قیمت طلا امروز




 انتخابات کنگره آمریکا

 سایت هم میهن / ۳ ساعت قبل

ایران می‌خواهد بن بست تنگه هرمز را تا انتخابات کنگره آمریکا بکشاند

با جنگ‌های ویرانگرشان، نتانیاهو و ترامپ، حاشیه خلیج فارس را تا آستانه نابودی کشانده‌اند - پیمان مکه نشان دهنده واکنش در برابر بی‌پروایی آنهاست.
 ایران می‌خواهد بن بست تنگه هرمز را تا انتخابات کنگره آمریکا بکشاند
به گزارش هم‌میهن آنلاین و به نقل از تابناک، «میدل ایست آی» در مقاله‌ای به بررسی پیمان مکه و نگاه امارات و رژیم صهیونیستی به آن پرداخته که در ادامه آمده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در آستانه امضای مورد انتظار قرارداد دفاعی بین عربستان سعودی، پاکستان و ترکیه، در مکه (۷ اوت ۲۰۲۶) مورد استقبال محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی قرار می‌گیرد.

سرویس‌های اطلاعاتی از غافلگیری خوششان نمی‌آید، به ویژه آنهایی که به توانایی خود در شنود هر مکالمه‌ای در هر نقطه از جهان افتخار می‌کنند.

توافقنامه دفاعی مشترک مکه که در ۷ اوت امضا شد، برای سرویس‌های اطلاعاتی امارات و اسرائیل غافلگیرکننده بود. اماراتی‌ها تنها دو هفته پیش از اعلام آن از وجودش مطلع شدند و دیگر دیر شده بود.

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، از تمایل خود برای ایجاد یک ائتلاف اسلامی در واکنش به نسل‌کشی اسرائیل در غزه، راز چندانی نمی‌ساخت. او با شکست‌هایی مواجه شد، اما هرگز امید خود را در این پروژه از دست نداد.

اما محمد بن سلمان (MBS)، حاکم بالفعل عربستان سعودی، کارت‌های خود را پنهانی‌تر بازی کرد و حرکاتی انجام داد که هر یک از طرف‌های درگیر در جنگ با ایران می‌توانستند آن را به نفع خود تفسیر کنند.

پس از آنکه شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان، ماه گذشته یک توافقنامه همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز را در واشنگتن امضا کرد، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با درخواستِ پس‌نگرانه مبنی بر عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل، به نظر آن را بر هم زد.

حملات هوایی عربستان و آمریکا، شبه‌نظامیان تحت امر «مستشاران» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC) ایران را در جنوب عراق هدف قرار داد.

بر اساس گزارش منابع سعودی و دیگر منابع منطقه‌ای، سرویس اطلاعاتی عربستان دریافته بود که آنها قصد انجام حملات فرامرزی به کویت را دارند.

جنگنده‌های سعودی همچنین صنعا در یمن را بمباران کردند، چرا که آتش‌بس با انصارالله (حوثی‌ها) با سقوط موشک‌ها و پهپاد‌ها بر تاسیسات نفتی عربستان از هم گسست.

تغییرات بنیادین

برای ائتلاف کشور‌هایی که به حمله آمریکا و اسرائیل به ایران پیوسته بودند، به نظر می‌رسید که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی که در ابتدا مردد بود، سرانجام به سمت آنها متمایل شده است.

مانند همه رهبران خلیج فارس، محمد بن سلمان ممکن است توصیه‌های متناقضی دریافت کرده باشد. اما پیوستن به کارزار نظامی آمریکا علیه ایران، بسیار دور از تفکر او بود.

جنگ با ایران، نظم منطقه‌ای تحت رهبری آمریکا را ترک برداشت. پیمان مکه می‌تواند ضربه نهایی را وارد کند.

زیرا حقیقت ساده این است که در حالی که دو کارزار نظامی اصلی علیه ایران و غزه به درگیری‌های متوقف شده تبدیل شده‌اند و قرار است برای مدتی به همین شکل باقی بمانند، تغییرات بنیادین در منطقه در اطراف آنها در حال رخ دادن است.

راه‌اندازی سه جنگ علیه ایران، غزه و لبنان، و ناتوانی در پیروزی در هیچ‌کدام، اما عدم تمایل به عقب‌نشینی، پیامد‌هایی برای متحدانی دارد که میزبان پایگاه‌های آمریکا هستند.

به ویژه بر طرز فکر سعودی‌ها.

برای آن گروه از تحلیل‌گران سیاست خارجی سعودی که در غرب تحصیل کرده‌اند، شاهد تسلیح نسل‌کشی اسرائیل توسط دو رئیس‌جمهور آمریکا بودن، یک تجربه گذار بود. آنها دیگر نمی‌توانستند خود را در اردوگاه غربی به حساب آورند؛ و دیدن این که ایالات متحده قادر به دفاع از پایگاه‌های هوایی خود در منطقه، چه رسد به دارایی‌های استراتژیک کشور میزبان، نیست، بر خواری و تحقیر افزود.

دکتر احمد التویجری، یکی از اعضای سابق مجلس شورای سعودی، به سختی می‌گوید که به نمایندگی از وزارت خارجه سعودی صحبت نمی‌کند. با این حال، او نمونه خوبی از روشنفکران سعودی است که من به آنها اشاره می‌کنم.

او به من گفت: «توافقنامه دفاعی مکه در زمان حساسی به زندگی آمد. همه ایمان خود را به ترامپ از دست داده‌اند. این توافق به نفع کل منطقه است، نه فقط آن سه کشور. این توافق در حال تغییر شکل منطقه است و با پیوستن کشور‌های بیشتر از جهان عرب و اسلام به چنین توافق‌هایی، به این کار ادامه خواهد داد.»

برای متحدان منطقه‌ای سابقش، ترامپ در این درگیری با ناتوانی خود در تحقق اهداف جنگی‌اش رسوا شده است.

نباختن، یا گیر کردن در بن‌بست، به جای حماقت راه‌اندازی جنگ برای تغییر رژیم، به گناه اصلی ترامپ تبدیل شده است.

مذاکره‌کنندگان ایرانی این را درک کرده‌اند و می‌خواهند بن‌بست فعلی بر سر تنگه هرمز را تا انتخابات میان‌دوره‌ای ترامپ به طول بینجامند، چرا که محاسبه می‌کنند پس از آن شانس خوبی وجود دارد که او کنترل کنگره را از دست بدهد و در موقعیتی ضعیف‌تر به میز مذاکره بازگردد.

هر سه عضو بنیانگذار این توافق، چیزی برای به دست آوردن دارند.

دکتر التویجری گفت: «این توافق به پاکستان در مناقشه با هند کمک می‌کند. به ترکیه کمک می‌کند که عضویت خود در ناتو را برای بازدارندگی در برابر تهدید‌های آشکار اسرائیل علیه خود، ناکافی یافته است. آنها آشکارا گفتند که پس از ایران، نوبت ترکیه است؛ و به عربستان سعودی کمک می‌کند که نه تنها از قدرت نظامی ترکیه و پاکستان، بلکه از اطلاعات و برنامه‌ریزی آنها بهره خواهد برد.»

خارج از سایه

استراتژیست‌های نظامی و دیپلماتیک اسرائیل مدتی است که می‌گویند می‌خواهند ائتلافی علیه پیمان «سنی» مسلمانان ایجاد کنند، و همکاری نظامی آنها با امارات متحده عربی هسته اصلی این طرح بود.

حمله مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران، آن ائتلاف را از سایه بیرون آورد.

بسیاری عربستان سعودی را به عنوان قلب تپنده جهان اسلام می‌بینند. اسرائیل و پیروانش، در مقایسه، ورودی‌های جدید و کاملاً غربی به صحنه امنیتی منطقه هستند.

این ائتلاف از حالت پنهان - با سفر‌های بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و هیئت نظامی همراه به ابوظبی که توسط میزبانان تکذیب شد - به حالت آشکار درآمد.

برای آنها، پیمان ابراهیم، که محمد بن زاید (MBZ)، رئیس‌جمهور امارات، مشتاقانه آن را امضا کرده بود، در آتش آزمایش شد.

اسرائیل پیشرفته‌ترین و حساس‌ترین تجهیزات خود را به ابوظبی اعزام کرد، در حالی که ابوظبی در آن زمان ضربات سختی از موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی می‌خورد.

اسرائیل همچنین یک آتشبار گنبد آهنین و نیروها، به همراه پرتو آهن (سیستم لیزر میدان نبرد) و اسپکترو (سیستم اپتیک الکترونیکی برای شناسایی پهپادها) را مستقر کرد.

استقرار پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاعی اسرائیل تحت فرماندهی مستقیم اسرائیل در یک کشور عربی، در آن زمان نقطه عطفی تلقی می‌شد.

اما این تنها آغاز یک جاه‌طلبی منطقه‌ای بسیار بزرگتر بود.

پس از درهم کوبیده شدن همه دشمنان اسرائیل، ائتلافی که از هند تا شرق مدیترانه امتداد می‌یافت، اسرائیل را در چهارراه بزرگراهی از نفت، گاز، امور مالی و تجارت فناوری پیشرفته قرار می‌داد.

آمریکا و غرب سرانجام می‌توانستند عقب‌نشینی کنند و کلید‌های نظامی منطقه را به دست تل‌آویو بسپارند.

قرار بود مراکز قدرت سنتی عرب مانند مصر و سوریه در این طرح رو به زوال روند، یا به طرز ناامیدکننده‌ای ورشکسته شوند یا به بخش‌های مذهبی و قومی تقسیم گردند، که اسرائیل هنوز برای سوریه تحت حکومت احمد الشرع چنین برنامه‌ای دارد.

هم امارات و هم اسرائیل منافع مشابهی در دامن زدن به جنگ‌های داخلی در یمن، سودان، لیبی و استفاده از کشور‌های جدا شده مانند سومالی‌لند برای ایجاد شبکه‌ای از پایگاه‌های نظامی عملیاتی پیشرو برای کنترل امپراتوری دریایی جدید خود داشتند.

توافقنامه دفاعی مکه، وزنه تعادلی در برابر این پروژه است، اگر نگوییم نابودکننده آن.

ائتلاف‌های رقیب

اولین اثر آن، تعمیق و تسریع رقابت استراتژیک بین ریاض و ابوظبی، همسایه کوچک، اما بسیار فعال آن خواهد بود.

این را می‌توان با نظارت بر پست‌های رسانه‌های اجتماعی تأثیرگذارانی که هر کشور به کار می‌گیرد، سنجید.

از آنجایی که رسانه‌های اجتماعی در هر کشور حاشیه خلیج فارس به شدت کنترل می‌شوند و تأثیرگذاران فقط با مجوز می‌توانند پست بگذارند، پست‌های آنها بازتاب دقیقی از تفکر رسمی فعلی است.

چابکی در برابر عمق: پیمان مکه در برابر ائتلاف امارات و اسرائیل چگونه عمل می‌کند؟

پس از اخراج اماراتی‌ها از یمن در دسامبر، دکتر عبدالخالق عبدالله، دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه امارات، پست گذاشت: «ما ۱۰۰٪ بر سر یمن اختلاف داریم و این اختلاف با تشدید فعلی به سطح بالاتری رسیده است. متحدان با هم درگیر می‌شوند...، اما اختلافات خود را حل کرده و بر اشتراکات خود بنا می‌کنند.».

اما تا ژانویه، حال و هوای او تیره‌تر شد: «شکاف بین عربستان سعودی و امارات عمیق‌تر از چیزی است که در یمن در جریان است.»

فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه سعودی، در آن زمان گفت که آینده روابط بین دو کشور به «احترام متقابل به حاکمیت و امنیت ملی» بستگی دارد.

این دوره با ممنوعیت حساب‌های العربیه در ایکس توسط امارات و خروج این کشور از اوپک به پایان رسید.

ماه گذشته، تنش‌ها اندکی کاهش یافت. ترکی آل شیخ، مشاور دیوان پادشاهی عربستان، عکسی از خالد بن سلمان آل سعود، وزیر دفاع عربستان، و شیخ منصور بن زاید آل نهیان، معاون رئیس‌جمهور امارات، را در آغوش یکدیگر منتشر کرد.

«عربستان سعودی و امارات: داستانی از روابط برادرانه و مشارکتی ریشه‌دار.»

انور قرقاش، وزیر امور خارجه پیشین امارات، با اشتیاق موافقت کرد: «بزرگترین داستان در خلیج فارس در یک عکس خلاصه شده است.»

عبدالله بن محمد بن بطی آل حامد، رئیس سازمان ملی رسانه امارات، نتیجه‌گیری کرد: «روابط امارات و عربستان، امتدادی از تاریخ مشترک و پیوند‌های برادرانه ریشه‌دار بین دو ملت برادر است که با سرنوشتی واحد متحد شده‌اند.».

اما این سرنوشت قرار بود برای مدت طولانی مشترک نماند.

عبدالخالق عبدالله از توافق مکه به خشم آمد: «اگر این توافق یک ائتلاف نیست، پس چه نامی برازنده آن است؟ آیا با اطلاع کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس انجام شده است؟ آیا این توافق، توافقنامه دفاعی مشترک خلیج فارس در سال ۲۰۰۰ را که به دلیل تجاوز ایران فروپاشید، تقویت می‌کند؟»

سپس با حروف درشت شبیه ترامپ نوشت: «همکاری خلیج فارس در بهترین حالت خود نیست - از بی‌توجهی کشور‌های بزرگ آن که امنیت را در بیرون از خانه خلیج فارس جست‌و‌جو می‌کنند، رنج می‌برد. شتاب در ایجاد محور‌های سیاسی منطقه‌ای و ائتلاف‌های نظامی به بهای همکاری خلیج فارس و تضعیف آن تمام می‌شود.»

شاهزاده عبدالرحمن بن مساعد در پاسخ نوشت: «مشکل چیست، دکتر؟ مگر هر کشوری حق ندارد هر طور که صلاح می‌داند با هر کشوری توافق کند؟ مگر این یک موضوع حاکمیتی برای هر دولت نیست؟ یا این اصل وقتی به عربستان سعودی مربوط می‌شود، برای شما منطقی به نظر نمی‌رسد؟!»

دکتر احمد السانیه، همچنین از عربستان سعودی، نوشت: «پنج سال پیش، این ایده که یک حساب اماراتی به "عمق استراتژیک عربستان" حمله کند، مانند داستان‌های علمی تخیلی بود. توافق مکه حقیقت تلخ را آشکار کرد: ما اختلاف پیدا کردیم، زیرا ریاض تصمیم گرفت "قلب تپنده" تصمیم‌گیری در خلیج فارس باشد، نه صرفاً "قلب تأمین مالی" برای جاه‌طلبی‌های دیگران.»

سعودی‌ها اکنون انتظار دارند که MBZ زندگی را برای آنها در یمن و سودان تا حد امکان دشوار کند.

یک تحلیل‌گر که به شرط ناشناس ماندن صحبت می‌کرد، گفت: «اوضاع بین عربستان و امارات بدتر خواهد شد، امارات عمداً اوضاع را در یمن و سودان پیچیده و خراب خواهد کرد و مصر را تحت فشار قرار می‌دهد تا مواضع جدی‌تر و علنی‌تری علیه سعودی‌ها اتخاذ کند.»

به من گفته شده است که اگر اوضاع به این سطح برسد، پادشاهی ممکن است وسوسه شود که به تغییر رژیم در ابوظبی فکر کند، زیرا این ساده‌ترین راه برای پایان دادن به نزاع محلی خواهد بود.

پادشاهی متحدان زیادی در امارات دارد که سر خود را پایین گرفته و سکوت کرده‌اند، اما به همان اندازه مسیری که MBZ آنها را در آن می‌برد، به ویژه اتحادش با نتانیاهو، نقد دارند.

سعودی‌ها در مورد بازپس‌گیری کنترل تصمیمات استراتژیک خود جدی هستند، به همین دلیل یکی از دلایل مخالفت آنها با گنجاندن مصر در توافق مکه بود.

نخست، هم عربستان سعودی و هم پاکستان در مورد امنیت ائتلاف نظامی خود تردید داشتند. آنها فکر می‌کردند مصر اطلاعات را به اسرائیلی‌ها یا آمریکایی‌ها درز خواهد داد. دوم، آنها در مورد منافع نظامی عملی که ارتش مصر برای ائتلاف آنها به ارمغان می‌آورد، تردید داشتند.

هفته گذشته، هاکان فیدان از ترکیه در جریان یک بازدید کوتاه از مصر ابراز امیدواری کرد که قاهره به عربستان سعودی و پاکستان در توافق مکه بپیوندد. فیدان اطمینان داد که امیدوار است «مصر یک شریک رسمی شود و گروه چهارجانبه به کار خود ادامه دهد».

حمایت و پاسخ

دو ائتلاف نظامی رقیب در واشنگتن به عنوان ائتلافی با عمق استراتژیک در برابر ائتلافی چابک و معامله‌گرا ترسیم می‌شوند.

تئودور سینگر، افسر سابق اطلاعاتی آمریکا، به میدل ایست آی گفت: «در نگاه اول، بلوک امارات و اسرائیل دستاورد‌های ملموس‌تری برای هر دو طرف به ارمغان می‌آورد، اما پیمان مکه ممکن است در نهایت طنین گسترده‌تر و کمتر معامله‌گرایانه‌ای داشته باشد.»

چگونه یک محور عمل‌گرا می‌تواند خاورمیانه را تغییر دهد؟

اما وقتی از دریچه مشروعیت به آن نگاه کنیم، پیمان مکه برنده بی‌چون و چراست؛ مفهومی که مسلماً در چشم‌اندازی از حاکمان مطلق و دیکتاتور‌ها اغلب به کار گرفته نمی‌شود.

بسیاری عربستان سعودی را به عنوان قلب تپنده جهان اسلام می‌بینند. اسرائیل و پیروانش، در مقایسه، ورودی‌های جدید و کاملاً غربی به صحنه امنیتی منطقه هستند.

اسرائیل به لطف آمریکا ممکن است برتری نظامی قاطعی داشته باشد، اما فاقد مشروعیت منطقه‌ای برای به کارگیری آن است. علاوه بر این، این جنگ‌ها به اهداف نظامی خود نمی‌رسند.

نتانیاهو و ترامپ حاشیه خلیج فارس را تا آستانه نابودی کشانده‌اند و جنگ تردد از تنگه هرمز را متوقف کرده است.

دکتر التویجری گفت: «ترامپ به دام افتاده است. اگر با ایران معامله کند، به نفع ایران خواهد بود. اگر بجنگد، مخالفت‌های داخلی پیش از انتخابات افزایش خواهد یافت.»

در غزه و جنوب لبنان، اسرائیل در حال ساخت زیرساخت‌های بزرگ برای تثبیت حضور خود است.

در هیچ یک از این جبهه‌ها، عقب‌نشینی قابل تصور نیست. اسرائیل که در اهداف نظامی خود برای نابودی حماس و حزب‌الله ناکام مانده، اما از سوی ترامپ به توقف دستور داده شده، واکنشش موضع‌گیری و استحکام است.

در این شرایط، جهان عرب به طور فزاینده‌ای برای حمایت و پاسخ به دنبال ائتلاف مکه خواهد رفت.

چه آنها را بیابد یا نه، این تنها مکانیسمی به اندازه کافی قدرتمند است که بتواند همان چیزی را ایجاد کند که در سه سال جنگ غایب بوده است - منطقه‌ای که مقابله به مثل می‌کند و بهایی برای این ماجراجویی‌های دیوانه‌وار می‌گیرد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید







چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
تخاصم کسالت‌بار کلیشه‌ها/ متهم‌کردن شریعتی به‌ خاطر ماجرای شاندل، یک داستان تکراری است
سایت فرارو

تخاصم کسالت‌بار کلیشه‌ها/ متهم‌کردن شریعتی به‌ خاطر ماجرای شاندل، یک داستان تکراری است

تا همین چند سال پیش برای فروش یک اتومبیل یا خانه ویلایی، عبارت «ناگهان چقدر زود دیر می‌شود» روی تابلوهای تبلیغات شهری دیده می‌شد. هدف ترغیب مشتری به خرید بود. معنایی جز این نداشت که شتاب کن از دستت نرود. اما این عبارت بخشی از شعر قیصر امین‌پور بود: حرف‌های ما هنوز ناتمام، تا نگاه می‌کنی، وقت رفتن است. …
سایت عصرایران

هشدار جدی درباره پل B1 کرج؛ ۶۰ متر از عرشه بدون کابل اصلی رها شده است

علت مرگ فوک‌های خزری چیست؟ / آیا بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟
سایت اعتماد آنلاین

علت مرگ فوک‌های خزری چیست؟ / آیا بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟

آیا یک بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟ آیا آلودگی‌های دریایی و ورود پساب‌ها و فاضلاب‌ها به خزر در این تلفات نقش دارند؟ آیا تغییرات اقلیمی و کاهش منابع غذایی، وضعیت این گونه را شکننده‌تر کرده است؟ یا بخشی از لاشه‌هایی که در سواحل مازندران پیدا می‌شوند، اساساً در آب‌های ایران تلف …
سایت عصرایران

رونمایی از «کوله اضطراری برای بقا» در تهران

سایت تابناک

درآمد شگفت انگیز زن گدا در نیم ساعت!

سایت تابناک

لحظات تیراندازی و قتل اشرار در سراوان با کلاشنیکف +18

دور همی بزرگان در هیات امنای دانشگاه‌ها/ سهمیه‌ای برای قدرت یا فرصتی برای توسعه؟
سایت تابناک

دور همی بزرگان در هیات امنای دانشگاه‌ها/ سهمیه‌ای برای قدرت یا فرصتی برای توسعه؟

از گیلان تا تهران و تبریز؛ آیا وقت آن نرسیده است کرسی‌های حقیقی هیات امنا به جای تکرار ظرفیت‌های سیاسی و اجرایی، به سراغ سرمایه‌های علمی، اقتصادی و اجتماعی ب...
جوانی جمعیت به سبک تامین اجتماعی
روزنامه عصر اقتصاد

جوانی جمعیت به سبک تامین اجتماعی

راضیه حسینی «حذف تا ۱۰ سال از سوابق بیمه‌گذاران از سامانه خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی» «اختلال گسترده در سامانه‌های تأمین اجتماعی باعث نگرانی بیمه‌گذاران شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی افراد تا ۱۰ سال از سوابق‌شان از سامانه خدمات غیرحضوری کسر شده و حتی مرکز تماس این نهاد ۱۴۲۰ نیز در برخی از مناطق …
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اولین تصاویر از عامل حمله به دادگستری بهبهان + ویدئو | جزئیات حمله از زبان متهم

خبرگزاری ایلنا

چه کسی پاسخگوی زن و فرزندان «محمد مولایی» است؟/ بازرسان از زیر کولر گازی بیرون بیایند و به کارگاه‌ها سرکشی کنند!

«حق امتناع از کار» چه تفاوتی با حق اعتصاب دارد؟/ کارگران در مقابل خطر ایستادگی کنند/ اخراج کاملاً ظالمانه است
خبرگزاری ایلنا

«حق امتناع از کار» چه تفاوتی با حق اعتصاب دارد؟/ کارگران در مقابل خطر ایستادگی کنند/ اخراج کاملاً ظالمانه است

مشاور کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از راهکارهای حقوقی حمایت از کارگران در برابر دستورهای ناایمن و ضرورت تثبیت قانون‌مند «حق امتناع از کار» گفت. حامد اکبری تاکید کرد اخراج کارگران در صورت امتناع از کار ناایمن، ناعادلانه است.
خبرگزاری دانشجو

اختلال موقت در سامانه تأمین اجتماعی/سوابق بیمه شدگان حذف نشده است

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جشن تولد عجیب برای یک سگ

خبرگزاری ایسنا

کیش؛ روزهای خلوت یک جزیره گردشگری

فرونشست زمین؛ واقعیتی ملموس و نگران‌کننده در کشور
سایت آفتاب نیوز

فرونشست زمین؛ واقعیتی ملموس و نگران‌کننده در کشور

طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت نیرو، طی دو سال گذشته با تمرکز بر نصب کنتور‌های هوشمند، تحویل حجمی آب، انسداد چاه...
تبلیغات شهری؛ زیبایی یا آشفتگی بصری؟
خبرگزاری ایسنا

تبلیغات شهری؛ زیبایی یا آشفتگی بصری؟

تابلوها و بنرهای شهری فقط حامل پیام‌های تبلیغاتی نیستند؛ آنها بخشی از ویترین فرهنگی تهران نیز محسوب می‌شوند اما استفاده نامناسب از حروف و واژه‌های فارسی، طراحی‌های پیچیده و کاهش خوانایی پیام‌ها، این پرسش را مطرح کرده که آیا تبلیغات شهری پایتخت توانسته میان جذابیت بصری، صیانت از زبان فارسی و ایمنی شهروندان …
تاریخ در آتش معامله - همدلی
روزنامه همدلی

تاریخ در آتش معامله - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار بافت تاریخی استرآباد، حافظه زنده گرگان و یکی از مهم‌ترین یادگارهای تاریخی شمال ایران، حالا در نقطه‌ای ایستاده که هر تصمیم درباره آن فقط یک تصمیم اقتصادی نیست؛ تصمیمی درباره هویت یک شهر و بخشی از حافظه تاریخی ایران است. خبر مذاکره برای تملک حدود ۵۰ هکتار از هسته مرکزی بافت [ ]
پاسخ صریح محمد قوچانی به ناصر مهدوی | نسل من عبور از شریعتی را مدیون سروش است اما در سروش هم نمانده است | نه مریدم، نه مراد، روزنامه‌نگارم و جستجوگر حقیقت | حتی با معیار «صلح کل» مولوی چگونه می‌توان از دکترین هسته‌ای
سایت اقتصادنیوز

پاسخ صریح محمد قوچانی به ناصر مهدوی | نسل من عبور از شریعتی را مدیون سروش است اما در سروش هم نمانده است | نه مریدم، نه مراد، …

اقتصادنیوز: ناصر مهدوی در نقد مطلب لیبرالیسم نقابدار محمد قوچانی، حمله به عبدالکریم سروش را محکوم کرد. قوچانی هم در پاسخ، از نقد خود بر سوابق فکری و سیاسی سروش، دیدگاه‌های او درباره مدرنیته، اقتصاد و حکومت دینی دفاع کرده است.
دریای آرال واقعاً دوباره جان گرفته است؟/ پشت پرده بازگشت آب و احیای یک فاجعه محیط‌زیستی
سایت اقتصاد ۲۴

دریای آرال واقعاً دوباره جان گرفته است؟/ پشت پرده بازگشت آب و احیای یک فاجعه محیط‌زیستی

دریای آرال زمانی یکی از بزرگ‌ترین پهنه‌های آبی جهان بود؛ بعد در چند دهه تقریباً ناپدید شد و به نمادی جهانی از یک فاجعه زیست‌محیطی تبدیل شد. حالا خبرهای تازه از قزاقستان از افزایش دوباره آب، کاهش شوری و ادامه بازگشت حیات به بخش شمالی آرال حکایت دارد. اما آیا می‌توان گفت آرال نجات پیدا کرده است؟
خفاش شب که بود و چه کرد؟
سایت روزنو

خفاش شب که بود و چه کرد؟

غلامرضا خوشرو هیچ تقاضا یا انتظار خاصی از من نداشت. حتی از من نخواست که از کسی درخواست کنم او را اعدام نکنند.
    
سایت روزنو

گاف تازه روابط عمومی بیمه دانا/خبر یک جلسه، عکس یک جلسه دیگر!

شهری در ایران که کارش بلعیدن عمر آدم‌هاست
سایت برترینها

شهری در ایران که کارش بلعیدن عمر آدم‌هاست

حتی می‌توان بخش مهمی از این وضعیت را به نحوه مدیریت تهران در سال‌های اخیر نسبت داد؛ شهری که تراکم‌فروشی، مجوزهای ساخت‌وساز و توسعه فیزیکی بدون تناسب با ظرفیت‌های حمل‌ونقل و زیرساختی، آن را هر روز فشرده‌تر و سخت‌تر کرده است.
         
سایت رکنا

فلیم لحظه سرقت موبایل زن جوان مشهدی در کمتر از چند ثانیه

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پایان وحشت در شهر+ ویدئو | زورگیران خشن موبایل و گردنبند دستگیر شدند

[مینا حیدری] نسخه آسفالت برای مشکلات!
سایت اطلاعات آنلاین

[مینا حیدری] نسخه آسفالت برای مشکلات!

تصاویر آسفالت کردن بستر رودخانه الیگودرز را که دیدم، نخستین واکنشم ناباوری بود. فکر کردم شاید یکی از همان شوخی‌های بی‌مزه فضای مجازی با هوش مصنوعی باشد؛ تصاویری که قرار است چند ساعتی دست‌به‌دست شوند و بعد فراموششان کنیم.
سایت اطلاعات آنلاین

«زیباترین قاتل سریالی آنلاین» چندان هم زیبا نبود!

فراتر از یک کلیپ؛ تبعات حقوقی رانندگی کودکان
خبرگزاری مهر

فراتر از یک کلیپ؛ تبعات حقوقی رانندگی کودکان

انتشار فیلم رانندگی کودکان، در کنار خطرات جانی، می‌تواند والدین را با مسئولیت‌های کیفری و مالی مواجه کند.
روزنامه هفت صبح

زنگ خطر برای عدالت آموزشی

زیدون؛ جایی که باغ می‌تواند به مقصد تبدیل شود
روزنامه ستاره صبح

زیدون؛ جایی که باغ می‌تواند به مقصد تبدیل شود

دو هزار هکتار زمین، ۴۰۰ هزار اصله نهال و نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری؛ دشت زیدون پلدشت منطقه آزاد ماکو دیگر فقط یک پروژه کشاورزی نیست. اینجا می‌تواند نقطه آغاز یک الگوی تازه باشد؛ جایی که کشاورزی مدرن، اشتغال، سرمایه‌گذاری و گردشگری در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.
    
بانک‌ها دیگر حق دست‌درازی ندارند
روزنامه شرق

بانک‌ها دیگر حق دست‌درازی ندارند

سال‌هاست بسیاری از شهروندانی که روزی از سر اعتماد یا ناچاری، ضامن وام کسی شده‌اند، خود را در وضعیتی می‌بینند که هیچ ربطی به بدهی آنها ندارد: حساب بانکی‌شان‌ بی‌آنکه دادگاهی رأیی صادر کرده باشد یا اجرائیه‌ای در کار باشد، یک‌شبه مسدود یا از موجودی آن برداشت می‌شود. این رویه که سال‌ها بر پایه بندهای یک‌طرفه …
موتورسواری بانوان  نیازمند تنظیم‌گری مسئولانه
روزنامه شرق

موتورسواری بانوان نیازمند تنظیم‌گری مسئولانه

در هر نظام سیاسی، فاصله‌ای میان تغییرات جامعه و به‌روزرسانی قواعد حاکمیتی وجود دارد، اما هنگامی که این فاصله بیش از حد عمیق شود، جامعه ناگزیر دست به خودتنظیمی می‌زند. یعنی پیش از آنکه نظام سیاسی، قواعد جدید را وضع و اجرا کند، شهروندان برای پاسخ به نیازهای روزمره خود، راه‌حل‌هایی را می‌یابند. نمونه این …
سایت خبرفوری

خبر تلخ در باره موتورسواری بانوان: مرگ ۱۸ زن موتورسوار در حوادث رانندگی اصفهان/ هنوز هم گواهینامه مشکل اصلی است

ورود صاحبان سالن‌های زیبایی به عرصه تئاتر/ شاخ‌های مجازی اینستاگرامی روی صحنه آمده‌اند
سایت عصرایران

ورود صاحبان سالن‌های زیبایی به عرصه تئاتر/ شاخ‌های مجازی اینستاگرامی روی صحنه آمده‌اند

منوچهری خاطرنشان کرد: یادم هست سالن تئاتری که صاحبش سبزی فروش بود و در میدان میوه و تره‌بار کار می‌کرد یکبار از من خواست به عنوان مشاور به او کمک کنم؛ او اصل...
سایت خبرفوری

داستان عجیب کشف جسد بی سر یک دختر در دماوند

«ادب» میراثی فراتر از یک نام
روزنامه آرمان امروز

«ادب» میراثی فراتر از یک نام

فردین کمانگر آرمان امروز : هر سال با نزدیک شدن به سالروز درگذشت مهندس بهاءالدین ادب، بار دیگر نام او در فضای سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای کردستان زنده می‌شود؛ پیام‌های تسلیت و یادبود منتشر می‌شود و بسیاری از چهره‌های سیاسی و اجتماعی از او به نیکی یاد می‌کنند. این اتفاق، اگرچه نشانه ماندگاری نام یک [ ]
‌جایزه‌ای برای آنهایی که معلمی را زندگی می‌کنند
سایت جوان آنلاین

‌جایزه‌ای برای آنهایی که معلمی را زندگی می‌کنند

‌محمد رضایی: ۶۰ هزار معلم در فرآیند «جایزه معلم» نامزد شده‌اند و مردم نیز ۲۰۰ هزار معرفی از معلمان اثرگذار داشته‌اند
         
‌عادی‌شدن قانون‌شکنی در خیابان‌های پایتخت
سایت جوان آنلاین

‌عادی‌شدن قانون‌شکنی در خیابان‌های پایتخت

تهران مدت‌هاست با پدیده‌ای فراتر از چند تخلف پراکنده رانندگی روبه‌رو است؛ بی‌توجهی به قانون راهنمایی و رانندگی در بخش‌هایی از شهر به رفتاری عادی تبدیل شده است
سایت جوان آنلاین

‌متهم: آن‌قدر مست بودم که نمی‌دانم چه شد!

با این طرح، مراجعه به سفارتخانه‌ها ممنوع می‌شود!
سایت برترینها

با این طرح، مراجعه به سفارتخانه‌ها ممنوع می‌شود!

روزنامه اعتماد در گفتگو با محسن برهانی حقوقدان، طرح جدید مجلس با عنوان «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی، دولت‌ها و نهادهای بیگانه» را بررسی کرده است.
آدرس «بی‌اعتمادی» اشتباهی داده شد!
سایت جوان آنلاین

آدرس «بی‌اعتمادی» اشتباهی داده شد!

مردم ایران- و بلکه جهان- روزنامه نمی‌خرند ولی روزنامه می‌خوانند، زیرا روزنامه‌نگاران اصلی که در سکو‌ها تولید محتوا می‌کنند همچنان یک پای‌شان در روزنامه است!...
روایت حبیب‌الله؛ مرثیه‌ای بی‌پایان برای عدالت گمشده
روزنامه توسعه ایرانی

روایت حبیب‌الله؛ مرثیه‌ای بی‌پایان برای عدالت گمشده

سال ها کار کردن، در بدترین شرایط و عرق ریختن و استخوان خرد کردن، برای آنکه نان آور آبرومند خانواده ات باشی، همگی به این امید است که روزی در
روایتی متفاوت از ریشه‌های «تعلیق و اخراج» در دانشگاه
روزنامه توسعه ایرانی

روایتی متفاوت از ریشه‌های «تعلیق و اخراج» در دانشگاه

طهمورث گیلانی در حالی که فضای عمومی کشور همچنان تحت تأثیر وقایع سیاسی و اقتصادی ماه های اخیر قرار دارد، نهاد دانشگاه بار دیگر به کانون اصلی تنش ها
سه شهر تشنه، یک خطای مشترک
روزنامه شرق

سه شهر تشنه، یک خطای مشترک

بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آب دشت نیز کشاورزی است. براساس ارقام ارائه‌شده در نشست ۵۴.۹ درصد آب دشت مشهد در این بخش مصرف می‌شود؛ حدود ۴۸۷.۵ میلیون مترمکعب در سال. در مقابل حدود ۹۲۳ هزار تن محصول زراعی تولید می‌شود و بهره‌وری آب نزدیک به ۱.۷ کیلوگرم محصول به ازای هر مترمکعب است.
سایت عصرایران

حریق مرموز در قلب گرگان؛ از سیم‌کشی فرسوده تا شایعات داغ / گرگان چه چیزی را از دست داد؟

سایت تابناک

جزئیات جنایت مقابل مترو: متلک به زن و قتل شوهر

جاسوس کشف شده مهمتر از جاسوس پنهان/ زمانی که صداها خاموش شود دیگر خیلی دیر شده/ نشانه های پوسیدگی و اضمحلال سازمان
سایت خبرآنلاین

جاسوس کشف شده مهمتر از جاسوس پنهان/ زمانی که صداها خاموش شود دیگر خیلی دیر شده/ نشانه های پوسیدگی و اضمحلال سازمان

ناپلئون شمشیر داشت، فوشه گوش داشت. ناپلئون فرمان می‌داد، فوشه نجوا جمع می‌کرد. و در بسیاری از مواقع، این نجواها از توپخانه مهم‌تر بودند. فوشه خوب می‌دانست که بهترین جاسوس، آن کسی نیست که پنهان باشد؛ آن کسی است که در هیأت دوست، همکار، محرم و همراه ظاهر شود. اما درس بزرگ‌تر فوشه فقط ساختن شبکه‌ی خبرچینی …
پاسخ قوچانی به نقد مهدوی و واکاوی متناقض‌نماهای جریان سروشیه/ استبداد صوفیانه یا اصلاح‌گری دینی؟ /قوچانی «سروشیه» را فرقه‌ای منزوی و متناقض می داند
سایت خبرآنلاین

پاسخ قوچانی به نقد مهدوی و واکاوی متناقض‌نماهای جریان سروشیه/ استبداد صوفیانه یا اصلاح‌گری دینی؟ /قوچانی «سروشیه» را فرقه‌ای …

چه کسی گفته است مقاله نوشتن هیاهوست و بیانیه صادر کردن فروتنی؟ هیاهو و محکمه، مصاحبه‌ی سروش است که یک جا در یک مصاحبه به حساب رضا داوری و احمد فردید و محسن کدیور و آرش نراقی و دکتر وحید دستجردی و … رسیده است و در پوستین خلق افتاده و به منکرات و مسکرات فردید پرداخته است و یکی را (ولو نابخرد) ملعون خوانده …
چرا در طوفان‌ها، جوان‌ها زودتر غرق می‌شوند؟
سایت خبرآنلاین

چرا در طوفان‌ها، جوان‌ها زودتر غرق می‌شوند؟

فردا که زیردریایی‌های تغییر، کشتی کسب‌وکار ما را هدف گرفتند، این آپدیت‌های نرم‌افزاری نیستند که ما را نجات می‌دهند؛ این سرسختی روانی آدم‌هاست. در طوفان، آن‌که تکنیک می‌داند شاید خیلی خوب شنا کند و دست‌وپا بزند؛ اما آن‌که دریا را می‌شناسد، کشتی را به ساحل می‌رساند.
خبرگزاری ایلنا

کودک ۸ ساله بیمار را در مرکز نگهداری کتک زدند/دوربین‌ها خاموش شدند

مقاله قوچانی علیه سروش فاقد اعتبار علمی است / نازنینی تو ولی در حد خویش / الله الله پا منه از حد بیش
سایت خبرآنلاین

مقاله قوچانی علیه سروش فاقد اعتبار علمی است / نازنینی تو ولی در حد خویش / الله الله پا منه از حد بیش

روش به‌کاررفته در این مقاله عقیم است و نتایج آن فاقد اعتبار علمی است۰ زیرا به‌لحاظ منطقی گرفتار مغالطه کنه و وجه شده؛ به‌لحاظ عقلانی از قانون تناسب حکم و سند پیروی نکرده؛ به‌لحاظ اخلاقی جنبه‌های بسیار روشن شخصیت منتقد را کاملا نادیده گرفته و به‌لحاظ حقوقی مجرم را (به زعم قوچانی) در حد جرمش تقلیل داده …
سایت خبرآنلاین

ببینید | روایتی از نجات معجزه آسای جان کودک قمی با سرعت عمل کارشناس اورژانس

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

لحظه تکان‌دهنده انفجارهای پی‌درپی در خیابان شریعتی تهران ناشی از بمباران؛ ویدئوی تازه از «جنگ رمضان»

پاییز پربارش و خطر سیلاب، سوغات ال‌نینو برای ایران است
روزنامه هفت صبح

پاییز پربارش و خطر سیلاب، سوغات ال‌نینو برای ایران است

اغلب مدل‌های عددی بارش‌های قوی برای پاییز و زمستان آینده، پیش‌بینی می‌کنند
سایت هم میهن

عجیب‌ترین اعتیاد دنیا: اشتیاق شدید یک دختر به نوشیدن بنزین

سایت تابناک

اعترافات خجسته، رپری که تازه معروف شده

تحلیل داده از موج توئیتری مرتبط با قتل حمیدرضا رجب‌زاده/ از تسویه‌حساب امنیتی تا پرونده جنایی: افکار عمومی چگونه ماجرای قتل مداح تهرانی را روایت کرد؟
سایت جماران

تحلیل داده از موج توئیتری مرتبط با قتل حمیدرضا رجب‌زاده/ از تسویه‌حساب امنیتی تا پرونده جنایی: افکار عمومی چگونه ماجرای قتل …

تحلیل داده‌محور موج توئیتری قتل حمیدرضا رجب‌زاده نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی در ایران همچنان بستری فعال برای شکل‌گیری و رقابت روایت‌های متفاوت درباره رویدادهای بحرانی هستند. این پرونده، با وجود ماهیت جنایی و خشونت‌بار خود، به‌سرعت در معرض تفسیرهای سیاسی و اجتماعی متفاوت قرار گرفت و هر یک از طیف‌های …
روزنامه هفت صبح

انتقام اسیدی مرد قهوه‌چی از همکاران همسرش

روزنامه هفت صبح

ال‌نینو باران می‌آورد؛ سیلاب در کمین ایران

جنگلبانان با جیب خالی به مراسم روز ملی جنگلبان آمدند
روزنامه هفت صبح

جنگلبانان با جیب خالی به مراسم روز ملی جنگلبان آمدند

جنگلبانان با حقوق حداقلی و مشکلات معیشتی، همچنان مسئول حفاظت از میلیون‌ها هکتار عرصه طبیعی کشور هستند
فرمولی برای حذف تبانی و حقوق‌های صوری
روزنامه هفت صبح

فرمولی برای حذف تبانی و حقوق‌های صوری

حقوق بازنشستگان آینده چگونه محاسبه خواهد شد؟ بررسی جزئیات پیشنهاد تامین اجتماعی برای محاسبه مستمری در گفت‌وگو با کارشناسان