چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

خودتان تصمیم بگیرید


خودتان تصمیم بگیرید

تصمیم گیری مفهومی است كه تمام زندگی ما را درخود دارد و ما گاهی اوقات فقط تصمیمات خیلی بزرگ و تاثیرگذار را حس می كنیم آیا می دانید كه فقدان تصمیم گیری عامل اصلی شكست های یك شخص است

تصمیم‌گیری مفهومی است كه تمام زندگی ما را درخود دارد و ما گاهی اوقات فقط تصمیمات خیلی بزرگ و تاثیرگذار را حس می‌كنیم. آیا می‌دانید كه فقدان تصمیم‌گیری عامل اصلی شكست‌های یك شخص است؟

مردم از آن جهت در كسب و كار شكست می‌خورند كه نمی‌توانند خودشان تصمیم بگیرند و همیشه منتظر دیگران هستند یا این كه معجزه‌ای روی دهد و آنها پولدار شوند! و این دیگران آنهایی نیستند كه این اشخاص سست اراده منتظرشان هستند. آنها نظرات و ایده‌هایی منفی بافانه دارند و افراد وابسته هم اجازه می‌دهند كه این امواج منفی رویشان اثر بگذارند. آنها از تصمیم‌گیری می‌‌ترسند و این خانواده یا دوستانشان هستند كه به جای آنها تصمیم می‌گیرند. آیا این اتفاق برای شما رخ نداده است؟ همه گاهی اوقات با این حالت مواجه می‌شوند. اما برخی اكثر اوقات زندگیشان این گونه می‌گذرد. و به همین دلیل است كه نه تنها در كسب و كار بلكه در بسیاری از امور زندگی شكست می‌خورند.

اشتباه نكنید! منظور ما این نیست كه حرف‌ها و نصایح خوب و ارزشمند دیگران را نشنوید بلكه ما قصد داریم بگوییم كه هر قدر هم شما از مشاوران دانا و كارآمدی برخوردار باشید،‌باز هم این شما هستید كه كلیدهای موفقیت را در دست دارید و همه چیز از ابتدا تا انتها برعهده خودتان است. هنر تصمیم‌گیری عاقلانه و درست،‌مهارتی است كه برای موفقیت در كسب و كار و هر كار دیگری در زندگی لازمست. اگر بدانید كه چطور تصمیماتی عاقلانه و حساب شده و واقع‌گرایانه اخذ كنید،‌بهتر خواهید توانست برای هدف تعیین شده تلاش كنید اما در حالت عكس شما و تجارتتان با دشواری‌های بسیاری رو به رو خواهید شد. آگاهی از مهارت‌های تصمیم‌گیری و چگونگی به كار انداختن آنها عناصر اصلی اخذ تصمیمات موثری است كه به پیروزی می‌انجامند.

● حالا خطوط اصلی انجام موفقیت‌آمیز این كار چه چیزهایی هستند؟

۱) اول باید مشخص كنید كه هدف از این تصمیم‌گیری چیست. شما واقعا به دنبال چه هستید؟

۲) چطور و از چه طریقی می‌خواهید این تصمیم را به اجرا گذارید تا به هدف مورد نظرتان برسید؟

۳) بنشینید و فكر كنید. درهای مغزتان را باز بگذارید تا تمامی ایده‌ها و فكرها به ذهنتان وارد شوند. میانشان جستجو كنید تا بتوانید بهترین‌ها را انتخاب كرده گزینه‌های مختلفی خلق كنید.

۴) هر گزینه را بررسی و ارزیابی كنید. از معیارهای شخصی خود استفاده كنید و مزایا و معایب هر گزینه را لحاظ كنید.

۵) بهترین گزینه و راهی كه برای نیل به آن هدف مناسب‌تر است را برگزینید.

۶) پس از این كه نقشه پیاده‌سازی این طرح را تدوین كردید، عملیات را به جریان بیندازید.

۷) حاصل كارتان و این تصمیم را ارزیابی كنید و مراحل اجرای آن را مورد توجه قرار دهید.از این تجربه چه آموختید؟

در این میان یك حقیقت انكارناپذیر وجود دارد و آن این كه تمامی افراد موفق یك ویژگی مشترك دارند و آن اینست كه خودشان درباره كارهایشان تصمیم می‌گیرند و اجازه نمی‌‌دهند نظرات و باورهای منفی دیگران در اراده آنها شكستی ایجاد كند و فراموش نكنید كه اگر شما هم می‌‌خواهید در جرگه‌ی آدم‌های موفق قرار بگیرید، باید خودتان تصمیم بگیرید تا به زندگی دلخواهتان برسید. فراموش نكنید كه مشورت با افراد دانا و متخصص هم در این میان نقش مهمی دارد. نظرات و ایده‌های ارزشمند آنها را بشنوید،‌نكات مفید هر كدام را برداشت كنید و در آخر «خودتان» تصمیم بگیرید. این شما هستید كه صاحب این زندگی هستید و كسی غیر از شما و جسم و روحتان به تمامی لذت‌ها و رنج‌های این زندگی را درك نخواهد كرد. پس خودتان تصمیم بگیرید.

مترجم: آذین صحابی

by:Tal Fighel