قیمت طلا امروز




 باتلاق جنگ ایران

 خبرگزاری همشهری‌آنلاین / ۲۳ ساعت قبل

یک اعتراف جنجالی درباره وضعیت پایگاه های آمریکا | تاثیر ویژه جنگ بر تغییر موازنه در سیاست داخلی آمریکا

باتلاق جنگ علیه ایران بیش از پیش در حال بلعیدن حیثیت سیاسی رئیس‌جمهور آمریکاست؛ تا جایی که رسانه‌ها و افکارعمومی این کشور سرنوشتی مشابه آنچه بر سر جیمی کارتر آمد را اکنون برای دونالد ترامپ پیش‌بینی می‌کنند.
 یک اعتراف جنجالی درباره وضعیت پایگاه های آمریکا | تاثیر ویژه جنگ بر تغییر موازنه در سیاست داخلی آمریکا
همشهری آنلاین – گروه سیاسی: امروز دیگر همگان اذعان دارند جنگ علیه ایران، برای ترامپ از یک ماجراجویی نظامی در خاورمیانه، تبدیل به بحرانی شده که سایه آن به‌صورت مستقیم بر آینده سیاسی کاخ‌سفید سنگینی می‌کند. افشای نشانه‌های تضعیف و فرسایش قدرت ماشین جنگی ایالات‌متحده در جنگ علیه ایران، که این روزها به نقل محافل سیاسی – رسانه‌ای آمریکا شده، فضای سیاست داخلی این کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده؛ تا جایی ترامپ نیز در روزهای اخیر نتوانست ترسش را از آینده سیاسی‌اش پنهان کند.

بررسی اخبار و تحلیل‌های رسانه‌های آمریکایی نشان می‌دهد تبعات تضعیف قدرت نظامی آمریکا با ضربات ایران، در میدان جنگ باقی نمانده و هزینه‌های درگیری، افزایش قیمت سوخت و فشار تورمی، به‌صورت مستقیم زندگی آمریکایی‌ها را تحت تاثیر قرار داده و به پاشنه آشیل سیاسی ترامپ و جمهوری‌خواهان تبدیل شده‌است؛ موضوعی که کاهش محبوبیت رئیس‌جمهور آمریکا به پایین‌ترین سطح در دوران ریاست جمهوری‌اش شاهدی براین مدعاست.

تضعیف قدرت نظامی آمریکا

یک اعتراف تلخ منبع: دیوید پترائوس، فرمانده پیشین سنتکام و رئیس اسبق سیا محورها: پایگاه‌های آمریکا در خاورمیانه دیگر قابل استفاده نیستند. ایران اکنون توانایی‌هایی دارد که پیش از این نداشت. آنها تعداد بیشتری پهپاد و موشک با برد لازم برای هدف قرار دادن تأسیسات و نیروهای ما و همچنین مهم‌ترین زیرساخت‌های انرژی جهان دارند.

راهبرد محوری ایران منبع: تریتا پارسی، معاون اجرایی اندیشکده کوئینسی محورها: امروز هدف ایران تنها دفع حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل نیست، بلکه هدف، نابودی هرچه بیشتر زیرساخت‌های امنیتی آمریکا است. ایران می‌خواهد اطمینان حاصل شود کشورهای منطقه دیگر هرگز وسوسه نخواهند شد به چتر امنیتی آمریکا یا هر قدرت فرامنطقه‌ای دیگر تکیه کنند.

اخراج افشاگران مشکلات ناو آبراهام لینکلن منبع: روزنامه نیویورک تایمز محورها: وزارت جنگ آمریکا ناشر و سردبیر ارشد نشریه نظامی «استارز اند استرایپس» (نشریه‌ای با بودجه دولتی) را اخراج کرد. این اخراج‌ها چند روز پس از انتشار گزارش‌هایی درباره مشکلات ملوانان ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن رخ داد؛ ناوی که مأموریتش در بحبوحه جنگ با ایران به ۹ ماه تمدید شده بود.

دلیل عقبگرد از عملیات نظامی منبع: روزنامه واشنگتن پست محورها: ترامپ نتوانسته تهران را به پذیرش خواسته‌های خود وادار کند. ترامپ به‌ویژه در موضوع تنگه هرمز، به هدفش دست نیافته است. با کاهش ذخایر تسلیحات آمریکا، دولت ترامپ فعلاً از تشدید عملیات نظامی خودداری کرده و تمرکز خود را بر فشارهای اقتصادی علیه ایران گذاشته است.

گرفتاری در بحران خودساخته منبع: اندرو لیبر، پژوهشگر مسائل خاورمیانه در اندیشکده آمریکایی «کارنگی» محورها: ترامپ در شرایطی گرفتار شده که نمی‌تواند به آسانی از آن خارج شود. قدرت نظامی آمریکا و لفاظی‌ها قادر به حل بحران نیست. ترامپ وقتی ترامپ نمی‌تواند ایران را وادار به تغییر مسیر کند، به دیگران حمله می‌کند.

ته کشیدن زرادخانه‌های تسلیحاتی منبع: شبکه خبری سی. ان. ان محورها: ارتش آمریکا حدود ۸۰ درصد از موشک‌های سامانه پدافند موشکی «تاد» خود را مصرف کرده‌است. آمریکا در جریان جنگ با ایران تقریبا همه ذخایر موشک‌های نقطه‌زن دوربرد خود را استفاده کرده است.

آمریکا ضعیف شده‌ است منبع: فیلیپس اوبرایان، مورخ آمریکایی و رئیس دانشکده روابط بین‌الملل دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند محورها: ترامپ با جنگیدن در نبرد ایران، نشان داد آمریکا چقدر ضعیف شده‌است. او سبب شد آمریکایی‌ها دیگر تصور نکنند کشورشان به اندازه گذشته قدرتمند است. هرکسی امنیت آینده‌اش را بر پایه وجود یک آمریکای قدرتمند و باثبات بنا کند، ریسک بسیار بزرگی می‌کند.

نتیجه ۶ ماه جنگ منبع: مجله نیویورکر محورها: ترامپ که در اوج غرور وارد مناقشه با ایران شد، اکنون خود را ناتوان از پایان دادن به جنگ می‌بیند. هیچ‌یک از اهداف اولیه‌ ترامپ محقق نشده‌است. آمریکا اکنون در تکاپوی یافتن راهی است تا ایران را از ابزار تنگه هرمز محروم کند.

تغییر موازنه در سیاست داخلی آمریکا به زیان ترامپ

کابوس شکست در انتخابات منبع: اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در یک تجمع انتخاباتی در شهر «میرتل بیچ» ایالت کارولینای‌جنوبی محورها: اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست بخوریم، با استیضاح مواجه می‌شوم. باید کاری کنیم انتخابات میان‌دوره‌ای آنقدر بزرگ باشد که نتوانند آن را دستکاری کنند. به محض اینکه کارمان تمام شود، قیمت نفت پایین‌تر از قبل خواهد آمد. ما قیمت آن را برای خودروی شما پایین آورده‌ بودیم. درباره ایران خوب پیش می‌رویم، اما رسانه‌های جعلی نمی‌خواهند این موضوع را گزارش کنند.

هم‌سرنوشت با کارتر منبع: شبکه خبری سی. ان. ان آمریکا محورها: ایران مصمم است که مانند کارتر، ترامپ را نیز تحقیر کند. کنترل ایران بر تنگه‌هرمز، هزینه‌های اقتصادی را برای رأی‌دهندگان آمریکایی افزایش خواهد داد و پیامدهای جنگ را به آنان یادآوری خواهد کرد؛ ‌ جنگی که اکثرشان با آن مخالف‌اند. اگر ترامپ به ایران حمله کند، بحران را تشدید خواهد کرد و اگر خویشتن‌داری نشان دهد، ضعیف به نظر می‌آید.

کاهش چشمگیر محبوبیت ترامپ منبع: تازه‌ترین نظرسنجی مشترک خبرگزاری «رویترز» و موسسه «ایپسوس» زمان: ۲۷ مردادماه ۱۴۰۵ نتایج: میزان محبوبیت ترامپ به ۳۳ درصد، یعنی پایین‌ترین سطح در دوران ریاست‌جمهوری‌اش، رسیده‌است. اکثریت قاطع آمریکایی‌ها (۸۰درصد) نگران طولانی شدن جنگ با ایران هستند. ۶۴ درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی، عملکرد ترامپ را «منفی» ارزیابی کرده‌اند. میزان محبوبیت ترامپ، نسبت به نظرسنجی اوایل ماه جاری میلادی، آگوست (۳۵ درصد محبوبیت)، حدود ۲ درصد کاهش داشته‌است.

هزینه سنگین روی دست کاخ‌سفید منبع: روزنامه انگلیسی گاردین محورها: ادامه وضعیت کنونی (اختلال در تنگه‌هرمز و فشار بر بازار انرژی و افزایش هزینه سوخت و تورم) می‌تواند به یک دردسر سیاسی جدی برای ترامپ تبدیل شود. ایران می‌خواهد ترامپ هزینه سیاسی آغاز جنگ را در داخل آمریکا بپردازد.

باتلاق جنگ با ایران منبع: خبرگزاری رویترز محورها: ترامپ در جنگ با ایران به بن‌بستی پرهزینه رسیده؛ وضعیتی که کارنامه سیاست‌خارجی او را در آستانه انتخابات با چالش جدی روبه‌رو کرده‌است. حملات نظامی چندماهه آمریکا نتوانست تهران را به پذیرش امتیازاتی که واشنگتن خواهان آن است، وادار کند. تداوم تورم و افزایش قیمت بنزین تحت تأثیر جنگ علیه ایران، به کاهش محبوبیت ترامپ منجر شده‌است.

نشانه‌های زوال عقل منبع: لارنس ویلکرسون، معاون پیشین رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا محورها: فکر می‌کنم ترامپ ازنظر روانی دچار زوال شده است. زوال عقل و خودشیفتگی و بروز این ویژگی‌ها باید نشانه‌ای برای برخی فرایندها به‌منظور برکناری او از دفتر کار باشد.

فاجعه‌ای برای آمریکایی‌ها منبع: حکیم جفریز، رهبر دموکرات‌های کنگره آمریکا محورها: عملیات شکست حماسی در ایران برای مردم آمریکا یک فاجعه بوده‌است. دلارهای مالیات‌دهندگان باید صرف بهتر و مقرون‌ به‌ صرفه‌تر کردن زندگی مردم آمریکا شود، نه صرف ادامه یک جنگ بی‌پایان دیگر در خاورمیانه. کد خبر 1062973







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
سایت اقتصاد ۲۴

فیلم/ نتانیاهو شماره موبایل خود را منتشر کرد

خبرگزاری ایسنا

ویدیو/ رویای ۹ تریلیون دلاری سعودی؛ آینده «نئوم» چه شد؟

سال ۱۹۳۸ است، و ترامپ هیتلر است!
سایت هم میهن

سال ۱۹۳۸ است، و ترامپ هیتلر است!

شباهت فقط در شخص خلاصه نمی‌شود؛ در روش نیز دیده می‌شود: جایگزین کردن اجبار به جای توافق، بی‌اعتنایی به قواعد حقوقی که قدرت را محدود می‌کنند، و استفاده از تهدید نابودی یک ملت به‌عنوان اهرمی در مذاکره.
برتری تاکتیکی هرگز نمی‌تواند بی‌کفایتی راهبردی را جبران کند
سایت هم میهن

برتری تاکتیکی هرگز نمی‌تواند بی‌کفایتی راهبردی را جبران کند

هیچ میزان از برتری فنی نمی‌تواند بی‌کفایتی راهبردی ناشی از مطالبه انجام امور ناممکن از ارتش را جبران کند.
مسئولیت بر دوش جنوب جهانی
سایت هم میهن

مسئولیت بر دوش جنوب جهانی

در مورد نقض‌های فاحش کنوانسیون‌های ژنو، موضوع صرفاً یک اختیار نیست، بلکه یک تکلیف است: دولت‌ها مکلف‌اند مظنونان را شناسایی و جست‌وجو کنند و یا آنان را مورد تعقیب کیفری قرار دهند یا مسترد کنند
سایت فرارو

ویدیو؛ ورود مفتی سابق سوریه به قفس

سایت فرارو

مکرون و بن سلمان در اختتامیه جام جهانی ورزش‌های الکترونیکی

منظور بسنت از « Economic D-Day» چه بود؟
سایت فرارو

منظور بسنت از « Economic D-Day» چه بود؟

در ادبیات نظامی آمریکا از اصطلاح D-Day برای اشاره به زمان انجام یک حمله بزرگ در جنگ استفاده می‌شود. اما این اصطلاح بیش از آن که با معنای تخصصی‌اش شناخته شود، به عملیاتی مهم در تاریخ جنگ جهانی دوم اشاره دارد.
جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران؛ همه چیز به رفتار چین بستگی دارد
سایت عصرایران

جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران؛ همه چیز به رفتار چین بستگی دارد

ترامپ پیش از این تحریم‌هایی را علیه پالایشگاه‌های به اصطلاح قوری چین - کارخانه‌های مستقل کوچک تا متوسط که نفت ایران را فرآوری می‌کنند - اعمال کرده بود. ا...
         
خواسته ایران تأمل بیشتر عراق در خلع سلاح گروه‌های مقاومت است/ پیشنهاد واشنگتن برای همکاری اقتصادی ایران، عراق و آمریکا
سایت تابناک

خواسته ایران تأمل بیشتر عراق در خلع سلاح گروه‌های مقاومت است/ پیشنهاد واشنگتن برای همکاری اقتصادی ایران، عراق و آمریکا

شاهرخی گفت: تقویت اقتصاد استان‌های ایران و عراق مستلزم کاهش بروکراسی اداری و جلوگیری از معطلی استان‌ها در دریافت مجوز‌های تجاری توسط مراکز سیاسی است. لذا، اع...
سایت تابناک

تصاویر بمباران تاسیسات اتمی سوریه توسط اسرائیل

سایت نواندیش

افشای نامه‌های احساسی ناتالی هارپ (دستیار ۳۵ ساله) به ترامپ: «تو تنها کسی هستی که برایم مهمی!»

پایان عصر پایگاه‌های بزرگ آمریکا در خلیج فارس؟ / انقلاب اسلامی دکترین کارتر را شکل داد؛ اما این جنگ با ایران بود که به فروپاشی آن انجامید
سایت خبرآنلاین

پایان عصر پایگاه‌های بزرگ آمریکا در خلیج فارس؟ / انقلاب اسلامی دکترین کارتر را شکل داد؛ اما این جنگ با ایران بود که به فروپاشی …

حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا در خلیج فارس، آسیب‌پذیری شبکه نظامی گسترده واشنگتن در منطقه را آشکار کرده و اکنون آمریکا را در برابر یک انتخاب پرهزینه قرار داده است: میلیاردها دلار برای بازسازی پایگاه‌های آسیب‌دیده هزینه کند یا حضور نظامی خود را در خاورمیانه بازطراحی و به سمت استقرار نیروها در مناطق …
برادرزاده‌ای که کابوس هیتلر شد؛ از اخاذی از پیشوا تا نبرد در ارتش آمریکا!
سایت خبرآنلاین

برادرزاده‌ای که کابوس هیتلر شد؛ از اخاذی از پیشوا تا نبرد در ارتش آمریکا!

ویلیام هیتلر زمانی تلاش کرد از قدرت عمویش بهره ببرد، اما وقتی با تحقیرِ پیشوا مواجه شد، به آمریکا گریخت تا با یونیفرم نظامیِ دشمن، علیه خانواده‌اش وارد جنگ شود.
الگوی سوئد چشمه سار عقل سلیم/ چرا برنی سندرز و چارلی کرک هر دو سوئد را می پسندند؟/ سوئد نمونه بارز شکست یکه تازی نئولیبرالیسم
سایت خبرآنلاین

الگوی سوئد چشمه سار عقل سلیم/ چرا برنی سندرز و چارلی کرک هر دو سوئد را می پسندند؟/ سوئد نمونه بارز شکست یکه تازی نئولیبرالیسم

ریشه اصلی این پارادوکس اسکاندیناویایی در نگاه متفاوت به رابطه دولت و آزادی است. در بیشتر کشورهای توسعه‌یافته، جمع‌گرایی و آزادی فردی رقیب یکدیگرند؛ هرچه دولت مسئولیت بیشتری بپذیرد، فضای کمتری برای اتکای شهروندان به خود باقی می‌ماند. اما سوئد مسیر دیگری پیمود: در قرن بیستم، دولت نه‌تنها برای کاهش نابرابری …
ایران چگونه ناو هواپیمابر آمریکا را زمین‌گیر کرد؟
خبرگزاری ایرنا

ایران چگونه ناو هواپیمابر آمریکا را زمین‌گیر کرد؟

تهران-ایرنا- حملات موشکی و پهپادی ایران به پایگاه کلیدی نیروی دریایی آمریکا در بحرین و بسته شدن تنگه هرمز، زنجیره تدارکاتی ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» را مختل کرد و واشنگتن را ناچار ساخت تأمین نیازهای هزاران خدمه این ناو را به پایگاه دورافتاده دیه‌گو گارسیا منتقل کند؛ تغییری که زمان تأمین تدارکات …
سایت رویداد‌ ۲۴

ببینید| جر و بحث ترامپ و ملانیا سوژه رسانه‌ها شد

نظم منطقه ای در خاورمیانه چگونه بازآرایی می شود؟
سایت ایران آنلاین

نظم منطقه ای در خاورمیانه چگونه بازآرایی می شود؟

مایکل برچر در تبیین بحران‌ها، چهار مؤلفه را از یکدیگر تفکیک می‌کند: پیدایش یا آغاز بحران، تصاعد، کاهش و در نهایت پیامدها و آثار آن. آنچه در اظهارات اخیر آقای قالیباف، رئیس مجلس، درباره تحولات منطقه و احتمال شکل‌گیری ترتیبات جدید اقتصادی و امنیتی مطرح شده، در واقع ناظر بر همین مرحله چهارم، یعنی آثار و …
پایان نظم عثمانی در خاورمیانه
سایت ایران آنلاین

پایان نظم عثمانی در خاورمیانه

ویلیام کلیولند در کتاب تاریخ خاورمیانه مدرن می نویسد: برای مردم عربی که در قلمروهای سلطنتی عثمانی زندگی می‌کردند، تجزیه‌ امپراطوری بیش از پایان یک دولت خاص بود؛ این رخداد به معنای فروپاشی یک نظم سیاسی، اجتماعی بود که طی چهارصد سال، رفتار عمومی و مناسبات زندگی را شکل داده بود. حکومت عثمانی در مناطق مختلف …
اعتراف ترامپ به استیضاح
روزنامه هفت صبح

اعتراف ترامپ به استیضاح

اگر دموکرات‌ها پیروز شوند، ترامپ با سخت‌ترین دو سال ریاست‌جمهوری خود روبه‌رو خواهد شد
سلطه آمریکا بر اقتصاد جهان
روزنامه ستاره صبح

سلطه آمریکا بر اقتصاد جهان

ترامپ صرفاً رئیس‌جمهور آمریکا نیست؛ بلکه او در رأس اقتصادی ایستاده که مهم‌ترین جایگاه را در تجارت، سرمایه‌گذاری و نظام مالی جهان دارد. به همین دلیل، وقتی واشنگتن تعرفه وضع می‌کند، موضوع اختلاف تجاری میان دو کشور نیست؛ پس لرزه آن می‌تواند به بازار آسیا، بازارهای مالی اروپا، قیمت نفت و بازار طلا برسد.
آیا هرمز سرنوشت آمریکا را به بریتانیا تبدیل می‌کند؟!
سایت تابناک

آیا هرمز سرنوشت آمریکا را به بریتانیا تبدیل می‌کند؟!

تاریخ نشان داده کنترل یک گلوگاه دریایی می‌تواند به ابزاری برای به چالش کشیدن قدرت‌های بزرگ‌ تبدیل شود.
بعید است ترامپ بخواهد در قبال ایران اقدامی کند که چین را خشمگین کند/ احتمال از سرگیری جنگ تمام عیار وجود دارد
سایت تابناک

بعید است ترامپ بخواهد در قبال ایران اقدامی کند که چین را خشمگین کند/ احتمال از سرگیری جنگ تمام عیار وجود دارد

پروفسور «پل پیلار» معتقد است بعید است ترامپ اقداماتی علیه ایران (در روز دوشنبه) انجام دهد که دیدار مورد انتظار او با شی جین پینگ در اواخر امسال را مختل کند.
جنگ آمریکا و ایران در حال ورود به فاز خطرناکتری است/ نه واشنگتن و نه تهران تمایلی به دادن اولین امتیاز بزرگ نشان نمی‌دهند
سایت تابناک

جنگ آمریکا و ایران در حال ورود به فاز خطرناکتری است/ نه واشنگتن و نه تهران تمایلی به دادن اولین امتیاز بزرگ نشان نمی‌دهند

پایان یافتن تفاهم‌نامه اسلام‌آباد، فضای دیپلماسی را تنگ‌تر کرده و آمریکا و ایران را در چرخه‌ای خطرناک از فشار، تلافی‌جویی و تنش‌افزایی گرفتار کرده است.
سایت خبرفوری

سیلی جانانه یک فرانسوی به مکرون/ ویدئو

سفر به کی‌یف؛ پیام سیاسی به کرملین
روزنامه توسعه ایرانی

سفر به کی‌یف؛ پیام سیاسی به کرملین

رامین پرتو همزمان با فرارسیدن سالگرد استقلال اوکراین، حضور شماری از رهبران و مقام های اروپایی در کی یف، فراتر از یک سفر نمادین، حامل پیامی سیاسی و
    
ترکیه در دام تحرکات نتانیاهو نیفتاد | توافق مکه معادلات منطقه را تغییر می‌دهد؟ | چرا ترکیه، تل‌آویو را تهدیدی امنیتی می‌بیند؟
سایت اقتصادنیوز

ترکیه در دام تحرکات نتانیاهو نیفتاد | توافق مکه معادلات منطقه را تغییر می‌دهد؟ | چرا ترکیه، تل‌آویو را تهدیدی امنیتی می‌بیند؟

اقتصادنیوز:حمله اسرائیل به سوریه نشانه تشدید اختلاف با ترکیه و تغییر نظم خاورمیانه است.
پشتیبانی ده‌ها پایگاه اروپایی از جنگ علیه ایران |  ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخاست | کدام کشور بیشتر حمایت را از حملات کرد؟
سایت اقتصادنیوز

پشتیبانی ده‌ها پایگاه اروپایی از جنگ علیه ایران | ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخاست | کدام کشور …

اقتصادنیوز: مارک روته، دبیرکل ناتو در ماه ژوئن فاش کرد که کشورهای اروپایی اجازه داده‌اند بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هواپیمای جنگی آمریکا که در عملیات مرتبط با ایران مشارکت داشتند، از ده‌ها پایگاه نظامی آمریکا در خاک اروپا برخیزند.
تشدید فشار اقتصادی نمی‌تواند نظام ایران را سرنگون کند/ گزینه نظامی علیه ایران ناکارآمد بوده است
سایت تابناک

تشدید فشار اقتصادی نمی‌تواند نظام ایران را سرنگون کند/ گزینه نظامی علیه ایران ناکارآمد بوده است

«مارک فینو» می‌گوید دولت ترامپ ساده‌لوحانه معتقد است که ایران در نتیجه این جنگ اقتصادی فرو می‌پاشد یا تسلیم می‌شود، در حالی که ایران از مدت‌ها پیش توانایی خو...
جنگ در پنتاگون، بی کفایتی راهبردی در واشنگتن
خبرگزاری ایرنا

جنگ در پنتاگون، بی کفایتی راهبردی در واشنگتن

تهران- ایرنا- فارن پالسی در گزارشی با بررسی عملکرد آمریکا در جنگ با ایران، ریشه ناکامی واشنگتن را نه در ضعف‌های تاکتیکی و کمبود تجهیزات، بلکه در بی کفایتی راهبردی و محاسبات نادرست دولت دونالد ترامپ دانست.
بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا؛ مشکل ساختاری یا سیاست‌های دولت ترامپ؟
سایت جوان آنلاین

بدهی ۴۰ تریلیون دلاری آمریکا؛ مشکل ساختاری یا سیاست‌های دولت ترامپ؟

عبور بدهی ملی آمریکا از مرز تاریخی ۴۰ تریلیون دلار، نشانه عمیق‌تر شدن شکاف میان درآمدها و هزینه‌های دولت فدرال و افزایش هزینه‌ای است که اقتصاد آمریکا برای حف...
آزمون هرمز برای عمان؛ آیا منطقه می‌تواند مستقل از آمریکا تصمیم بگیرد؟
خبرگزاری ایرنا

آزمون هرمز برای عمان؛ آیا منطقه می‌تواند مستقل از آمریکا تصمیم بگیرد؟

تهران- ایرنا- همزمان با تداوم رایزنی‌های تهران و مسقط درباره سازوکار کشتیرانی در تنگه هرمز، این آبراه راهبردی به آزمونی برای استقلال تصمیم‌گیری مسقط در برابر فشارهای آمریکا تبدیل شده است.
تحت پیگرد قانونی
سایت روزنامه سازندگی

تحت پیگرد قانونی

به دنبال افزایش تنش میان آنکارا و تل‌آویو بر سر سوریه، ترکیه علیه نتانیاهو حکم قضایی صادر کرد
شکست مذاکرات تجاری
سایت روزنامه سازندگی

شکست مذاکرات تجاری

آمریکا و کانادا وارد فاز تقابل شدند
«آگوست سیاه» روسیه و باز شدن جعبه پاندورای پوتین؛ چرا بازگویی حقیقت کار دست اقتصاددان بلندپایه روسی داد؟
سایت اکوایران

«آگوست سیاه» روسیه و باز شدن جعبه پاندورای پوتین؛ چرا بازگویی حقیقت کار دست اقتصاددان بلندپایه روسی داد؟

اکوایران: پوتین حاضر است برای دستیابی به اهدافش در اوکراین هر هزینه‌ای را بپردازد؛ اما او نمی‌تواند اجازه دهد مردم روسیه بفهمند که حاضر است آینده همه آنها را نیز قربانی کند.
تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان
سایت عصرایران

تبدیل آمریکا به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز جهان

تولید نفت خام آمریکا در سال ۲۰۲۶ حدود ۱۳.۷ تا ۱۳.۸ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی شده است.
         
سایت فرارو

تیپ متفاوت امیر قطر در یک کافه

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند
سایت فرارو

چین در دوراهی، ایران در آزمون/ ترامپ می‌خواهد شبکه اقتصادی تهران - پکن را قطع کند

پژوهشگر مسائل چین گفت: روز دی اقتصادی ترامپ، میزان تاب‌آوری روابط تجاری تهران و پکن را محک می‌زند و ایران باید به‌جای اتکا به حمایت مقطعی، به‌دنبال تعمیق پیوندهای اقتصادی و ایجاد منافع مشترک با چین باشد.
[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی
سایت اطلاعات آنلاین

[محمدعلی مهتدی] سوریه؛ میدان تقابل ترکیه و رژیم صهیونیستی

سه‌شنبه هفته گذشته تحول مهمی در سوریه رخ داد که در ایران کمتر مورد توجه محافل تحلیلی قرار گرفت: حمله ارتش صهیونیستی به فرودگاه ابوالظهور در حومه ادلب.
از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟
سایت اطلاعات آنلاین

از قانونی کردن کودک‌همسری تا تبدیل خشونت خانگی به «تنبیه اصلاحی»؛ طالبان با زنان افغان چه کرد؟

طالبان در پنج سال گذشته مجموعه‌ای از قوانین و محدودیت‌ها را بر زنان افغانستان تحمیل کرده که از ممنوعیت تحصیل و محدود کردن حق طلاق تا حذف حداقل سن ازدواج و مشروعیت‌بخشی به «تنبیه اصلاحی» توسط شوهر را دربر می‌گیرد.
جابه‌جائی در میدان - همدلی
روزنامه همدلی

جابه‌جائی در میدان - همدلی

حمیدرضاعظیمی روزنامه‌نگار مسئولان آمریکایی از زمان پایان جنگ بی‌اطلاع‌اند. وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در یک گفتگوی تلویزیونی با تاکید بر تحریم‌های سخت علیه ایران در پاسخ به پرسشی که زمان پایان جنگ را طلب می‌کرد صریحا گفت: نمی‌دانیم. دونالد ترامپ نیز پیش از این بارها از نزدیک بودن پایان جنگ …
سرمقاله جمهوری اسلامی/ پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله جمهوری اسلامی/ پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو | آخرین خبر

جمهوری اسلامی/ «پشت ‌پرده منازعه اردوغان و نتانیاهو» عنوان سرمقاله در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: حیله‌گری و فریبکاری از شگردهای جنگ‌افروزان است. این ویژگی در صهیونیست‌ها بیش از دیگران وجود دارد. این روزها اخبار زیادی درباره تیره شدن روابط ترکیه با رژیم صهیونیستی
از سفره آمریکایی تا بازار اوراق؛ جنگ ایران کجای تاب‌آوری اقتصادی آمریکا را نشانه گرفته است؟
سایت صفحه اقتصاد

از سفره آمریکایی تا بازار اوراق؛ جنگ ایران کجای تاب‌آوری اقتصادی آمریکا را نشانه گرفته است؟

هشدار ری دالیو درباره کاهش سهم اوراق قرضه آمریکا و حرکت به سمت طلا و بیت‌کوین، در ظاهر یک توصیه برای مدیریت سرمایه است؛ اما در شرایطی که واشنگتن همزمان با هزینه‌های جنگ ایران، افزایش قیمت انرژی، فشار تورمی و بدهی فزاینده روبه‌روست، معنای آن فراتر از یک توصیه سرمایه‌گذاری است. از رکوردشکنی حاشیه سود گازوئیل …
دیپلماسی بن‌سلمان در الیزه/ ولیعهد عربستان به فرانسه می‌رود
سایت فرارو

دیپلماسی بن‌سلمان در الیزه/ ولیعهد عربستان به فرانسه می‌رود

کاخ الیزه از سفر بن‌سلمان به فرانسه خبر داد.
عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر  از مرزهای یمن تبدیل شدند؟
سایت اقتصادنیوز

عربستان به دنبال معماری امنیتی جدید در خاورمیانه | حوثی‌ها چگونه به بازیگری فراتر از مرزهای یمن تبدیل شدند؟

اقتصادنیوز: تشکیل ائتلاف ۱۵ کشوری دریای سرخ به رهبری عربستان، نشانه‌ای از تغییر معماری امنیتی خاورمیانه و کاهش وابستگی کشورهای منطقه به آمریکا است.
ادعای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز؛ نمایش قدرت یا بلوف سیاسی آمریکا؟
خبرگزاری برنا

ادعای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز؛ نمایش قدرت یا بلوف سیاسی آمریکا؟

برنا - گروه بین الملل: یک کارشناس مسائل منطقه با تأکید بر اینکه حاکمیت ایران بر تنگه هرمز تثبیت شده است، گفت: حتی اگر گزارش‌های آمریکا درباره عبور نفتکش‌ها ا...
شباهت وضعیت کنونی ترامپ در تنگه هرمز با چالش‌های کارتر در بحران «گروگان‌ها» |‌ گاردین: تهران ممکن است سطح تنش را افزایش دهد |‌ ایران هیچ «شاخه زیتونی» به ترامپ پیشنهاد نمی‌کند
سایت اقتصادنیوز

شباهت وضعیت کنونی ترامپ در تنگه هرمز با چالش‌های کارتر در بحران «گروگان‌ها» |‌ گاردین: تهران ممکن است سطح تنش را افزایش دهد …

اقتصادنیوز: گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.
درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران
روزنامه ستاره صبح

درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران

روسیه دهه‌ها از مهم‌ترین صادرکنندگان انرژی جهان بود؛ کشوری که نه‌فقط نفت خام، بلکه فرآورده‌های نفتی خود را نیز به بازار می‌فرستاد و از انرژی به‌عنوان یکی از پایه‌های قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی خود استفاده می‌کرد. اما امروز جنگ با اوکراین و غرب روسیه را زمین گیر کرده است.
از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟
سایت تجارت نیوز

از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟

دولت ترامپ در آستانه اجرای دور جدیدی از فشارهای اقتصادی علیه ایران قرار دارد و بنا بر گزارش رویترز، تحریم پالایشگاه‌ها و بانک‌های چینی، هدف قرار دادن شبکه‌های دور زدن تحریم‌ها و اعمال تعرفه علیه شرکای تجاری تهران از جمله گزینه‌های مطرح واشنگتن است.
سرمقاله کیهان/ ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق | آخرین خبر
سایت آخرین خبر

سرمقاله کیهان/ ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق | آخرین خبر

کیهان/ «ایران؛ حامی دولت و مقاومت عراق» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: سفر چهارشنبه دکتر محمدباقر قالیباف رئیس ‌مجلس به بغداد اهمیت ویژه‌ای داشت و از این رو دست‌هایی برای مخدوش کردن و برجسته کردن حواشی فعال شدند. با این وجود برجستگی دستاوردهای این سفر بر
منزوی‌تر از کره شمالی
روزنامه آرمان امروز

منزوی‌تر از کره شمالی

یدالله کریمی پور آرمان امروز : وقتی صحبت از گزاره منزوی تر از کره شمالی می شود، ذهن گزینه های محدودی را در پیش می بیند. صحبت از انور خوجه، رهبر آلبانی است. او در سیاست خارجی با همه قدرت ها درافتاد: ابتدا با یوگسلاوی تیتو، سپس با شوروی خورشچف و سرانجام با چین دنگ [ ]
کابوس تازه ناتو
روزنامه شرق

کابوس تازه ناتو

انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه به نگرانی تازه ناتو تبدیل شده است. درحالی‌که آمریکای ترامپ حضور نظامی خود در اروپا را کاهش می‌دهد و این ائتلاف از ورود مستقیم به جنگ ایران پرهیز دارد، پیروزی نامزدهای منتقد ناتو می‌تواند یکی از مهم‌ترین ستون‌های نظامی اروپا را متزلزل کند.
         
ایران بنادر مصر را هم ناامن کرد!/ چگونه مصر به گلوگاه جدید انرژی خاورمیانه تبدیل شد
سایت تابناک

ایران بنادر مصر را هم ناامن کرد!/ چگونه مصر به گلوگاه جدید انرژی خاورمیانه تبدیل شد

مصر به عنوان کشور ترانزیتی ضروری که زیرساخت‌های دریای سرخ عربستان را به بازار‌های جهانی متصل می‌کند، ظاهر شده اما این اهمیت استراتژیک ممکن است آن را در معرض...
         
ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.
هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد
خبرگزاری ایسنا

هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد

جنگ غیرقانونی و نامشروع علیه ایران اقتصاد امارات را با شوکی چندلایه مواجه کرده است؛ اختلال در هرمز، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه، آسیب به بنادر و انرژی، افت بخش غیرنفتی و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران، رشد اقتصادی را کُند و مدل تجارت‌محور ابوظبی را آسیب‌پذیر کرده است.
از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟
خبرگزاری ایرنا

از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟

تهران-ایرنا- روزنامه گاردین با بررسی شباهت‌های بحران کنونی دونالد ترامپ در جنگ با ایران با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری، نوشت که رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای با جنگی فرسایشی، افزایش قیمت انرژی و کاهش حمایت افکار عمومی مواجه است؛ شرایطی که می‌تواند خاطره شکست انتخاباتی …
سفر پاریس؛ کمی دوجانبه، بیشتر منطقه‌ای!
روزنامه توسعه ایرانی

سفر پاریس؛ کمی دوجانبه، بیشتر منطقه‌ای!

رامین پرتو تحرکات دیپلماتیک در خلیج فارس و پیرامون تنگه هرمز، در شرایطی که بحران منطقه ای وارد مرحله ای پیچیده و همراه با بلاتکلیفی سیاسی و امنیتی
نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»
سایت خبرآنلاین

نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»

افشای متن کامل نامه‌های خصوصی و احساسی ناتالی هارپ، دستیار ارشد دونالد ترامپ به رئیس‌جمهور سابق آمریکا، ابعاد بی‌سابقه‌ای از میزان نفوذ، ارتباطات عاطفی و حتی چالش‌های ساختاری و امنیتی این دستیار ۳۵ ساله را در حلقه اصلی همراهان ترامپ برملا کرده است.
پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»
سایت فرارو

پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»

مک کارنی گفت: کشورش میز مذاکره را ترک کرده است، زیرا ایالات متحده خواسته‌هایی بیش از حد داشت و پیشنهاداتش ناچیز بود.
ترامپ، «میانجیِ محبوب» در مذاکره با ایران را از دست می‌دهد؟ | رمزگشایی از اختلاف اصلی عمان و آمریکا در تنگه هرمز
سایت اقتصادنیوز

ترامپ، «میانجیِ محبوب» در مذاکره با ایران را از دست می‌دهد؟ | رمزگشایی از اختلاف اصلی عمان و آمریکا در تنگه هرمز

اقتصادنیوز: واقعیت روشن است: نقشی که عمان طی سال‌ها برای واشنگتن به‌عنوان یک میانجی قابل اعتماد ایفا می‌کرد، دست‌کم تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید است، پایان یافته است.