جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

ورزش های پایه را دریابیم


ورزش های پایه را دریابیم
دیده ورزش در جهان امروز از ابعاد گوناگون قابل بررسی و تعمق است یعنی ابعاد اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، آموزشی، اقتصادی و غیره آن از زوایای مختلف مورد مداقه قرار گرفته و کشورها با توجه به اهداف داخلی و خارجی خود از آن بهره می برند.
درچند دهه اخیر به جای درگیری های نظامی، ورزش صحنه رویارویی کشورها و در نتیجه به رخ کشیدن پیشرفت ها بوده است. رشد روزافزون بعد سیاسی و به تبع آن بعد اقتصادی ورزش با توجه به اطلا عات و بضاعت های علمی همه کشورها را از پیشرفته تا در حال توسعه درگیر کرده است.
ورزش های پایه از جمله ورزش شنا به علت دارا بودن ابعاد مختلف همیشه مورد توجه کشورها بوده و شاید بعد اقتصادی آن نسبت به ورزش های دیگر از جمله فوتبال زیاد قوی نباشد ولی ابعاد دیگرش از جمله اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و بهداشتی بسیار حائز اهمیت هستند.
توجه زیاد کشورهای پیشرفته و حتی کشورهای در حال توسعه به این ورزش دلیلی بر این مدعاست.
در چند سال اخیر توجه به ورزش شنا در بین خانواده های ایرانی زیاد شده و از طرفی دیگر تعداد مدال ها این تفکر را در بین مسوولا ن ایجاد کرده که شاید بتوان در ابعاد فرهنگی و اجتماعی به خصوص در بعد سیاسی همچون فوتبال از آن استفاده کرد. قرار گرفتن دررده های بالا تر آسیایی وجهانی از نظر مدال این نگرش را بیشتر تقویت کرده است. دستیابی به چنین هدفی مثل کلیه زمینه های دیگر نیاز به هدف گذاری، برنامه ریزی، تامین وسایل نرم افزاری و سخت افزاری و در نهایت اجرا دارد.
آنچه که واضح است در دو مقوله اول مشکلی وجود ندارد ولی در مقوله های سوم و چهارم مشکلا ت عدیده ای فراروی ورزش های پایه از جمله شنا خواهد بود.
روند رو به رشد شنا در سال های اخیر نیز این تفکر را بیشتر تقویت کرده و نشان داده که سرمایه گذاری در این زمینه بی نتیجه نخواهد بود. اگر به صورت فراگیر امکانات و لوازم لازم در اختیار مردم و هیات ها و فدراسیون باشد دیگر دنبال سبک مدال ها آن هم به صورت تصادفی نخواهیم بود.
به نظر می رسد با توجه به اینکه دولت در خیلی از زمینه ها یارانه می دهد، دادن یارانه در ورزش نیز در دستور کار قرار گیرد تا امکانات ارزان در اختیار مردم باشد. داشتن دیدگاه در آمدزایی و اقتصادی در ورزش آنجا که به بهای فدا کردن آموزش و همگانی کردن ورزش بر می گردد به نظر نمی آید آینده روشنی را رقم بزند.
اگر حتی نمی توانیم این دید را در بخش خصوصی رایج و جاری سازیم بهتر است آن را حداقل در استخرهای زیرپوشش سازمان تربیت بدنی و آموزش و پرورش و دیگر ارگان ها که با اموال بیت المال و مالیات های مردم ساخته شده اند، عملی کنیم.
تاسیس مدارس شنا، پایگاه های قهرمانی و پایگاه های ملی می توانند در کوتاه مدت یاری دهنده باشند تا جمعیت زیر پوشش آموزش شنا بیشتر شود و به تبع آن استعدادهای نهفته بیشتر مورد شناسایی قرار گرفته و نسبت به پرورش آنها اقدام گردد.
نویسنده : بهرام پازوکی
منبع : روزنامه مردم سالاری


همچنین مشاهده کنید