جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا
بیماری عدم تحمل لاکتوز و علائم آن
در چند سال گذشته شواهد زیادی بدست آمده است که نشان می دهد تقریبا تمام افراد بالغ بویژه آنهایی که از نژاد سیاه یا شرقی هستد از فقدان آنزیم لاکتاز که برای تبدیل لاکتوز به گلوکز و گالاکتوز مورد نیاز است رنج می برند.
بنابراین چون این افراد نمی توانند لاکتوز را جذب کنند ظزفیت تحمل مقادیر زیاد ان را ندارند و در اثر مصرف مقداری شیر ، علائم ناگوار گوارشی در انها بروز می کند.
علائم این بیماری عبارت است از : اسهال، نفخ شکم، دردهای شکمی و ورم.
این علائم دو علت دارند:
۱) اثر اسمتیک لاکتوز به دلیل میل به جذب آب
۲) تولید اسیدهای عالی و دی اکسید کربن ناشی از تخمیر لاکتوز توسط میکروارگانیسمهای معدی- روده ای.
برای توضیح این بیماری دو نظریه وجود دارد:
۱) کمبود آنزیم یک حالت انطباقی است . یعنی هنگامی که کودک را از شیر می گیرند، جون این آنزیم از ان پس مورد استفاده ای ندارد، در نتیجه ساخته نمی شود. همچنین علت تحمل ان در بزرگسالان این است که وقتی بطور مرتب شیر مصرف می کنند بدنشان قادر خواهد بود ژن سازنده لاکتاز را به این عمل وا دارد.
۲) افرادی که معمولا پس از دوران شیرخوارگی دیگر شیر مصرف نمی کنند، کمبود لاکتاز در آنها طبیعی است. به همین دلیل افرادی که شیر مصرف می کنند در بدن انها ژن تولید کننده لاکتاز تولید می شود.
بطور کلی علائم عدم تحمل لاکتوز تا بلوغ ظاهر نمی شود. شواهدی نشان می دهد افرادی که قادر به تحمل لاکتوز نیستند می توانند خو را با غذاهایی که دارای وقدار کمی شیر است تطبیق دهند. این تطبیق ممکن است این گونه انجام گیرد:
۱) تولید آنزیم هضم کننده لاکتوز
۲) قدرت لاکتوز در جلوگیری از تجزیه لاکتاز
۳) تغییراتی که در محیط روده انجام گرفته است که به باکتریهای جدید اجازه دهد تا لاکتوز را هضم کنند و از تخمیر که منجر به بروز علائم مشخصی می گردد جلوگیری نمایند.
کودکان سیاه پوست احتمالا به علت ناراحتی هایی که شیر در انها بوجود می آورد کمتر از کودکان سفید پوست شیر مصرف می کنند. این موضوع در رابطه با تغذیه در مدارس چنین کودکانی مشکلاتی به بار می آورد. همچنین پیرامون مصرف شیر در برنامه های تغذیه ای بین المللی افرادی که احتمالا کمبود لاکتاز دارند ، پرسشهایی مطرح گردیده است.
شیر منبع اصلی کلسیم و پروتئین است و اگر به مقدار زیاد و در دوره طولانی مصرف شود ممکن استن از بروز بعضی از بیماری ها جلوگیری کند، بنابراین بهتر است پیش از توصیه حذف آن از برنامه غذایی، درجه تحمل لاکتوز را تعیین کند زیرا عدم تحمل شیر با عدم تحمل لاکتوز تفاوت دارد. اخیرا به منظور افزایش تولید " شیر کم لاکتوز " اقداماتی انجام شده که برای تجزیه لاکتوز به گلوکز و گالاکتوز از کپک ها و مخمر ها در حین فرآیند استفاده می شود. دلایل دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد شیر پر چربی را بیشتر از شیر بی چریب، و شیر بی چربی را نیز بهتر از لاکتوز تنها می توان تحمل کرد.
منبع : علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
غزه آمریکا طالبان توماج صالحی حجاب رئیسی رهبر انقلاب سریلانکا کارگران پاکستان مجلس شورای اسلامی دولت
آتش سوزی کنکور سیل هواشناسی تهران سازمان سنجش شهرداری تهران پلیس سلامت فراجا قتل زنان
خودرو مسکن ارز قیمت خودرو قیمت دلار قیمت طلا دلار بازار خودرو بانک مرکزی ایران خودرو قیمت سکه سایپا
ترانه علیدوستی تلویزیون فیلم سینمای ایران مهران مدیری کتاب تئاتر شعر سینما
کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه فلسطین حماس فرانسه اوکراین طوفان الاقصی جنگ اوکراین اتحادیه اروپا ترکیه انگلیس
پرسپولیس استقلال سردار آزمون بارسلونا بازی ژاوی فوتبال باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال تراکتور فوتسال تیم ملی فوتسال ایران
تیک تاک همراه اول بنیاد ملی نخبگان فیلترینگ ناسا وزیر ارتباطات تبلیغات اپل نخبگان
مالاریا سلامت روان کاهش وزن استرس داروخانه پیری دوش گرفتن