جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

خوشمزه ای به نام عسل


خوشمزه ای به نام عسل
عسل مایعی است شیرین و غلیظ که زنبور عسل با جمع آوری از شهدگل ها آن را تولید می کند. عسل یک محصول غذایی مفید و پر ارزش است که از ۷ هزار سال پیش از میلاد مسیح به عنوان عالی ترین و قوی ترین غذاها شناخته شده و همچنین به خاطر ویژگی های شفابخشش، به عنوان دارو و درمان بسیاری از بیماری ها در بین تمام ملل به کار گرفته می شود.عسل از ترکیب بیش از ۲۰ نوع قند، ۸ نوع ویتامین، ۱۱ نوع ماده معدنی، ۱۶ نوع اسید آمینه، چند نوع آنزیم و مواد ناشناخته شده دیگری تشکیل شده است.در اهمیت زنبور عسل همین بس که خداوند متعال در قرآن مجید سوره ای مخصوص به نام زنبور عسل (نحل) نازل فرموده و از بین تمام خوردنی ها، عسل را خوردنی شفابخش نامیده است.زنبور عسل با خرطوم خود، شهد گل ها را می مکد و در عسلدان خود ذخیره می کند.پس از حمل به داخل کندو در حجره های از پیش ساخته شده تخلیه کرده و زنبورهای کارگر آن را مجددا مکیده و به آن آنزیم اضافه می کنند.این عمل چندین بار تکرار شده و در حجره های قاب عسل تخلیه کرده و برای مصرف خود ذخیره می کند، عسل در تقویت حافظه و سیستم ایمنی بدن و قوای جسمانی، بهبود و درمان بسیاری از ناراحتی ها مثل زخم ها، سوختگی ها و درمان بعضی از بیماری های گوارشی، دهان و لثه موثر بوده و بسیار سریع الهضم است و سریع جذب خون می شود. مصرف عسل برای همه مخصوصا افراد ضعیف، کودکان، کهنسالان، افراد ناتوان جسمی، در دوران نقاهت بعد از جراحی ها و بیماری ها مفید است.
منبع : روزنامه خراسان