شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

بارداری بعد از ۳۵ سالگی


بارداری بعد از ۳۵ سالگی

بارداری در سن زیر ۳۵ سال و بالای ۳۵ سال چه فرقی با هم دارد؟ مسلما بارداری بالای ۳۵ سال همانند وقتی نیست که سن مادر کمتر است. چرا که هم بدن آمادگی بیشتری دارد و هم مادر حوصله و صبر …

بارداری در سن زیر ۳۵ سال و بالای ۳۵ سال چه فرقی با هم دارد؟ مسلما بارداری بالای ۳۵ سال همانند وقتی نیست که سن مادر کمتر است. چرا که هم بدن آمادگی بیشتری دارد و هم مادر حوصله و صبر بیشتری دارد. اما در هر حال اگر شما سنتان بالاتر از ۳۵ سال است و امید به بارداری دارید می‌توانید بارداری سالمی داشته باشید.

توجه به این نکات می‌تواند به شما در بارداری سالم بعد از ۳۵ سالگی کمک کند.

خطر‌ها را بشناسید! ساعت بیولوژیکی یک واقعیت زندگی است اما هیچ جادویی بعد از ۳۵ سالگی اتفاق نمی‌افتد خطر‌های زیادی ممکن است مادر ۳۵ ساله باردار را تهدید کند.

زمان طولانی تا باردار شدن:

وقتی زنان به ۳۰ سالگی می‌رسند کیفیت این تخمک‌ها کمی کمتر می‌شود و ممکن است کمتر تخمک‌گذاری انجام شود حتی وقتی قاعدگی منظم است. تخمک‌های یک زن سالمند همچنین همانند تخمک‌های زنان جوان‌تر لقاح پیدا نمی‌کند اما این به معنی آن نیست که شما نمی‌توانید باردار شوید، فقط مدت بیشتری طول می‌کشد تا بارداری اتفاق بیفتد.

بارداری چندقلویی محتمل است:

شانس دوقلوزایی با افزایش سن بیشتر می‌شود. استفاده از روش‌های کمکی بارداری مثل روش (IVF کاشت تخم لقاح یافته) همچنین نقش مهمی در این تولد چند قلویی دارد. از آنجایی که این روش‌ها معمولا تخمک‌گذاری را تقویت می‌کند احتمال دوقلوزایی یا چندقلویی را افزایش می‌دهد.

احتمال دیابت بارداری بیشتر است:

این نوع دیابت تنها هنگام بارداری رخ می‌دهد و در زنان باردار بالای ۳۵ سال ابتلا به این بیماری شایع‌تر است. کنترل دقیق قندخون، رعایت رژیم غذایی، ورزش و تغییر رویه زندگی به نحو سالم‌تری از این بیماری پیشگیری می‌کند. گاهی لازم است داروهایی برای کنترل دیابت تجویز شود.

نیاز به سزارین بیشتر می‌شود:

احتمال زایمان به طریق سزارین، خطر مسمومیت بارداری فشارخون بالا در مادران بالای ۳۵ سال بیشتر است.

خطر ناهنجاری‌های کروموزومی بیشتر است:

نوزادانی که از مادران سالمند متولد می‌شوند بیشتر در معرض خطر مشکل‌های کروموزومی خاص مثل نشانگان داون هستند.

خطر سقط بالاتر است:

خطر سقط همچنین با افزایش سن مادر بیشتر می‌شود و این شاید به دلیل افزایش خطر ناهنجاری‌های کروموزومی باشد. سن پدر همچنین خطرات را افزایش می‌دهد. مطالعه‌ها نشان می‌دهد کودکانی که از مردان بالای ۴۰ ساله و مسن‌تر متولد می‌شوند بیشتر در معرض خطر اوتیسم هستند همچنین کودکانی که از مردان ۵۰ ساله متولد می‌شوند بیشتر در معرض خطر ناهنجاری‌ها و نقایص تولد هستند. یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۹ میلادی نشان می‌دهد کودکانی که از مردان سالمند متولد شدند در آزمون شناختی، تمرکز، حافظه، خواندن و مهارت حل مساله نمره کمتری گرفتند.



همچنین مشاهده کنید