این موضع پکن در حالی مطرح شده است که روبیو در جریان سفر اخیر خود به آمریکای جنوبی و در بازدید از کلمبیا، اکوادور و پرو، حضور چین در این منطقه را مورد انتقاد قرار داد و تلاش کرد دستورکار امنیتی دولت دونالد ترامپ را در آمریکای لاتین تقویت کند.
دستگاه دیپلماسی چین در بیانیهای که از سوی سفارت این کشور در پرو منتشر شد، اعلام کرد روابط پکن با دولتهای آمریکای لاتین «هرگز بر اساس محاسبات ژئوپلیتیکی نبوده است» و چین درصدد نیست کشورهای منطقه را وادار کند در مناقشات مربوط به رقابتهای هژمونیک جانب یکی از طرفها را بگیرند.
نمایندگی دیپلماتیک چین در لیما تأکید کرد: «همکاری میان چین و آمریکای لاتین علیه طرف ثالثی نیست»؛ موضعی که تفاوت آشکاری با سیاست مداخلهجویانه واشنگتن دارد؛ سیاستی که در چارچوب طرح موسوم به «سپر تهدیدها» و ادعای مبارزه با قاچاق مواد مخدر دنبال میشود.
این موضعگیری چین همزمان … …



































































































































































