چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

۱۵ پیش‌شرط خرید چکمه


۱۵ پیش‌شرط خرید چکمه

۱) پشت چکمه که پاشنه را ثابت نگه می‌دارد، باید مستحکم باشد و پاشنه را محکم در جای خود نگه دارد.
۲) پنجه باید عمق و فضای کافی داشته باشد تا فشاری به قدام پا وارد نشود و فرد را دچار تغییر …

۱) پشت چکمه که پاشنه را ثابت نگه می‌دارد، باید مستحکم باشد و پاشنه را محکم در جای خود نگه دارد.

۲) پنجه باید عمق و فضای کافی داشته باشد تا فشاری به قدام پا وارد نشود و فرد را دچار تغییر شکل در ناحیه پنجه نکند. پنجه گرد بهتر از پنجه صاف یا نوک‌تیز است.

۳) کفی داخل چکمه بهتر است قابل تعویض باشد. به این ترتیب می‌توانید از کفی مناسب برای بهتر اندازه کردن کفش و هم از کفی طبی برحسب اختلالات کف پا استفاده کنید و هم اینکه آن را خارج کنید، بشویید و خشک کنید.

۴) رویه چکمه نباید روی پا فشار وارد کند. بهتر است رویه چکمه آزاد بوده یا دارای پد باشد.

۵) کف چکمه باید مستحکم باشد و شیارهایی داشته باشد که از افتادن یا سرخوردن جلوگیری کند.

۶) هر چه پاشنه کوتاه‌تر باشد، میزان تعادل شما بیشتر خواهد بود. چکمه و نیم‌چکمه‌ای تهیه کنید که پاشنه انعطاف‌پذیر ۳ سانتی‌متری که در ناحیه قدام به یک سانتی‌متر می‌رسد، داشته باشد.

۷) چکمه‌هایی با پاشنه بلند اسفنجی با سطح مقطع کم که مچ پا را متعادل نگه نمی‌دارند و در بازار رایج هستند، مناسب نیستند و می‌توانند باعث پیچ‌خوردگی مچ پای شما شوند.

۸) چکمه مناسب در ناحیه کفی باید قوس‌های داخلی کف پا را به خوبی حمایت کند.

۹) چکمه باید از جنس خوبی انتخاب شود تا پا در آن عرق نکند و تبادل هوا به راحتی انجام ‌شود. پوشیدن کفش‌های تنگ به ویژه چکمه‌هایی که در ناحیه مچ پا تنگ هستند، مانع این امر می‌شوند. در ضمن جنس چکمه باید به گونه‌ای باشد که هنگام بارندگی‌ها آب داخل کفش منتقل نشود و به پوست پا آسیب نرساند.

۱۰) بهتر است چکمه‌های سبک انتخاب کنید؛ زیرا چکمه سنگین باعث خسته شدن پا می‌شود.

۱۱) اگر کمردرد دارید، چکمه‌ای بخرید که پاشنه ۳سانتی‌متری داشته باشد که در ناحیه قدام به یک سانتی‌متر کاهش یابد. پوشیدن چکمه تخت برای شما مناسب نیست.

۱۲) چکمه‌های بلندی که زانو را می‌پوشانند، نخرید. بلندی چکمه بهتر است متوسط باشد تا جلوی حرکت زانو را نگیرد. پوشیدن چکمه‌های بلند می‌تواند به زانو آسیب وارد کند.

۱۳) اگر چکمه‌ را برای طولانی‌مدت به پا می‌کنید، تمام خصوصیاتی را که درباره میزان پاشنه، قد چکمه، جنس و کفی ذکر شد، در نظر بگیرید.

۱۴) اگر سالمند هستید، چکمه‌ای بخرید که پاشنه بلند نداشته باشد. حتی‌الامکان از کفش‌های طبی به جای چکمه استفاده کنید یا اگر می‌خواهید چکمه بپوشید، نیم‌چکمه‌ای با پاشنه حداکثر ۳ سانتی‌متر و سطح مقطع وسیع انتخاب کنید تا دچار پیچ‌خوردگی مچ پا نشوید.

۱۵) اگر برای کودکان چکمه می‌خرید، به استحکام جنس چکمه توجه کنید. کفش باید به خوبی مچ پای آنها را دربربگیرد. به قوس کف پا و پاشنه نیز توجه کنید. ناحیه پاشنه در کفش کودکان باید قوام بالایی داشته باشد زیرا احتمال آنکه در کودکان پاشنه دچار انحراف شود بسیار بالاست. حداکثر میزان بلندی پاشنه برای کودکان نیز ۱ تا ۲ سانتی‌متر است. کفش‌های تخت بدون پاشنه را برای کودکان توصیه نمی‌کنم. چکمه‌های پارچه‌ای یا از جنس جیر که قوام ندارند نیز برای کودکان مناسب نیستند.

دکتر لیلا اتفاق

متخصص طب فیزیکی



همچنین مشاهده کنید