قیمت طلا امروز




 سخنگوی صنعت آب و فاضلاب

 سایت تابناک / ۶ ساعت قبل

هشدار آبی برای تهران/ ۵۸ شهر درگیر تنش آبی

سخنگوی صنعت آب کشور با تشریح آخرین وضعیت منابع آبی کشور گفت: در حالی که درصد پرشدگی سدهای کشور ۵۳ درصد است، این رقم در سدهای تهران تنها ۲۶ درصد است و ۵۸ شهر...
 هشدار آبی برای تهران/ ۵۸ شهر درگیر تنش آبی
تابناک: با ادامه چالش‌های آبی در برخی مناطق کشور، آخرین وضعیت بارش‌ها، ذخایر سدها و تنش آبی در شهرهای مختلف به یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد توجه افکار عمومی تبدیل شده است.

در همین حال، اگرچه شاخص بارش کشور در محدوده نرمال قرار دارد، اما تفاوت قابل توجه شرایط منابع آب در مناطق مختلف، به‌ویژه وضعیت سدهای تهران، ضرورت توجه جدی به مدیریت منابع و مصرف آب را دوچندان کرده است. عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور، در نشست خبری خود آخرین وضعیت منابع آب، سدهای تهران، تنش آبی شهرها، دریاچه ارومیه، حقابه هیرمند و برنامه‌های وزارت نیرو برای مواجهه با سیلاب‌های احتمالی را تشریح کرد.

بزرگ‌زاده با اشاره به وضعیت بارش‌های کشور اظهار کرد: ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور ۲۳۷.۹ میلی‌متر است و از نظر شاخص بارش کشوری، کشور در شرایط نرمال قرار دارد، اما نرمال بودن وضعیت بارش در مقیاس کشوری به معنای یکسان بودن شرایط آبی در همه مناطق نیست.

وی با تأکید بر محلی بودن مسئله آب افزود: ایران دارای اقلیم‌ها و شرایط جغرافیایی متنوعی است و نمی‌توان شرایط آبی یک منطقه را به کل کشور تعمیم داد.

تهران در صدر مناطق دارای تنش آبی

سخنگوی صنعت آب کشور گفت: تهران، البرز، خراسان رضوی با تأکید بر مشهد و استان مرکزی از جمله مناطقی هستند که در صدر مناطق دارای تنش آبی قرار دارند.

وی افزود: در مجموع، ۵۸ شهر از حدود یک‌هزار و ۴۰۰ شهر مهم کشور با تنش آبی مواجه هستند و حدود ۱۲ استان کاهش بارش دارند که حدود ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را دربر می‌گیرد.

بزرگ‌زاده با اشاره به وضعیت سال گذشته گفت: سال گذشته حدود دو سوم کشور با کاهش بارش مواجه بود و حدود ۶۵ میلیون نفر در معرض تنش آبی قرار داشتند، اما امسال شرایط متفاوت است و حدود ۳۵ میلیون نفر در مناطق دارای تنش آبی قرار دارند.

سدهای تهران فقط ۲۶ درصد پر هستند

بزرگ‌زاده درباره وضعیت سدهای تهران اظهار کرد: درصد پرشدگی سدهای تهران ۲۶ درصد است. درصد پرشدگی سد طالقان ۴۹ درصد، سد امیرکبیر ۸۶ درصد، سد ماملو ۱۳ درصد، سد لتیان ۵۴ درصد و سد لار ۶ درصد است.

وی افزود: سدهایی که نیروگاه دارند، مانند سد امیرکبیر و لتیان، درصد پرشدگی بالاتری دارند، در حالی که سدهایی مانند ماملو و لار درصد پرشدگی پایین‌تری دارند.

سخنگوی صنعت آب کشور تأکید کرد: در حالی که درصد پرشدگی سدهای کشور ۵۳ درصد است، نمی‌توان این قضاوت کشوری را درباره تهران اعمال کرد و وضعیت منابع آب تهران باید به‌صورت جداگانه مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین گفت: سد دز در استان خوزستان ۷۵ درصد و سد کرخه ۵۰ درصد پرشدگی دارند. موجودی مخزن سد دز یک‌هزار و ۹۹۶ میلیون مترمکعب و موجودی مخزن سد کرخه ۲ هزار و ۴۹۵ میلیون مترمکعب است.

افزایش ۶.۹ میلیارد مترمکعبی آب مخازن کشور

بزرگ‌زاده گفت: حجم آب موجود در مخازن کشور حدود ۲۷ میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب است، در حالی که این میزان در مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود. بنابراین حجم آب موجود در مخازن کشور نسبت به سال گذشته حدود ۶.۹ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.

بیش از ۱۱ هزار مگاوات برق‌آبی وارد مدار شد

سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به نقش نیروگاه‌های برق‌آبی در تأمین انرژی کشور اظهار کرد: بیش از ۱۲ هزار مگاوات ظرفیت نصب‌شده برق‌آبی داریم و حدود ۱۱ هزار مگاوات قدرت را در یک زمان از نیروگاه‌های برق‌آبی دریافت کردیم.

وی افزود: در شرایطی که کشور با آسیب به برخی منابع انرژی و نیروگاه‌ها مواجه بود، نیروگاه‌های برق‌آبی به کمک شبکه آمدند. اگر حجم فعلی مخازن حفظ شود و کشور با کمبود شدید سوخت مواجه نشود، نیروگاه‌های برق‌آبی می‌توانند در تأمین انرژی زمستان نیز مشارکت داشته باشند.

حجم آب دریاچه ارومیه به حدود ۳ میلیارد مترمکعب رسید

بزرگ‌زاده درباره وضعیت دریاچه ارومیه گفت: حجم آب دریاچه در دوم شهریور به حدود ۳ میلیارد مترمکعب رسیده است، در حالی که این میزان در مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۷۰ میلیون مترمکعب بود. حجم آب دریاچه نسبت به سال گذشته حدود ۲.۶ میلیارد مترمکعب افزایش یافته است. این بهبود نباید موجب ایجاد این تصور شود که دیگر نیازی به مدیریت مصرف وجود ندارد. برای نجات دریاچه ارومیه، کاهش حدود ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی و مدیریت سطح اراضی کشاورزی همچنان ضروری است.

وی تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه را ۱۲۷۴.۱۰ متر اعلام کرد و گفت: در این تراز، وسعت دریاچه حدود ۴۶۳۵ کیلومترمربع و حجم آب آن حدود ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب خواهد بود. با حجم فعلی حدود سه میلیارد مترمکعب، حدود ۱۲ میلیارد مترمکعب تا حجم موردنظر در تراز اکولوژیک فاصله وجود دارد.

ایران هنوز تمام حقابه هیرمند را دریافت نکرده است

سخنگوی صنعت آب کشور درباره منابع آبی مشترک با کشورهای همسایه اظهار کرد: ایران هنوز تمام حقابه‌ای را که باید دریافت می‌کرده، دریافت نکرده است، اما ورودی آب به رودخانه هیرمند در سال جاری نسبت به چند سال گذشته به‌طور نسبی بسیار بیشتر بوده است. این وضعیت تحت تأثیر روابط میان دو کشور و تلاش‌های وزارت نیرو و وزارت امور خارجه شکل گرفته است و انتظار ایران این است که کشور همسایه بر اساس عرف تاریخی و بین‌المللی نسبت به رهاسازی آب اقدام کند.

بزرگ‌زاده تأکید کرد: توسعه در بالادست هریرود و هیرمند باید به گونه‌ای باشد که بهره‌برداری تاریخی از منابع آب مختل نشود و کانون‌های جمعیتی و تمدنی مناطق پایین‌دست با تهدید مواجه نشوند.

آمادگی وزارت نیرو برای سیلاب‌های پاییزی

بزرگ‌زاده با اشاره به احتمال وقوع بارش‌های شدید و سیلاب در برخی مناطق کشور گفت: پیش‌بینی‌های اقلیمی، احتمال وقوع سیلاب در برخی مناطق را نشان می‌دهد، اما این پیش‌بینی‌ها احتمالی هستند و قطعی نیستند. وزارت نیرو برای مواجهه با سیلاب‌های احتمالی پاییزی، دستورالعمل‌های لازم را به دستگاه‌های مرتبط ابلاغ کرده و بر پاکسازی آبراه‌های شهری و رفع گرفتگی مجاری تأکید شده است.

سخنگوی صنعت آب کشور از شهروندان خواست با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی از قرار گرفتن در بستر و حریم رودخانه‌ها خودداری کنند و وسایل و سرمایه‌های خود را در مسیر رودخانه‌ها قرار ندهند.

عملکرد دولت چهاردهم در بخش آب

وی در ادامه به بخشی از اقدامات و پروژه‌های حوزه آب اشاره کرد و گفت: ۱۶ سد ملی و استانی بهره‌برداری و آبگیری شده و حجم سدهای ملی بهره‌برداری و آبگیری‌شده ۸۷۴ میلیون مترمکعب است.

بزرگ‌زاده افزود: ۱۷ سد نیز برای افتتاح و آبگیری در سال ۱۴۰۵ آماده شده‌اند که حجم مخزن آنها ۱۳۳۰.۷۷ میلیون مترمکعب است. در بخش مدیریت برداشت و بهره‌برداری از منابع آب زیرزمینی، ۳۵۰۰ میلیون مترمکعب مدیریت شده و ۷۰۵۹۶ هکتار شبکه آبیاری و زهکشی احداث و آب‌اندازی شده است.

به گفته سخنگوی صنعت آب کشور، ظرفیت طرح‌های آبرسانی افتتاح‌شده و آماده افتتاح نیز ۷۹۸۷۴۴ مترمکعب در روز است و ۳۱۲۴۴ دستگاه کنتور برای تجهیز چاه‌ها به ابزار اندازه‌گیری هوشمند مورد استفاده قرار گرفته است.

وضعیت سد طالقان

بزرگ‌زاده همچنین درباره وضعیت سد طالقان گفت: این سد در دوم شهریور ۱۴۰۵ حدود ۲۵ میلیون مترمکعب آب داشته، در حالی که این میزان در دوم شهریور سال ۱۴۰۴ حدود ۴۹ میلیون مترمکعب بوده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای آبگیری سدهای طالقان و امیرکبیر گفت: با وجود شرایط دشوار، آبگیری این سدها انجام شده و تلاش شده است شبکه تأمین آب پایدار بماند.

بزرگ‌زاده همچنین درباره تأمین آب مناطق مختلف و برخی مسائل مربوط به مناطق آزاد نیز توضیحاتی ارائه کرد و بر ضرورت تداوم ارائه خدمات آبرسانی به مردم تأکید کرد.







پنجشنبه ۵ شهریور ۱۴۰۵ - 27 August 2026
عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!
سایت اقتصاد ۲۴

عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!

تصویری از یک بستنی‌فروشی در میدان انقلاب تهران مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ تابلویی که با لحنی متفاوت از مشتریان خواسته در صورتی که توان مالی تهیه بستنی و آبمیوه برای فرزندانشان را ندارند، مهمان این مجموعه باشند.
    
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.