چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

چطور یک رزومه برنده بنویسیم؟


چطور یک رزومه برنده بنویسیم؟
در المپیک تابستانی ۲۰۰۸ مایکل فلپس بعد از تلاش بسیار زیادی برای تکمیل مهارتهایش مبدل به یک قهرمان شنای جهانی شد. با اینکه تنها ۲۳ سال سن دارد در همین ابتدا به دلیل پیروزی های بی نظیرش در تمام جهان شناخته شده است. چه چیزی بین شما و فلپس مشترک است؟ هر دوی شما می توانید مدال طلا را با خود به خانه ببرید.
● تمرین راهی بسوی تکامل
رزومه برنده و ورزشکاران قهرمان با هم اشتراکاتی دارند، هر دوی آنها بر آماده سازی گسترده و تلاش سخت تکیه دارند. زمانی که شروع به تهیه رزومه خود می کنید، باید وقت زیادی را به این موضوع اختصاص دهید. از یک کتابخانه محلی یا کتاب فروشی دیدن کنید و رزومه های حرفه ای در رابطه با شغل، ناحیه و یا صنعت مربوط به شما را بررسی کنید. بر محتوا، فرمت و سبک آن تمرکز کنید. برای مثال آیا شما باید بخشی را به تجربیات حرفه ای، مهارتهای تکنیکی و مانند آن اختصاص دهید؟ فونت تایپ شما باید چه نوع و چه اندازه ای باشد؟ آیا باید رسمی بنویسید یا خودمانی؟ وقتی که تصمیم خود را گرفتید و درباره شکل ظاهری و محتوای رزومه مطمئن شدید، برای مرحله بعد اماده هستید.
● از اهرم استعدادهای خود استفاده کنید.
چه چیز رزومه شما را از دیگران در این رقابت متمایز می کند؟ برای بدست آوردن امتیاز سبقت،در رزومه شما باید فاکتورهایی را تعریف کنید که جزو موارد ممتاز و یکتای توانایی های شماست. چه اطلاعاتی را باید بیاورید تا کارفرمای شما را تحت تاثیر قرار دهد و آنها را درباره ارزش شما متقاعد کند؟
در ابتدای رزومه خود یک پروفایل یا خلاصه ای از شرایط لازم که توسط شما احراز شده ، بیاورید تا شانس را داشته باشید که تصویر مثبتی از خود در ذهن کارفرما ایجاد کنید. برای این پروفایل وقت زیادی بگذارید تا بخوبی توسعه اش دهید. از دوستان و همکاران و خانواده خود بخواهید تا استعدادها و ویژگی های شما را برایتان بگویند. هم اکنون این ویژگی های شخصی و حرفه ای را با لیست کسانی که با شما در رقابتند، مقایسه کنید. سفارشات و اظهارنظر های مثبتی که درباره شما انجام شده را در پروفایل خود بیاورید. زیرا هدف شما اثبات این نکته است که شما بهترین انتخاب برای شغل درخواست شده هستید.
● موفقیت خود را جشن بگیرید!
تحقیقات نشان می دهد که مدیران استخدام رزومه ها را بیش از ده یا پانزده دقیقه مورد بررسی قرار نمی دهند. بنابراین نوشتار شما باید مثل چنگکی باشد که فورا خواننده را گیر بیندازد. با اینکه نوشتن رزومه یک علم نیست، اما راهنماهای کوچکی هستند که می توانند به شما کمک کنند:
▪ طول رزومه را نهایتاً به یک یا دو صفحه محدود کنید.
▪ تجربیات کاری خود را برعکس تاریخ وقوع ذکر کنید.
▪ دوره های استخدامی بیش از ۱۵ سالتان را ذکر نکنید.
▪ بر پیروزی های خود تکیه کنید نه وظایف.
مدیران استخدامی علاقه ای به خواندن کارهای روتین روزانه شما ندارند. آنها می خواهند نقاط پیشرفت را بدانند، اینکه شما به کدام قسمت رزومه کاری خود می بالید؟ آیا شما به سود سازمان خود کمکی کرده اید؟ هزینه ها را کم کرده ، صرفه جویی کرده و تولید را بالا برده اید.
یکی از راههای رسیدن به نتیجه این است که از خود بپرسیم : با چه مشکلاتی روبرو شده ایم و چگونه برای حل مشکل اقدام نموده ایم و نتیجه نهایی چه بوده است؟

msn.careerbuilder.com
منبع : سایت فریا


همچنین مشاهده کنید