قیمت طلا امروز




 سرنگونی سوخو ۲۴

 سایت فراز / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

قطر گزارش‌های مربوط به بازداشت سه خلبان ایرانی را تکذیب کرد

وزارت امور خارجه قطر، گزارش‌های مطرح‌شده توسط مقامات ایرانی مبنی بر نگهداری سه خلبان این کشور در بازداشتگاه‌های مخفی پس از سرنگونی هواپیماهایشان در اوایل سال...
 قطر گزارش‌های مربوط به بازداشت سه خلبان ایرانی را تکذیب کرد
وزارت امور خارجه قطر گزارش‌های ایران مبنی بر اینکه سه خلبان ایرانی پس از سرنگونی هواپیمایشان در جریان درگیری‌های اوایل امسال در بازداشتگاه مخفی نگهداری می‌شوند را تکذیب کرد.

یکی از سخنگویان این وزارتخانه روز شنبه از «اظهارات گمراه‌کننده» مقامات ایرانی ابراز تعجب کرد و تأکید نمود که نیرو‌های قطری هیچ‌یک از خدمه پروازی بازمانده را در اختیار ندارند.

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر، به نقل از همکاران ما در الجزیره عربی گفت: «ما از اظهارات گمراه‌کننده در مورد خلبانان ایرانی در میانه تداوم تلاش‌های دیپلماتیک شگفت‌زده هستیم.»

بیانیه او در پی درخواست‌های علنی تهران برای آزادی این هوانوردان صادر شد. بنا بر گزارش خبرگزاری فارس ایران، سردار محمد باقرزاده از نیرو‌های مسلح ایران در نامه‌ای به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اعلام کرد که سه خلبان به نام‌های جواد صالحی، عبدالمجید دشتیان و عمران بهروزیان، پس از سقوط جنگنده‌های سوخو-۲۴ آنها در ماه مارس، زنده اسیر شده‌اند.

باقرزاده اظهار داشت که این هوانوردان به مدت شش ماه بدون دسترسی به خانواده‌های خود یا نمایندگان دیپلماتیک در بی‌خبری مطلق نگهداری شده‌اند و خواستار مداخله بشردوستانه بین‌المللی شد. ایران پیش‌تر اذعان کرده بود که یک خلبان کشته و دیگران پس از مأموریت‌شان به سمت قطر مفقود شده‌اند، اما جزئیات مربوط به وضعیت اسارت آنها پیش از این علنی نشده بود.

دوحه تأیید کرد که نیرو‌های پدافند هوایی قطر پس از نقض غیرمجاز حریم هوایی قطر در ماه مارس، با این هواپیما‌ها ارتباط برقرار کردند. نیرو‌های قطری پس از عدم دریافت پاسخ به هشدارها، با اهداف درگیر شدند. تیم‌های جست‌و‌جو و نجات بعداً بقایای جسد یک خلبان به نام مجید کاظمی را پیدا کرده و برای بازگرداندن پیکر او با مقامات ایرانی هماهنگی کردند.

این درگیری نظامی در جریان حمله به پایگاه هوایی العدید در قطر، بزرگ‌ترین تأسیسات نظامی ایالات متحده در منطقه که میزبان کارکنان فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) است، رخ داد. در اوایل مارس، وزارت دفاع قطر از سرنگونی دو بمب‌افکن سوخو-۲۴ ایرانی خبر داد که نخستین باری بود که یک کشور حوزه خلیج فارس از سرنگونی هواپیما‌های ایرانی در طول درگیری گزارش می‌داد.

این رهگیری در میانه موج گسترده‌تری از حملات تلافی‌جویانه در سراسر خلیج فارس پس از آغاز درگیری‌ها در ۲۸ فوریه رخ داد. اگرچه آتش‌بس آوریل که در کنار میانجی‌گر اولیه، پاکستان، برقرار شد، به‌طور موقت جنگ اصلی را متوقف کرد، اما مذاکرات چارچوب صلح در ژوئن شکست خورد. این امر منجر به درگیری‌های پراکنده در نزدیکی تنگه هرمز و حملات مجدد به کشتیرانی و زیرساخت‌های منطقه‌ای شد.

با وجود این مناقشه، قطر همچنان به عنوان یک میانجی کلیدی فعالانه مشارکت دارد و برای رسیدن به یک راه‌حل مذاکره‌شده میان ایران و ایالات متحده تلاش می‌کند.

این اصطکاک دیپلماتیک در حالی رخ می‌دهد که تلاش‌های گسترده‌تر صلح پیش از یک ضرب‌الاجل کلیدی با مشکلاتی مواجه شده است. مهلت ۶۰ روزه مذاکرات که تحت یادداشت تفاهم اواسط ژوئن تعیین شده بود، روز دوشنبه به پایان می‌رسد؛ این در حالی است که مذاکرات مستقیم اندکی صورت گرفته و ترافیک دریایی در تنگه هرمز به حداقل رسیده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، روز جمعه در سخنرانی در نیویورک گفت که ایران «بسیار بد شکست خورده است» و پیشنهاد کرد که «به‌زودی تنگه هرمز را به عنوان قلمرو ایالات متحده اعلام خواهد کرد.»

تهران روز شنبه به‌سرعت این اظهارات را رد کرد.

کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه ایران، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این آبراه حیاتی استراتژیک «نه با توئیت و نه با ناو هواپیمابر قابل تصرف نیست» و هشدار داد که ایران تا زمانی که واشنگتن «واقعیت شکست» را بپذیرد، به اعمال محاصره ادامه خواهد داد.







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026