سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

در دعوای زناشویی ورود خانواده ها ممنوع!!!


مشکلات و دعوای زناشویی در خانواده

حتماً شما هم این جمله را بارها از زبان قدیمی ترها شنیده اید که دعوا نمک زندگی است اما نباید فراموش کنید که این دعوا گاهی باعث ایجاد مشکلات جدی برای زوجین می شود.زوج ها به دلیل تفاوت های فردی نسبت به یکدیگر دچار سوء برداشت های شناختی می شوند.اما برای حل این اختلافها هرگز نباید به جای کمک گرفتن از مشاوره و یا روان شناس از خانواده ها کمک گرفته و پای آنها را به بحث های خانوادگی خود کشاند.اگر با شوهرتان اختلاف دارید مادر او را سرزنش نکنید.


در دعوای زناشویی ورود خانواده ها ممنوع!!!

دعوای زناشویی خانواده ها

در مورد شوهران هم همین قاعده حاکم است. آن ها نیز اگر با زنشان اختلاف دارند نباید به مادر یا پدر همسرشان حمله کنند. در این صورت بی آن که دلیلی وجود داشته باشد به خانواده های یکدیگر توهین می کنید.

توهین کردن به پدر و مادر همسر، هرگز شادی و خوشبختی را به ارمغان نمی آورد.

در حضور دیگران دعوا نکنید

صحبت های جدی را در خلوت تان مطرح کنید. حتی اگر تمام وجود شما خشم است و دوست دارید برای یک موضوع بجنگید، این دعوای زن و شوهری را علنی نکنید. بزرگترها هیچ وقت دعواهای شما را فراموش نمی کنند و حتی اگر به خوشبخت ترین زمان زندگیتان برسید، تصوری که در گذشته با دعواهایتان برایشان ساخته بودید هیچ وقت محو نمی شود. پس مقابل دیگران از همسرتان یا زندگی مشترک تان گلایه نکنید.

مادر شوهر هم زمانی عروس بوده است

چه خوب می شد که مادر عروس از این که اقوام داماد، دخترشان را از او دور می کنند، رنجشی به دل راه نمی داد. حقیقت این است که هیچ کسی نمی تواند پسر شما را از شما بگیرد. به یاد زمانی بیفتید که جوان بودید و تازه ازدواج کرده بودید. به یاد اشتباهات بیش از اندازه ای بیفتید که وقتی از خانه پدر و مادرتان به خانواده شوهرتان رفتید، مرتکب شدید.

به عروس تان سخت نگیرید و او را مورد حمله قرار ندهید. به او فرصت بدهید و به کوچک ترین بهانه گلویش را نگیرید. مطمئن باشید که اشتباهاتش برطرف می شود همان طور که اشتباهات شما برطرف شد.

داماد بی خرد نباشید

بعضی از دامادها از فرزندان خود برای برخورد با خانواده زنشان استفاده می کنند. هرگز این کار را نکنید. برای بچه ها ابدا چیز خوبی نیست. در ضمن شما هم با این کارتان رفتار احمقانه ای به نمایش گذاشته اید.

فرزندان تان را تشویق کنید که به پدربزرگ ها و مادربزرگ های خود نزدیک شوند. مطالب زیادی هست که می توانند از آن ها بیاموزند ارزش هایی نظیر توجه کردن، محبت کردن و بخشنده بودن. مطالبی که در کتاب های درسی یا در مدارس نمی توانند آن ها را بیاموزند. پدربزرگ ها و مادربزرگ ها به شکلی از پدر و مادر، آموزگاران بهتری هستند زیرا تجربه شان به مراتب بیشتر است.

پدربزرگ و مادربزرگ در کهنسالی فرصت فراوانی دارند که آن را صرف نوه های خود بکنند. اغلب آن ها از نوه هایشان بیش از فرزندانشان مراقبت می کنند.

نقش فرزندان در دعوای زناشویی

گاه فرزندان شما پل ایده آلی میان شما و بستگان خانواده همسرتان هستند. زیرا هم شما فرزندانتان را دوست دارید و هم آن ها فرزندان شما را. در جریان جنگ سرد بچه ها می توانند کانال های ارتباطی میان شما و خانواده همسرتان را باز نگه دارند.

به موارد کوچک اهمیت بدهید

درست کردن یک فنجان چای برای پدر زن یا پدر شوهرتان در صبح اول وقت، کار خیلی دشواری نیست. اگر همین کار را با یک تبسم و با چهره ای شاداب انجام بدهید کار مهمی صورت داده اید. موضوع بسیار مهمی است.

مارتین لوترکینگ زمانی می گفت:"همه می توانند بزرگ و کبیر باشند. زیرا همه توان خدمت دارند. برای خدمت کردن نیازی به داشتن مدرک دانشگاهی نیست. نیازی به این نیست که با نظریات ارسطو و افلاطون آشنا باشید. مجبور نیستید نظریه نسبیت انیشتن را بدانید تا به دیگران خدمت کنید. کافی است که دلی مهربان داشته باشید و روحی انباشته از عشق."

درباره خانواده همسرتان شایعه سازی نکنید

جلسات میهمانی را به جلسات صحبت درباره مادرزن و مادرشوهرتان تبدیل نکنید. هر خانواده ای برای خود مشکلاتی دارد. بحث مسایل خانوادگی با دیگران به صلاح شما نیست. به این می ماند که رخت های کثیفتان را در حضور دیگران بشویید.

مسایلتان را در چاردیواری خود حفظ کنید. روی مسایلتان کار کنید. صبور و شکیبا باشید. می توانید موانع پیش رویتان را از میان بردارید.

تلفن در دعوای زناشویی

تلفن گاه مشکلاتی ایجاد می کند. ممکن است زنتان تلفن را بردارد و مدتی مدید با مادرش حرف بزند و همه مسایل خانه را با او در میان بگذارد. این که برای شام چه غذایی تهیه دیده اید، رییس تان به شما چه گفته است. دوست مشترکتان چه کرده است. خلاصه هر چه مطلب هست از جزیی تا کلی در اختیار مادرزن قرار می گیرد.

این بدترین اشتباهی است که یک زن می تواند بکند. وقتی با مردی ازدواج می کنید و به خانواده او می پیوندید اسرار آن ها، اسرار شما می شوند. باید به خلوت آن ها احترام بگذارید.

در گفتن مطالب احتیاط کنید

ممکن است پدر زنتان را دوست نداشته باشید، با این حال باید موضوع را نزد خود نگه دارید و در این باره با کسی حرفی نزنید به خاطر زن تان و به خاطر فرزندان تان.

توجه داشته باشید که بچه ها گوش های بزرگ دارند. اغلب حرف هایتان را می شنوند و آن ها را تکرار می کنند. متوجه هم نیستند که چه می گویند. برای حفظ آرامش در خانواده متوجه حرف هایتان باشید. به خصوص دقت کنید که در حضور بچه ها چه می گویید.

از جنبه دیگری نیز به موضوع نگاه کنید. آیا مایلید وقتی پا به سن گذاشتید و دخترتان ازدواج کرد، شوهر او پشت سرتان حرف بزند؟

به غار تنهایی خود بروید

گاهی اوقات تنها گذاشتن همسرمان بعد از جروبحث (به اصطلاح روانشناسان به غار خود فرو رفتن) در آرام کردن اوضاع مفید است، به خصوص در برخی از مشاجره ها که بعد از آن زن و شوهر نیاز به زمان دارند، باید این اجازه را داد که مدتی تنها باشند نه اینکه یکی از طرفین فضا را ترک کند و به خانه والدینش برود بلکه به بهانه خرید کردن و پیاده روی مدتی از فضای خانه دور شوند. 

البته این پیشنهاد همیشه مفید نیست، زیرا ممکن است برخی از همسران دوست نداشته باشند بعد از دعوا تنها باشند، زیرا آن را دلیل بی توجهی به خود می دانند و می خواهند با لحن آرام تر و به دور از تنش با شریک زندگیشان گفتگو کنند.

بهترین زمان برای آشتی

آنچه بعد از مشاجره ها باید در نظر گرفت، زمان مناسب برای آشتی کردن است. زن و شوهر ابتدا باید به خود اجازه دهند تا هیجاناتشان فروکش کند زیرا وقتی در اوج هیجانات هستند، رابطه بین قشر عالی مغز (کورتکس) با قسمت مغز میانی (مغز اولیه) قطع می شود که در این مواقع فرد رفتارهای بدون فکر می کند. در این اوقات هیچکدام از زوج ها نباید به آشتی کردن رو آورند بلکه باید به خود و همسرشان زمان دهند و خود را آرام کنند و بعد از فروکش کردن احساسات با در نظر گرفتن مواضع طرف مقابل، مصالحه و مذاکره را آغاز کنند. 

در دعوای زناشویی ورود خانواده ها ممنوع!!!


همچنین مشاهده کنید