چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

ماه رمضان و چند توصیه تغذیه ای


ماه رمضان و چند توصیه تغذیه ای
هدف روزه داری رسیدن به مراتبی چون تقوا و خود شناسی است. این فریضه الهی علاوه بر فواید معنوی بی شماری که دارد، سلامت جسم را نیز نصیب انسان می کند. با این توضیح، رعایت چند توصیه تغذیه ای، خالی از فایده نیست؛
۱) صرف غذا در دو وعده افطاری و سحری صورت گیرد. آنچه قرار است به عنوان افطاری و شام صرف شود همزمان البته با حجم کمتر صرف شود و در فاصله میان این وعده و غذای سحر، آب و آشامیدنی‌ها صرف شود. مصرف غذای سحر برای همه به ویژه نوجوانان توصیه می‌شود.
۲) به هنگام افطار، تغذیه با یک ماده غذایی مناسب مثل شیر، خرما، فرنی، چای کمرنگ آغاز شود و از آشامیدن آب سرد در شروع افطار خودداری شود.
۳) غذای افطار و سحر نباید پر حجم باشد و حتی ‌الامکان از مصرف غذاهای پر چرب و دیرهضم خودداری شود. در وسط غذا آب زیاد نوشیده نشود زیرا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و دشواری هضم می‌شود اما در فاصله یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحری، مقدار کافی آب نوشیده شود.
۴) مصرف سبزی ضد عفونی شده به هنگام افطار و میوه در هنگام سحر توصیه می‌شود. توصیه می‌شود از مصرف تنقلات به مقدار فراوان جدا خودداری شود.
۵) نوجوانان حد اقل یک لیوان شیر یا معادل آن ماست میل کرده و در ماه مبارک رمضان در غذای افطارشان از گوشت، پنیر و تخم ‌مرغ استفاده کنند.
۶) نوجوانان دستکم به هفت ساعت خواب آرام احتیاج دارند. بنا بر این توصیه می‌شود شب ها زودتر بخوابند تا هنگام سحر بتوانند با نشاط از خواب برخیزند و از برکات معنوی سحرهای ماه مبارک بهره ‌مند شوند.
۷) ساعات مطالعه و درس خواندن را طوری تنظیم کنید که بلافاصله پس از صرف غذا احساس گرسنگی زیاد نکنید.
۸) برای پیشگیری از یبوست، مصرف سبزیجات به صورت پخته و خام، خودداری از مصرف چای پر رنگ، استفاده از غذاهای ملین مثل خورش آلو و کرفس و آشامیدن مقدار کافی آب، البته نه همراه غذا بلکه در فاصله بعد از افطار، سودمند است.
۹) در ماه مبارک رمضان به بهداشت دهان و دندان، بیشتر توجه شود.
۱۰) از تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه تغذیه در طول ماه مبارک رمضان خودداری شود. همچنین غذاهایی را که به طور معمول برای شما ایجاد ناراحتی می‌کنند در این ایام مصرف نکنید.
۱۱) همیشه و بخصوص در ماه مبارک رمضان به بهداشت مواد غذایی توجه کنید و از مصرف مواد غذایی مشکوک، غذاهایی که به طور کامل طبخ نشده و یا در خارج از یخچال نگهداری شده اند خودداری کنید.
منبع : روزنامه رسالت