یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

عوارض خروج از کشور سال 96



	عوارض خروج از کشور سال 96 | وب


ماده 45 قانون مالیات بر ارزش افزوده چه می‌گوید؟

مطابق با ماده واحده «قانون دریافت عوارض خروج از کشور» مصوب 1365، دولت مکلف است از هر مسافری که با گذرنامه دولت جمهوری اسلامی ایران به خارج از کشور مسافرت می‌کند مبلغی را تحت عنوان عوارض خروج‌ از کشور اخذ و به حساب درآمد عمومی کشور منظور نماید.

روند صعودی دریافت عوارض

پرداخت عوارض خروج از کشور (سال‌های 87-90)
  • سفرهای هوایی (تمامی مقاصد توریستی و گردشگری) 250000 ریال
  • سفرهای زمینی و دریایی 50000 ریال

پرداخت عوارض خروج از کشور (سال‌های 90-93)
  • سفرهای هوایی (تمامی مقاصد توریستی و گردشگری) 550000 ریال
  • سفرهای زمینی و دریایی 110000 ریال
  • سفرهای زیارتی 250000 ریال

پرداخت عوارض خروج از کشور (سال‌های 93- تا اکنون)

 نوع مسافرت مقصد نوع مرز خروجی مبلغ به ریال

 زیارتی
 عراق و کربلا زمینی 125,000
 هوایی 375,000
 عمره مفرده هوایی 375,000
 حج واجب هوایی 375,000

 گردشگری

 تمام مقاصد توریستی و گردشگری
 زمینی 250,000
 دریایی 250,000
 هوایی 750,000


پرداخت عوارض خروج از کشور در سال 96 به چه صورتی است؟

بر اساس ماده 45 قانون مالیات بر ارزش افزوده تغییرات اعمال شده بر عوارض خروج از کشور هر سه سال یکبار و با توجه به نرخ تورم با تصویب هیأت وزیران انجام می‌گیرد. آخرین تغییرات توسط این هیأت در اردیبهشت ماه سال 93 بوده است که با اتمام این دوره سه ساله امسال شاهد افزایش قیمت در این پرداختی خواهیم بود. بنابراین تا زمان مشخص شدن این قیمت توسط هیأت وزیران، عوارض به صورت دوره گذشته (سال‌های 93 تا اکنون) می‌باشد. با انتشار مبالغ جدید این خبر به روز رسانی خواهد شد.

هموطنان می‌بایست عوارض خروج از کشور خود را به حساب 2110100250009 نزد بانک ملّی ایران به نام اداره کل امور مالیاتی پرداخت و فیش واریزی را به هنگام خروج به همراه سایر مدارک (پاسپورت و بلیط و ... ) به همراه داشته باشند.

چه کسانی از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند؟

دارندگان گذرنامه‌های سیاسی و خدمت، خدمه وسایل نقلیه عمومی زمینی و دریایی و خطوط پروازی، دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور (دارندگان اجازه خروج دانشجویی) بیمارانی که با مجوز شورای پزشکی جهت درمان به خارج از کشور اعزام می‌گردند، دارندگان پروانه گذر مرزی و جانبازان انقلاب اسلامی که برای معالجه به کشورهای دیگر اعزام می‌شوند، همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور دارای کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی، در خصوص پرداخت وجوه موضوع این ماده، مستثنی می‌باشند.

روال جدید دریافت عوارض خروج از کشور


در لایحه بودجه سال آینده عوارض خروج از کشور برای هر نفر ۲۲۰ هزار تومان تعیین شده که نسبت به ۷۵ هزار تومان سال قبل تا ۱۴۵ هزار تومان رشد دارد.

به گزارش ایسنا، طبق لایحه بودجه سال ۱۳۹۶، درآمد حاصل از عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور برای سال آینده حدود ۱۱۷۶ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که در دو بخش تامین می‌شود. عوارض خروج برای هر نفر ۲۲۰ هزار تومان و عوارض خروج زائرین حج تمتع و عتبات عالیات  ۱۱۰ هزار تومان تعیین شده است.

اما روند دریافت عوارض خروج متفاوت خواهد بود به گونه‌ای که برای سفر اول برای هر نفر ۲۲۰ هزار تومان دریافت می‌شود، اما در سفر دوم ۵۰ درصد به این عوارض افزایش یافته و به ۳۳۰ هزار تومان می‌رسد همچنین در سفر سوم و سفرهای بعدی تا صد در صد افزایش خواهد داشت.

این در حالی است که در سال گذشته در لایحه بودجه عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور در دو بخش بود. عوارض خروج هوایی که برای هر نفر ۷۵ هزار تومان و خروج زمینی و دریایی که برای هر نفر ۲۵ هزار تومان تعیین شده بود. همچنین برای افرادی که به منظور حج تمتع، عمره و عتبات عالیات از کشور خارج می‌شدند، عوارض ۵۰ درصد تعیین شده بود.

از عوارض دریافتی خروج مسافر از کشور، مبلغ ۴۰ هزار تومان برای توسعه زیرساخت‌ها و تاسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی اختصاص پیدا می‌کند.

دریافت عوارض خروج از کشور برای ترغیب به سفرهای داخلی

دریافت عوارض خروج از کشور باعث می‌شود تا گردشگران ایرانی در زمان انتخاب مقصد، مکان‌های دیدنی داخلی را بیشتر ترجیح بدهند و به این ترتیب گردشگری داخلی نسبت به خروج گردشگر رونق می‌یابد و بخشی از درآمدهای ناشی از مسافرت گردشگران داخلی که پیش از این به خارج از کشور می‌‎رفت در داخل خرج می‌شود و علاوه بر تأمین درآمد برای دولت، به ایجاد اشتغال و توسعه مناطق گردشگری داخلی نیز کمک می‌کند. اما از آنجا که مکانیزم تعدیل عوارض خروج از کشور با تورم دیده نشده است، دیگر این مبلغ برای مسافرینی که قصد سفر تفریحی به خارج از کشور را دارند در مقابل هزینه‌هایی که برای خرید بلیط، اقامت و تفریح در کشور خارجی می‌پردازند قابل مقایسه نیست و نمی‌تواند انگیزه‌ای برای آنان باشد تا مقاصد داخلی را به سفرهای داخلی ترجیح بدهند.

این حقیقت که بسیاری از مسافران ایرانی هرساله ایران را به مقصد دیگر کشورها خصوصاً ترکیه و امارات به منظور سیاحت ترک می‌کنند درحالی‌که هنوز بسیاری از مناطق دیدنی داخل کشور مانند قشم، کیش و چابهار را حتی برای یک بار هم ندیده‌اند، نشان از آن دارد که می‌توان با افزایش میزان عوارض خروج از کشور برخی از این گردشگران را به بازدید از مناطق دیدنی کشور ترغیب کرد.

به گزارش پایگاه خبری توریزم، به عنوان نمونه در سه ماه ابتدایی سال جاری میلادی (از 11 دی 1394 تا 12 فروردین 1395) حدود 470 هزار گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده‌اند. در این مدت به دلیل حملات تروریستی و تنش موجود بین کشور ترکیه و روسیه، میزان کل گردشگران ورودی به کشور ترکیه 10.3 درصد کاهش داشته است. اما با این وجود ورود گردشگران ایرانی به ترکیه نسبت به دوره مشابه سال گذشته 7.4 درصد افزایش داشته است.

منابع:
فارس نیوز
بانک مالیاتی ایران


همچنین مشاهده کنید