قیمت طلا امروز




 محدودیت های تحصیل روزانه

 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۲

ممنوعیت تحصیل همزمان و شرکت پذیرفته‌شدگان دوره‌های رایگان در آزمون ارشد علوم پزشکی

بر اساس ضوابط شرکت در آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۵، تحصیل همزمان در دوره‌های کارشناسی ارشد حضوری ممنوع است و پذیرفته‌شدگان دوره‌های آموزش رایگان سال ۱۴۰۴ نیز امکان شرکت در آزمون سال ۱۴۰۵ را ندارند.
 ممنوعیت تحصیل همزمان و شرکت پذیرفته‌شدگان دوره‌های رایگان در آزمون ارشد علوم پزشکی
به گزارش ایسنا، ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ بعد از دوبار تعویق زمانی در اسفندماه ۱۴۰۴ و مردادماه ۱۴۰۵ از روز ۱۷ مردادماه ۱۴۰۵ آغاز شد و این مهلت تا روز شنبه ۲۴ مردادماه ۱۴۰۵ ادامه دارد.

هزینه ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ مبلغ ۷ میلیون و ۲۵۰ هزار ریال (۷۲۵ هزار تومان) است و مبلغ ۲۰۰ هزار ریال (۲۰ هزار تومان) ارسال پیام کوتاه آزمون است.

داوطلب باید با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی (پیوند الکترونیکی هزینه ثبت نام آزمون‌های مرکز سنجش آموزش پزشکی) نسبت به پرداخت هزینه شرکت در آزمون اقدام کند. وجه پرداختی به هیچ عنوان قابل استرداد نیست. با توجه به عدم پیش‌بینی تمدید ثبت‌نام توصیه می‌شود در مدت تعیین شده ثبت نام انجام شود.

در صورتی‌که بر اساس صلاحدید مراجع ذیربط، مقرر شود تا تمدید ثبت نام انجام شود، مطابق با مصوبه هیئت وزیران، هزینه ثبت نام برای هر نوبت امتحانی در مرحله تمدید، مبلغ ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار ریال (یک میلیون و ۴۸۵ هزار تومان) خواهد بود.

مدارک مورد نیاز جهت بارگذاری در سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی در دفترچه راهنمای آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ درج شده است.

در صورت ارائه اطلاعات خلاف مانند: مغایرت معدل (کارشناسی و کاردانی) - متعهد خدمت سهمیه عدالت آموزشی که بیش از نیمی از تعهدات باقی مانده است - مغایرت مدرک تحصیلی - انتخاب سهمیه رزمندگان و ایثارگران علیرغم عدم احراز شرایط استفاده - عدم ارائه سابقه کار برای رشته تکنولوژی گردش خون - عدم فراغت از تحصیل در زمان مقرر- و سایر ضوابط منجر به لغو قبولی می‌شود.

ثبت‌نام با کد ملی و دریافت کد رهگیری ۱۶ رقمی

داوطلب پس از ورود به بخش «کارشناسی ارشد/ ارشد ۴۰۵» باید گزینه «ثبت‌نام جدید و پرداخت هزینه» و سپس «پرداخت الکترونیکی» را انتخاب و هزینه ثبت‌نام را با کد ملی خود پرداخت کند.

پس از پرداخت موفق، داوطلب باید مجدداً از همین بخش و با وارد کردن کد ملی، وارد فرم ثبت‌نام شود. پس از تکمیل فرم و ثبت نهایی، یک کد رهگیری ۱۶ کاراکتری دریافت خواهد کرد که در قسمت بالای سمت راست فرم ثبت‌نام درج می‌شود.

داوطلبان باید توجه داشته باشند که کد ملی مورد استفاده برای پرداخت هزینه و ثبت‌نام باید یکسان و متعلق به خود داوطلب باشد و در هیچ مرحله‌ای امکان ویرایش کد ملی واردشده وجود ندارد.

بر اساس اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی، در آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت، شماره داوطلبی، شماره پرونده و موارد مشابه وجود ندارد و داوطلب در تمام مراحل بعدی صرفاً با استفاده از کد رهگیری می‌تواند مراحل مربوط به آزمون را انجام دهد یا نتیجه خود را مشاهده کند.

 

هشدار درباره پرداخت هزینه آزمون

مرکز سنجش آموزش پزشکی به داوطلبان تأکید کرده است که هنگام انتخاب آزمون برای پرداخت هزینه دقت کنند؛ چراکه در صورت انتخاب آزمونی غیر از کارشناسی ارشد، هزینه پرداخت‌شده قابل بازگشت نخواهد بود.

همچنین در صورتی که هزینه ثبت‌نام از حساب بانکی داوطلب کسر شود، اما شماره پیگیری تراکنش دریافت نشود، داوطلب باید شماره پیگیری را از درگاه پرداخت «سداد» دریافت کند.

در مواردی که مبلغ از حساب بانکی کسر شده اما به مرکز سنجش آموزش پزشکی منتقل نشده یا انتقال آن با تأخیر انجام شده است، داوطلب باید پیش از ادامه ثبت‌نام از وضعیت پرداخت خود اطمینان حاصل کند؛ چراکه مبلغ واریزی برای ثبت‌نام به حساب خزانه منتقل می‌شود و قابل بازگشت نیست.

چنانچه پرداخت هزینه، تأیید و مبلغ از حساب بانکی کسر شده باشد، اما ادامه فرآیند ثبت‌نام امکان‌پذیر نباشد، داوطلب باید کد پیگیری پرداخت را از طریق سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی و بخش «سیستم پاسخگویی/ ارسال درخواست/ پرداخت هزینه» ارسال کند.

پرداخت جداگانه برای شرکت در دو نوبت آزمون

داوطلبانی که متقاضی شرکت در دو نوبت آزمون هستند، باید هزینه ثبت‌نام را برای هر نوبت به صورت جداگانه پرداخت کنند. برای مثال، داوطلبی که مجموعه پرستاری را از نوبت دوم و رشته اقتصاد بهداشت را از نوبت سوم انتخاب کرده است، باید دو بار هزینه تعیین‌شده را پرداخت کند.

با این حال، پرداخت هزینه رشته امتحانی اول و دوم ارتباطی با نوبت انتخاب‌شده در جدول شماره ۲ دفترچه راهنمای ثبت‌نام ندارد و داوطلب می‌تواند در مدت ثبت‌نام یا ویرایش، نوبت و رشته یا مجموعه امتحانی خود را تغییر دهد.

در صورت انصراف داوطلب از شرکت در یک یا هر دو نوبت آزمون، هزینه پرداخت‌شده به هیچ عنوان مسترد نخواهد شد.

همچنین داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه استعداد درخشان بدون آزمون، در صورت عدم تمایل به شرکت در آزمون، پرداخت یک هزینه را انجام می‌دهند؛ اما در صورت تمایل به شرکت در آزمون و انتخاب دو نوبت، باید برای نوبت دوم نیز هزینه ثبت‌نام را پرداخت کنند.

شرایط تحصیلی داوطلبان

بر اساس ضوابط اعلام‌شده، داوطلبان باید شرایط عمومی ورود به دوره آموزش عالی را داشته باشند و دارای دانشنامه کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری عمومی گروه پزشکی یا مدارک بالاتر متناسب با رشته تحصیلی مورد تقاضا باشند.

مدارک تحصیلی باید مطابق مدارک مورد پذیرش هر رشته امتحانی و از یکی از دانشگاه‌های داخل یا خارج از کشور، با تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد.

دانشجویان سال آخر نیز در صورتی مجاز به شرکت در آزمون هستند که حداکثر تا ۳۰ مهر ۱۴۰۵ فارغ‌التحصیل شوند. افرادی که پس از این تاریخ فارغ‌التحصیل شوند، مجاز به شرکت در آزمون نخواهند بود.

رشته‌های مصوب شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی از طریق سامانه دبیرخانه این شورا قابل مشاهده است. همچنین اعلام مدارک تحصیلی مورد پذیرش هر رشته امتحانی و منابع آزمون بر عهده دبیرخانه شورای آموزش علوم پایه پزشکی است و در رشته‌های داروسازی نیز این موضوع از سوی دبیرخانه شورای آموزش داروسازی اعلام می‌شود.

داوطلبانی که بر اساس مدارک مورد پذیرش، رشته امتحانی مناسب را انتخاب نکنند، در هر مرحله از برگزاری آزمون، از بررسی مدارک، اعلام نتایج، پذیرش یا ادامه تحصیل حذف خواهند شد.

ممنوعیت تحصیل همزمان

بر اساس ضوابط اعلام‌شده، اشتغال به تحصیل همزمان در دوره کارشناسی ارشد یا سایر مقاطع تحصیلی در همان دانشگاه یا دانشگاه‌های دیگر و مؤسسات آموزشی و تحقیقاتی کشور ممنوع است.

این ممنوعیت صرفاً مربوط به دوره‌های حضوری است و برای دوره‌های غیرحضوری و مجازی اعمال نمی‌شود.

همچنین دانشجویان کارشناسی ارشد که از تحصیل محروم یا از ادامه تحصیل منصرف شده‌اند، پس از تسویه حساب با دانشگاه محل تحصیل و با رعایت ضوابط مربوط، می‌توانند مجدداً در آزمون ورودی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته شرکت کنند.

پذیرفته‌شدگان سنوات قبل که در حال حاضر دانشجو هستند نیز در صورت پذیرش و ثبت‌نام در دانشگاه جدید، باید تا زمان قبولی در آزمون از تحصیل قبلی انصراف دهند؛ در غیر این صورت قبولی آنان لغو و طبق مقررات با فرد متخلف برخورد خواهد شد.

محدودیت شرکت پذیرفته‌شدگان آموزش رایگان سال قبل

بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پذیرفته‌شدگان آموزش رایگان سال قبل، چه در دانشگاه ثبت‌نام کرده باشند و چه ثبت‌نام نکرده باشند، اجازه شرکت در آزمون سال بعد را ندارند.

بر این اساس، پذیرفته‌شدگان رایگان آزمون سال ۱۴۰۴ مجاز به شرکت در آزمون سال ۱۴۰۵ نیستند و پذیرفته‌شدگان دوره رایگان آزمون سال ۱۴۰۵ نیز امکان شرکت در آزمون سال ۱۴۰۶ را نخواهند داشت. این افراد برای شرکت مجدد در آزمون باید دو سال پس از قبولی و پیش از آغاز ثبت‌نام آزمون، از دانشگاه یا مؤسسه محل قبولی انصراف قطعی دهند.

پذیرفته‌شدگان دوره‌های شهریه‌پرداز، با رعایت سایر ضوابط و نداشتن مشکل نظام وظیفه برای آقایان، می‌توانند در آزمون سال ۱۴۰۵ شرکت کنند.

حداقل نمره و تأثیر معدل

کسب حداقل ۳۰ درصد از نمره کل آزمون کتبی، با رعایت سایر شرایط و مقررات، الزامی است.

همچنین معدل مقطع قبلی با سهم ۲۰ درصد در آزمون کارشناسی ارشد اعمال می‌شود. داوطلبان باید معدل دوره کارشناسی و در صورت کارشناسی ناپیوسته، معدل دوره کاردانی را نیز در فرم ثبت‌نام درج کنند.

در رشته‌هایی که مدارک تحصیلی بالاتر از کارشناسی مورد پذیرش است، معدل مقاطع تحصیلی بالاتر نیز باید در فرم ثبت‌نام درج شود. در صورت مغایرت معدل اعلام‌شده توسط داوطلب با معدل مندرج در اصل مدارک تحصیلی، قبولی وی لغو خواهد شد.

شرط دو سال سابقه کار بالینی برای تکنولوژی گردش خون

بر اساس ضوابط آزمون، داوطلبان رشته تکنولوژی گردش خون باید حداقل دو سال سابقه کار بالینی با مدرک کارشناسی مورد پذیرش این رشته در بخش‌های بیمارستانی و بالینی داشته باشند.

سابقه کار در بخش‌های بالینی بیمارستان‌های خصوصی یا سابقه خدمت طرح نیروی انسانی در بخش‌های بالینی بیمارستان قابل قبول است.

داوطلبان باید حداکثر تا ۳۰ مهر ۱۴۰۵ دو سال کامل سابقه کار بالینی داشته باشند و کسری از این سابقه قابل پذیرش نیست. سوابق خدمت در مراکز غیربالینی یا سابقه با مدرک کاردانی یا پست کاردانی نیز مورد تأیید نیست. در صورت پذیرش داوطلب و عدم ارائه دو سال کامل سابقه کار بالینی، قبولی وی لغو خواهد شد.

شرایط کارکنان و متعهدین خدمت

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته تمام‌وقت است و ساعات حضور داوطلبان شاغل در محل کار نباید با ساعات آموزشی و حضور در دانشگاه تداخل داشته باشد.

داوطلبان شاغل باید پیش از ثبت‌نام، موافقت کتبی و بدون قید و شرط محل کار خود را برای ادامه تحصیل دریافت و نزد خود نگهداری کنند تا در صورت لزوم پس از قبولی به دانشگاه ارائه دهند.

همچنین کارکنان باید پیش از ثبت‌نام و شرکت در آزمون درباره شرایط ادامه تحصیل و نحوه اعمال مدرک تحصیلی بالاتر، اطلاعات لازم را از مراجع مربوط، دریافت و مجوزهای مورد نیاز را اخذ کنند.

متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش نیز باید درباره امکان شرکت در آزمون، پذیرش و ادامه تحصیل از مراجع ذی‌ربط استعلام و در صورت لزوم موافقت‌نامه بدون قید و شرط دریافت کنند.

ضوابط سهمیه عدالت آموزشی

طبق اعلام مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت، مدت تعهد دانشجویان و دانش‌آموختگان سهمیه عدالت آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد، دو برابر مدت دوره تحصیلی مصوب و بدون اعمال ضریب منطقه‌ای است.

ارائه مدرک تحصیلی پس از پایان تعهد امکان‌پذیر خواهد بود و تمامی پذیرفته‌شدگان این سهمیه ملزم به سپردن سند تعهد محضری هستند.

همچنین دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی که بر اساس قانون برقراری عدالت آموزشی یا سهمیه بومی استانی پذیرفته و متعهد خدمت هستند، برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد باید حداقل نیمی از مدت تعهد خدمت خود را گذرانده باشند و اطلاعات مربوط به تعهد را در فرم ثبت‌نام درج کنند.

در صورت شرکت در آزمون و قبولی پیش از سپری شدن نیمی از مدت تعهد، در صورت احراز تخلف، قبولی داوطلب در هر مرحله از تحصیل لغو خواهد شد.

ممنوعیت انتقال و تغییر رشته پس از قبولی

بر اساس ماده ۲۸ آیین‌نامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته، هرگونه انتقال، تغییر رشته یا جابه‌جایی محل تحصیل در این دوره ممنوع است.

بنابراین پس از پذیرش، رشته‌محل پذیرفته‌شده، اعم از رشته، محل تحصیل و نوع دوره رایگان یا شهریه‌پرداز، قابل تغییر نخواهد بود.

مرکز سنجش آموزش پزشکی همچنین تأکید کرده است که در تمامی مراحل پیش و پس از آزمون و در همه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و مصوبات جاری شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی ملاک عمل خواهد بود.

آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در نوبت عصر روز پنجشنبه، ۷ آبان‌ماه ۱۴۰۵ و در نوبت‌های صبح و عصر روز جمعه ۸ آبان‌ماه ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد.

انتهای پیام




چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - 19 August 2026
تخاصم کسالت‌بار کلیشه‌ها/ متهم‌کردن شریعتی به‌ خاطر ماجرای شاندل، یک داستان تکراری است
سایت فرارو

تخاصم کسالت‌بار کلیشه‌ها/ متهم‌کردن شریعتی به‌ خاطر ماجرای شاندل، یک داستان تکراری است

تا همین چند سال پیش برای فروش یک اتومبیل یا خانه ویلایی، عبارت «ناگهان چقدر زود دیر می‌شود» روی تابلوهای تبلیغات شهری دیده می‌شد. هدف ترغیب مشتری به خرید بود. معنایی جز این نداشت که شتاب کن از دستت نرود. اما این عبارت بخشی از شعر قیصر امین‌پور بود: حرف‌های ما هنوز ناتمام، تا نگاه می‌کنی، وقت رفتن است. …
سایت عصرایران

هشدار جدی درباره پل B1 کرج؛ ۶۰ متر از عرشه بدون کابل اصلی رها شده است

علت مرگ فوک‌های خزری چیست؟ / آیا بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟
سایت اعتماد آنلاین

علت مرگ فوک‌های خزری چیست؟ / آیا بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟

آیا یک بیماری ویروسی در میان فوک‌های خزری شیوع پیدا کرده است؟ آیا آلودگی‌های دریایی و ورود پساب‌ها و فاضلاب‌ها به خزر در این تلفات نقش دارند؟ آیا تغییرات اقلیمی و کاهش منابع غذایی، وضعیت این گونه را شکننده‌تر کرده است؟ یا بخشی از لاشه‌هایی که در سواحل مازندران پیدا می‌شوند، اساساً در آب‌های ایران تلف …
سایت عصرایران

رونمایی از «کوله اضطراری برای بقا» در تهران

سایت تابناک

درآمد شگفت انگیز زن گدا در نیم ساعت!

سایت تابناک

لحظات تیراندازی و قتل اشرار در سراوان با کلاشنیکف +18

دور همی بزرگان در هیات امنای دانشگاه‌ها/ سهمیه‌ای برای قدرت یا فرصتی برای توسعه؟
سایت تابناک

دور همی بزرگان در هیات امنای دانشگاه‌ها/ سهمیه‌ای برای قدرت یا فرصتی برای توسعه؟

از گیلان تا تهران و تبریز؛ آیا وقت آن نرسیده است کرسی‌های حقیقی هیات امنا به جای تکرار ظرفیت‌های سیاسی و اجرایی، به سراغ سرمایه‌های علمی، اقتصادی و اجتماعی ب...
جوانی جمعیت به سبک تامین اجتماعی
روزنامه عصر اقتصاد

جوانی جمعیت به سبک تامین اجتماعی

راضیه حسینی «حذف تا ۱۰ سال از سوابق بیمه‌گذاران از سامانه خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی» «اختلال گسترده در سامانه‌های تأمین اجتماعی باعث نگرانی بیمه‌گذاران شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی افراد تا ۱۰ سال از سوابق‌شان از سامانه خدمات غیرحضوری کسر شده و حتی مرکز تماس این نهاد ۱۴۲۰ نیز در برخی از مناطق …
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

اولین تصاویر از عامل حمله به دادگستری بهبهان + ویدئو | جزئیات حمله از زبان متهم

خبرگزاری ایلنا

چه کسی پاسخگوی زن و فرزندان «محمد مولایی» است؟/ بازرسان از زیر کولر گازی بیرون بیایند و به کارگاه‌ها سرکشی کنند!

«حق امتناع از کار» چه تفاوتی با حق اعتصاب دارد؟/ کارگران در مقابل خطر ایستادگی کنند/ اخراج کاملاً ظالمانه است
خبرگزاری ایلنا

«حق امتناع از کار» چه تفاوتی با حق اعتصاب دارد؟/ کارگران در مقابل خطر ایستادگی کنند/ اخراج کاملاً ظالمانه است

مشاور کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از راهکارهای حقوقی حمایت از کارگران در برابر دستورهای ناایمن و ضرورت تثبیت قانون‌مند «حق امتناع از کار» گفت. حامد اکبری تاکید کرد اخراج کارگران در صورت امتناع از کار ناایمن، ناعادلانه است.
خبرگزاری دانشجو

اختلال موقت در سامانه تأمین اجتماعی/سوابق بیمه شدگان حذف نشده است

سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جشن تولد عجیب برای یک سگ

خبرگزاری ایسنا

کیش؛ روزهای خلوت یک جزیره گردشگری

فرونشست زمین؛ واقعیتی ملموس و نگران‌کننده در کشور
سایت آفتاب نیوز

فرونشست زمین؛ واقعیتی ملموس و نگران‌کننده در کشور

طرح احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت نیرو، طی دو سال گذشته با تمرکز بر نصب کنتور‌های هوشمند، تحویل حجمی آب، انسداد چاه...
تبلیغات شهری؛ زیبایی یا آشفتگی بصری؟
خبرگزاری ایسنا

تبلیغات شهری؛ زیبایی یا آشفتگی بصری؟

تابلوها و بنرهای شهری فقط حامل پیام‌های تبلیغاتی نیستند؛ آنها بخشی از ویترین فرهنگی تهران نیز محسوب می‌شوند اما استفاده نامناسب از حروف و واژه‌های فارسی، طراحی‌های پیچیده و کاهش خوانایی پیام‌ها، این پرسش را مطرح کرده که آیا تبلیغات شهری پایتخت توانسته میان جذابیت بصری، صیانت از زبان فارسی و ایمنی شهروندان …
تاریخ در آتش معامله - همدلی
روزنامه همدلی

تاریخ در آتش معامله - همدلی

مونا ربیعیان خبرنگار بافت تاریخی استرآباد، حافظه زنده گرگان و یکی از مهم‌ترین یادگارهای تاریخی شمال ایران، حالا در نقطه‌ای ایستاده که هر تصمیم درباره آن فقط یک تصمیم اقتصادی نیست؛ تصمیمی درباره هویت یک شهر و بخشی از حافظه تاریخی ایران است. خبر مذاکره برای تملک حدود ۵۰ هکتار از هسته مرکزی بافت [ ]
پاسخ صریح محمد قوچانی به ناصر مهدوی | نسل من عبور از شریعتی را مدیون سروش است اما در سروش هم نمانده است | نه مریدم، نه مراد، روزنامه‌نگارم و جستجوگر حقیقت | حتی با معیار «صلح کل» مولوی چگونه می‌توان از دکترین هسته‌ای
سایت اقتصادنیوز

پاسخ صریح محمد قوچانی به ناصر مهدوی | نسل من عبور از شریعتی را مدیون سروش است اما در سروش هم نمانده است | نه مریدم، نه مراد، …

اقتصادنیوز: ناصر مهدوی در نقد مطلب لیبرالیسم نقابدار محمد قوچانی، حمله به عبدالکریم سروش را محکوم کرد. قوچانی هم در پاسخ، از نقد خود بر سوابق فکری و سیاسی سروش، دیدگاه‌های او درباره مدرنیته، اقتصاد و حکومت دینی دفاع کرده است.
دریای آرال واقعاً دوباره جان گرفته است؟/ پشت پرده بازگشت آب و احیای یک فاجعه محیط‌زیستی
سایت اقتصاد ۲۴

دریای آرال واقعاً دوباره جان گرفته است؟/ پشت پرده بازگشت آب و احیای یک فاجعه محیط‌زیستی

دریای آرال زمانی یکی از بزرگ‌ترین پهنه‌های آبی جهان بود؛ بعد در چند دهه تقریباً ناپدید شد و به نمادی جهانی از یک فاجعه زیست‌محیطی تبدیل شد. حالا خبرهای تازه از قزاقستان از افزایش دوباره آب، کاهش شوری و ادامه بازگشت حیات به بخش شمالی آرال حکایت دارد. اما آیا می‌توان گفت آرال نجات پیدا کرده است؟
خفاش شب که بود و چه کرد؟
سایت روزنو

خفاش شب که بود و چه کرد؟

غلامرضا خوشرو هیچ تقاضا یا انتظار خاصی از من نداشت. حتی از من نخواست که از کسی درخواست کنم او را اعدام نکنند.
    
سایت روزنو

گاف تازه روابط عمومی بیمه دانا/خبر یک جلسه، عکس یک جلسه دیگر!

شهری در ایران که کارش بلعیدن عمر آدم‌هاست
سایت برترینها

شهری در ایران که کارش بلعیدن عمر آدم‌هاست

حتی می‌توان بخش مهمی از این وضعیت را به نحوه مدیریت تهران در سال‌های اخیر نسبت داد؛ شهری که تراکم‌فروشی، مجوزهای ساخت‌وساز و توسعه فیزیکی بدون تناسب با ظرفیت‌های حمل‌ونقل و زیرساختی، آن را هر روز فشرده‌تر و سخت‌تر کرده است.
         
سایت رکنا

فلیم لحظه سرقت موبایل زن جوان مشهدی در کمتر از چند ثانیه

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پایان وحشت در شهر+ ویدئو | زورگیران خشن موبایل و گردنبند دستگیر شدند

[مینا حیدری] نسخه آسفالت برای مشکلات!
سایت اطلاعات آنلاین

[مینا حیدری] نسخه آسفالت برای مشکلات!

تصاویر آسفالت کردن بستر رودخانه الیگودرز را که دیدم، نخستین واکنشم ناباوری بود. فکر کردم شاید یکی از همان شوخی‌های بی‌مزه فضای مجازی با هوش مصنوعی باشد؛ تصاویری که قرار است چند ساعتی دست‌به‌دست شوند و بعد فراموششان کنیم.
سایت اطلاعات آنلاین

«زیباترین قاتل سریالی آنلاین» چندان هم زیبا نبود!

فراتر از یک کلیپ؛ تبعات حقوقی رانندگی کودکان
خبرگزاری مهر

فراتر از یک کلیپ؛ تبعات حقوقی رانندگی کودکان

انتشار فیلم رانندگی کودکان، در کنار خطرات جانی، می‌تواند والدین را با مسئولیت‌های کیفری و مالی مواجه کند.
روزنامه هفت صبح

زنگ خطر برای عدالت آموزشی

زیدون؛ جایی که باغ می‌تواند به مقصد تبدیل شود
روزنامه ستاره صبح

زیدون؛ جایی که باغ می‌تواند به مقصد تبدیل شود

دو هزار هکتار زمین، ۴۰۰ هزار اصله نهال و نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری؛ دشت زیدون پلدشت منطقه آزاد ماکو دیگر فقط یک پروژه کشاورزی نیست. اینجا می‌تواند نقطه آغاز یک الگوی تازه باشد؛ جایی که کشاورزی مدرن، اشتغال، سرمایه‌گذاری و گردشگری در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.
    
بانک‌ها دیگر حق دست‌درازی ندارند
روزنامه شرق

بانک‌ها دیگر حق دست‌درازی ندارند

سال‌هاست بسیاری از شهروندانی که روزی از سر اعتماد یا ناچاری، ضامن وام کسی شده‌اند، خود را در وضعیتی می‌بینند که هیچ ربطی به بدهی آنها ندارد: حساب بانکی‌شان‌ بی‌آنکه دادگاهی رأیی صادر کرده باشد یا اجرائیه‌ای در کار باشد، یک‌شبه مسدود یا از موجودی آن برداشت می‌شود. این رویه که سال‌ها بر پایه بندهای یک‌طرفه …
موتورسواری بانوان  نیازمند تنظیم‌گری مسئولانه
روزنامه شرق

موتورسواری بانوان نیازمند تنظیم‌گری مسئولانه

در هر نظام سیاسی، فاصله‌ای میان تغییرات جامعه و به‌روزرسانی قواعد حاکمیتی وجود دارد، اما هنگامی که این فاصله بیش از حد عمیق شود، جامعه ناگزیر دست به خودتنظیمی می‌زند. یعنی پیش از آنکه نظام سیاسی، قواعد جدید را وضع و اجرا کند، شهروندان برای پاسخ به نیازهای روزمره خود، راه‌حل‌هایی را می‌یابند. نمونه این …
سایت خبرفوری

خبر تلخ در باره موتورسواری بانوان: مرگ ۱۸ زن موتورسوار در حوادث رانندگی اصفهان/ هنوز هم گواهینامه مشکل اصلی است

ورود صاحبان سالن‌های زیبایی به عرصه تئاتر/ شاخ‌های مجازی اینستاگرامی روی صحنه آمده‌اند
سایت عصرایران

ورود صاحبان سالن‌های زیبایی به عرصه تئاتر/ شاخ‌های مجازی اینستاگرامی روی صحنه آمده‌اند

منوچهری خاطرنشان کرد: یادم هست سالن تئاتری که صاحبش سبزی فروش بود و در میدان میوه و تره‌بار کار می‌کرد یکبار از من خواست به عنوان مشاور به او کمک کنم؛ او اصل...
سایت خبرفوری

داستان عجیب کشف جسد بی سر یک دختر در دماوند

«ادب» میراثی فراتر از یک نام
روزنامه آرمان امروز

«ادب» میراثی فراتر از یک نام

فردین کمانگر آرمان امروز : هر سال با نزدیک شدن به سالروز درگذشت مهندس بهاءالدین ادب، بار دیگر نام او در فضای سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای کردستان زنده می‌شود؛ پیام‌های تسلیت و یادبود منتشر می‌شود و بسیاری از چهره‌های سیاسی و اجتماعی از او به نیکی یاد می‌کنند. این اتفاق، اگرچه نشانه ماندگاری نام یک [ ]
‌جایزه‌ای برای آنهایی که معلمی را زندگی می‌کنند
سایت جوان آنلاین

‌جایزه‌ای برای آنهایی که معلمی را زندگی می‌کنند

‌محمد رضایی: ۶۰ هزار معلم در فرآیند «جایزه معلم» نامزد شده‌اند و مردم نیز ۲۰۰ هزار معرفی از معلمان اثرگذار داشته‌اند
         
‌عادی‌شدن قانون‌شکنی در خیابان‌های پایتخت
سایت جوان آنلاین

‌عادی‌شدن قانون‌شکنی در خیابان‌های پایتخت

تهران مدت‌هاست با پدیده‌ای فراتر از چند تخلف پراکنده رانندگی روبه‌رو است؛ بی‌توجهی به قانون راهنمایی و رانندگی در بخش‌هایی از شهر به رفتاری عادی تبدیل شده است
سایت جوان آنلاین

‌متهم: آن‌قدر مست بودم که نمی‌دانم چه شد!

با این طرح، مراجعه به سفارتخانه‌ها ممنوع می‌شود!
سایت برترینها

با این طرح، مراجعه به سفارتخانه‌ها ممنوع می‌شود!

روزنامه اعتماد در گفتگو با محسن برهانی حقوقدان، طرح جدید مجلس با عنوان «مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی، دولت‌ها و نهادهای بیگانه» را بررسی کرده است.
آدرس «بی‌اعتمادی» اشتباهی داده شد!
سایت جوان آنلاین

آدرس «بی‌اعتمادی» اشتباهی داده شد!

مردم ایران- و بلکه جهان- روزنامه نمی‌خرند ولی روزنامه می‌خوانند، زیرا روزنامه‌نگاران اصلی که در سکو‌ها تولید محتوا می‌کنند همچنان یک پای‌شان در روزنامه است!...
روایت حبیب‌الله؛ مرثیه‌ای بی‌پایان برای عدالت گمشده
روزنامه توسعه ایرانی

روایت حبیب‌الله؛ مرثیه‌ای بی‌پایان برای عدالت گمشده

سال ها کار کردن، در بدترین شرایط و عرق ریختن و استخوان خرد کردن، برای آنکه نان آور آبرومند خانواده ات باشی، همگی به این امید است که روزی در
روایتی متفاوت از ریشه‌های «تعلیق و اخراج» در دانشگاه
روزنامه توسعه ایرانی

روایتی متفاوت از ریشه‌های «تعلیق و اخراج» در دانشگاه

طهمورث گیلانی در حالی که فضای عمومی کشور همچنان تحت تأثیر وقایع سیاسی و اقتصادی ماه های اخیر قرار دارد، نهاد دانشگاه بار دیگر به کانون اصلی تنش ها
سه شهر تشنه، یک خطای مشترک
روزنامه شرق

سه شهر تشنه، یک خطای مشترک

بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آب دشت نیز کشاورزی است. براساس ارقام ارائه‌شده در نشست ۵۴.۹ درصد آب دشت مشهد در این بخش مصرف می‌شود؛ حدود ۴۸۷.۵ میلیون مترمکعب در سال. در مقابل حدود ۹۲۳ هزار تن محصول زراعی تولید می‌شود و بهره‌وری آب نزدیک به ۱.۷ کیلوگرم محصول به ازای هر مترمکعب است.
سایت عصرایران

حریق مرموز در قلب گرگان؛ از سیم‌کشی فرسوده تا شایعات داغ / گرگان چه چیزی را از دست داد؟

سایت تابناک

جزئیات جنایت مقابل مترو: متلک به زن و قتل شوهر

جاسوس کشف شده مهمتر از جاسوس پنهان/ زمانی که صداها خاموش شود دیگر خیلی دیر شده/ نشانه های پوسیدگی و اضمحلال سازمان
سایت خبرآنلاین

جاسوس کشف شده مهمتر از جاسوس پنهان/ زمانی که صداها خاموش شود دیگر خیلی دیر شده/ نشانه های پوسیدگی و اضمحلال سازمان

ناپلئون شمشیر داشت، فوشه گوش داشت. ناپلئون فرمان می‌داد، فوشه نجوا جمع می‌کرد. و در بسیاری از مواقع، این نجواها از توپخانه مهم‌تر بودند. فوشه خوب می‌دانست که بهترین جاسوس، آن کسی نیست که پنهان باشد؛ آن کسی است که در هیأت دوست، همکار، محرم و همراه ظاهر شود. اما درس بزرگ‌تر فوشه فقط ساختن شبکه‌ی خبرچینی …
پاسخ قوچانی به نقد مهدوی و واکاوی متناقض‌نماهای جریان سروشیه/ استبداد صوفیانه یا اصلاح‌گری دینی؟ /قوچانی «سروشیه» را فرقه‌ای منزوی و متناقض می داند
سایت خبرآنلاین

پاسخ قوچانی به نقد مهدوی و واکاوی متناقض‌نماهای جریان سروشیه/ استبداد صوفیانه یا اصلاح‌گری دینی؟ /قوچانی «سروشیه» را فرقه‌ای …

چه کسی گفته است مقاله نوشتن هیاهوست و بیانیه صادر کردن فروتنی؟ هیاهو و محکمه، مصاحبه‌ی سروش است که یک جا در یک مصاحبه به حساب رضا داوری و احمد فردید و محسن کدیور و آرش نراقی و دکتر وحید دستجردی و … رسیده است و در پوستین خلق افتاده و به منکرات و مسکرات فردید پرداخته است و یکی را (ولو نابخرد) ملعون خوانده …
چرا در طوفان‌ها، جوان‌ها زودتر غرق می‌شوند؟
سایت خبرآنلاین

چرا در طوفان‌ها، جوان‌ها زودتر غرق می‌شوند؟

فردا که زیردریایی‌های تغییر، کشتی کسب‌وکار ما را هدف گرفتند، این آپدیت‌های نرم‌افزاری نیستند که ما را نجات می‌دهند؛ این سرسختی روانی آدم‌هاست. در طوفان، آن‌که تکنیک می‌داند شاید خیلی خوب شنا کند و دست‌وپا بزند؛ اما آن‌که دریا را می‌شناسد، کشتی را به ساحل می‌رساند.
خبرگزاری ایلنا

کودک ۸ ساله بیمار را در مرکز نگهداری کتک زدند/دوربین‌ها خاموش شدند

مقاله قوچانی علیه سروش فاقد اعتبار علمی است / نازنینی تو ولی در حد خویش / الله الله پا منه از حد بیش
سایت خبرآنلاین

مقاله قوچانی علیه سروش فاقد اعتبار علمی است / نازنینی تو ولی در حد خویش / الله الله پا منه از حد بیش

روش به‌کاررفته در این مقاله عقیم است و نتایج آن فاقد اعتبار علمی است۰ زیرا به‌لحاظ منطقی گرفتار مغالطه کنه و وجه شده؛ به‌لحاظ عقلانی از قانون تناسب حکم و سند پیروی نکرده؛ به‌لحاظ اخلاقی جنبه‌های بسیار روشن شخصیت منتقد را کاملا نادیده گرفته و به‌لحاظ حقوقی مجرم را (به زعم قوچانی) در حد جرمش تقلیل داده …
سایت خبرآنلاین

ببینید | روایتی از نجات معجزه آسای جان کودک قمی با سرعت عمل کارشناس اورژانس

خبرگزاری همشهری‌آنلاین

لحظه تکان‌دهنده انفجارهای پی‌درپی در خیابان شریعتی تهران ناشی از بمباران؛ ویدئوی تازه از «جنگ رمضان»

پاییز پربارش و خطر سیلاب، سوغات ال‌نینو برای ایران است
روزنامه هفت صبح

پاییز پربارش و خطر سیلاب، سوغات ال‌نینو برای ایران است

اغلب مدل‌های عددی بارش‌های قوی برای پاییز و زمستان آینده، پیش‌بینی می‌کنند
سایت هم میهن

عجیب‌ترین اعتیاد دنیا: اشتیاق شدید یک دختر به نوشیدن بنزین

سایت تابناک

اعترافات خجسته، رپری که تازه معروف شده

تحلیل داده از موج توئیتری مرتبط با قتل حمیدرضا رجب‌زاده/ از تسویه‌حساب امنیتی تا پرونده جنایی: افکار عمومی چگونه ماجرای قتل مداح تهرانی را روایت کرد؟
سایت جماران

تحلیل داده از موج توئیتری مرتبط با قتل حمیدرضا رجب‌زاده/ از تسویه‌حساب امنیتی تا پرونده جنایی: افکار عمومی چگونه ماجرای قتل …

تحلیل داده‌محور موج توئیتری قتل حمیدرضا رجب‌زاده نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی در ایران همچنان بستری فعال برای شکل‌گیری و رقابت روایت‌های متفاوت درباره رویدادهای بحرانی هستند. این پرونده، با وجود ماهیت جنایی و خشونت‌بار خود، به‌سرعت در معرض تفسیرهای سیاسی و اجتماعی متفاوت قرار گرفت و هر یک از طیف‌های …
روزنامه هفت صبح

انتقام اسیدی مرد قهوه‌چی از همکاران همسرش

روزنامه هفت صبح

ال‌نینو باران می‌آورد؛ سیلاب در کمین ایران

جنگلبانان با جیب خالی به مراسم روز ملی جنگلبان آمدند
روزنامه هفت صبح

جنگلبانان با جیب خالی به مراسم روز ملی جنگلبان آمدند

جنگلبانان با حقوق حداقلی و مشکلات معیشتی، همچنان مسئول حفاظت از میلیون‌ها هکتار عرصه طبیعی کشور هستند
فرمولی برای حذف تبانی و حقوق‌های صوری
روزنامه هفت صبح

فرمولی برای حذف تبانی و حقوق‌های صوری

حقوق بازنشستگان آینده چگونه محاسبه خواهد شد؟ بررسی جزئیات پیشنهاد تامین اجتماعی برای محاسبه مستمری در گفت‌وگو با کارشناسان