چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

مواد غذایی مناسب فصل گرما


مواد غذایی مناسب فصل گرما

فصل گرما در راه است. گرما باعث کم کاری سیستم گوارشی می شود و بی توجهی به برنامه غذایی فصل گرما می تواند به بدن آسیب برساند. مواد غذایی اگر به موقع و به میزان کافی مصرف شوند بسیار …

فصل گرما در راه است. گرما باعث کم کاری سیستم گوارشی می شود و بی توجهی به برنامه غذایی فصل گرما می تواند به بدن آسیب برساند. مواد غذایی اگر به موقع و به میزان کافی مصرف شوند بسیار مفیدتر هستند. در فصول سرد مصرف عسل و فلفل سیاه درمان همه دردها به حساب می آید در حالی که مصرف این ۲ ماده غذایی در فصل گرما می تواند به بدن آسیب برساند. پس چه مواد غذایی را در فصل گرما مصرف کنیم؟

انبه:

این میوه در از بین بردن منفذهای بسته پوست موثر است. انبه سرشار از آنتی اکسیدان است و کمی کربوهیدرات دارد و به هاضمه که مشکل عمده ای در این فصل به حساب می آید، کمک می کند. آب انبه از گرما زدگی جلوگیری می کند و آب فراوان موجود در آن نیز در فصل گرما مفید است.

انگور:

این میوه مانع از دست رفتن آب بدن می شود. طبیعت قلیایی این میوه با کاهش دادن اسیدیته موجود در اسیداوریک، از کلیه ها محافظت می کند. در فصل هایی که بیماری های ویروسی شدت پیدا می کند ، مصرف آب انگور که خاصیت ضد ویروسی دارد بسیار توصیه شده است. انگور از بدن در برابر ویروس ها به ویژه ویروس تبخال معمولی و فلج اطفال محافظت می کند.

خیار:

خاصیت خنک کنندگی دارد و بهترین میوه برای فصل گرما به حساب می آید. آب خیار، سوزش و اسیدیته معده را کاهش می دهد. مالیدن آب آن به پوست، سوختگی بر اثر نور خورشید را درمان می کند. برش های خیاری که روی چشم می گذاریم سوزش و پف چشم را کاهش می دهد. مصرف خیار که غنی از فیبر، آب و املاح است به بیماران قندی و افرادی که قصد کاهش وزن دارند ، توصیه می شود.

پرتقال:

این میوه که بهترین منبع ویتامین C است، یکی از بهترین منابع انرژی در فصل گرما نیز محسوب می شود.

آزمایش هایی که روی حیوانات انجام شده، نشان می دهد که پرتقال با سرطان دهان، پوست، ریه، سینه و معده مبارزه می کند.

برای پیش گیری از گرمازدگی، قبل از خارج شدن از منزل، یک لیوان آب پرتقال بخورید.

هندوانه:

بهترین روش آب رسانی طبیعی به بدن از طریق خوردن این میوه است. هندوانه که بیش از ۹۰ درصد آن را آب تشکیل می دهد، سرشار از ویتامین های C،A و آنتی اکسیدان است. هندوانه که حاوی اسیدآمینه است، به بهبودی زخم ها کمک می کند و روند تقسیم سلول ها را سرعت می بخشد. قسمت سفید این میوه که دور ریخته می شود، بیشترین ماده مغذی را دارد.

نوشیدن آب هندوانه با چند قطره آب نعناع، از گرمازدگی محافظت می کند.

تمر هندی:

مصرف روزی یک لیوان رقیق شده آب تمر هندی از گرمازدگی پیش گیری می کند. تمر هندی که غنی از کاروتین، ویتامین C،B و فلاووانویدز است، تب را کاهش می دهد و از بدن در برابر سرماخوردگی محافظت می کند. در هضم غذا کمک و بیماری های صفرا را درمان می کند. تمر هندی نه تنها یک رونده ملایم است بلکه کلسترول را کاهش می دهد و با بیماری قلبی نیز مبارزه می کند. غرغره کردن با آب تمر هندی گلو درد را تسکین می دهد و استفاده موضعی آن، التهاب پوستی را از بین می برد.

کلم بروکلی:

خاصیت ضد سرطانی این گیاه مشهور است. این گیاه که غنی از ویتامین C است، علایم سرماخوردگی را تسکین می دهد. دارای خاصیت تسکین دهنده استرس است و انرژی بدن را تقویت می کند. برای به دست آوردن تمام خواص آن بهتراست کلم بروکلی خام مصرف شود.

چریش:

این گیاه معروف به تصفیه کننده خون، عامل ضد باکتریایی و داروی هر دردی است. مصرف ناشتای روزی چند برگ جوان چریش در فصل گرما از جوش ها، آکنه ها و کورک ها جلوگیری می کند. علاوه بر آن، این گیاه کرم های روده را از بین می برد و از بروز آبله مرغان جلوگیری می کند.

مترجم: کشمیری