قیمت طلا امروز




 قطع گاز شهری

 سایت اقتصادنیوز / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۶/۰۲

بحران گاز در سه استان شمالی ایران | گاز به شمال می‌رسد یا نمی‌رسد؟ | زمزمه‌های زمستانی سخت مثل سال ۸۶ یا شاید بدتر | آیا قرار است دوباره صادرات گاز ترکمنستان قطع شود؟

اقتصادنیوز:چرا حالا دوباره درباره وضعیت گاز استان‌های شمالی چنین هشدارهایی مطرح می‌شود؟ آیا قرار است دوباره صادرات گاز ترکمنستان قطع شود؟
 بحران گاز در سه استان شمالی ایران | گاز به شمال می‌رسد یا نمی‌رسد؟ | زمزمه‌های زمستانی سخت مثل سال ۸۶ یا شاید بدتر | آیا قرار است دوباره صادرات گاز ترکمنستان قطع شود؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از عصرایران، به تازگی فیلمی از مهدی محیایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان منتشر شده که در مراسم تقدیر از آتش‌نشانان شهرداری گرگان ضبط شده است. او در این فیلم می‌گوید که احتمالاً در پاییز و زمستان استان‌های شمالی ایران به طور قطعی بین ۶۰ تا ۹۰ روز با قطع گاز مواجه خواهند شد.

استان‌های شمالی ایران معمولاً زمستان‌های سردی دارند و به همین دلیل، ناترازی گاز می‌تواند مشکلات زیادی برای ساکنان این مناطق ایجاد کند.

طرح چنین هشداری، ماجرای زمستان سال ۱۳۸۶ را یادآوری می‌کند؛ زمانی که ترکمنستان به بهانه تعمیرات، اما در واقع به دلیل اختلاف بر سر قیمت گاز صادراتی، ابتدا صادرات گاز به ایران را کاهش داد و سپس آن را به‌طور کامل قطع کرد.

هم‌زمان، موج سرمای شدید و برف سنگین سراسر ایران را فرا گرفته بود و مصرف گاز خانگی به بیش از ۴۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسید.

اما چرا حالا دوباره درباره وضعیت گاز استان‌های شمالی چنین هشدارهایی مطرح می‌شود؟ آیا قرار است دوباره صادرات گاز ترکمنستان قطع شود؟

ماجرا به حملات اسرائیل، با چراغ سبز آمریکا، به زیرساخت‌های انرژی ایران در جریان جنگ ۴۰ روزه در اواخر اسفند ۱۴۰۴ بازمی‌گردد.

در این حملات، پالایشگاه‌های سوم، چهارم، پنجم و ششم و برخی دیگر از تأسیسات پارس جنوبی در عسلویه هدف قرار گرفتند. پیش از آن نیز در جریان جنگ ۱۲ روزه، به ردیف‌های شیرین‌سازی پالایشگاه فاز ۱۴ حمله شده بود که بعداً بازسازی شد؛ اما حملات اواخر اسفند ۱۴۰۴ شرایط را دشوارتر کرد.

بر اساس اعلام رسمی سخنگوی دولت، حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب در روز از ظرفیت فرآورش و تأمین گاز ایران از مدار خارج شد؛ رقمی معادل حدود یک‌سوم ظرفیت تولید گاز پارس جنوبی. پارس جنوبی نیز بیش از ۷۰ درصد گاز کشور را تأمین می‌کند.

عملیات بازسازی بلافاصله آغاز شد و بازسازی فاز ۱۴ تاکنون حدود ۷۰ درصد پیشرفت داشته است. درباره پالایشگاه‌های آسیب‌دیده نیز برآورد اولیه این بود که بازسازی آن‌ها سه سال زمان ببرد، اما اکنون گفته می‌شود بخش‌های اصلی تا پایان سال ۱۴۰۵ و کل عملیات طی حدود دو سال تکمیل خواهد شد.

البته بازسازی‌ها با چالش تأمین تجهیزات روبه‌رو هستند. بخشی از تجهیزات باید از خارج از کشور وارد شود و با توجه به شرایط کنونی ایران و مشکلاتی مانند محدودیت‌های حمل‌ونقل دریایی و واردات کالا، تأمین آن‌ها دشوار شده است.

به همین دلیل، احتمال دارد حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت تولید گاز، تا یک یا دو سال آینده همچنان به‌طور کامل در دسترس نباشد. مسئله‌ای که می‌تواند ناترازی میان تولید و مصرف گاز را تشدید کند.

در چنین شرایطی، استان‌های شمالی کشور بیش از دیگر مناطق در معرض خطر قرار دارند. این استان‌ها در انتهای شبکه انتقال گاز قرار گرفته‌اند و گاز تولیدشده در جنوب باید مسافت زیادی را طی کند تا به شمال کشور برسد. با افزایش مصرف در فصل سرما و کاهش فشار شبکه، استان‌های شمالی از نخستین مناطقی هستند که افت فشار را احساس می‌کنند و حتی ممکن است با قطعی گاز مواجه شوند.

ایران پیش از این نیز در زمستان با کسری چندصد میلیون مترمکعبی گاز روبه‌رو بوده است؛ به‌ویژه در استان‌های شمالی. این مناطق هم جمعیت قابل‌توجهی دارند، هم تعداد ویلاها در آن‌ها زیاد است و هر سه استان شمالی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری کشور به شمار می‌روند و در طول سال، به‌ویژه در تعطیلات، میزبان شمار زیادی از مسافران هستند.

البته خطر کمبود گاز فقط محدود به این سه استان نیست. اعلام شده است که این مشکل ممکن است در ۱۱ استان کشور رخ دهد، هرچند شرایط سه استان شمالی حساس‌تر است.

برای مدیریت این وضعیت، برنامه‌هایی در نظر گرفته شده است. از آنجا که اولویت با تأمین گاز بخش خانگی است، محدودیت‌ها ابتدا متوجه صنایع، ادارات، مصرف‌کنندگان پرمصرف و ویلاهای خالی از سکنه خواهد شد تا گاز مورد نیاز خانوارها تأمین شود.

با این حال، بحران گاز در سه استان شمالی ایران جدی به نظر می‌رسد؛ بحرانی که یکی از مهم‌ترین پیامدهای آن می‌تواند افت فشار یا حتی قطع گاز در سردترین روزهای سال باشد. همچنین بخوانید آماده باش برای موج سرمای شدید/ مردم دنبال سوخت جایگزین باشند وزارت نفت در پاسخ به وزارت نیرو: فرافکنی نکنید! وضعیت گاز این شهر ساحلی بحرانی شد خسارت قطعی برق به کسبه؛ احتمال ورشکستگی قوت گرفت/ درخواست مهم اصناف از دولت چیست؟







چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - 26 August 2026
عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!
سایت اقتصاد ۲۴

عکس تلخ از یک بستنی‌فروشی در تهران وایرال شد!

تصویری از یک بستنی‌فروشی در میدان انقلاب تهران مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است؛ تابلویی که با لحنی متفاوت از مشتریان خواسته در صورتی که توان مالی تهیه بستنی و آبمیوه برای فرزندانشان را ندارند، مهمان این مجموعه باشند.
    
تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس
سایت فرارو

تصاویر؛ غروب تماشایی بوشهر در آغوش خلیج فارس

همزمان با غروب آفتاب در بوشهر، ساحل این شهر میزبان شهروندانی است که ساعاتی را در کنار خلیج فارس به تفریح و گذراندن اوقات فراغت سپری می‌کنند.
نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش
خبرگزاری ایسنا

نگاهی به شاهکارهای فرشچیان در سالگرد درگذشتش

محمود فرشچیان، بی‌شک یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های هنر معاصر ایران است. او نه فقط یک نگارگر، بلکه بنیان‌گذار مکتبی نوین در نقاشی ایرانی بود که توانست با تلفیق اصالت‌ها با نوآوری‌های مدرن، سبکی منحصربه‌فرد خلق کند.
اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس
روزنامه دنیای اقتصاد

اینجا محله چاه تنگو قشم؛ بعد از حمله آمریکا/زنانی که در میان آوار جستجو می کنند+ عکس

تصاویر زیر از حمله آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم منتشر شده است.​
تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی
سایت فرارو

تصاویر؛ دو کره همچنان پشت دیوار جنگ و جدایی

اگرچه در سال ۱۹۵۳ توافق آتش‌بس به درگیری‌های میان دو کره پایان داد، اما ردپای این جنگ همچنان به‌عنوان یادآوری ماندگار از گذشته باقی مانده و سبب شده است تاریخ این مناقشه نه‌ تنها فراموش نشود، بلکه به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.
وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟
سایت عصرایران

وقتی سادگی جای شکوه را گرفت / شما کدام سمت تصاویر را ترجیح می دهید؟

فولاد، بتن و شیشه، همراه با نگاه نو به معماری، چهره شهرها را دگرگون کردند و تزئینات را به حاشیه راندند.
سوباتان بهشت مه آلود ایران
خبرگزاری ایسنا

سوباتان بهشت مه آلود ایران

جشن سده
خبرگزاری ایلنا

جشن سده

جشن سَده ازجشن های زردتشتیان است که دهم بهمن ماه برگزار می شود. این جشن بیش از هزار سال قدمت دارد و از کهن ترین جشن های ایرانی حتی
    
تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویر تلخ هوایی از شهر غزه؛ یک سال قبل و بعد از جنگ

عکس های هوایی تلخ در جنوب شهر غزه یک سال قبل و بعد از جنگ را ، ببینید.
تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تصاویری جالب از لحظه ورود پزشکیان به فرودگاه جان اف کندی نیویورک

«مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به منظور شرکت در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در صدر هیاتی عالی رتبه بامداد دوشنبه (۲ مهر ۱۴۰۳) وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد.
بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان
سایت فراز

بهترین عکس‌های خبرگزاری‌ها از پنج روز پر ماجرا در بهارستان

بالاخره پس از پنج روز پر تلاطم، تمام وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» از مجلس رای اعتماد گرفتند تا دولت چهاردهم کار خود را پرقدرت آغاز کند. در این گزارش تصویری گزیده تصاویر جالبی را که گرفته شده است می‌بینید.
عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!
سایت خبرآنلاین

عکس | گوشی آمریکایی در دستان محمدباقر قالیباف؛ آیفون و رئیس مجلس!

رئیس مجلس و رئیس دستگاه قانون‌گذار کشوری که قانون ممنوعیت واردات آیفون را تصویب کرده با تصویری با گوشی آیفون دیده شده است.
اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟
سایت فراز

اینفوگرافیک؛ ابراهیم رئیسی با بازار ارز و سکه چه کرد؟

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم شرایط اقتصادی کشور دچار تغییرات بسیاری شد. یکی از مهم‌ترین این تغییرات در نوسان قیمت بازار ارز، دلار و طلا رخ داده است. با توجه به تغیر چشمگیر دلار و طلا در این اینفوگرافیک میزان افزایش قیمت دلار و سکه تمام بهار آزادی را از مرداد ۱۴۰۰ تاکنون می‌بینید.