جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

تاثیر ویتامین های C و E در جلوگیری از سکته مغزی


تاثیر ویتامین های C و E در جلوگیری از سکته مغزی
احتمال سکته مغزی در کسانی که ویتامین ث کافی مصرف می کنند کمتر است.
این ویتامین برای سیگاری ها هم ممکن است مفید باشد. براساس تحقیقی که توسط هلندی ها انجام شده احتمال ابتلای به سکته مغزی در کسانی که ویتامین ث کمتری مصرف می کنند سی درصد بیشتر از کسانی است که ویتامین ث بیشتر مصرف می کنند.
بیشترین مقدار مصرف روزانه ویتامین ث ۱۳۳ میلی گرم و کمترین میزان ۹۷ میلی گرم بود.
میزان مصرف روزانه توصیه شده ۶۰ میلی گرم در روز است.
احتمال سکته مغزی سیگاری هایی که ویتامین ث بیشتری مصرف می کنند ۷۰ درصد کمتر از سیگاری هایی است که ویتامین ث کمتر مصرف می کنند.
به عقیده محققان آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین ث احتمالا سلولها را از فشار اکسیدی ، که نقشی در سکته مغزی دارند ، حفظ می کنند.
خانم دکتر مونیک برتلر از مرکز پزشکی اراسموس در روتردام که این تحقیق را را انجام داده می گوید این تحقیق تایید می کند تغذیه سالم برای انسان مفید است یعنی مصرف غذاهایی که از نظر آنتی اکسیدان ها و سبزیجات غنی باشد و این موضوعی است که در طی سالهای اخیر ثابت شده است.
مصرف ویتامین ای (E) نیز در جلوگیری از ابتلا به سکته مغزی در سیگاری ها تاثیر داشت اما در غیرسیگاری ها اثری نداشت.
خانم دکتر برتلر گفت این دلیلی برای ادامه کشیدن سیگار نیست زیرا دلایل پزشکی کافی برای زیانهای بیش از حد سیگار وجود دارد.
وی گفت مصرف مکمل های دارویی حاوی ویتامین های ای و ث و سایر آنتی اکسیدان ها چنین تاثیری ندارد البته نه این که بی تاثیر باشند اما مصرف سبزیجات و میوه های دارای آنتی اکسیدان های فوق موثرتر و مفیدتر است.
مطالعات نشان می دهد مصرف زیاد ویتامین ث از راه ادرار دفع می شود.
منبع : سایت کامتونت


همچنین مشاهده کنید