چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
هویج فقط بینایی را تقویت نمی كند
اگرچه ما فقط هویجهای نارنجی رنگ را میشناسیم اما جالب است بدانید در دنیا هویجهای سفید، زرد، ارغوانی و بنفش هم وجود دارند. یونانیها هویج را برای مصارف پزشكی میكاشتند. در قرون وسطی در رم هویج به عنوان یك گیاه وحشی شناخته میشد. رمیها معتقدند سرچشمه این گیاه وحشی با ریشه مخروطی شكل به ۱۰۰۰ سال بعد از میلاد مسیح و به آسیای میانه باز میگردد. در قرن دوازدهم میلادی مهاجمان مغربی آن را به اسپانیا بردند. آنها در قرون چهاردهم به شمال غرب اروپا و در قرن ۱۵ به انگلستان رسیدند. اگرچه آنها فقط به یك نوع زرد هویج اشاره كردند اما پختن و خوردن هویج ارغوانی رنگ علیرغم آن كه پس از پختن به رنگ قهوهای بسیار بدی تغییر پیدا میكرده، بسیار معمول بوده است. در دوران الیزابت، اشرافزادگان برای تزئین كلاهها و لباسهایشان از گل، میوه و برگهای هویج استفاده میكردند. در آن دوره هویج از ارزش بالایی برخوردار بود چرا كه از برگهایش به جای پر كلاه استفاده میشد، به خصوص وقتی كه در پاییز تغییر رنگ هم میداد.
كاشفان اروپایی همزمان با كشف سرزمینهای جدید، هویج را از به خلیج مارگریتا در ونزوئلا آورده، پس از آن به برزیل بردند. پدران روحانی آن را به شمال آمریكا برده و پس از آن هویج به صورت گسترده كاشته شد. اگرچه همواره گفته شده كه خوردن هویج موجب تقویت بینایی در تاریكی است و یا مصرف زیاد آن باعث مجعد شدن موهای صاف كمك میكند، ولیكن امروزه ثابت شده كه هویج سرشار از ویتامین آ، ب، ث و بتاكارتن است. همچنین هویج حاوی مواد معدنی بسیاری از قبیل آهن. كلسیم، پتاسیم و سدیم است.
در دهه ۶۰ میلادی دانشمندان مادهای به نام داكارین را از هویج استخراج كردند كه موجب اتساع عروق خونی شده و در نتیجه مانع از بروز انواع بیماریهای قلبی میشود. خوردن هویج از سخت شدن جدار سرخرگها جلوگیری كرده، موجب افزایش هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون میشود.
هویج برای تنظیم عملكرد رودهها بسیار مفید است. هویج مقوی معده است و در سلامت روده بزرگ تاثیر دارد. و ضمن تحریك اشتها میتواند در درمان نفخ، عفونتهای غیرپیشرفته رودهای و زخمهای دستگاه گوارش مفید باشد. نوشیدن یك لیوان آب هویج به مدت چند روز پیاپی درمان موثری برای كبد است اگرچه زیادهروی در مصرف آب هویج، میتواند اثر معكوس داشته باشد و موجب فشار بیش از حد به كبد و بروز زردی در پوست و چشمها شود.
خوردن دو تا سه هویج در روز میتواند كلسترول مضر موجود در خون را تا میزان ۱۰ درصد كاهش دهد. همانطور كه گفته شد هویج دارای بتاكارتن است كه نقش آن در جلوگیری از ابتلا به سرطان به اثبات رسیده و مواد آنتیاكسیدان موجود در هویج ضمن تاثیر ضدسرطانی، نقش بسزایی در حفظ جوانی و به تعویق انداختن روند پیری دارد.
هویج از انواع سبزیجاتی است كه پخته آن خاصیت بیشتری از نوع خامش دارد. هویج پخته شده حاوی آنتیاكسیدانهای بیشتری نسبت به هویج خام است.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
روز معلم ایران معلمان رهبر انقلاب بابک زنجانی دولت مجلس شورای اسلامی مجلس دولت سیزدهم حجاب شورای نگهبان شهید مطهری
معلم تهران شهرداری تهران هواشناسی سیل آموزش و پرورش قوه قضاییه پلیس فضای مجازی سلامت دستگیری سازمان هواشناسی
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو دلار حقوق بازنشستگان بانک مرکزی ایران خودرو سایپا چین قیمت طلا بازار خودرو تورم
تلویزیون رضا عطاران دفاع مقدس سریال سینما نون خ سینمای ایران فیلم موسیقی تئاتر رسانه ملی کتاب
رژیم صهیونیستی اسرائیل آمریکا فلسطین غزه جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان اوکراین ترکیه
پرسپولیس فوتبال استقلال رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران لیگ برتر ایران فوتسال
وزیر ارتباطات تبلیغات اپل پهپاد نخبگان گوگل ناسا
دیابت کاهش وزن بیماری قلبی بیمه مسمومیت داروخانه خواب روانشناسی طول عمر