سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا
مشکلات حاصل از پخت و پز غذاها در ظروف مختلف
۱) ظروف آلومینیومی:
اغلب ظروف مصرفی منازل برای پخت و پز که اصطلاحا به روحی معروف میباشند، از فلز آلومینیوم ساخته شده است. این فلز تدریجا به هنگام پخت غذا و به دفعات وارد موادغذایی و بالطبع همراه آن خورده میشود و علاوه بر از بین بردن طعم اصلی غذا سبب بیماریهایی مانند آلزایمر (فراموشی)، نرمی استخوان، انسداد روده و همچنین بروز بیماریهای مزمن عصبی میشود، از این رو میبایست تا حد امکان از این ظروف برای تهیه غذا اجتناب کرد.
۲) ظروف تفلونی:
در این ظروف که اغلب برای از بین بردن مواد زیانبار آلومینیومی از پوششی به نام تفلون (نوعی مواد پلیمری که تحمل حرارت تا ۲۶۰ درجه سانتیگراد را دارا میباشد) استفاده میکنند که پوشش مزبور در اغلب موارد به علت عدم تنظیم مناسب شعله اجاق و بالا رفتن بیش از حد حرارت به تدریج وارد غذا شده و دود حاصل از سوختن آن با غذا ترکیب میشود که هر دوی این عوامل باعث ایجاد سرطان میشود.
طبق مطالعات اخیر دانشمندان، در دمای بیش از حد تحمل تفلون (بالای ۲۶۰ درجه) ۶ گاز سمی متصاعد میشود که دو نوع آن به شدت سرطانزا میباشند و مابقی ضایعات شدید تنفسی و چشمی، حساسیت و تحریکپذیری بینی و حلق، گلودرد و سرفههای خشک، ضعف عمومی و سردردهای مزمن را موجب میشوند که مشکلات فوق با استفاده از زیرقابلمهای آبرون برطرف خواهد شد و عمر ظروف تفلون را نیز تا حد زیادی بالا میبرد.
۳) اکثر ظروف لعابی، استیل، پیرکس و چینی که از بهداشتیترین و بیخطرترین ظروف در آلودگی غذایی میباشند، در منازل یافت میشود که به نحوی بلااستفاده است، چرا که نمیتوان به راحتی از آنها در پخت و پز استفاده کرد، به طوری که ظروف لعابی و استیل در شعله کنترلنشده مستقیم اجاق، موجب تهگرفتگی یا سوختن غذا و در نتیجه، عدم رضایت از کارکرد آن است که این مشکل توسط زیرقابلمهای آبرون برطرف میشود و ظروف پیرکس و چینی به لحاظ شکنندگی در شعله مستقیم برای پختوپز به هیچ وجه مورد استفاده قرار نمیگیرند که این مشکل نیز ب? راحتی با استفاده از زیرقابلمهای آبرون و دمای تنظیم شده شعله اجاق حل میشود که در نتیجه پخت و پز در ظروف فوق به همراه زیرقابلمهای آبرون طعم واقعی غذاها را به شما نمایان می سازد.
از دیگر مضرات عدم استفاده از زیرقابلمهای آبرون در هر نوع ظرفی به هنگام سرخ کردن غذا با کوچکترین بیتوجهی، درجه حرارت نقاطی از ظرف بالا رفته، به طوری که از درجه تحمل روغنها فراتر رفته و سبب سود کردن و اکسیداسیون شدید آنها میشود که این فرآیند نیز بسیار مضر و سرطانزا میباشد و علاوه بر این، درب ظروف تفلون سبب دود کردن و از بین رفتن تدریجی خاصیت نچسبی تفلونها میشود.
گفتنی است در کاربرد زیرقابلمهای آبرون درجه حرارت هیچ نقطه از ظرفتان به صورت موضعی بالا نرفته و با تنظیم مناسب شعله به هیچ وجه از حد تحمل روغن خارج نمیشود. لذا روغن و غذا در آنها نیز به صورت موضعی نمیسوزد.
منبع : خانواده سبز
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
آمریکا رهبر انقلاب یمن شورای نگهبان مجلس مجلس شورای اسلامی صادق زیباکلام دولت سیزدهم مجلس دوازدهم انتخابات مجلس انتخابات انتخابات مجلس دوازدهم
هواشناسی تهران بارش باران شهرداری تهران قوه قضاییه پلیس قتل سازمان هواشناسی سلامت زلزله وزارت بهداشت حوادث
خودرو سایپا مسکن قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو بانک مرکزی بورس گاز حقوق بازنشستگان دلار
نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دفاع مقدس حج سینمای ایران تلویزیون تئاتر رضا عطاران سریال سینما
وزارت علوم دانشگاه تهران
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه افغانستان طوفان الاقصی نوار غزه اوکراین ترکیه
استقلال فوتبال فولاد خوزستان پرسپولیس مهدی طارمی لیگ برتر رئال مادرید فولاد بازی لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران باشگاه استقلال
هوش مصنوعی فناوری شفق قطبی تبلیغات نوآوری ایلان ماسک ناسا اپل
کودک رژیم غذایی سلامت روان خواب واکسن شیر تجهیزات پزشکی فشار خون افسردگی