قیمت طلا امروز




 ائتلاف واشنگتن سئول

 سایت فراز / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

ترامپ دستور کاهش رزمایش‌های مشترک آمریکا و کره‌جنوبی را داد

دونالد ترامپ اعلام کرد آمریکا با استناد به رابطه‌اش با کیم جونگ اون و گلایه از ندادن کمک از سوی سئول در قبال ایران، رزمایش‌های مشترک با کره‌جنوبی را کاهش می‌...
 ترامپ دستور کاهش رزمایش‌های مشترک آمریکا و کره‌جنوبی را داد
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز یکشنبه اعلام کرد که ایالات متحده رزمایش‌های نظامی با متحد مهم منطقه‌ای خود، کره‌جنوبی، را کاهش خواهد داد؛ آن هم تنها چند ساعت پیش از آن‌که این رزمایش‌ها قرار بود آغاز شوند، و او این تصمیم را به رابطه مثبت خود با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، و نیز نبود کمک سئول در قبال ایران نسبت داد.

ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» نوشت: «با توجه به رابطه بسیار خوب من با کیم جونگ اون از کره شمالی، از این واقعیت خوشحال نیستم که ایالات متحده مدت‌ها پیش موافقت کرده است در رزمایش‌های مشترک نظامی با کره‌جنوبی شرکت کند.»

او افزود: «این رزمایش‌ها نه تنها پرهزینه هستند، و بخش زیادی از این هزینه‌ها طبق معمول توسط ایالات متحده آمریکا پرداخت می‌شود، بلکه پیامی می‌فرستند که برای کشوری که تا زمانی که دونالد ج. ترامپ رئیس‌جمهور بوده، تهدیدکننده و بی‌احترام نبوده، کاملاً نامناسب و خصمانه است.»

کره‌جنوبی بیش از ۷۰ سال است که متحد نزدیک آمریکا بوده و دو کشور معاهده دفاعی متقابل دارند که اساساً برای حفاظت از آن در برابر کره شمالی طراحی شده است؛ کشوری که به یک قدرت نظامی در حال رشد تبدیل شده و اکنون دارای کلاهک‌های هسته‌ای و موشک‌های بالستیک قاره‌پیماست.

آمریکا و کره‌جنوبی به طور منظم رزمایش‌های مشترک برگزار می‌کنند و کره‌جنوبی میزبان بزرگ‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در خارج از این کشور، «کمپ همفریز» است؛ جایی که ده‌ها هزار نظامی آمریکایی، اعضای خانواده‌هایشان و شهروندان کره‌ای حضور دارند.

«اولچی فریدم شیلد»، رزمایش‌های مشترک سالانه، طبق گفته ستاد مشترک ارتش کره‌جنوبی به سی‌ان‌ان، روز دوشنبه طبق برنامه آغاز شد. آنچه در حال حاضر روشن نیست این است که آیا این رزمایش‌ها در پی اعلام ناگهانی ترامپ به‌طور ناگهانی کاهش یافته‌اند یا نه.

این رزمایش‌ها که قرار است ۱۰ روز ادامه داشته باشند، برای سازگاری با توانایی‌های در حال تحول کره شمالی طراحی شده بودند و به گفته رویترز، بر اساس بیانیه مشترک، آموزش‌هایی برای مقابله با پهپادها، اخلال در جی‌پی‌اس و حملات سایبری را نیز دربر می‌گرفتند.

رزمایش‌ها معمولاً یک تمرین مشترک مهم با حضور هزاران نیرو و تجهیزات سنگین هستند. به گفته مقام‌های محلی، دست‌کم ۱۸ هزار نیروی کره‌جنوبی قرار بود امسال در آن شرکت کنند.

کره شمالی مدت‌هاست که رزمایش‌های مشترک آمریکا و کره‌جنوبی را محکوم می‌کند و وزارت خارجه این کشور هفته گذشته رزمایش‌های برنامه‌ریزی‌شده را «تمرینی برای جنگ تهاجمی» و «تهدیدی جدی» برای امنیت خود خواند.

کاخ آبی ریاست‌جمهوری کره‌جنوبی اعلام کرد که در حال بررسی اظهارات ترامپ است و افزود که همچنان با آمریکا درباره جزئیات مربوط به رزمایش‌ها و «حفظ موضع دفاعی مشترک و مستحکم» همکاری خواهد کرد.

ترامپ در پست خود در شبکه‌های اجتماعی همچنین بار دیگر درخواستش از کره‌جنوبی برای کمک به جنگ آمریکا علیه ایران را مطرح کرد.

او نوشت: «در حالی که کمی نامرتبط است (؟)، اخیراً از رئیس‌جمهور کره‌جنوبی پرسیدم که آیا مایل‌اند در خلع سلاح هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به ما بپیوندند، و آنها گفتند: “نه، متشکریم! ”»

رئیس‌جمهور آمریکا بار‌ها علیه متحدانی که در جنگ به آمریکا کمک نکرده‌اند، حمله لفظی کرده است.

کره‌جنوبی روز دوشنبه گفت که «در ارتباط نزدیک با آمریکا درباره راه‌های معنادار و نظامی برای کمک به آزادی عبور و مرور در تنگه هرمز» است و در گفت‌و‌گو‌های بین‌المللی مشارکت داشته است.

کیم، رهبر کره شمالی، گفته است جنگ آمریکا با ایران ثابت می‌کند کشورش تصمیم درستی گرفته که پس از شکست مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای با آمریکا در دوره نخست ترامپ، سلاح‌های هسته‌ای خود را حفظ کرده است. او در سخنرانی‌ای در مجمع عالی خلق کره شمالی که در ماه مارس منتشر شد، واشنگتن را به «اقدامات تروریسم دولتی و تجاوز» متهم کرد، اما نامی از ایران نبرد.

کیم هنوز درباره طرح ترامپ برای کاهش رزمایش‌ها اظهار نظر نکرده است. او در آخر هفته در پیامی به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بر تعمیق روابط پیونگ‌یانگ با مسکو تأکید کرد؛ به گفته رسانه‌های دولتی، کره شمالی در جنگ روسیه علیه اوکراین نیرو و موشک در اختیار مسکو قرار داده است.

روز دوشنبه، رسانه دولتی کره شمالی «کی‌ان‌سی‌اِی» تصاویر کیم و دخترش را منتشر کرد که گمان می‌رود «کیم جو ئه» نام داشته باشد و روزبه‌روز بیشتر به‌عنوان جانشین احتمالی او دیده می‌شود؛ این دو در حال تماشای اجرای سیرک با هم دیده شدند.

رابطه ترامپ و کیم

ترامپ با وجود آن‌که کره شمالی سال‌هاست دشمن ایالات متحده به شمار می‌رود، رابطه گرمی با کیم داشته است. او اوایل همین آخر هفته تصویری از خود و کیم را منتشر کرد و نوشت: «با وجود نگاه نامساعد در این عکس خاص، عکس‌های زیادی هست که در آنها لبخند می‌زنیم، کیم جونگ اون و من عالی کنار می‌آییم!»

ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش سه بار با کیم برای گفت‌و‌گو درباره خلع سلاح هسته‌ای دیدار کرد که در نهایت بی‌نتیجه ماند.

سال گذشته، ترامپ در دیداری در کاخ سفید به «لی جه میونگ» رئیس‌جمهور کره‌جنوبی گفت که آماده است دوباره با کیم جونگ اون دیدار کند تا درباره صلح در شبه‌جزیره کره گفت‌و‌گو شود.

کاخ آبی روز دوشنبه گفت: «دولت کره‌جنوبی امیدوار است روابط دوستانه میان رهبران کره شمالی و آمریکا به گفت‌و‌گو‌های معنادار میان دو کشور منجر شود.»

لی پیش‌تر نیز خواستار گفت‌و‌گو میان دو کره شده بود؛ دو کشوری که از نظر فنی هنوز در وضعیت جنگی هستند و به جای آتش‌بس ۱۹۵۳، به دنبال یک پیمان صلح رسمی‌اند.

در دوره نخست ترامپ نیز ایالات متحده و کره‌جنوبی بخشی از عملیات مشترک خود را برای کاهش تنش‌ها با کره شمالی محدود کردند.

رئیس‌جمهور در سال ۲۰۱۸ گفته بود در حالی که آمریکا مشغول مذاکرات هسته‌ای با کره شمالی است، «نامناسب است که در شبه‌جزیره کره جنگ‌افزارنمایی برگزار شود.»

در مارس ۲۰۱۹ ــ پس از نشست ترامپ و کیم در هانوی که به توافقی نرسید ــ آمریکا و کره‌جنوبی اعلام کردند که رزمایش‌های بزرگ‌مقیاس سالانه، که از ویژگی‌های رایج روابط دفاعی میان دو ارتش بود، به رزمایش‌های کوچک‌تر بازطراحی خواهد شد.

همان‌طور که روز یکشنبه نیز انجام داد، ترامپ در سال ۲۰۱۹ نیز به هزینه آمریکا اشاره کرده بود. او در آن زمان نوشت: «دلیل اینکه من رزمایش‌های نظامی با کره‌جنوبی را نمی‌خواهم، این است که صد‌ها میلیون دلار برای آمریکا صرفه‌جویی شود؛ پولی که به ما بازپرداخت نمی‌شود.»

ترامپ از زمان بازگشت به قدرت بار‌ها به «رابطه خوب» خود با کیم اشاره کرده است. برای نمونه، در مسیر بازگشت از چین در ماه مه، رئیس‌جمهور گفت که با رهبر کره شمالی در تماس بوده، اما نگفت چند بار گفت‌و‌گو کرده‌اند.

این گزارش با اطلاعات تکمیلی به‌روزرسانی شده است.

براد لندون، ویل ریپلی و آلخاندرا جاری‌یو از سی‌ان‌ان در تهیه این گزارش مشارکت داشته‌اند.




چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
ماجرای 2 کاپیتان 2 کشتی؛ از کدام یک باید تجلیل کرد؟
سایت عصرایران

ماجرای 2 کاپیتان 2 کشتی؛ از کدام یک باید تجلیل کرد؟

دو کشتی در مسیر مشابه با یک صخره زیر آب روبه‌رو می‌شوند، اما تصمیم دو کاپیتان نتیجه‌ای کاملاً متفاوت رقم می‌زند. یکی پس از وقوع حادثه قهرمان می‌شود و دیگری ب...
دوم باش، برنده باش!؛ داستان شرکتی که از رتبه دوم پیروزی ساخت
سایت عصرایران

دوم باش، برنده باش!؛ داستان شرکتی که از رتبه دوم پیروزی ساخت

این تفاوت ظریفی است اما در بازاریابی اهمیت زیادی دارد. یک شرکت کوچک تر معمولا نمی تواند با رهبر بازار در همه زمینه ها رقابت کند...
شخصیت شناسی | تصویری که در نگاه اول می بینید مهم ترین خواسته شما در زندگی را مشخص می کند
روزنامه هفت صبح

شخصیت شناسی | تصویری که در نگاه اول می بینید مهم ترین خواسته شما در زندگی را مشخص می کند

در این تست شخصیت شناسی، تصویری را مشاهده می کنید که چند عنصر مختلف در آن دیده می شود. کافی است بدون دقت زیاد به جزئیات، به اولین چیزی که در تصویر توجه شما را جلب می کند فکر کنید. انتخاب شما می تواند نشان دهنده مهم ترین خواسته و نیاز فعلی شما در زندگی باشد.
درباره سحر دولتشاهی که با یک استوری جنجال‌ساز شد
روزنامه هفت صبح

درباره سحر دولتشاهی که با یک استوری جنجال‌ساز شد

خبر وصلتش با رامبد ‌همه را شگفت‌زده کرد‌‌. جدایی از رامبد در سال 1393‌، ‌او را به یک ستاره مهم سینمای ایران تبدیل می‌کند
عجیب‌ترین دوستی‌های تاریخ؛ از انیشتین و ماری کوری تا مارک تواین و تسلا
سایت خبرآنلاین

عجیب‌ترین دوستی‌های تاریخ؛ از انیشتین و ماری کوری تا مارک تواین و تسلا

دوستی بین ماری کوری و آلبرت انیشتین (دو فیزیک‌دان برجسته) با نامه‌ای آغاز شد که انیشتین در سال ۱۹۱۱ به کوری نوشت؛ یعنی در دورانی که کوری با بحران‌های شخصی و حرفه‌ای بزرگی در زندگی‌اش دست‌وپنجه نرم می‌کرد.
لحظه انفجار مرکز خرید ژاپن پس از زلزله
سایت تابناک

لحظه انفجار مرکز خرید ژاپن پس از زلزله

لحظه انفجار در مرکز خرید ایون کوماموتو پس از زلزله 7.1 ریشتری در جنوب ژاپن را می‌بینید. این مرکز خرید تا حدی فرو ریخت و مردم در داخل آن محبوس شدند.