مذاکرات برای مسیر دائمی، می‌تواند گام مهمی برای بازگشایی هرمز، احیای …
شیشه‌ها را رها کنید، سفره‌ها را نجات دهید - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

شیشه‌ها را رها کنید، سفره‌ها را نجات دهید - مردم سالاری آنلاین

«اگر بخواهم دکان آنها را تعطیل کنم، شیشه‌هایم را خرد می‌کنند.» این جمله اسماعیل سقاب اصفهانی، معاون رئیس‌جمهور، درباره قاچاق سوخت، حالا به یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های اظهارات او تبدیل شده است؛ جمله‌ای که در کنار ادعای مهم‌تر او قرار گرفت: اینکه «هر دو جناح سیاسی کشور در قاچاق سوخت دست دارند». سقاب اصفهانی …
نقد تند روزنامه اصولگرا از سقاب اصفهانی؛ با «آدرس سیاسی» نمی‌شود بنزین را گران کرد
سایت رویداد‌ ۲۴

نقد تند روزنامه اصولگرا از سقاب اصفهانی؛ با «آدرس سیاسی» نمی‌شود بنزین را گران کرد

روزنامه قدس در یادداشتی با انتقاد از اظهارات اخیر اسماعیل سقاب اصفهانی، رئیس سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت، درباره قاچاق بنزین و نقش دو جناح سیاسی در آن، هشدار داد که طرح اصلاحات بنزینی با «آدرس‌های سیاسی» و مواضع هیجانی پیش نمی‌رود و دولت برای جلب همراهی جامعه باید درباره تبعات افزایش قیمت و فشار آن بر …
غریب آبادی: بعد از توافق ایران و عمان، مسیر جنوب بسته می‌شود/ طبق تفاهم‌نامه هیچ شناور نظامی اجازه عبور نخواهد داشت/ محاصره ما به ازای تنگه هرمز نیست / چرا باید همیشه ما منتظر بمانیم آمریکا حمله کند …
سایت انتخاب

غریب آبادی: بعد از توافق ایران و عمان، مسیر جنوب بسته می‌شود/ طبق تفاهم‌نامه هیچ شناور نظامی اجازه عبور نخواهد داشت/ محاصره …

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهل و ششم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۴۱ روز می‌گذرد، ایران و عمان در بیانیه‌ای در...
میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!
سایت الف

میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!

میانجی‌گران عزیز لطفا توجه کنید!
دولت، مغلوب نبرد سایه‌ها و شیشه‌ها
روزنامه توسعه ایرانی

دولت، مغلوب نبرد سایه‌ها و شیشه‌ها

طهمورث گیلانی در روزهایی که ناترازی انرژی، از بنزین و گازوئیل گرفته تا برق، سفره و آسایش مردم را نشانه رفته است، اظهارات اخیر معاون رئیس جمهور درباره
حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت
روزنامه شرق

حل بحران‌ها در گرو حقوق اساسی ملت

بحران‌های متعدد گریبان کشور را گرفته و سایه شوم جنگ و آثار آن که از پی تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل بر کشور افتاده، به تشدید بحران‌ها انجامیده است. بنزین، برق و آب به اندازه نیاز کشور نبوده و امکان تأمین کمبود آنها فعلا میسر نیست. نرخ برابری ارز افسارگسیخته در حال افزایش است.
         
سایت رویداد‌ ۲۴

در جلسه ۷ ساعته رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب چه گذشت؟

دو صندلی در دو سوی میز؛ چرا مقام دولتی نباید مدیر رسانه خصوصی باشد؟ - مردم سالاری آنلاین
روزنامه مردم سالاری

دو صندلی در دو سوی میز؛ چرا مقام دولتی نباید مدیر رسانه خصوصی باشد؟ - مردم سالاری آنلاین

استعفای سردبیر یک رسانه اقتصادی و طرح ادعای دخالت و فشار، بار دیگر بحث تعارض منافع میان مسئولیت دولتی و مالکیت رسانه‌ای را مطرح کرده است؛ مسئله‌ای که فراتر از افراد، به استقلال رسانه و بی‌طرفی ساختار اطلاع‌رسانی دولت مربوط می‌شود.
توافق ایران و عمان برای ایجاد کریدور موقت در تنگه هرمز؛ گامی مثبت برای احیای تفاهم نامه ایران و آمریکا
سایت تابناک

توافق ایران و عمان برای ایجاد کریدور موقت در تنگه هرمز؛ گامی مثبت برای احیای تفاهم نامه ایران و آمریکا

ایران و عمان برای ایجاد یک کریدور دریانوردی موقت مشترک از طریق تنگه هرمز و اجرای یک پروژه مشترک به منظور پاکسازی تنگه از مین به توافق رسیدند.