یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

سرخ ابله


سرخ ابله
نام انگلیسی : Rudd
نام علمی : scardinus erythrophalmus
نام محلی : سرخ پر
خانواده : cyprinidae
کد : Cy .S/ e ۲۲
مشخصات :
مشخصات مورفولوژی :
فرم رنگ بدن : بدن این ماهی کم بیش برآمده واز طرفین فشرده است . چشم به رنگ زرد طلایی است . باله شکمی و مجرخی و دمی به رنگ قرمز روشن ودر ناحیه هی که باله به بدن متصلند به رنگ قهوه ای تا خاکستری می باشد .
باله : باله پشتی دارای ۳ شعاع سخت و ۸ الی ۹ شعاع نرم ، باله مخرجی دارای ۳ شعاع سخت و ۱۰ – ۱۱ شعاع نرم می باشد .
فلس : تعداد فلس بر روی خط جانبی ۴۲ – ۳۸ و در بالا م پایین خط جانبی **** می باشد .
دندان : دهان زیرین وشکاف دهان تنگ . دندان ها حلقی دو ردیفی و به فرمول ۵۰۲ – ۲۰۵ یا ۵۰۳ – ۳۰۵ می باشد .
طول : طول استاندارد آن cm ۱۲ و بیشینه طول آن ۳۶ cm و وزن آن تا gr ۴۰۰ نیز می باشد .
سایر مشخصات : فاصله شکم بین باله شکمی و مخرجی دارای لبه تیز است . خارهای آبششی بر روی اولین کمان آبششی ۱۲ – ۱۱ می باشد .
مشخصات بیولوژی :
مکان زندگی : این ماهی در برکه ها و دریاچه ها با جریان کند زندگی می کند و بخصوص در نزدیک ساحل دریاچه هایی که پوشیده از گیاهان آبزی است به صورت گروهی به سر می برند.
تغذیه: قسمت عمده مواد غذایی این ماهی را گیاهان آبزی ساحل رودخانه تشکیل می دهد .لارو این ماهی پس از اتمام مواد غذایی موجود در کیسه زرده از پلانکتون ها تغذیه می نماید .
پراکنش :پراکنش این ماهی در رودخانه های ورودی و خروجی وگسترده های آبی تالاب لنزلی دیده می شود .
تولید مثل : زمان تخم ریزی از فروردین تا اوایل خرداد و در نقاط پوشیده از گیاهان آبزی در دروخانه صورت می گیرد .ودر سن ۲تا ۳ سالگی به بلوغ جنسی می رسند تعداد تخم آن ۲۰۰ – ۱۰۰ هزار عدد و به قطر mm ۱ می رسد . دوره انکوباسیون تخم ها بر حسب درجه حرارت آب ۱ – ۳ روز می باشد .
سایر مشخصات :تخم ها چسبناک و به گیاهان آبزی می چسبد .
ارزش اقتصادی : این ماهی دارای ارزش اقتصادی کمی می باشد و از نظر گوشت چندان جالب نیست ، ولی طعمه خوبی برای اردک ماهیان می باشد .
منبع : مرکز آموزش عالی میرزا کوچک خان گیلان


همچنین مشاهده کنید