قیمت طلا امروز




 جنبش عدم تعهد

 سایت هم میهن / ۴۰ ساعت قبل

آزمون جدی یک موضع

اعمال اجبار از طریق تحریم، هنگامی که خارج از صلاحیت و اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود، غیرقانونی است.
 آزمون جدی یک موضع
قیمت ارز دیجیتال

در بیانیه ریودوژانیرو در سال ۲۰۲۵، رهبران بریکس «اقدامات قهری یکجانبه مغایر با حقوق بین‌الملل» را محکوم کردند و نسبت به آثار شدید آن‌ها بر سلامت، توسعه و امنیت غذایی هشدار دادند و خواستار لغو این اقدامات شدند. سازمان همکاری شانگهای نیز بارها چنین اقداماتی را مغایر با حقوق بین‌الملل توصیف کرده است. این سازمان در نشست سران تیانجین در سال ۲۰۲۵، حملات نظامی علیه ایران را نقض فاحش منشور ملل متحد محکوم کرد.

بریکس تنها نیست. جنبش عدم تعهد در نشست سران خود در کامپالا، اعمال اقدامات قهری یکجانبه را اقدامی «در نقض منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل» محکوم کرد. گروه ۷۷ و چین نیز بار دیگر تأکید کرده‌اند که اقدامات اقتصادی قهری و تحریم‌های یکجانبه هیچ کمکی به پیشبرد توسعه کشورهایی که هدف قرار می‌دهند نمی‌کند. سازمان همکاری اسلامی، که ایران نیز عضو آن است، «اقدامات قهری یکجانبه‌ای را که ثبات منطقه‌ای» و صلح بین‌المللی را تضعیف می‌کنند، رد کرده است. در خود سازمان ملل متحد نیز، گزارشگر ویژه دائمی درباره آثار چنین اقداماتی بر حق حیات، حق سلامت و حق دسترسی به غذا مستندسازی کرده است، در حالی که مجمع عمومی بارها از دولت‌ها خواسته است اقدامات اقتصادی قهری یکجانبه را به رسمیت نشناسند.

این موضع تثبیت‌شده اکثریت جهان است: اعمال اجبار از طریق تحریم، هنگامی که خارج از صلاحیت و اختیار شورای امنیت سازمان ملل متحد اعمال شود، غیرقانونی است.

اکنون این موضع در معرض آزمونی جدی قرار گرفته است. در ۱۹ اوت ۲۰۲۶، رئیس‌جمهور ترامپ از آغاز یک «D-Day اقتصادی» علیه ایران خبر داد؛ جنگ اقتصادی و انزوایی در مقیاسی بی‌سابقه، و هشدار داد که هر کشوری که بانک‌ها، شرکت‌ها یا فرودگاه‌های آن راهی برای تداوم ارتباط تهران با جهان فراهم کنند، با پیامدهای شدید علیه خود مواجه خواهد شد. این اقدام صرفاً اعمال تحریم علیه ایران نیست. این اقدام گسترش قدرت فرامرزی ایالات متحده است: مطالبه‌ای مبنی بر اینکه هر دولت دیگری نیز محاصره واشنگتن را اجرا کند، و در صورت امتناع، خود مجازات شود.

چنین اجبار و فشاری، جنگ با ابزارهای اقتصادی است. ماده ۲(۴) منشور ملل متحد رفتارهایی را که استقلال سیاسی یک دولت را مورد تعرض قرار می‌دهند منع می‌کند، و دیوان بین‌المللی دادگستری در قضیه «نیکاراگوئه علیه ایالات متحده» (۱۹۸۶) تصریح کرد که فشار اقتصادی می‌تواند به مداخله غیرقانونی منجر شود. هنگامی که یک کارزار اقتصادی، با هدف وادار کردن یک جمعیت غیرنظامی به تسلیم سیاسی، عمداً آن را از دارو، غذا و وسایل ضروری برای زندگی محروم می‌کند، این اقدام ماهیت تروریسم اقتصادی به خود می‌گیرد. تحریم‌های فرامرزی موسوم به «تحریم‌های ثانویه» این جنگ را به دولت‌های بی‌طرف و غیرمشارکت‌کننده نیز تسری می‌دهند و حق انتخاب آن‌ها برای بی‌طرف ماندن و عدم مداخله را سلب می‌کنند.

سازمان‌های جنوب جهانی نمی‌توانند با این مسئله همچون یک موضوع عادی برخورد کنند. آن‌ها پیش‌تر اصل حقوقی مربوط را اعلام کرده‌اند؛ اکنون زمان اجرای آن فرا رسیده است. از بریکس، سازمان همکاری شانگهای، جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷ و سازمان همکاری اسلامی انتظار می‌رود که به‌صراحت و با ذکر نام، اعلام جنگ اقتصادی ایالات متحده علیه ایران و تحریم‌های فرامرزی‌ای را که درصدد جهانی‌سازی این جنگ هستند محکوم کنند. سکوت در برابر چنین اقدامی به معنای آن است که به قدرتمندان اجازه داده شود قانون را با زور بازنویسی کنند.

*منبع: کانال تلگرامی نویسنده 

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - 25 August 2026
عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!
سایت اقتصاد ۲۴

عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!

تصویری از یک بستنی‌فروشی در میدان انقلاب تهران مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ تابلویی که با لحنی متفاوت از مشتریان خواسته در صورتی که توان مالی تهیه بستنی و آبمیوه برای فرزندانشان را ندارند، مهمان این مجموعه باشند.
    
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.