یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

ساخت شمع‌های ژله‌ای


ساخت شمع‌های ژله‌ای
چون ژل با روغن ساخته می‌شود، بنابراین قابل اشتعال می‌باشد ولی چرا برای ساخت شمع مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ شما وقتی از ورقه موم عمل یا شمع‌هائی که با پارافین می‌سازید هم استفاده می‌کنید همه آنها هم از نفت تهیه می‌شوند. بنابراین هنگام ساخت انواع شمع‌ها باید دقت لازم و نکات ایمنی را به‌کار ببرید.
می‌دانید که روغن و آب با هم ترکیب نمی‌شوند بنابراین اگر شما ژل را زیاد حرارت بدهید آتش می‌گیرد و برای خاموش کردن آن نمی‌توانید از آب استفاده نمائید. دقت کنید که خاموش کردن آن مانند خاموش کردن چربی خوراکی می‌باشد و شما باید قبلاً بدانید که چگونه باید آن را خاموش کنید، در اینگونه مواقع یک درب قابلمه را روی آتش قرار دهید و از رسیدن اکسیژن به آن جلوگیری کنید. بنابراین هنگام ذوب موم ژله‌ای درب قابلمه بزرگی را جلوی دست خود قرار دهید تا اگر آتش گرفت دستپاچه و وحشت‌زده نشوید. شما اغلب می‌توانید آتش کوچک را به‌وسیله جوش‌شیرین خفه کنید که در ظرف‌های پلاستیکی دردار به بازار عرضه شده و راحت می‌توانید برای خاموش کردن از آن استفاده نمائید البته باید بدانید که همیشه در آشپزخانه یک کپسول آتش‌نشانی داشته باشید تا در مواقع ضروری از آن استفاده نمائید. محلول ژل به اندازه کافی داغ می‌باشد و ملاقه پلاستیکی را ذوب می‌کند. اما به آن اندازه داغ نیست که اگر روی روزنامه ریخته شد باعث آتش گرفتن آن بشود. و باید دقت کنید که روی دست و بدن خودتان نریزد چون ژل داغ به پوست می‌چسبد و پوست را می‌سوزاند بنابراین همیشه با دستگیره ظرف محتوی ژل داغ را بردارید و هنگام کار کردن با ژل داغدقت کنید و اگر دست شما با آن سوخت فوراً محل سوخته شده را با تکه‌های یخ مالش دهید و اگر لازم بود با پماد سوختگی بپوشانید.
محلی که در آن می‌خواهید مشغول ساختن شمع ژله‌ای شوید باید نور کافی و تهویه مناسب داشته باشد تا وسایل نوک تیز از قبیل چاقو و پیچ‌گوشتی و دیگر ابزار را خوب ببینید. اگر مبتدی هستید از اینکه چگونه ژل را سریع به محلول تبدیل کنید سردرگم خواهید شد. سعی نکنید که مراحل ذوب موم ژله‌ای را با افزایش حرارت سریع کنید، زیرا که ژل نقطه ریزش (جاری شدنش) خیلی سریع‌تر از آنکه شما انتظار دارید می‌باشد (توجه داشته باشید که برای ذوب ژل از مایکروویو استفاده نکنید) چون باعث خراب شدن مایکروویو شما می‌شود. شما ممکن است فکر کنید که مقدار زیاد ژل سریع ذوب می‌شود اما در حقیقت مقدار زیاد ژل مدت زمان زیادی برای ذوب می‌برد.
ژل را در وسط قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید و دسته قابلمه را طوری قرار دهید که هنگام کار به آن برخورد نکنید.
و شما باید صبور و شکیبا باشید. و با ریز کردن ژل به تکه‌های کوچکتر و قرار دادن آنها در قابلمه این مرحله را سریع‌تر کنید مخصوصاً زمانی‌که از مقدار زیادی ژل استفاده می‌کنید. در هنگام ذوب ژل روی چشم‌ها را محافظ قرار دهید تا داخل چشم شما از ژل پاشیده نشود. زمانی‌که دارید ژل را ذوب می‌کنید بالای سر آن بایستید و آن را به حال خود رها نکنید چون نمی‌توانید هم استراحت کنید و هم کار، هر یک جا یخود را دارند. بیشتر مردم ترجیح می‌دهند که شمع‌های ژله‌ای بسازند چون آنها مدت زمان طولانی می‌سوزند حداقل ۲ برابر شمع‌هائی که از پارافین ساخته می‌شوند.
شمع‌های ژله‌ای اغلب داغ‌تر از شمع‌های پارافینی می‌باشند. اگرچه شمع‌های ژله‌ای داغ‌تر و مدت زمان طولانی‌تری می‌سوزند. ولی شمع‌های ژله‌ای شعله کوچکتری دارند که گاهی احساس می‌کنید که خاموش می‌باشد، و شمع‌های ژله‌ای هر چند که مدت زمان طولانی می‌سوزند ولی چون داغ می‌شوند زیاد برای روشنائی مناسب نمی‌باشند چون خطرناک می‌باشند. اگر شمع ژله‌ای را برای هدیه دادن به دوستان خود می‌سازید بهتر است که نکات ایمنی روشن‌ کردن شمع را روی یک تکه کارت برای آنها بنویید. ژل در انواع مختلف یافت می‌شود. یک نوع ترکیبات متوسط آن می‌باشد که در نمودارهای این مبحث از آن استفاده شده است (MP) که از فروشگاه‌هائی که وسایل و مواد شمع‌سازی را می‌فروشند می‌توانید خریداری نمائید.
● اندازه‌گیری ژل موردنیاز:
ظرف موردنظر شمع را تا جائی‌که می‌خواهید ژل را بریزید پر از آب کنید. سپس آب را با پیمانه‌های اندازه‌گیری‌ اندازه بگیرید و این مقدار ژلی می‌باشد که نیاز دارید. بعد از چند بار اندازه گرفتن دقیق می‌توانید با چشم خود مقدار ژل مورد نیاز را معین کنید.
‌● شروع کار:
برای خارج کردن ژل از ظرف سعی کنید با قاشق بزرگ آن را خارج کنید، ولی این‌کار آسان نیست که قاشق را در ژل سخت فرو کنید و یا اینکه ممکن است که آن را خراب کنید بنابراین بگذارید تا ژل خودش را بگیرد و آنگاه با قاشق راحت بیرون آورید.
● نکات مهم:
▪ هیچ‌وقت شمع‌های روشن‌شده را وقتی کسی در منزل نیست روشن نگذارید.
▪ شمع‌های له‌ای را تا انتهاء ظرف نگذارید بسوزند حداقل ۵/۲ سانتی‌متر مانده به انتهاء شمع آن را خاموش کنید.
▪ فتیله را بعد از هر بار روشن کردن شمع کوتاه کنید تا شعله آن بلند نباشد.
▪ برای اولین بار که شمع را روشن می‌کنید اندازه فتیله باید ۶ میلی‌متر باشد.
▪ بعد از هر بار که شمع را روشن می‌کنید فتیله را تا ۵/۱ میلی‌متر کوتاه کنید.
▪ شمع را روی یک سطح صاف، ضدحرارت، بدون رطوبت قرار دهید.
▪ شمع‌های روشن را در دسترس کودکان قرار ندهید و اگر احیاناً کودکان کمی از شمع را خوردند فوراً به پزشک مراجعه نمائید.
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید