سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

برگی از تاریخ (۶ اسفند)


برگی از تاریخ (۶ اسفند)
● شهادت امام حسن مجتبی(ع) به قولی (۵۰ق)
● ولادت امام موسی کاظم (ع) ( ۱۲۸ق )
حضرت امام موسی کاظم(ع) امام هفتم شیعیان در منزل ابوا در بین مکه و مدینه و محل دفن حضرت آمنه(س) از مادری به نام حمیده زاده شد. ابوالحسن، ابوابراهیم و ابوعلی، کنیه های حضرت و کاظم و عبدصالح از القاب آن امام می باشند. آن امام در زمان جکومت منصور، مهدی، هادی و هارون عباسی زندگی می کرده است. شیخ مفید برای امام موسی(ع) نوزده پسر و هجده دختر ذکر کرده است. در زمان حیات امام کاظم(ع) شرایط مبارزه منفی و قیام علمی و ارشاد مردم آماده بود. به این جهت، امام، فعالیت خود را در دو جبهه آغاز فرمود: مبارزه منفی و عدم تسلیم در برابر طاغوت و دیگری متنفر کردن مردم از دستگاه ظلم و جور عباسی. ایشان دنباله کار پدر بزرگوار خود را گرفت و حوزه علمی تشکیلی داد و به تربیت شاگردان بزرگ و رجال علم و فضیلت پرداخت. آن امام همام نه تنها از نظر علمی تمام دانشمندان و رجال علمی آن روز را تحت الشعاع قرار داده بود بلکه از نظر فضایل اخلاقی و صفات برجسته انسانی نیز زبانزد خاص و عام بود به طوری که تمام دانشمندانی که با زندگی پرافتخار آن حضرت آشنایی دارند در برابر عظمت شخصیت اخلاقی وی سر تعظیم فرود آورده اند.
● تولد میرزا محمد علی معلم حبیب آبادی شاعر و مولف بزرگ ایرانی(۱۲۰۸ق )
میرزا محمد علی حبیب آبادی متخلص به معلم، شاعر و مولف بزرگ ایرانی در حومه شهر اصفهان متولد شد. وی علاوه بر تحصیل در زمینه ادبیات به فراگیری علوم ریاضی، حبر، هیئت و نجوم نیز همت گماشت. حبیب آبادی بیش از هر چیز به شعر علاقه داشت و از این رو از دوران جوانی به سرودن شعر پرداخت و تخلص او ابتدا آزاد و سپس معلم بود. میرزا معلم حبیت آبادی همچنین در زمینه احوال علما و فضلا تالیفات بسیاری دارد که از آن جمله می توان به مکارم الاثار و مقامات معنوی اشاره کرد.
● ارتحال فقیه بزرگوار سیدشهاب الدین مرعشی نجفی(۱۴۱۱ق )
آیت الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی در سال ۱۳۱۵ق در نجف اشرف به دنیا آمد. پس از طی مراحل مقدماتی و دروس سطح نزد والدشان، در ۲۰ سالگی به اجتهاد نایل شد و در درس خارج فقه و اصول آیات عظام: عراقی، بهبهانی، کاشف الغطاء و ... شرکت کرد. آیت الله مرعشی علاوه بر این در سایر علوم اسلامی و غیر اسلامی از قبیل حدیث، رجال، درایه، تراجم، انساب، تفسیر، حروف و اوقاف، عقاید و ادیان، طب، تجوید و قرائت قرآن، ادبیات و علوم آلی، حساب و هندسه و سایر علوم ریاضی و ... نیز تبحر داشت. ایشان در سال ۱۳۴۲ ق از نجف قصد زیارت مرقد امام هشتم (ع) می کند و از آن پس در ایران ماندگار می شود.
از این سال به بعد به امر آیت الله شیخ عبدالکریم حائری در قم مقیم می گردد. در در س خارج آیت الله مرعشی نجفی صدها فقیه و عالم پرورش یافتند و ایشان در این دوره، ده‌ها اثر علمی و فقهی نگاشت. ایشان علاقه وافری ب جمع آوری کتب قدیمی و نگهداری و حراست از آنها داشت و در این راه سختی های فراوان تحمل کرد. آیت الله مرعشی بیش از دویست اجازه روایی از علمای شیعه و اهل سنت و زیدیه دریافت کرده است.
این روحانی مجاهد، همچنین از آغاز نهضت انقلابی مردم ایران همواره حمایت خود را از حضرت امام خمینی عنوان داشته و پشتیبان این حرکت اسلامی بوده است. سرانجام این عالم ربانی در ۷ صفر ۱۴۱۱ ق برابر با ۷ شهریور ۱۳۶۹ ش در سن ۹۶ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد و پس از تشییعی با شکوه طبق وصیتشان در قسمت ورودی کتابخانه عمومی معظم له و در مسیر رفت و آمد طالبان علم به خاک سپرده شد.
منبع : عرفان


همچنین مشاهده کنید