شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
تنقلات سودمند
میوههایی كه پوست سخت دارند مانند بادام ، گردو ، فندق و … بیشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذایی مردم مصرف میشوند. این میوهها ویتامینهای فراوانی دارند و از این رو غالبا در برنامه غذایی گنجانده میشوند. از گذشتههای دور، جنگلهای استرالیا، در سواحل رودخانه می سی سی پی و سواحل دریای مدیترانه، این میوهها به عنوان یك منبع غذایی مهم و اصلی در برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب میشده است. مدتی قبل از كاشت و برداشت محصولات كشاورزی، این میوهها جمع آوری، انبار و برای سرخ كردن و پختن مصرف میشوند. این میوهها در فصولی از سال در صورت كمبود مواد و منابع غذایی، مصرف میگردند. در زمان فراعنه مصر، این میوهها سمبل زیبایی و حیات بودند و چون از آنها روغن تهیه میشد و در پزشكی هم به كار میرفت اما آنها را مورد احترام و تحت حمایت خداوند میدانستند.
در قرنهای گذشته برای تامین غذای بردههای آفریقایی در سفرههای دریایی به امریكا، از بادام زمینی استفاده میكردند. از این میوه قرنها پیش به عنوان غذای افراد فقیر و بردهها در شهرهای جنوب امریكا همچنین غذای خوك و طیور استفاده می شد.
در اوایل قرن نوزدهم، بعد از این كه مردم شروع به فروش این میوهها در نمایش سیركها كردند، خاصیت معجزه آسای آنها مشخص شد. با وجود این كه از قرنهای پیش این میوهها به عنوان یك منبع غذایی گرانبها شناخته میشد، اما باز هم خواص درمانی و موارد پزشكی آنها ناشناخته بود. این میوهها با داشتن متوسط ۶۰۰ كیلو كالری انرژی فقط در ۱۰۰ گرم ، تقریبا برابر است با مقداری كه دانشمندان علوم مواد غذایی به عنوان مقدار انرژی برای هر وعده غذایی اصلی مردم سفارش میكنند، مقدار چربی در این میوهها ۸۰ درصد است و درباره این كه آنها محرك اغلب حساسیتها و آلرژیها هستند ، سكوت شده است.
بررسیهای جدید نشان میدهد كه این میوهها برای سلامتی مفید هستند. گرچه كسانی كه از حساسیت و آلرژی رنج میبرند مجبورند از آنها اجتناب كنند، با این حال برای افرادی كه چنین مشكلی را ندارند لازم است تا در برنامه غذایی شان به طور مرتب و منظم این میوهها را مصرف كنند. در بررسیهایی كه صورت گرفته، مشخص شده اگر كسی بیشتر از ۴ بار در هفته ۵/۲۲ گرم بادام ، فندق و گردو … را در برنامه غذایی اش بگنجاند، خطر ابتلا به بیماریهای گردش خون و قلب تا حدود ۳۵ درصد كاهش مییابد. ظاهرا مصرف مرتب و منظم این میوهها، مقدار كلسترول خون ـ كه عامل اصلی تصلب شرائین و انفاركتوس است ـ را پایین میآورد. در بررسیهای صورت گرفته در ژاپن ، مشخص شد كسانی كه به حد زیادی گردوی امریكایی مصرف میكردند و مقدار كالری غذایشان تا ۲۵ درصد از حد معمول بالاتر رفته بود ، وزن بدنشان ثابت مانده و حتی مقدار چربی خونشان تا ۱۰ درصد پایین آمده بود. گردوهای امریكا از گونه گردوهای معمولی است كه در شمال امریكا رشد میكنند و طعم شیرین دارند. علی رغم مقدار كالری بالای این میوهها، آنها سلامتی قلب را تضمین میكنند. طبق گفته اوتو برمه از دانشگاه توبیگن ، این موضوع وجود اسیدهای چرب اشباع نشده زیاد در این میوهها را توجیه میكند. اسیدهای چرب اشباع نشده جریان خون را منظم میكنند و مقدار كلسترول را پایین میآورند و از فرآیندی كه باعث صدمه به رگهای خونی شود ، جلوگیری میكنند. طبق گفته اوتو برمه ، مقدار اسیدهای چرب اشباع نشده در گردوی امریكایی ، بادام و فندق بالاست و بر خلاف این میوه ها ، شاه بلوط با داشتن حداقل اسیدهای چرب ، مفیدتر و سودمندتر است. ماده مهم دیگری كه در این میوه ها وجود دارد “ Arginin ” است ؛ اسید آمینه ای كه نه تنها حالت انعطاف پذیر ی رگهای خونی را حفظ می كند ، بلكه مانع صدمه رسیدن به پلاكتها . گلبول های خون می شود و بدین وسیله از بروز مشكلات خونی ممانعت به عمل می آید. البته این نكته را هم متذكر شد كه این میوهها دارای مواد غیر ضروری و زائدی هستند كه اثر كاهش دهندگی كلسترول را تحت الشعاع قرار میدهند. این میوهها مقدار قابل توجهی ویتامینهای B دارد. ۱۰۰ گرم بادام زمینی ، نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین B ۹ و بیش از نیاز روزانه بدن به ویتامین B ۳ را تامین میكنند. هر دو گروه از این ویتامینها محافظ رگهای خونی میباشد و برای متابولیسم و سوخت و ساز بدن لازم و ضروری هستند. علاوه بر این، ویتامین B ۹ از ناهنجاریهای دوران جنینی جلوگیری میكند.
دلایل فوق الذكر كافی است تا این میوهها را در برنامه غذایی روزانه مان بگنجانیم. البته این میوهها میتوانند مشكل ساز هم باشند ، چون اغلب آنها قربانی كپكها و قارچهای سمیای میشوند كه مادهای سرطان زا موسوم به “ Aflatoxin ” را ترشح میكنند. بعضا كپكها و قارچها پیش از جمع آوری محصول (اما در حقیقت به هنگام انبار كردن) ایجاد میشوند. مصرف كنندگان برای اجتناب از این مساله میتوانند از خرید فر آوردههای تولیدی كارخانهها اجتناب كنند و این میوه ها را با پوست تهیه نمایند ؛ چرا كه پوست محافظ این میوهها، از ایجاد قارچ و كپكهای سمی جلوگیری میكنند.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی حجاب مجلس دولت سیزدهم دولت رئیسی رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی گشت ارشاد پاکستان جمهوری اسلامی ایران
تهران قتل شهرداری تهران پلیس هواشناسی سیل کنکور فضای مجازی وزارت بهداشت سازمان سنجش زنان پایتخت
خودرو قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن ارز تورم ایران خودرو
سینمای ایران سریال کیومرث پوراحمد تلویزیون سریال پایتخت قرآن کریم موسیقی سینما تئاتر ترانه علیدوستی کتاب مهران مدیری
کنکور ۱۴۰۳ اینترنت عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال جام حذفی آلومینیوم اراک فوتسال بازی تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا لیورپول
هوش مصنوعی گوگل تبلیغات نخبگان مدیران خودرو فناوری اپل ناسا سامسونگ آیفون بنیاد ملی نخبگان
کاهش وزن روانشناسی بارداری مالاریا آلزایمر زوال عقل