شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

دندانهایی به شفافیت مروارید


دندانهایی به شفافیت مروارید
برای داشتن دندانهایی زیبا و سالم تنها مسواک زدن، نخ دندان کشیدن به موقع و چک کردن دندانها توسط دندانپزشک به تنهایی کافی نیست. رعایت نکات تغذیه ای خاص نیز اهمیت زیادی دارد. برای مثال:
کربوهیدرات ها را به عنوان وعده غذایی بخورید، نه میان وعده: یک سیب زمینی متوسط، چیپس با نان گندم می تواند به اندازه یک شیرینی شکلاتی برای دندان های شما خطرناک باشد. کربوهیدرات ها در جریان هضم غذا به گلوکز یا قند ساده تجزیه می شوند که توسط باکتری های موجود در دهان به پلاک دندانی تبدیل می شوند. منظور از پلاک دندانی رسوبات چسبناکی است که اولین و مهم ترین دلیل بروز بیماری های لثه و پوسیدگی دندان است.
غذاهای حاوی کربوهیدرات مانند: نان، برنج، ماکارونی و... با توجه به اینکه پس از جویدن بافت چسبنده ای پیدا می کنند، به راحتی بین دندان ها یا زیر لثه ها که محل تجمع باکتری ها است قرار می گیرند و سلامت و زیبایی دندان ها را تهدید می کنند. اما مصرف کربوهیدرات ها در وعده های اصلی غذایی بسیار بهتر از مصرف خوراک های مختصر با غذاهای سرپایی است. زیرا حجم بیشتر غذا باعث ترشح بزاق بیشتر می شود. به این ترتیب بزاق به دور کردن تکه های غذا کمک می کند. بهتر است. بعد از مصرف چنین غذاهایی نیز حتما به میزان کافی آب بنوشید.
● چای را فراموش نکنید
چای سبز و چای سیاه، هر دو، حاوی پلی فنل و آنتی اکسیدان و ترکیباتی هستند که از چسبیدن پلاک های دندانی به بافت دندان ها جلوگیری می کنند و به این ترتیب، از گسترش پوسیدگی دندان ها و پیشرفت بیماری های لثه جلوگیری می نمایند.
چای همچنین باعث برطرف شدن بوی بد دهان می شود؛ زیرا ترکیباتی در چای وجود دارد که مانع رشد باکتری های مولد بوی بد دهان است. ضمن این که چای حاوی فلوراید است. فلوراید که در برگ های چای وجودد ارد، با خیس خوردن چای، به درون آب نفوذ می کند و به این ترتیب، از مینای دندان در برابر پوسیدگی ها محافظت به عمل می آورد.
● هنگام نوشیدن از نی استفاده کنید
بسیاری از نوشیدنی ها از قبیل انواع آب میوه و نوشابه و... حاوی اسید سیتریک و اسید فسفریک هستند. این ترکیبات به تدریج باعث فرسایش مینای دندان می شوند و ظاهر بدی در بافت دهان و دندان به وجود می آورند. توصیه می شود حتی اگر این نوشیدنی ها را از نوع رژیمی و بدون قندش خریداری و مصرف می کنید، باز هم توجه داشته باشید دارید، به دندان هایتان آسیب می زنید. برای کاهش این آسیب ها توصیه می شود هنگام نوشیدن این نوشابه ها از نی استفاده کنید تا نوشیدنی به سمت گلویتان هدایت شود و در نتیجه تماس این اسیدها با دندان شما به حداقل برسد. با استفاده از نی به هنگام نوشیدن انواع این نوشیدنی های قندی و زیانبار می توانید به حفظ مینای دندانتان کمک کنید.
● زیاد ویتامین ث بخورید
ویتامین ث مانند یک سیمان عمل می کند؛ یعنی باعث می شود سلول ها به هم متصل شوند. بنابراین به همان اندازه که ویتامین ث برای پوست شما حیاتی است، حضور آن برای حفظ سلامت بافت لثه هایتان نیز ضرورت دارد. افرادی که روزانه کمتر از ۶۰ میلی گرم ویتامین ث مصرف می کنند (یک پرتقال متوسط، حاوی ۸۰ میلی گرم ویتامین ث است) ۲۵ درصد بیشتر از کسانی که روزانه ۱۸۰ میلی گرم یا بیشتر از این مقدار، ویتامین ث مصرف می کنند، در معرض بیماری های لثه ای قرار می گیرند.
● کلسیم یادتان نرود
تحقیقات نشان می دهد که ۹۹ درصد از کلسیم بدن در بافت استخوان ها و دندان ها است. کلسیم که در محصولات لبنی (پنیر، شیر، ماست و...) یافت می شود، باعث استحکام استخوان های فک و در نتیجه محکم نگه داشتن دندان ها در محل استقرارشان می شود و مقدار مورد نیازش برای خانم های زیر ۵۰ سال، لااقل هزار میلی گرم و برای خانم های بالای ۵۰ سال، لااقل هزار و ۲۰۰ میلی گرم در روز است.
● درست و مرتب مسواک بزنید
برای حفظ سلامت دندان ها هیچ چیزی از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن واجب تر نیست. لااقل روزی دو بار به طور مرتب و اصولی دندان هایتان را مسواک بزنید. برس مسواک را با زاویه ۴۵ درجه نسبت به خط لثه قرار بدهید و سطوح بیرونی دندان هایتان را با حرکات لرزشی مسواک کنید. مسواک را به آرامی روی سطح زبانتان هم بکشید تا زبانتان عاری از باکتری و دهانتان خوشبو شود.
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید