شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

خاصیت بعضی مواد غذایی


خاصیت بعضی مواد غذایی
دفع بوی پیاز و سیر: اگر سیر یا پیاز خورده اید و از بوی آن ناراحت هستید، چنددانه زیره را در دهان خود بجوید، بوی آن را از دهانتان برطرف خواهد كرد.
گل ختمی: دم كرده گل و برك ختمی كه در سایه خشك شده باشد، به مقدار سی گرم در یك لیتر آب برای معالجه و درمان انواع زكام، برونشیت، دردگلو و ورم حنجره بسیار مفید است و جوشانده آن را به شكل محلول شست وشو برای سوختگی های خفیف و رفع خارش كهیر استفاده می كنند.
گل سرخ: كسانی كه مبتلا به آنژین ورم حنجره دهان و گلو شده اند، باید سی گرم گلبرگ گل سرخ را در یك لیتر آب پنج دقیقه دم كنند و با آن قرقره نمایند تا بهبود یابند.
خواص گلاب: گلاب فعالیتهای مغزی را تحریك و پای سرد را گرم می كند. دافع سرماخوردگی است و اعصاب را تسكین می دهد.
گل شقایق: با برگ گل شقایق می توان پوست صورت را نرم و لطیف كرده و زبری وجوشهای كوچك زیر پوست را ازبین برد. گل برگهای آن دارای خواص آرام كننده در سرفه های عصبی، آسم، سیاه سرفه، انواع بی خوابی، آنژین و برونشیت است.
گل گاوزبان: گل گاوزبان معرق است. در تبهای مختلف امراض سرخك، آبله، مخملك، تب خال و تب با كهیر و رماتیسم مصرف آن مفید است و در این موارد باید یك قاشق سوپخوری گل گاوزبان را در یك لیوان بزرگ آب جوش مدت ۱۰دقیقه دم كرده و هر روز سه تا چهارلیوان بین غذای صبح و ظهر و شام مصرف كرد.
شیرین بیان: پودر شیرین بیان بهترین دوای یبوست و بواسیر است. شیرین بیان را در عفونتهای گل و برونشیتها و درد روده ها مصرف می كنند. ریشه شیرین بیان اشتهاآور، ادارآور، خنك، دوای سینه و سرفه است و در التیام زخم معده مؤثر است.
آب پرتقال: برای كسانی كه از بستر بیماری برخاسته و دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است. اگر بخواهید آب پرتقال را مغذی كنید، در یك لیوان آب پرتقال، دوقاشق قهوه خوری شكر، یك زرده تخم مرغ و سه چهارم فنجان آب ساده را به آن اضافه كنید.
انجیر: برای بیماران عصبی بهترین غذا است. انجیر پخته مرهم خوبی برای سوختگی زخمها و دمل و مخصوصاً دمل دندان است. شربت آن مسكن دردهای گلو وسرفه است.
گیلاس: مسكن اعصاب است. ملین بوده و خون را پاك می كند. معده را هم تمیز نموده و آن را به مبتلایان مرض قند و ورم مفاصل می دهند.
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید