شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

فرنی


فرنی
● مواد لازم:
▪ شیر یك كیلو
▪ آرد برنج كاملاً نرم ۱۰۰ گرم
▪ شكر ۱۵۰ گرم
▪ گلاب یك استكان
▪ نمك یك چهارم قاشق چایخوری
▪ دارچین و پودر پسته برای تزئین به مقداركم
● طرز تهیه :
در یك قابلمه آرد برنج، شكر و نمك را ریخته و شیر را كم كم به آن اضافه كنید و به هم بزنید تا آرد برنج در شیر حل شود . ظرف را روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید و مرتب هم بزنید تا فرنی شما جوش بیاید . در این مرحله گلاب را هم اضافه كرده و ظرف را روی صفحه شعله پخش كن قرار دهید و حرارت را كاملاً ملایم كنید تا فرنی جا بیفتد . معمولاً بعد از جوش آمدن فرنی، ۱۲-۱۰ دقیقه روی حرارت بماند كافی است . پس از آماده شدن فرنی، آن را در ظرف مورد نظر كشیده و پس از ۳-۲ دقیقه با پودر و دارچین روی فرنی را تزئین كنید.
● نكات تغذیه ای :
در ایام ماه رمضان شیر برنج و فرنی دسرهای مناسبی برای افطار می باشند. این دو دسر به دلیل دارابودن شیر و غلات ( برنج یا آرد برنج ) از نظر پروتئینی كامل هستند زیرا اسید آمینه های موجود در لبنیات و غلات مكمل یكدیگر هستند.
همچنین فرنی غذای مناسبی برای شروع غذای كمكی نوزادان می باشد كه اگر برای كودك تهیه میشود، بهتر است مقداری كره به آن افزود.