یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

گوشت کبابی و سرطان پروستات


گوشت کبابی و سرطان پروستات
طبق گزارش محققین، نوع ترکیبی که در گوشت ذغالی شده در حرارت بالا مانند کباب، تشکیل می‌شود، سرعت رشد سرطان پروستات رابالا می برد.
این بررسی که در همایش یکی از انجمنهای پزشکی آمریکای در مورد سرطان برگزار شد، میتواند به تشریح ارتباط گوشت با خطر سرطان پروستات کمک کند. این مطلب همچنین با بررسی های قبلی که بر ارتباط گوشت ذغالی با سرطان اشاره داشتند، مطابقت می کند.
بر اساس گزارشات دکترآنجلو دی مارزو (Angelo De Marzo) و همکارانش در دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور (Hopkins University in Baltimore)، این ترکیب که با نام PhIP شناخته می شود، هنگامی که گوشت در حرارت بالا طبخ شود، شکل می گیرد.
آنها بر این عقیده اند که این ترکیب هم در شروع و هم در پیشرفت سرطان پروستات در موشهای آزمایشگاهی ظاهر می شود. دکتر آنجلو در توضیحاتش می گوید: "ما بطور اتفاقی با یک اثر متقابل پنهانی بین هضم گوشت و سرطان در موش پی بردیم."
"در مورد انسان ها از آنجایی که مقادیر متفاوتی از این ترکیب به تناسب شرایط طبخ تشکیل می شود، تعیین میزان PhIP هضم شده بسیار دشوار خواهد بود.
"طی این تحقیق، یاتسوتومو ناکایی (Yatsutomo Nakai) و دیگر اعضای تیم دمارزو PhIP را در ترکیب با غذا تا ۸ هفته به موشها داده، سپس مطالعاتی روی پروستات، معده و طحال آنها انجام دادند. پس از ۴ هفته آنها متوجه تحولی ژنتیکی در همه اعضا شدند.
سرطان پروستات بیماریی است که در آن سلولهای سرطانی در پروستات مردان تشکیل می شود. این نوع مریضی دومین نوع شایع سرطان در آقایان است.
آمار نشان می دهد که پروستات در مردان بالای ۴۵ سال شایع است و معمولا در سنین پایین تر سراغ مردان نمی آید. پزشکان توصیه می کنند تا افراد بالای ۴۵ سال هر شش ماه یکبار چک آپ شوند و به محض مشاهده یکی از علائم این بیماری به پزشک متخصص مراجعه کنند.

Washington Post
منبع : سایت فریا


همچنین مشاهده کنید