قیمت طلا امروز




 جشن 17 ربیع الاول

 خبرگزاری تسنیم / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۶/۰۴

یمنی‌ها چگونه میلاد پیامبر (ص) را جشن می‌گیرند؟ - تسنیم

با آغاز ربیع الاول یمنی‌ها با آذین بندی معابر و برپایی جشن، خود را میلاد پیامبر (ص) آماده می‌کنند.
 یمنی‌ها چگونه میلاد پیامبر (ص) را جشن می‌گیرند؟ - تسنیم
بین الملل

به گزارش فاروق علی، خبرنگار تسنیم در صنعا، با فرارسیدن ماه ربیع‌الاول، شهرها و روستاهای یمن به قابی باشکوه از جشن و سرور مبدل می‌شوند و خیابان‌ها، میدان‌ها و خانه‌ها با چراغ‌ها و پرچم‌ها تزئین می‌شوند و مجالس و محافل دینی در بزرگداشت مقام پیامبر اعظم (ص) برپا می‌شود و سرودها، تواشیح و مدح نبوی در مناطق مختلف در قالب آیین‌هایی مردمی که نسل به نسل منتقل شده و هر سال با شکل و شمایلی تازه تجدید می‌شوند، طنین‌انداز می‌شوند.

.

عبدالعظیم عزالدین، مداح یمنی در تشریح عشق و ارادت خالصانه یمنی ها به خاتم انبیاء (ص) می‌گوید: این جشن‌ و مولودی خوانی‌ها، نشانه‌ای از بزرگداشت حضرت محمد (ص) است و معنای محبت صادقانه ما به پیامبرخدا «ص»، را عینیت می‌بخشند. ما از این مناسبت در پوست خود نمی‌گنجیم، چرا که میلاد نبی اکرم (ص) که یکی از بزرگ‌ترین مناسبت‌ها نزد همه اقشار ملت یمن است.

وی ادامه داد از نگاه ما مسئله تنها زنده نگه داشتن یاد و خاطره این مناسبت نیست، بلکه این مناسبت را بدین دلیل هر سال احیا می‌کنیم تا محبت خود به پیامبر اکرم (ص) را در گفتار و رفتار و عمل نشان دهیم. همه ما از پیامبر اکرم (ص) در جهاد، اخلاق، ارزش‌ها و اصول پیروی می‌کنیم و با ایشان همراه می‌شویم.

«محمد العابد»، دبیرکل جبهه فرهنگی مبارزه با اشغال هم به خبرنگار تسنیم می گوید:  این‌ مراسم بخشی از میراث و مظاهر تاریخی حاکم در میان ما یمنی‌ها است. یمنی‌ها در اصطلاحاتشان، حتی در خاطرات و ضرب‌مثل‌های عامیانه‌شان پیوندی عمیق با پیامبر اکرم (ص) دارند و این پیوند در بالاترین سطح قرار دارد؛ می‌توانیم بگوییم که این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. امروز در این دوران، این پیوند و مظاهر آن اهمیت بیشتری پیدا کرده است، چون کسانی هستند که تلاش می‌کنند با ولادت پیامبر مقابله کنند و برگزاری این شعائر را حتی در بسیاری از کشورهای جهان اسلام و در سطح امت و فقه اسلامی محدود سازند.

نمادهای جشن و شادمانی شکوه کم نظیری به یمن بخشیده و مدارس، مؤسسات و میادین عمومی را نیز درنوردیده و به محلی برای سازماندهی برگزاری مسابقات فرهنگی، شعر و سرودخوانی، برنامه‌های هنری و سنتی مبدل شده است. در  این بین خیابان‌ها و محله‌ها به فضاهایی برای گرامیداشت یاد و بزرگداشت ولادت پیامبر اکرم‌ (ص) تبدیل می‌شوند، آن هم در  قابی که هر سال با شکوه بیشتری برگزار می‌شود تا این مناسبت به فصلی تبدیل می شود و یمنی‌ها را در قابی واحد از جشن و سرور گرد هم می‌آورد.

«سلطان السدح»، فعال رسانه‌ای یمنی می‌گوید: این مراسم مهم‌ترین چیزی است که این روزها شاهد آن هستیم و بسیار رواج دارد. این روز اساساً از سال‌ها و ایام دور و دراز ریشه دوانده است. از دیرباز، یمنی‌ها برای این مناسبت جایگاه ویژه‌ای در جشن و سرور خود قائل بوده‌اند، از تزئین خانه‌ها، ابراز شادی و حضور در مراسم جشن و شادمانی، از سرودهای مردمی، تا برپایی مجالس ولادت پیامبر اکرم (ص)، از راهپیمایی‌های بزرگ  تا اجتماع گسترده مردمی، تا بدین شکل حب خود به دوستداران پیامبر (ص) و دشمنان اسلام را نشان دهند.

«طارق السفیانی»، بازیگر یمنی معتقد است آنچه ولادت پیامبر اکرم (ص)را متمایز می‌کند فقط مظاهر و آذین بندی‌هایی که در خیابان‌ها یا فروشگاه‌ها دیده می‌شود نیست، بلکه بسیاری از فعالیت‌ها و برنامه‌هایی است که در مراسم ولادت پیامبر اکرم (ص) یا در روزهای پیش از روز میلاد برگزار می‌شود را هم در بر می‌گیرد. برای مثال، در حاشیه این مراسم، بیشتر شرکت‌ها به مناسبت ولادت پیامبر اکرم (ص) تخفیف‌ها و پیشنهادهای ویژه ارائه می‌کنند. همچنین برخی مؤسسات دولتی سبدهای غذایی تهیه کرده و میان افراد نیازمند در محله‌های پیرامون خود توزیع می‌کنند. همچنین برنامه‌های هنری و فعالیت‌های فرهنگی برگزار می‌شود. الحمدلله تلاش می‌کنیم تا حد توان و به میزان امکاناتمان، به شکل گسترده با این روند همراه شویم.

این مراسم در نهایت با برگزاری جشنواره پیامبراعظم (ص) به نقطه اوج خود می‌رسد؛ جشنواره‌ای که در برنامه‌های خود مسابقات شعر و سرودخوانی، ادبیات و تواشیح و همچنین اجراهای هنری را در بر می‌گیرد و در کنار آن، از افراد خلاق و شرکت‌کنندگان نیز تقدیر می‌شود.

در طول روزهای برگزاری این جشنواره، بسیاری از استعدادهای یمنی در بازنمایی سیره نبوی در حوزه سرود، شعر و هنر با یکدیگر رقابت می‌کنند. این جشنواره در روز پایانی خود به اختتامیه‌ای فرهنگی و هنری برای جشن‌های فصلی تبدیل می‌شود که یمنی‌ها در گرامیداشت سالروز ولادت پیامبراعظم (ص) پیش از برگزاری مراسم مرکزی در سراسر استان‌های جمهوری برگزار می‌کنند.

«عبدالحفظ حسن الخزان»، شاعر نام آشنای یمنی می‌گوید: در یمن، هر کس به شیوه خاص خود و متناسب با توانمندی و فرهنگش این مناسبت را گرامی می‌دارد. البته تدارکات بسیار دیگری نیز برای این مراسم در مساجدصورت می پذیرد.

جشن میلاد پیامبر (ص)؛ نمایش پشتوانه مردمی انصارالله در جامعه یمن

 

یاد ولادت پیامبر خدا (ص) در یمن صرفاً یک مناسبت گذرا نیست بلکه روزی است که در آن مظاهر جشن و سرور به مناسبت سیره مصطفی«ص»، احیا می‌شوند.

انتهای پیام/  







شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۵ - 29 August 2026
عکسی غیرمجاز از استالین در آستانه یک فاجعه
سایت خبرآنلاین

عکسی غیرمجاز از استالین در آستانه یک فاجعه

استالین پس از این ماجرا برای چند ماه دچار فروپاشی روانی شد؛ او هیچ دستوری صادر نکرد که این امر منجر به هرج‌ومرج در جبهه شد و تنها به پیشروی آلمان‌ها سرعت بخشید. او به ویلای (داچای) خود عقب‌نشینی کرد و سرانجام چند ژنرال شوروی به دیدارش آمدند.
عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!
سایت اقتصاد ۲۴

عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!

تصویری از یک بستنی‌فروشی در میدان انقلاب تهران مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ تابلویی که با لحنی متفاوت از مشتریان خواسته در صورتی که توان مالی تهیه بستنی و آبمیوه برای فرزندانشان را ندارند، مهمان این مجموعه باشند.
    
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.